CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 9404|Reply: 43

Cosmoderm set Tea tree

[Copy link]

Rank: 4

Post on 7-5-2012 09:13 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Sape dah pernah guna produk ni..produk ni ade dijual dekat farmasi2 guardian pun ade ..saye baru cube 2 bulan.so far ok..cume kesan agak lmbt. jrwt still kuar..cume jerawat batu dah kurang. cume mslhnye...jerwt still kuar..x stop terus lak.korang yg pernag guna kongsi la pendapat K.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 7-5-2012 10:05 AM |All posts
x penah try yg tea tree set, penah try yg moisturizer je...best! x berminyak dan x menimbulkan jerawat..plus...murah..
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 7-5-2012 04:39 PM |All posts
Reply 2# awinpj


   owh...ok2....pelembap tu bukn yg set tea tree la ye...?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 8-5-2012 12:37 AM |All posts
pernah try pencuci muka cosmoderm ni time study dulu, tapi bukan tea tree. saya pernah try yang vitamin c.
mula2 pakai macam ok, kulit jadi macam cerah sikit. tapi jerawat still keluar. pakai beberapa bulan jer, pastu stop
http://cikjatt.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 8-5-2012 12:09 PM |All posts
owh..yelah ...sbb vit c tuk kulit normal..tea tree tuk yg bermnyk
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 8-5-2012 12:19 PM |All posts
i nak let go cosmoderm vitamin c rm 15 including pos. of cos tak pakai lagi. beli cos nak masuk peraduan. still dalam kotak. harga kat luar rm 20+. pm me ye.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 8-5-2012 04:47 PM |All posts
hye there..saya EIN..jom singgah blog saya...mcm2 info menarik ada..saya ada jual perfume 100% original..exactly sm mcm kat kaunter cuma saya jual murah ckit..shipped direct dr US!!! selain tu..handbags comel2 n cun2 pun ada dijual..sgt berkualiti n diinspirasi dr international produk..jangan lupa klik 'jom shopping' dan tinggalkan komen ya utk setiap entri yg dilawati..jom la jd follower saya..saya sntiasa update produk n info menarik!!!! sila klik blog di bawah ini...

http://www.einzone.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 9-5-2012 09:39 AM |All posts
Reply 3# fizameliza


    sebenarnya sebelum ni x tau pun dia ada tee tree set ...beli 2 bln lepas kat vitacare sbb ada clearance stock rm 12.90 je, farmasi nak tutup...x tau la vit c ke apa...kotak dia kaler kuning n putih...me pakai time kulit kering je dan time malam je....owhh best, very light cream, plus sgt senang nak blend kat kulit, x ske pakai cream berat2 sbb berminyak je rasa...tgk kat guardian last 2 days baru tau ada tee tree set....tee tree ni elok utk blemish skin kan....harus cuba ni
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 9-5-2012 03:17 PM |All posts
Reply 8# awinpj


    yup harus cube....sye dah guna dekat 2 bulan..ok je...cume mslah jerawat sye kronik ..jadi proses mmbaik tu agak lmbt la...tp jerawat batu x delah mcm dulu smpai leh wat btu cincin..hehehehe
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 9-5-2012 04:54 PM |All posts
ai pakai juga. sangat memuaskan dan sesuai dengan kulit ai..
bila pakai muka rasa bersih aje...
murah plak tu...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 10-5-2012 10:00 AM |All posts
ai pakai juga. sangat memuaskan dan sesuai dengan kulit ai..
bila pakai muka rasa bersih aje...
murah plak tu...


dah brpe lame guna...muke awak jenis berjerawat ke?...saya dah guna 2 bulan lebih la...ok mmg ok..cume kes jerwt kronik cm sye ni..lmbt sikit nk pulih...
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 10-5-2012 10:23 AM |All posts
saye da gune cosmoderm dekat 3 tahun dan memang puas ati lar, msalah jerawat pon kurang dan agak susah nak tumbuh banding time gune pencuci muke len. tea tree memang untuk kulit berminyak, tapi bile paki memeng bersih la..sampai skang tak tukar2 da..
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 10-5-2012 12:37 PM |All posts
kwn saya ade guna pencuci muka,memang ok la cuma jerawat tu ade je kua tapi tak banyak..
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 10-5-2012 02:23 PM |All posts
kwn saya ade guna pencuci muka,memang ok la cuma jerawat tu ade je kua tapi tak banyak..[quote][/quote]

ha tulah...sme la ngn mslah sye tu...kesannye sgt lambat..tp pencuci nye best....mase cuci dan lepas cuci bestt sgt...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 10-5-2012 02:26 PM |All posts
[quote]saye da gune cosmoderm dekat 3 tahun dan memang puas ati lar, msalah jerawat pon kurang dan agak susah nak tumbuh banding time gune pencuci muke len. tea tree memang untuk kulit berminyak, tapi bile paki memeng bersih la..sampai skang tak tukar2 da..[quote]

