Cosmoderm set Tea tree - Petua Kecantikan & Fesyen - Wanita & Lelaki - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return to list New
View: 15366|Reply: 50

Cosmoderm set Tea tree

[Copy link]
Post time 7-5-2012 09:13 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Sape dah pernah guna produk ni..produk ni ade dijual dekat farmasi2 guardian pun ade ..saye baru cube 2 bulan.so far ok..cume kesan agak lmbt. jrwt still kuar..cume jerawat batu dah kurang. cume mslhnye...jerwt still kuar..x stop terus lak.korang yg pernag guna kongsi la pendapat K.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2012 10:05 AM | Show all posts | Share
x penah try yg tea tree set, penah try yg moisturizer je...best! x berminyak dan x menimbulkan jerawat..plus...murah..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2012 04:39 PM | Show all posts | Share
Reply 2# awinpj


   owh...ok2....pelembap tu bukn yg set tea tree la ye...?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2012 12:37 AM | Show all posts | Share
pernah try pencuci muka cosmoderm ni time study dulu, tapi bukan tea tree. saya pernah try yang vitamin c.
mula2 pakai macam ok, kulit jadi macam cerah sikit. tapi jerawat still keluar. pakai beberapa bulan jer, pastu stop
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-5-2012 12:09 PM | Show all posts | Share
owh..yelah ...sbb vit c tuk kulit normal..tea tree tuk yg bermnyk
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2012 12:19 PM | Show all posts | Share
i nak let go cosmoderm vitamin c rm 15 including pos. of cos tak pakai lagi. beli cos nak masuk peraduan. still dalam kotak. harga kat luar rm 20+. pm me ye.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2012 04:47 PM | Show all posts | Share
hye there..saya EIN..jom singgah blog saya...mcm2 info menarik ada..saya ada jual perfume 100% original..exactly sm mcm kat kaunter cuma saya jual murah ckit..shipped direct dr US!!! selain tu..handbags comel2 n cun2 pun ada dijual..sgt berkualiti n diinspirasi dr international produk..jangan lupa klik 'jom shopping' dan tinggalkan komen ya utk setiap entri yg dilawati..jom la jd follower saya..saya sntiasa update produk n info menarik!!!! sila klik blog di bawah ini...

http://www.einzone.blogspot.com
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 09:39 AM | Show all posts | Share
Reply 3# fizameliza


    sebenarnya sebelum ni x tau pun dia ada tee tree set ...beli 2 bln lepas kat vitacare sbb ada clearance stock rm 12.90 je, farmasi nak tutup...x tau la vit c ke apa...kotak dia kaler kuning n putih...me pakai time kulit kering je dan time malam je....owhh best, very light cream, plus sgt senang nak blend kat kulit, x ske pakai cream berat2 sbb berminyak je rasa...tgk kat guardian last 2 days baru tau ada tee tree set....tee tree ni elok utk blemish skin kan....harus cuba ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-5-2012 03:17 PM | Show all posts | Share
Reply 8# awinpj


    yup harus cube....sye dah guna dekat 2 bulan..ok je...cume mslah jerawat sye kronik ..jadi proses mmbaik tu agak lmbt la...tp jerawat batu x delah mcm dulu smpai leh wat btu cincin..hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 04:54 PM | Show all posts | Share
ai pakai juga. sangat memuaskan dan sesuai dengan kulit ai..
bila pakai muka rasa bersih aje...
murah plak tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2012 10:00 AM | Show all posts | Share
ai pakai juga. sangat memuaskan dan sesuai dengan kulit ai..
bila pakai muka rasa bersih aje...
murah plak tu...


dah brpe lame guna...muke awak jenis berjerawat ke?...saya dah guna 2 bulan lebih la...ok mmg ok..cume kes jerwt kronik cm sye ni..lmbt sikit nk pulih...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 10:23 AM | Show all posts | Share
saye da gune cosmoderm dekat 3 tahun dan memang puas ati lar, msalah jerawat pon kurang dan agak susah nak tumbuh banding time gune pencuci muke len. tea tree memang untuk kulit berminyak, tapi bile paki memeng bersih la..sampai skang tak tukar2 da..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 12:37 PM | Show all posts | Share
kwn saya ade guna pencuci muka,memang ok la cuma jerawat tu ade je kua tapi tak banyak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2012 02:23 PM | Show all posts | Share
kwn saya ade guna pencuci muka,memang ok la cuma jerawat tu ade je kua tapi tak banyak..[quote][/quote]

