CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 3835|Reply: 11

Estima Recon - LCD semua instruction dlm bahasa jepun

[Copy link]

Rank: 1

Post on 12-5-2012 11:01 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam,


nak tanya macam mana nak tukar instruction dlm bahasa jepun ke english .di paparan lcd estima recon.

tq
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-5-2012 11:39 AM |All posts
biasanya org dpt kreta recon ni terus tukar Head unit baru je.. frekuensi radio jepang pum bkn same mcm malaysia...
Don't hate the player, hate the game!
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-5-2012 11:58 AM |All posts
Reply 2# dragger


    Utk  radio, ada jual fm modul utk sesuaikan dgn negara kita. Rm40 je benda tu.
Wir verteidigen dieses Land. Wer hindert Blut vergossen sicher.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-5-2012 01:05 PM |All posts
Reply  dragger


    Utk  radio, ada jual fm modul utk sesuaikan dgn negara kita. Rm40 je benda  ...
zorrro_03 Post at 13-5-2012 12:58 PM


bang,camana ropa fm modul ni?  tolong teprk gambo seda.  kat mana ada jual? macamana quality bunyi...sharp kat berdesing angin? adakah sama dgn quality bunyi macam kalau kita pakai fm transmitter (yg mana tak bagus mana)?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-5-2012 01:26 PM |All posts
bang,camana ropa fm modul ni?  tolong teprk gambo seda.  kat mana ada jual? macamana quality bun ...
zzcbr Post at 13-5-2012 13:05



    maaf bang.  bukan fm modul.  FM Converter sebenarnya. dia berfungsi bagi head unit yg berfrequency tidak sampai 90.  biasanya bagi set dari jepang.  benda tu ada mahal n ada murah.  dari rm40-rm500.  install pun senang je. cucuk soket converter ke head unit dan antena tu cucuk ke benda alah ni.


Wir verteidigen dieses Land. Wer hindert Blut vergossen sicher.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-5-2012 01:13 AM |All posts
Reply  dragger


    Utk  radio, ada jual fm modul utk sesuaikan dgn negara kita. Rm40 je benda  ...
zorrro_03 Post at 13-5-2012 11:58 AM



    FM modulator nie ha..

Don't hate the player, hate the game!
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-5-2012 08:04 AM |All posts
FM modulator nie ha..
dragger Post at 14-5-2012 01:13



    org tak pakai dah benda tu weiii. skg ni sumer kereta dah ada pot usb siap2.  
Wir verteidigen dieses Land. Wer hindert Blut vergossen sicher.
Reply

Props Report

Moderator

Aku YG sedaNg BerForuM!

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 14-5-2012 08:24 AM |All posts
org tak pakai dah benda tu weiii. skg ni sumer kereta dah ada pot usb siap2.
zorrro_03 Post at 14-5-2012 08:04 AM



   keta kancil 660 masih pakai lagi fm modulator.. maklumlaa ade radio old style je..
MeNeGuR JanGaN SaMPaI Menghina     , MeNDiDiK JanGaN SaMPaI Memaki   , MeMinTa JanGaN SaMPaI MeMaKSa   , MeMBeRi JanGaN SaMPaI MeNGunGKiT
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-5-2012 08:28 AM |All posts
keta kancil 660 masih pakai lagi fm modulator.. maklumlaa ade radio old style je..
hardeyboyz Post at 14-5-2012 08:24



    ye2. kereta buruk saya pun pakai benda tu.
Wir verteidigen dieses Land. Wer hindert Blut vergossen sicher.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-5-2012 09:16 AM |All posts
org tak pakai dah benda tu weiii. skg ni sumer kereta dah ada pot usb siap2.
zorrro_03 Post at 14-5-2012 08:04 AM



    hshahaa... mula2 dulu aku beli menatang ni mahal wooo.. rm90 hengget takde storage.. kena cucuk pendrive 1gb baru leh dgr lagu.. Hahaha
Don't hate the player, hate the game!
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-5-2012 10:26 AM |All posts
hshahaa... mula2 dulu aku beli menatang ni mahal wooo.. rm90 hengget takde storage.. kena  ...
dragger Post at 14-5-2012 09:16



    dah canggih sgt masa tu. masalah bila sampai sesuatu kawasan yg frekuensi sama.  tiba2 jadi lagu siam.  
ปัญหาที่เกิดขึ้นเมื่อฉันมาถึงบริเวณที่ความถี่เดียวกัน tiba2 ดังนั้นสยามเพลง
Wir verteidigen dieses Land. Wer hindert Blut vergossen sicher.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-5-2012 12:28 PM |All posts
Estima recond jepun semua dalam bahasa jepun tak boleh nak di alih bahasa jadi suara sin chan dan sebagainya hehehehe
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 27-11-2014 01:16 AM , Processed in 0.129468 second(s), 23 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top