Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
31297
View
327
Reply

Sykt. Anak Mahathir - Petron & Arak

   Close [Copy link]

Author: cyberjaye       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-7-2012 07:50 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by cyberjaye at 10-7-2012 19:54

Tuesday, July 10

oleh: ulitmayang

"Di usia mahathir 87 tahun, nafsu tamak kepada harta dunia tidak berkurang, malah bertambah haloba.

Mana kan tidak, terbaru bilamana diberitakan MAS sudah menandatangani kontrak dengan PETRON, sebuah syarikat milik mokhzani, iaitu anak Mahathir bagi menggunakan bahan api.

Samada kita hendak berburuk sangka atau tidak, itu terpulang lah kepada sikap masing C masing, tetapi hakikatnya dan fakta yang jelas menunjukkan betapa pengaruh Mahathir tidak berkurang walaupun sedikit dalam menentukan semua urusan perniagaan dalam negara ini.

Kalau lah rakyat 1Malaysia, dengan ambil tindakan paling mudah saja, iaitu pemimpin Pakatan Rakyat PAS, PKR dan DAP melancarkan satu kempen seluruh negara, iaitu memboikot semua stesen minyak jenama PETRON, mulai hari ini, ini merupakan satu strategi berkesan untuk menumpulkan tumpuan come back Mahathir di arena politik negara.

Tumpuan Mahathir, kalau pun tidak besar tetap akan meninggalkan kesan kepada fokus kerja pilihanraya nya. Diberitakan Mahathir masih lagi mastermind juga kepada aktiviti politik UMNO/BN, sehingga kini

Kesan boikot sangat besar dalam usaha untuk mengumpul sokongan rakyat kepada Pakatan Rakyat, iaitu kesan langsung disamping menjejaskan ekonomi Mahathir dan anak C anaknya. Kaedahnya mudah, Cuma perlunya kepada pemimpin C pemimpin utama Pakatan Rakyat menggerakkannya, dengan dimulai oleh ketua kepada parti PAS, PKR dan DAP. Adakan pelancaran di peringkat nasional, negeri dan daerah, parlimen dan DUN.

Kesanya nanti bukan saja kepada soal ekonomi Mahathir anak beranak, tetapi kesedaran politik sangat menyeluruh, dimana hampir disetiap daerah mempunyai stesen minyak jenama PETRON ini.

Apa kata kita mulakan dari sekarang?
Single Polls, Total 200 Users voted
35.50% (71)
58.00% (116)
6.50% (13)
The Poll is closed or expired, you can not vote
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2012 07:51 PM | Show all posts
Sebenarnya, Petron di milik kilang arak San Miguel & San Miguel dimiliki anak Mahathir!


Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 08:23 PM | Show all posts
apa apa aje lah dol.. janji bule tarik undi..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 08:30 PM | Show all posts
biar diorang minum arak sampai pecah perut
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 08:35 PM | Show all posts
lepas syed mokhtar nak kata  mahathir n anaknya...ngapa kata busniss figure melayu je..
yg busniss figure bangsa lain terutama cina yg ada connection dengan gov macam mana...??
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 08:43 PM | Show all posts
..serahlah kat sesapapun.. pasti salah dimata puak2 sana ....
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 08:51 PM | Show all posts
Tingat aku akan ada ummah melayu urban bilang, dia tak jumpa perkataan haram untuk arak dalam Quran.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 09:04 PM | Show all posts

Sykt. Anak Mahathir - Petron & Arak

Tingat aku akan ada ummah melayu urban bilang, dia tak jumpa perkataan haram untuk arak dalam Quran. ...
airfilterkotor Post at 10-7-2012 12:51

Betul la
Xder perkataan "arak" "vodka" "champagne" dalam Quran

:)


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 09:26 PM | Show all posts
Tingat aku akan ada ummah melayu urban bilang, dia tak jumpa perkataan haram untuk arak dalam Quran. ...
airfilterkotor Post at 10-7-2012 20:51



   hehehe..melabur dlm kompeni arak pun dorang kata x salah
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 09:32 PM | Show all posts
idup madey n pamily !!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 09:36 PM | Show all posts
fitnah ............
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 10:04 PM | Show all posts
dulu memang aku suka isi kat Esso, tapi sejak Petron ni aku mula boikot dah, dah tau lama anak kutty tu ada share dalam Sucks Miguel....Miguel tu nama malaikat Mikail tau dak....
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 10:23 PM | Show all posts
idup madey n pamily !!!
dragger Post at 10-7-2012 21:32



   

DUIT PERSATUAN!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 10:32 PM | Show all posts
apa main sentimen arak arak ni
ingat kerana arak org islam tak suka madey..boleh jadi
tapi diingatkan  bila PR memerintah arak ni diharamkan, laksanakan politik islam gittuuew...fikir-fikirlah mcm nak pecahbelahkan melayu saja.....
aku speku apa yg madey membebal memang benar....madey jadi batu penghalang pada cina... depa suka najib dibodohkan bagi macam-macam kat cina...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 10:32 PM | Show all posts
Betul la
Xder perkataan "arak" "vodka" "champagne" dalam Quran