ha tulah...sme la ngn mslah sye tu...kesannye sgt lambat..tp pencuci nye best....mase cuci dan lepas cuci bestt sgt...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-5-2012 02:26 PM | Show all posts | Share
[quote]saye da gune cosmoderm dekat 3 tahun dan memang puas ati lar, msalah jerawat pon kurang dan agak susah nak tumbuh banding time gune pencuci muke len. tea tree memang untuk kulit berminyak, tapi bile paki memeng bersih la..sampai skang tak tukar2 da..[quote]

erm..tapi kesannye lambat ye ...sbb sya dah guna dekat 2 bulan lebih .hrwt still kluar...cume x seteruk mse mula2 pakai dulu la....Jerawat lom stop sepenuhnya
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2012 04:44 PM | Show all posts | Share
pernah pakai..tp x de ape2 effect pon...lgpun die x membersih dgn sepenuhnye...so saya dah tukar pakai bio-essence..baru rasa kulit ni bersih...tapi kdg2 pencuci ni bergantung mengikut kulit masing2...x semua org sesuai pakai ape yg kita pakai...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 12:47 AM | Show all posts | Share
ainnaza posted on 10-5-2012 04:44 PM
pernah pakai..tp x de ape2 effect pon...lgpun die x membersih dgn sepenuhnye...so saya dah tukar pak ...

pakai bio essence set yg mne..??tanaka ke,birdnest or yg lain2...??dh bpe lme pakai bio essence tu.??
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 09:29 AM | Show all posts | Share
cahaya_mata posted on 1-11-2012 12:47 AM
pakai bio essence set yg mne..??tanaka ke,birdnest or yg lain2...??dh bpe lme pakai bio essence tu ...

bird nest tu..rasa lembut je muka...try la...
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 01:16 PM | Show all posts | Share
saya guna cosmoderm vit e cream..mmg best, tak berminyak lansung, x melekit dan ringan
Dulu mmg klu mosturaizer, night cream mmg tak boleh la pakai..sbb kulit sy ni oily
Tp cosmoderm vit e mmg sesuai..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 10:02 PM | Show all posts | Share
ainnaza posted on 1-11-2012 09:29 AM
bird nest tu..rasa lembut je muka...try la...

dh try..2bulan jugak la pakai..tpi muka tak sesuai..jadi berbintik2 muka..tpi bio essence ade hantar sample tanaka toner..tpi toner die best...but now pakai tea tree cosmoderm...masih di awal lg..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2012 10:17 PM | Show all posts | Share
cosmoderm ni bagus....tapi mmg lambat ar dia nye effect....kawan2 sy ada guna..amik masa lama tuk clearkan jerawat dan bekas jrawat..
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 09:12 AM | Show all posts | Share
cahaya_mata posted on 1-11-2012 10:02 PM
dh try..2bulan jugak la pakai..tpi muka tak sesuai..jadi berbintik2 muka..tpi bio essence ade hant ...

hehehe...actually saya dah x pakai bird nest tu..sebab jenis suka tukar2 produk..tp skrg ni sy dah stick pada 1 produk je..sebab die pudarkan parut jerawat+melembapkan kulit...saya pakai goat's milk cleanser dari cosway...bau die wangi..kalau g solat saya cuci muka mesti sume tanya pakai ape sebab wangi sangat...saya pakai sekali ngan cream die...muka dulu kering+byk parut jerawat, sekarang ni dah ok n kurang parut jerawat...skrg ni dah masuk 2 bulan pakai..rasanye xmo dah tukar lain..lagipun harga die murah je kalau ahli...


pinjam gambo kat google...

Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 01:28 PM | Show all posts | Share
ainnaza posted on 2-11-2012 09:12 AM
hehehe...actually saya dah x pakai bird nest tu..sebab jenis suka tukar2 produk..tp skrg ni sy dah ...

berapa harga set nie..??
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 04:04 PM | Show all posts | Share
cahaya_mata posted on 2-11-2012 01:28 PM
berapa harga set nie..??

cleanser - RM13.90 (ahli) RM18.90 (bkn ahli)
beauty cream - RM12.00(ahli) RM16.90 (bkn ahli)
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2012 11:21 PM | Show all posts | Share
ainnaza posted on 2-11-2012 04:04 PM
cleanser - RM13.90 (ahli) RM18.90 (bkn ahli)
beauty cream - RM12.00(ahli) RM16.90 (bkn ahli)

kira murah jugak la yea..mcm cosmoderm punye set jugak la...tpi sya skg tgh dok pakai cosmoderm lagi..if macam tak ok kn..nk try la yg u gne tu..heheee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

2-8-2015 10:16 AM GMT+8 , Processed in 0.064112 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list