CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 14Next
Return Post new threads
Show: 26180|Reply: 327

Sykt. Anak Mahathir - Petron & Arak

  [Copy link]

Rank: 6Rank: 6

Post on 10-7-2012 07:50 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by cyberjaye at 10-7-2012 19:54

Tuesday, July 10

oleh: ulitmayang

"Di usia mahathir 87 tahun, nafsu tamak kepada harta dunia tidak berkurang, malah bertambah haloba.

Mana kan tidak, terbaru bilamana diberitakan MAS sudah menandatangani kontrak dengan PETRON, sebuah syarikat milik mokhzani, iaitu anak Mahathir bagi menggunakan bahan api.

Samada kita hendak berburuk sangka atau tidak, itu terpulang lah kepada sikap masing 每 masing, tetapi hakikatnya dan fakta yang jelas menunjukkan betapa pengaruh Mahathir tidak berkurang walaupun sedikit dalam menentukan semua urusan perniagaan dalam negara ini.

Kalau lah rakyat 1Malaysia, dengan ambil tindakan paling mudah saja, iaitu pemimpin Pakatan Rakyat PAS, PKR dan DAP melancarkan satu kempen seluruh negara, iaitu memboikot semua stesen minyak jenama PETRON, mulai hari ini, ini merupakan satu strategi berkesan untuk menumpulkan tumpuan &come back* Mahathir di arena politik negara.

Tumpuan Mahathir, kalau pun tidak besar tetap akan meninggalkan kesan kepada fokus kerja pilihanraya nya. Diberitakan Mahathir masih lagi &mastermind* juga kepada aktiviti politik UMNO/BN, sehingga kini

Kesan boikot sangat besar dalam usaha untuk mengumpul sokongan rakyat kepada Pakatan Rakyat, iaitu kesan langsung disamping menjejaskan ekonomi Mahathir dan anak 每 anaknya. Kaedahnya mudah, Cuma perlunya kepada pemimpin 每 pemimpin utama Pakatan Rakyat menggerakkannya, dengan dimulai oleh ketua kepada parti PAS, PKR dan DAP. Adakan pelancaran di peringkat nasional, negeri dan daerah, parlimen dan DUN.

Kesanya nanti bukan saja kepada soal ekonomi Mahathir anak beranak, tetapi kesedaran politik sangat menyeluruh, dimana hampir disetiap daerah mempunyai stesen minyak jenama PETRON ini.

Apa kata kita mulakan dari sekarang?
RadioPoll, Total 195 person(s) voted
35.90% (70)
57.44% (112)
6.67% (13)
You are not allowed to vote
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 10-7-2012 07:51 PM |All posts
Sebenarnya, Petron di milik kilang arak San Miguel & San Miguel dimiliki anak Mahathir!


Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 10-7-2012 08:23 PM |All posts
apa apa aje lah dol.. janji bule tarik undi..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 10-7-2012 08:30 PM |All posts
biar diorang minum arak sampai pecah perut
winningelevennextgen
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 10-7-2012 08:35 PM |All posts
lepas syed mokhtar nak kata  mahathir n anaknya...ngapa kata busniss figure melayu je..
yg busniss figure bangsa lain terutama cina yg ada connection dengan gov macam mana...??
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 10-7-2012 08:43 PM |All posts
..serahlah kat sesapapun.. pasti salah dimata puak2 sana ....
Nak meniaga tapi tiada Modal?
Jom DROPSHIP.
Komisyen 15-25%.
WApp 013 3923044
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 10-7-2012 08:51 PM |All posts
Tingat aku akan ada ummah melayu urban bilang, dia tak jumpa perkataan haram untuk arak dalam Quran.
Kacak.......? - Kumisku.
Tampan ...? - Spek itamku.
Bergaya ...? - Ya..inilah hero sejati.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 10-7-2012 09:04 PM |All posts

Sykt. Anak Mahathir - Petron & Arak

Tingat aku akan ada ummah melayu urban bilang, dia tak jumpa perkataan haram untuk arak dalam Quran. ...
airfilterkotor Post at 10-7-2012 12:51

Betul la
Xder perkataan "arak" "vodka" "champagne" dalam Quran

:)


(posted by mobile)
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 10-7-2012 09:26 PM |All posts
Tingat aku akan ada ummah melayu urban bilang, dia tak jumpa perkataan haram untuk arak dalam Quran. ...
airfilterkotor Post at 10-7-2012 20:51



   hehehe..melabur dlm kompeni arak pun dorang kata x salah
air free bankrap..1MDB rugi 42 billion tak bankrap
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 10-7-2012 09:32 PM |All posts
idup madey n pamily !!!
Don't hate the player, hate the game!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-7-2012 09:36 PM |All posts
fitnah ............
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 10-7-2012 10:04 PM |All posts
dulu memang aku suka isi kat Esso, tapi sejak Petron ni aku mula boikot dah, dah tau lama anak kutty tu ada share dalam Sucks Miguel....Miguel tu nama malaikat Mikail tau dak....
Do Not Use Orally After Using Rectally
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 10-7-2012 10:23 PM |All posts
idup madey n pamily !!!
dragger Post at 10-7-2012 21:32



   

DUIT PERSATUAN!!
Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success -Albert Sch
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-7-2012 10:32 PM |All posts
apa main sentimen arak arak ni
ingat kerana arak org islam tak suka madey..boleh jadi
tapi diingatkan  bila PR memerintah arak ni diharamkan, laksanakan politik islam gittuuew...fikir-fikirlah mcm nak pecahbelahkan melayu saja.....
aku speku apa yg madey membebal memang benar....madey jadi batu penghalang pada cina... depa suka najib dibodohkan bagi macam-macam kat cina...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 10-7-2012 10:32 PM |All posts
Betul la
Xder perkataan "arak" "vodka" "champagne" dalam Quran


