Kemalangan Maut Di Susur Tol UPM pagi ini - Isu Semasa - Isu Semasa & Politik - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 13475|Reply: 147

Kemalangan Maut Di Susur Tol UPM pagi ini

  [Copy link]
Post time 16-7-2012 09:20 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by dkzue at 16-7-2012 09:21

Salam...

Pagi tadi dari tol Bangi hingga ke tol UPM..jem teruk...ada bas ekspress ..meletup tayar sebelum tol Kajang..kemudian di susur masuk tol UPM pula ada kemalangan maut..kalau tak silap mat biker motor besar...yang nampak serpihan otak..darah yang mengalir...tak tau dengan apa..cuma nampak ada sebuh lori 1 tan berhenti... ada sapa2 kat sini yang tau tak...memang mengerikan...pak polisipun ramai giler....
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:23 AM | Show all posts | Share
yup kemalangan maut dan menyebabkan kesesakan yg begitu teruk kat PLUS highway sekitar pukul 8.20 pagi tadi, dgr cerita mat motor tue kena gilis dgn lori dan menyebabkan otak bersepai dan mati on d spot, wallahua'lam
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:28 AM | Show all posts | Share
Pernah lalu highway dkt tol upm baru2 ni..pun jem masa tu sbb ada accident myvi putih terbalik....
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:28 AM | Show all posts | Share
takziah kepada mangsa. nasib baik hari ni aku pi awal.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:34 AM | Show all posts | Share
takziah kpd mangsa...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2012 09:38 AM | Show all posts | Share
ooo..
akak merempit dari rumah kul 7 suku....dalam 5 minit kuar h/way dah jem...rasanya kejadian tu awal lagi.. sampai kat depan mayat...dalam kul 8.00....ada lori berenti... rasanyer dengan lori...kut..sebab depan mayat tu tak ada pulak kenderaan lain..cuma polis saja yang ada...memang jem teruk..laluan kereta pun jadi 5 link...motorpun susah nak nyelit... tapi bila tenguk topi keledar tu... macam teringat mamat mtor yang sentiasa jumpa time balik...
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:41 AM | Show all posts | Share
Salam...

Pagi tadi dari tol Bangi hingga ke tol UPM..jem teruk...ada bas ekspress ..meletup tayar ...
dkzue Post at 16-7-2012 09:20



   biker motor besar2 mmg bawa motor laju tak ingat dunia, ini mesti kes cilok mencilok yang akal pendek, kadang2 ummah ini suka hati sahaja pecut dari lane kiri ke lane kanan tanpa lihat kiri kanan, buatnya ada kereta yg tukar lane secara tiba2 ini lah padah nya. kereta bukan nya perasan jikalau kamu pecut dari lane kiri ke kanan. orang tengok cermin belakang dan side mirror kanan sahaja pun ingin tukar lane
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:41 AM | Show all posts | Share
hoh patotlahhh jem pagi tadik.. tpi mujurlah.. jem dia bermula lbh kurang 1km dari exit kajang.. tak psl2 lalu emergency ari neh.. tp pk msti ade eksiden kt area exit upm ..

tu dia... berkecai otak?? adakah antara mtorbike yg melintasi aku tadik yg eksiden hitew??? adakah mtorbike hitew ada 2 givi box??? adehh.. seriaunya...

bese motobike beso neh jarang eksiden sbb susah nak jatuh.. gamaknya msti slow neh.. pstu mencelah plak lori .. lori takdan break tergelek mat motor tersebut.. uuuuu... seriaunaa... nauzubillah la... semoga yg bwk motor2 neh lbh berhati2
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:43 AM | Show all posts | Share
biker motor besar2 mmg bawa motor laju tak ingat dunia, ini mesti kes cilok mencilok yang a ...
Changa Post at 16-7-2012 01:41



    betul sangat....orang bawak motor besar ni kesemuanya berani mati la.. kaalu kat PLUS tu,, dorang ni dah la bawak laju, pastu kadang2 bawak kejap kiri kejap kanan... hishh..kalau la .... arghhh x leh bayang kla
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:46 AM | Show all posts | Share
aku lalu di situ awal 5minit......
aduhai..hati2 di jalan raya

kadang2 kita mmg berhati2, tp org lain tidak
smlm nyaris accident...
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:47 AM | Show all posts | Share
paling bes tgk motor-2 berkuasa tinggi memecut di highway, cool je..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:47 AM | Show all posts | Share
betul sangat....orang bawak motor besar ni kesemuanya berani mati la.. kaalu kat PLUS tu,, ...
sayang_mulut Post at 16-7-2012 09:43



