Pokok Banyan Terbesar di India (29 photos + 2 videos) - Peristiwa Dunia - Peristiwa - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
12Next
Return to list New
View: 3949|Reply: 32

Pokok Banyan Terbesar di India (29 photos + 2 videos)

[Copy link]
Post time 8-5-2012 01:53 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Banyan tree Kolkata Calcutta Botanical Gardens India 1983

The Great Banyan Tree, Calcutta  
The Great Banyan - a living maze


In India, since ancient times worshiped Bengali ficus.  Yet it is called "tree-forest."  It is no coincidence.  The branches of the banyan let down roots, some of which grow in the ground and above ground becomes indistinguishable from an ordinary trunk.  In the Calcutta botanical garden grows the largest and most well-known Bengali ficus - The Great Banyan, which covers an area of ​​almost 1.5 hectares.
  He lives a tree lot.  The oldest of them are now about 400 years old.  During this time, so it grows in breadth, that under his crown, formed a kind of wood or grove.
  The biggest and most famous tree in such a great banyan, which grows in the Botanical Garden of Calcutta (India).  This tree is over 250 years old.  Throughout his life, it more than once were damaged due to the strongest hurricanes.  The special damage he caused cyclones in 1864 and 1867, when they were damaged by some of the processes and the main trunk was divided into two parts.  Then part of the tree struck the fungus.  As a result, in 1925, had cut down Great banyan tree trunk.
  Now the height of this tree is 245 feet, the circumference of the crown - 420 meters.  From its branches grow more than 3,000 aerial roots that have become young tree trunks.





















Pokok Banyan Terbesar Di India.


Contoh Pokok Banyan


Info mengenai pokok banyan.



Info mengenai pokok banyan.
Klik gambar untuk baca info.


Jalan ke Calcutta Botanical Garden. Pokok bayan terbesar di India jelas kelihatan dari jauh. Semua hutan yang kelihatan dari jauh itu merupakan sepohon pokok banyan yang terbesar.


Menghampiri jalan masuk ke kawasan pokok banyan terbesar di India. Inilah keadaan sebenar pokok banyan.


Sebatang pokok memayungi keseluruhan kawasan seluas 420 meter persegi. Setiap batang dan ranting pokok bersambung antara satu sama lain.


Pandangan dari suatu sudut, kelihatan pemandangan pokok banyan yang cantik.


Seram pun ada jugak.


Dahan yang pelik.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2012 02:21 PM | Show all posts | Share
cantik nye pokok neh...
bl mlm mst ada penungggu...
Eeeee....seram plok...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2012 10:11 PM | Show all posts | Share
tempat pontianak bertenggek setiap malam

p/s view kat hutan tu memang cantik....
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2012 10:13 PM | Show all posts | Share
ctk tp mnyeramkan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 12:18 AM | Show all posts | Share
bukan ke kalo pokok besor2 gini jd tempat pemujaan derang
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 12:42 AM | Show all posts | Share
tatooot pokok beso2 nih...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 08:49 AM | Show all posts | Share
cantik....mcm pokok avatar yg besar 2
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 09:12 AM | Show all posts | Share
skali tgk cantik, dua kali tgk scary la pulok
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 09:29 AM | Show all posts | Share
cantik

but look skeri
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 09:34 AM | Show all posts | Share
ade makhluk berwarne biru mate besor, ekor panjang, leher jinjang x kat sane?
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 09:41 AM | Show all posts | Share
takut weh nengok pokok2 besor gini... takut ada 'benda' jerk... maklumlah...makhluk tu memang wujud, cuma nampak ngan tak nampak jerk..lagi2 dpt pot cam nie... boleh wat pesta sukaria laa 'benda' tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 11:46 AM | Show all posts | Share
scarylah pokok banyan ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 11:50 AM | Show all posts | Share
msti bnyk benda dok menenggek kat pokok tu... malam2 ni msti horror gle...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 11:58 AM | Show all posts | Share
Boleh jadi lokasi filem seram
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 01:03 PM | Show all posts | Share
ade makhluk berwarne biru mate besor, ekor panjang, leher jinjang x kat sane?
Sagoo Post at 9-5-2012 09:34



   xda, yang ada hanyalah cicak mata beso warne ijo...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 01:05 PM | Show all posts | Share
xda, yang ada hanyalah cicak mata beso warne ijo...
lalunagujiwa Post at 9-5-2012 13:03



      nipu la tu....kang tacing lg kang haaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 01:07 PM | Show all posts | Share
pelik betul pokoknya..tak tau nak kata akar ataupun dahan
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 01:53 PM | Show all posts | Share
blh g piknik kt sn..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 02:56 PM | Show all posts | Share
nipu la tu....kang tacing lg kang haaaaaa
Sagoo Post at 9-5-2012 13:05



   motip sangat nak tachingkan kaka...btw, awek pahang dah nak fly obesi...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 04:08 PM | Show all posts | Share
motip sangat nak tachingkan kaka...btw, awek pahang dah nak fly obesi...
lalunagujiwa Post at 9-5-2012 14:56



    so? kaka bgtau iols watpe??..saje la tu kan nk bg iols panasssss
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 04:11 PM | Show all posts | Share
so? kaka bgtau iols watpe??..saje la tu kan nk bg iols panasssss
Sagoo Post at 9-5-2012 16:08



   mohon jgn merembes d thread org!!!!
uols LAM-PI!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 04:18 PM | Show all posts | Share
wowo...cantiknye...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 04:30 PM | Show all posts | Share
rumah member aku dulu ada pokok nie...akarnya buat bergayut mcm tarzan laa masa aku kecik2 main dulu...skang nie dah tebang dah...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 04:38 PM | Show all posts | Share
mohon jgn merembes d thread org!!!!
uols LAM-PI!!
lalunagujiwa Post at 9-5-2012 16:11



   merembes ape kah takat thread pokok :@
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2012 04:55 PM | Show all posts | Share
merembes ape kah takat thread pokok
Sagoo Post at 9-5-2012 16:38



   rembes kat thread newbie pun dah kne sound mod lela...
sila muhasabahserawak diri ok!!!

jgn rogol thread org!!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-7-2015 12:25 PM GMT+8 , Processed in 0.159779 second(s), 16 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list