Vympel77 Post at 10-7-2012 09:04 PM


Iyolah.... janji matlamat/niat tu semata nak menghalalkan cara. Lepas tekak sendiri sudah laa.
Lepaih ni buleh laa meniaga 'ayam' vietnam, medan, kazakh plak.
Kacak.......? - Kumisku.
Tampan ...? - Spek itamku.
Bergaya ...? - Ya..inilah hero sejati.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 10-7-2012 10:34 PM |All posts
hehehe..melabur dlm kompeni arak pun dorang kata x salah
kecimpret Post at 10-7-2012 09:26 PM


Melabur je, tak minum pun.... kiranya macam takde pe pe laa.
Kacak.......? - Kumisku.
Tampan ...? - Spek itamku.
Bergaya ...? - Ya..inilah hero sejati.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 10-7-2012 10:38 PM |All posts
hari tu aku dah tanya tapi cam takde org jawab..kalau isi minyak dgn PETRON ni kita subahat dgn urusniaga arak jugak ke since dua2 dimiliki oleh company yg sama?
kan NAbi dah bgtau sapa2 yg terlibat dgn urusniaga arak..dari pengangkat tong hingga peminum...ini lagi la si tokeynya akan dilaknat?
Use the link below to get traffic and earn money 10$ -> http://bit.ly/1eVP4v4
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-7-2012 10:41 PM |All posts
Tuesday, July 10

Samada kita hendak berburuk sangka atau tidak, itu terpulang lah kepada sikap masing 每 masing, tetapi hakikatnya dan fakta yang jelas menunjukkan betapa pengaruh Mahathir tidak berkurang walaupun sedikit dalam menentukan semua urusan perniagaan dalam negara ini.
cyberjaye Post at 10-7-2012 19:50


mana fakta untuk semua urusan perniagaan
perrrrrghhh tak boleh agak-agak kalo nak kelentong
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-7-2012 11:02 PM |All posts
hari tu aku dah tanya tapi cam takde org jawab..kalau isi minyak dgn PETRON ni kita subahat dgn urus ...
peachRose Post at 10-7-2012 22:38


tak kot ko beli minyak bukan beli arak
pendapatan negara ni ada asing-asing ikut  cukai judi, arak dan bukan
kalo dapat gaji kira subahat ke
...kemudahan asas bagai yg kita gunakan mcm mana..kalo guna subahat ke?
tanya je jgn marah
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 10-7-2012 11:09 PM |All posts
tak kot ko beli minyak bukan beli arak
pendapatan negara ni ada asing-asing ikut  cuka ...
cookies_raya Post at 10-7-2012 23:02


cemana kalu kita labur duit kat unit trust. then broker buat beli saham kat kaunter arak.. ada share tak.?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 10-7-2012 11:15 PM |All posts
tak kot ko beli minyak bukan beli arak
pendapatan negara ni ada asing-asing ikut  cuka ...
cookies_raya Post at 10-7-2012 23:02


jawapan kot2 tak nak lah..
boleh je nak asing2 ikut sumber yg halal dan tak halal mcm Kelantan buat..tapi dah kerajaan tak nak buat...abis campur2 la halal haram...
yg sumber haram tu guna tuk wat jalan, wat tandas...
nantilah aku gi tanya kat web majlis fatwa ke hapa pasal ni....
Use the link below to get traffic and earn money 10$ -> http://bit.ly/1eVP4v4
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 10-7-2012 11:17 PM |All posts
cemana kalu kita labur duit kat unit trust. then broker buat beli saham kat kaunter arak.. ada s ...
tebabo Post at 10-7-2012 23:09


kita patut tahu saham apa yg broker tu beli..siap2 buat syarat mana yg  boleh mana yg takleh..
Use the link below to get traffic and earn money 10$ -> http://bit.ly/1eVP4v4
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 10-7-2012 11:18 PM |All posts
Reply 20# tebabo


    sepengetahuan aku yg belajar muamalat...kalau kite tau pelabiran itu utk tujuan yg haram for sure tak boleh...malah, bekerje dgn perbankan konvensionalpon xboleh, melainkan itu pilihan terakhir yg ada...wallahualam....sbb tu kite kene kaji btol2 sbb kite ade otak....apepon tungogu pakar bg details...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-7-2012 11:22 PM |All posts
Post Last Edit by cookies_raya at 10-7-2012 23:32
jawapan kot2 tak nak lah..
boleh je nak asing2 ikut sumber yg halal dan tak halal mcm Kelantan  ...
peachRose Post at 10-7-2012 23:15



habis tu budget yg kerajaan pusat bagi kat depa cam mana

yg ko nikmati  hasil dari pendapatan gomen yg campur halal haram ko tak risau
nanti PR menang PAS berkuasa buat semua tu
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 10-7-2012 11:23 PM |All posts
aku belom mengundi...aku pon bukan baik sangat...tp aku dgn jelas dan nyata memg sebagai rakyat biasa sgt berbeza najib dan nik aziz...sangat berbeza abini najib dan bini nik aziz..sangat berbeza anak2 najib dan anak2 nik aziz...


w.pon kita bukan baik sgt tp itu bukan tiket utk kita sokong pemimpin yg xbaik....baik xbaik bukan la erti kata hati sbb aku yakin ada pemimpin yg betol2 nak pimpin, bukan nak makan rasuah ...tp tanpa gharar, kita boleh nmpk dgn jelas benda yg nyata .... jadi aku seru anak2 muda pilih pemimpin yg mana diredhai allah....
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-12-2014 01:00 AM , Processed in 0.154118 second(s), 34 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top