   bawa laju saya tidak peduli sangat yg saya concern cara pemanduan yg membahayakan nyawa sendiri dan ummah yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:49 AM | Show all posts | Share
apa apa pun saya enggan ucapkan al fatihah untuk beliau.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2012 09:50 AM | Show all posts | Share
memang betul tu...
bunyi deruman dia..dari jauh kita dah kenal...dah...
ikut time mesti mamat tu potong kita...
Selalu terserempak time balik kejer...
Time pi jarang sebab selalu kuar kul 6.45...
Ari ni...sebab keseorangan..lewat kuar...
Nak puasa..nak raya..... berhati2 la... termasuk mengingati diri sendiri..
Nenguk polis2 td...dia orang pun dah hari2 tenguk benda yang sama..cam dah tak ada perasaan dah....
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:51 AM | Show all posts | Share
kalau atas kesalahan diri sendiri bawak motor merempit celah kereta & lori, menunggang laju di kala kereta tgh banyak di highway, maka aku sekelumit pun tak rasa sedih atas kematian itu. Sendiri yg tempah maut.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:52 AM | Show all posts | Share
fuhh...keluar je hiway bbb...terus jam, masa aku sampai kat area tu...staff plus dok tabur substance mcm pasir...pasir ke ek..tp lori, motor ka semua dah tadak..polis pon dah cabut...
dulu pon jadi kat area tu jugak, tp arah ke seremban, mmg betul2 opposite area, lori ngan motor gak...pon maut...ngeri.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 09:57 AM | Show all posts | Share
bila tgk motor2 besau ni....risau nya la hai....dah la bwk laju bkn main...kalo kuceng melintas mmg x sempat nk break laa...

berkecai???....
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 10:01 AM | Show all posts | Share
bila tgk motor2 besau ni....risau nya la hai....dah la bwk laju bkn main...kalo kuceng melintas mmg  ...
fifie_olin Post at 16-7-2012 09:57



   apabila saya melihat ummah ini memecut ala motogp mmg saya terbayang mereka ini bawa moto no room for error, tergelecoh sikit mmg terus di angkat ke langit ala imam mahdi itu lah or is it jesus?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-7-2012 10:01 AM | Show all posts | Share
Memang betul Yayaji..kalau ikut susur upm....tu memang kawasan 'panas'.....banyak kemalangan maut kat situ....

Satu lagi kat susur keluar tol bangi..pun sama jugak.....

Apapun sama2 kita beringat semasa sendiri..tak kira motor..kereta atau apa saja....sama2 lah bertimbang rasa....6 tahun akak berulanga alik lalu situ tak kira naik motor atau kereta.... kalau naik motor.... selalu kenderaan 4 tayar ni..nak himpit laluan motor..sampai kami pun naik takut....Kalu akak..akak hon sekuat hati dan panjang2...sakit hati pulak...dibuatnyer...

Yang naik motor ni pulak.... sayang betul nak pasang signal bila nak masuk susur atau nak terus tanpa masuk susur mana2 ..... satu lagi suka sangat tanggalkan side mirror.... dah tu asik tertoleh2.... tu yang silap toleh tersondol kenderaan depan.....jadi sama2 lah kita amik iktibar atas kejadian ni... sekurang-kurangnya... kita tak menyusahkan pengguna yang lain...
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 10:05 AM | Show all posts | Share
gila ape xkan kt higway ko nk bwk 60?nanti kete dtg langgar jgk
bwk laju salah bwk slow salah..susah tol mnusia skrg ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 10:07 AM | Show all posts | Share
patut la jam aku otw dr Kajang nak ke Banting. nasib baik aku jam kejap je. masuk Putrajaya terus ke Dengkil.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 10:18 AM | Show all posts | Share
dalam minggu lepas ada kancil terbalik diantara exit upm dgn hentian serdang tu.. kereta yang eksiden tu masih ada lagi sekarang di hentian serdang takde sape yang nak datang ambil..
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 10:21 AM | Show all posts | Share
Post Last Edit by Changa at 16-7-2012 10:23
gila ape xkan kt higway ko nk bwk 60?nanti kete dtg langgar jgk
bwk laju salah bwk slow salah..susa ...
otomen_taro Post at 16-7-2012 10:05



   siapa bilang suruh bawa 60? kamu sendiri yg bagi angka kamu sendiri yg sentap. tidak kah bingai? mungkin kamu tidak pernah come across ummah2 ini bawa selaju mungkin? nak bawa laju itu tidak kisah lah namun bawa lah secara cerdik, jangan pula dok pecut cross lane tanpa toleh kiri kanan
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 10:23 AM | Show all posts | Share
siapa bilang suruh bawa 60? kamu sendiri yg bagi angka kamu sendiri yg sentap. tidak kah bi ...
Changa Post at 16-7-2012 10:21



   ko tu yg bingai..org len sume xbetul ko jer yg betul
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2012 10:24 AM | Show all posts | Share
geng2 motobike memang bwk laju. biasa bas ke Utara bwk dlm 4 jam setengah, tapi geng2 moto ni bwk dlm 2 jam setengah dh sampai!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

2-7-2015 01:21 PM GMT+8 , Processed in 0.150178 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list