CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 11Next
Return Post new threads
Show: 15335|Reply: 271

McDonald kotorkan Cola & pukul budak sekolah yg miskin!

  [Copy link]

Rank: 6Rank: 6

Post on 17-6-2012 06:02 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Kalau org kaya, siape tak takut malu & berani refill 5 kali?
Siape salah?




What They write :

me and a few friends went to macdonald and we share money to buy 1 cup of large coke , we refill it so all of us can drink it, macdonald said that their drinks can be refilled , then on the 5th or 6th time we refill , the staff there pour in smelly water and mix with the coke to let us drink, we went to complain then the staff ask us to drink it since we like to refill, we got angry get out of macdonald and that staff was still not sastified , he climb out of the window and seek us for a fight ,
i think this is really bad , if this happens again , who will dare to go to Macdonald?

PS : I am not the owner of this video just to show how pathetic they are.
RadioPoll, Total 105 person(s) voted
You are not allowed to vote
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 17-6-2012 06:12 PM |All posts
**racist comments come rain on this thread.**
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 17-6-2012 06:13 PM |All posts
aku pon slalu gak refill sbb stadi kat mcd
Sedapnya makan kek  
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 17-6-2012 06:19 PM |All posts
macdonald said that their drinks can be refilled , then on the 5th or 6th time we refill


gile mmg le free perlu ke nk refill sampai 5-6 kali

x bergas ke perut tuh

lagi satu bkn ke refill guna cawan yg mcd bg bkn botol coke??
    
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 17-6-2012 06:23 PM |All posts
x fhm ape kes...
AKU NAK KERJA.
Ada kerja kosong tak?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 17-6-2012 06:31 PM |All posts
1stly, itu staff McD klu nk tegur, guna cara yg elok2 lah...tp tgk rupa pn mcm remaja2 gtu, bkn manager or sv yg turun tegur budak2 tu..

tindakan dgn taruk ntah air kumbahan apa tu pn patut nya x wajar.if x bg then ckp je "sori dik, dah 5x ni, xleh bg dah lps ni"...

plus, mnum ape gok air coke banyak2, byk kn minum air kosong la lain kali...coke tu nk minum utk saje2 ok, bkn utk hilangkn haus dahaga. bg aku smpai 5,6x refill tu pn agak melampau jugak la...agak2 la weihh

who will dare to go to Macdonald? jwpn nye bnda mcm ni xkn terjadi klu kita x berlagak or berpikiran spt ummah PPRT bak kata changa.....org yg ada kehidupan normal gi McD just utk duduk mkn2, kenyang then blk..xda nye nk berlama2an smpai refill 3,4x...byk lg keja nk buat eh


sekian.TQ
1

View rating log

Supercalifragilisticexpialidocious!
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 17-6-2012 06:32 PM |All posts
bideo x nampakkkk
give me the answer  
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 17-6-2012 06:34 PM |All posts
ckp cina lah, hang ingat ni tanah besar china ka?, chinabeng
VW #DRIVERS WANTED#
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 17-6-2012 06:37 PM |All posts
Kalau org kaya, siape tak takut malu & berani refill 5 kali?
Siape salah?




What They write ...
cyberjaye Post at 17-6-2012 18:02



   nape kt poll tu ko buat 'budak miskin'??
budak miskin xde nye mampu g mkn McD lepas skolah...da henpon plak tu siap record vid..

ke miskin sbb mnum coke refil kt McD sbb x mampu nk beli setin coke or yg sebotol coke 500ml tu sorg 1??choyyy sgt
Supercalifragilisticexpialidocious!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 17-6-2012 06:39 PM |All posts
emmm tak brape dgr apa yg dicakapkan budak2 mcd tu.....
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-6-2012 06:39 PM |All posts
wah record utk wujudkan racist comment...by the way mcd is owned by chinese also maaa....so provoke
BRAD PITT VERSI VIETNAM SENYUM KAT IOLSS..NAK TRY IOLSS LAH TU !!!!
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 17-6-2012 06:39 PM |All posts
typical malaysian
pantang dengar free...
sanggup menebal muka sampai 5/6 kali
Naga Cyco-mohon terasa-jgn main api, nanti terbakar diri
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 17-6-2012 06:42 PM |All posts
Rekod bidio mampu... Miskin pekebendanya.

Refill 5x? Mmg patut kene perambat. Mekdonel bukan pertubuhan charity bagi org minum pree sampai pecah perut.


Beli satu gelas share 5 org. Beli sorang satu; then refill lah 725x pon.


But; tindakan campur air kumbahan mmg tidak patut berlaku.
tokyo ghetto pussy
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 17-6-2012 06:43 PM |All posts
Benarlah, Malaysia ialah negara yang makin maju dgn 1st class/world class facilities, namun rakyatnya masih di takuk pemikiran & sikap 3rd class.