Vympel77 Post at 10-7-2012 09:04 PM


Iyolah.... janji matlamat/niat tu semata nak menghalalkan cara. Lepas tekak sendiri sudah laa.
Lepaih ni buleh laa meniaga 'ayam' vietnam, medan, kazakh plak.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 10:34 PM | Show all posts
hehehe..melabur dlm kompeni arak pun dorang kata x salah
kecimpret Post at 10-7-2012 09:26 PM


Melabur je, tak minum pun.... kiranya macam takde pe pe laa.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 10:38 PM | Show all posts
hari tu aku dah tanya tapi cam takde org jawab..kalau isi minyak dgn PETRON ni kita subahat dgn urusniaga arak jugak ke since dua2 dimiliki oleh company yg sama?
kan NAbi dah bgtau sapa2 yg terlibat dgn urusniaga arak..dari pengangkat tong hingga peminum...ini lagi la si tokeynya akan dilaknat?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 10:41 PM | Show all posts
Tuesday, July 10

Samada kita hendak berburuk sangka atau tidak, itu terpulang lah kepada sikap masing C masing, tetapi hakikatnya dan fakta yang jelas menunjukkan betapa pengaruh Mahathir tidak berkurang walaupun sedikit dalam menentukan semua urusan perniagaan dalam negara ini.
cyberjaye Post at 10-7-2012 19:50


mana fakta untuk semua urusan perniagaan
perrrrrghhh tak boleh agak-agak kalo nak kelentong
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 11:02 PM | Show all posts
hari tu aku dah tanya tapi cam takde org jawab..kalau isi minyak dgn PETRON ni kita subahat dgn urus ...
peachRose Post at 10-7-2012 22:38


tak kot ko beli minyak bukan beli arak
pendapatan negara ni ada asing-asing ikut  cukai judi, arak dan bukan
kalo dapat gaji kira subahat ke
...kemudahan asas bagai yg kita gunakan mcm mana..kalo guna subahat ke?
tanya je jgn marah
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 11:09 PM | Show all posts
tak kot ko beli minyak bukan beli arak
pendapatan negara ni ada asing-asing ikut  cuka ...
cookies_raya Post at 10-7-2012 23:02


cemana kalu kita labur duit kat unit trust. then broker buat beli saham kat kaunter arak.. ada share tak.?
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 11:15 PM | Show all posts
tak kot ko beli minyak bukan beli arak
pendapatan negara ni ada asing-asing ikut  cuka ...
cookies_raya Post at 10-7-2012 23:02


jawapan kot2 tak nak lah..
boleh je nak asing2 ikut sumber yg halal dan tak halal mcm Kelantan buat..tapi dah kerajaan tak nak buat...abis campur2 la halal haram...
yg sumber haram tu guna tuk wat jalan, wat tandas...
nantilah aku gi tanya kat web majlis fatwa ke hapa pasal ni....
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 11:17 PM | Show all posts
cemana kalu kita labur duit kat unit trust. then broker buat beli saham kat kaunter arak.. ada s ...
tebabo Post at 10-7-2012 23:09


kita patut tahu saham apa yg broker tu beli..siap2 buat syarat mana yg  boleh mana yg takleh..
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 11:18 PM | Show all posts
Reply 20# tebabo


    sepengetahuan aku yg belajar muamalat...kalau kite tau pelabiran itu utk tujuan yg haram for sure tak boleh...malah, bekerje dgn perbankan konvensionalpon xboleh, melainkan itu pilihan terakhir yg ada...wallahualam....sbb tu kite kene kaji btol2 sbb kite ade otak....apepon tungogu pakar bg details...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 11:22 PM | Show all posts
Post Last Edit by cookies_raya at 10-7-2012 23:32
jawapan kot2 tak nak lah..
boleh je nak asing2 ikut sumber yg halal dan tak halal mcm Kelantan  ...
peachRose Post at 10-7-2012 23:15



habis tu budget yg kerajaan pusat bagi kat depa cam mana

yg ko nikmati  hasil dari pendapatan gomen yg campur halal haram ko tak risau
nanti PR menang PAS berkuasa buat semua tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2012 11:23 PM | Show all posts
aku belom mengundi...aku pon bukan baik sangat...tp aku dgn jelas dan nyata memg sebagai rakyat biasa sgt berbeza najib dan nik aziz...sangat berbeza abini najib dan bini nik aziz..sangat berbeza anak2 najib dan anak2 nik aziz...


w.pon kita bukan baik sgt tp itu bukan tiket utk kita sokong pemimpin yg xbaik....baik xbaik bukan la erti kata hati sbb aku yakin ada pemimpin yg betol2 nak pimpin, bukan nak makan rasuah ...tp tanpa gharar, kita boleh nmpk dgn jelas benda yg nyata .... jadi aku seru anak2 muda pilih pemimpin yg mana diredhai allah....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067923s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list