CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 18456|Reply: 13

Baju Kurung Tahun 60an

[Copy link]
Post time 21-4-2012 11:16 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

saalam...nak tanya kat sini ada sape2 yang ada/tahu fesyen baju kurung tahun 60an tak?kalau ada gambar lagi bagus.
Tq
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2012 11:30 AM | Show all posts | Share
baju dan kainnya sentengkan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2012 01:16 PM | Show all posts | Share
baju dan kainnya sentengkan?
akulabambam Post at 23-4-2012 11:30



   yg segini kah..aku suka sgt yg cam dr butik empunya blog ini http://www.theoldblossombox.com/




nostalgik sangat...



comel kan..




sweet..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2012 01:31 PM | Show all posts | Share
dan lagi..aku nak tmpah kalo ade sapa2 reti jahit nak pakai raya nnt huhu

[img][/img]





Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2012 01:37 PM | Show all posts | Share
stail 60-an bukan mcm saloma pakai tu ke?
mcm ni

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-4-2012 02:11 PM | Show all posts | Share
Reply 3# Suchi

TQ

sweet juga...corak kain polkadot kan zaman tu..
yh tu semua kurung moden.kalau baju kurung mcm kurung pesak ker?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-4-2012 02:12 PM | Show all posts | Share
Reply 5# cepheid

ketat kat pinggang tu hehehee....
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2012 03:37 PM | Show all posts | Share
Reply 7# rizq

tu mmg trademark baju zaman 60-an. ketat di pinggang
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2012 05:58 PM | Show all posts | Share
my mom ada bykkkk baju kurung 60an...masih elok lagi...byk dia bagi kat me..muat me pakai. ngupenya size masa my mom muda sama ngan size me skang..tapi x pakai pun...simpan buat collection je...baju kurung 60's ni diaorg buat mmg ngam2 ikot body.. x de loose2
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 09:42 PM | Show all posts | Share
Reply 9# awinpj


    awin, tepekla gambar...teringin nak tengok stail 60 an nih...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2012 09:45 PM | Show all posts | Share
Reply 4# Suchi


    suka idea dia buat kolar kat baju kurung tu...cute jugak...
tapi gambar first tu macam tak sesuai buat gitu...agak melampau sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 04:49 PM | Show all posts | Share
asal model die posing cenggitu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2012 08:03 PM | Show all posts | Share
'meriah' lar baju2 tu.....kombinasi color ngan corak baju tu mmg sweet.....
ceria sgt....
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2012 08:20 AM | Show all posts | Share
comelnye ~nak wat cmtu la utk raye nnti..sbb skrg mmg tgh glemer detachable collar..so bole pkai kat blouse or baju kurung..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

31-8-2015 12:38 PM GMT+8 , Processed in 0.058176 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list