Bila di beri kemudahan utk buat sesuatu, mereka yg berminda 3rd class akan salah guna kemudahan atas pelbagai sebab, dan bila di tegur, mula melenting dan marah.
FB: Dreamy Treat Bakery Studio
Bakery Class & Products
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 17-6-2012 06:44 PM |All posts
Kalau miskin, kenapa perlu minum air berkabonat di restoren fastfood?
FB: Dreamy Treat Bakery Studio
Bakery Class & Products
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-6-2012 06:44 PM |All posts
refill 10x bleh??
buat cuci jamban...
Selagi Hidup...Teruskanlah berbakti...Walau tidak dipuji...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-6-2012 06:45 PM |All posts
nak perambat pun buat apa. bukannya mcd tu bapak pekerja mcd tu punya. buat je kerja.

yang refill 5x tu memang tiada otak.tapi nak buat macam mana. rule tu ada loophole.
community
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-6-2012 06:50 PM |All posts
dulu kfc..ni mekdi..apsal la video dok tunjuk cina ja yg asik ditindas x abis2 provokasi
NM Creativa
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 17-6-2012 06:53 PM |All posts
Kalau miskin, kenapa perlu minum air berkabonat di restoren fastfood?
RedDevils Post at 17-6-2012 18:44


RM2.5 / 5 = RM0.50
7-11 blh dpt minuman harga RM0.50?
Yg pegang video mungkin kaya sikit, tapi tak kan dia belanja kawan2 nya minum coke tiap2ari?
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 17-6-2012 06:54 PM |All posts
Tak faham apa yang sebenarnya terjadi. Nampak gaya macam refill pastu pegi isi dalam botol. Pastu gi refill lagi, isi botol lagi. Ntahla.... Anyway patutnya pekerja McDonald tu tego leklok wlaupun kena provoke. Sabo jer la.. Yang budak2 tu pun satu. Dah bagi kemudahan, salah guna plak. Memang tahap pemikiran apa ntah.
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 17-6-2012 06:54 PM |All posts
nak perambat pun buat apa. bukannya mcd tu bapak pekerja mcd tu punya. buat je kerja.

yang refil ...
ushioz Post at 17-6-2012 18:45



Yup, konsep 'refill' itu ada loopholes...sebab ia di aplikasi kan di negara macam Malaysia. Kalau diaplikasikan di negara  maju, Insya Allah tiada masalah.

Dan yup, saya setuju bahawa tindakan pekerja McD itu sudah keterlaluan. Kenapa perlu termakan provokasi sampai sanggup keluar hambat budak budak sekolah yang akal masih tak matang? Tegur sekali( di dalam premis), and that's it. Cukuplah. Tak bangkrap McD pun kalau budak2 tu tonggang satu bekas air tu. Dan jangan harap McD nak beri anugerah pekerja cemerlang pun kalau beria ia nak hambat budak budak tu.
FB: Dreamy Treat Bakery Studio
Bakery Class & Products
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-6-2012 06:56 PM |All posts
2 pihak salah

refill sampai 5x -tak patot

masukkan air kumbahan-tak patot

provokasi pun sama
niat nak cari marah orang pastu standby rakam & upload ke cyber
Do not judge, or you too will be judged
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 17-6-2012 06:56 PM |All posts
dulu kfc..ni mekdi..apsal la video dok tunjuk cina ja yg asik ditindas x abis2 provokasi
kegimaru Post at 17-6-2012 18:50



   
kalau kau yg minum air kencing, u mesti tak provokasi & rasa seronok
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 17-6-2012 06:57 PM |All posts
RM2.5 / 5 = RM0.50
7-11 blh dpt minuman harga RM0.50?
Yg pegang video mungkin kaya sikit ...
cyberjaye Post at 17-6-2012 18:53



  1st of all, tak salah tindakan budak budak ini nak refill air banyak kali, macam saya cakap tentang loopholes itu. Tapi konsep refill ini harus tertakluk kepada pembelian yg ada cawan McD tu bukan? Saya tak tahu apa yg jadi sebenarnya, sebab dalam video itu, budak sekolah tu kelihatan memegang BOTOL air, bukan cawan kertas McD.

Kita semua akur, jangan pura pura tak nampak, bahawa tindakan budak budak sekolah itu mmg sengaja undang provokasi, walaupun mungkin sahaja mereka di pihak yg benar (refill tanpa limit).
FB: Dreamy Treat Bakery Studio
Bakery Class & Products
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 17-6-2012 06:59 PM |All posts
Benarkah dakwaan DICAMPUR AIR KUMBAHAN itu?

Kalau benar, maka budak kerja McD itu pun wajar di siasat, sebab bekas air itu akan diguna pakai oleh customer2 yang lain.
FB: Dreamy Treat Bakery Studio
Bakery Class & Products
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 25-7-2014 07:02 AM , Processed in 0.150954 second(s), 38 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top