erm..tapi kesannye lambat ye ...sbb sya dah guna dekat 2 bulan lebih .hrwt still kluar...cume x seteruk mse mula2 pakai dulu la....Jerawat lom stop sepenuhnya
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 10-5-2012 04:44 PM |All posts
pernah pakai..tp x de ape2 effect pon...lgpun die x membersih dgn sepenuhnye...so saya dah tukar pakai bio-essence..baru rasa kulit ni bersih...tapi kdg2 pencuci ni bergantung mengikut kulit masing2...x semua org sesuai pakai ape yg kita pakai...
TAK SABAR NAK TUNGGU MY BABY KELUAR...HEEEE
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-11-2012 12:47 AM |All posts
ainnaza posted on 10-5-2012 04:44 PM
pernah pakai..tp x de ape2 effect pon...lgpun die x membersih dgn sepenuhnye...so saya dah tukar pak ...

pakai bio essence set yg mne..??tanaka ke,birdnest or yg lain2...??dh bpe lme pakai bio essence tu.??
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 1-11-2012 09:29 AM |All posts
cahaya_mata posted on 1-11-2012 12:47 AM
pakai bio essence set yg mne..??tanaka ke,birdnest or yg lain2...??dh bpe lme pakai bio essence tu ...

bird nest tu..rasa lembut je muka...try la...
TAK SABAR NAK TUNGGU MY BABY KELUAR...HEEEE
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 1-11-2012 01:16 PM |All posts
saya guna cosmoderm vit e cream..mmg best, tak berminyak lansung, x melekit dan ringan
Dulu mmg klu mosturaizer, night cream mmg tak boleh la pakai..sbb kulit sy ni oily
Tp cosmoderm vit e mmg sesuai..
Nak let go 2 jeans levis size 27, Harga boleh nego....Nak jual sbb sy dah gemok.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-11-2012 10:02 PM |All posts
ainnaza posted on 1-11-2012 09:29 AM
bird nest tu..rasa lembut je muka...try la...

dh try..2bulan jugak la pakai..tpi muka tak sesuai..jadi berbintik2 muka..tpi bio essence ade hantar sample tanaka toner..tpi toner die best...but now pakai tea tree cosmoderm...masih di awal lg..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-11-2012 10:17 PM |All posts
cosmoderm ni bagus....tapi mmg lambat ar dia nye effect....kawan2 sy ada guna..amik masa lama tuk clearkan jerawat dan bekas jrawat..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 2-11-2012 09:12 AM |All posts
cahaya_mata posted on 1-11-2012 10:02 PM
dh try..2bulan jugak la pakai..tpi muka tak sesuai..jadi berbintik2 muka..tpi bio essence ade hant ...

hehehe...actually saya dah x pakai bird nest tu..sebab jenis suka tukar2 produk..tp skrg ni sy dah stick pada 1 produk je..sebab die pudarkan parut jerawat+melembapkan kulit...saya pakai goat's milk cleanser dari cosway...bau die wangi..kalau g solat saya cuci muka mesti sume tanya pakai ape sebab wangi sangat...saya pakai sekali ngan cream die...muka dulu kering+byk parut jerawat, sekarang ni dah ok n kurang parut jerawat...skrg ni dah masuk 2 bulan pakai..rasanye xmo dah tukar lain..lagipun harga die murah je kalau ahli...


pinjam gambo kat google...

TAK SABAR NAK TUNGGU MY BABY KELUAR...HEEEE
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-11-2012 01:28 PM |All posts
ainnaza posted on 2-11-2012 09:12 AM
hehehe...actually saya dah x pakai bird nest tu..sebab jenis suka tukar2 produk..tp skrg ni sy dah ...

berapa harga set nie..??
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 2-11-2012 04:04 PM |All posts
cahaya_mata posted on 2-11-2012 01:28 PM
berapa harga set nie..??

cleanser - RM13.90 (ahli) RM18.90 (bkn ahli)
beauty cream - RM12.00(ahli) RM16.90 (bkn ahli)
TAK SABAR NAK TUNGGU MY BABY KELUAR...HEEEE
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-11-2012 11:21 PM |All posts
ainnaza posted on 2-11-2012 04:04 PM
cleanser - RM13.90 (ahli) RM18.90 (bkn ahli)
beauty cream - RM12.00(ahli) RM16.90 (bkn ahli)

kira murah jugak la yea..mcm cosmoderm punye set jugak la...tpi sya skg tgh dok pakai cosmoderm lagi..if macam tak ok kn..nk try la yg u gne tu..heheee
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-4-2014 06:28 AM , Processed in 0.136623 second(s), 28 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top