Estima Recon - LCD semua instruction dlm bahasa jepun - Kereta,Kenderaan Bermotor & Aksesori - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 4910|Reply: 11

Estima Recon - LCD semua instruction dlm bahasa jepun

[Copy link]
Post time 12-5-2012 11:01 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam,


nak tanya macam mana nak tukar instruction dlm bahasa jepun ke english .di paparan lcd estima recon.

tq
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2012 11:39 AM | Show all posts | Share
biasanya org dpt kreta recon ni terus tukar Head unit baru je.. frekuensi radio jepang pum bkn same mcm malaysia...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2012 11:58 AM | Show all posts | Share
Reply 2# dragger


    Utk  radio, ada jual fm modul utk sesuaikan dgn negara kita. Rm40 je benda tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2012 01:05 PM | Show all posts | Share
Reply  dragger


    Utk  radio, ada jual fm modul utk sesuaikan dgn negara kita. Rm40 je benda  ...
zorrro_03 Post at 13-5-2012 12:58 PM


bang,camana ropa fm modul ni?  tolong teprk gambo seda.  kat mana ada jual? macamana quality bunyi...sharp kat berdesing angin? adakah sama dgn quality bunyi macam kalau kita pakai fm transmitter (yg mana tak bagus mana)?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2012 01:26 PM | Show all posts | Share
bang,camana ropa fm modul ni?  tolong teprk gambo seda.  kat mana ada jual? macamana quality bun ...
zzcbr Post at 13-5-2012 13:05



    maaf bang.  bukan fm modul.  FM Converter sebenarnya. dia berfungsi bagi head unit yg berfrequency tidak sampai 90.  biasanya bagi set dari jepang.  benda tu ada mahal n ada murah.  dari rm40-rm500.  install pun senang je. cucuk soket converter ke head unit dan antena tu cucuk ke benda alah ni.


Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2012 01:13 AM | Show all posts | Share
Reply  dragger


    Utk  radio, ada jual fm modul utk sesuaikan dgn negara kita. Rm40 je benda  ...
zorrro_03 Post at 13-5-2012 11:58 AM



    FM modulator nie ha..

Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2012 08:04 AM | Show all posts | Share
FM modulator nie ha..
dragger Post at 14-5-2012 01:13



    org tak pakai dah benda tu weiii. skg ni sumer kereta dah ada pot usb siap2.  
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2012 08:24 AM | Show all posts | Share
org tak pakai dah benda tu weiii. skg ni sumer kereta dah ada pot usb siap2.
zorrro_03 Post at 14-5-2012 08:04 AM



   keta kancil 660 masih pakai lagi fm modulator.. maklumlaa ade radio old style je..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2012 08:28 AM | Show all posts | Share
keta kancil 660 masih pakai lagi fm modulator.. maklumlaa ade radio old style je..
hardeyboyz Post at 14-5-2012 08:24



    ye2. kereta buruk saya pun pakai benda tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2012 09:16 AM | Show all posts | Share
org tak pakai dah benda tu weiii. skg ni sumer kereta dah ada pot usb siap2.
zorrro_03 Post at 14-5-2012 08:04 AM



    hshahaa... mula2 dulu aku beli menatang ni mahal wooo.. rm90 hengget takde storage.. kena cucuk pendrive 1gb baru leh dgr lagu.. Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2012 10:26 AM | Show all posts | Share
hshahaa... mula2 dulu aku beli menatang ni mahal wooo.. rm90 hengget takde storage.. kena  ...
dragger Post at 14-5-2012 09:16



    dah canggih sgt masa tu. masalah bila sampai sesuatu kawasan yg frekuensi sama.  tiba2 jadi lagu siam.  
ปัญหาที่เกิดขึ้นเมื่อฉันมาถึงบริเวณที่ความถี่เดียวกัน tiba2 ดังนั้นสยามเพลง
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2012 12:28 PM | Show all posts | Share
Estima recond jepun semua dalam bahasa jepun tak boleh nak di alih bahasa jadi suara sin chan dan sebagainya hehehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

1-7-2015 03:44 AM GMT+8 , Processed in 0.123816 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list