CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123456Next
Return Post new threads
Show: 13076|Reply: 147

Kemalangan Maut Di Susur Tol UPM pagi ini

  [Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-7-2012 09:20 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by dkzue at 16-7-2012 09:21

Salam...

Pagi tadi dari tol Bangi hingga ke tol UPM..jem teruk...ada bas ekspress ..meletup tayar sebelum tol Kajang..kemudian di susur masuk tol UPM pula ada kemalangan maut..kalau tak silap mat biker motor besar...yang nampak serpihan otak..darah yang mengalir...tak tau dengan apa..cuma nampak ada sebuh lori 1 tan berhenti... ada sapa2 kat sini yang tau tak...memang mengerikan...pak polisipun ramai giler....
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 16-7-2012 09:23 AM |All posts
yup kemalangan maut dan menyebabkan kesesakan yg begitu teruk kat PLUS highway sekitar pukul 8.20 pagi tadi, dgr cerita mat motor tue kena gilis dgn lori dan menyebabkan otak bersepai dan mati on d spot, wallahua'lam
love his role at Gokusen 3     
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 16-7-2012 09:28 AM |All posts
Pernah lalu highway dkt tol upm baru2 ni..pun jem masa tu sbb ada accident myvi putih terbalik....
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 16-7-2012 09:28 AM |All posts
takziah kepada mangsa. nasib baik hari ni aku pi awal.
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 16-7-2012 09:34 AM |All posts
takziah kpd mangsa...
My darling, scarcely a spare moment goes by when I do not think of you.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-7-2012 09:38 AM |All posts
ooo..
akak merempit dari rumah kul 7 suku....dalam 5 minit kuar h/way dah jem...rasanya kejadian tu awal lagi.. sampai kat depan mayat...dalam kul 8.00....ada lori berenti... rasanyer dengan lori...kut..sebab depan mayat tu tak ada pulak kenderaan lain..cuma polis saja yang ada...memang jem teruk..laluan kereta pun jadi 5 link...motorpun susah nak nyelit... tapi bila tenguk topi keledar tu... macam teringat mamat mtor yang sentiasa jumpa time balik...
Reply

Props Report

Changa   cPlan User 

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 16-7-2012 09:41 AM |All posts
Salam...

Pagi tadi dari tol Bangi hingga ke tol UPM..jem teruk...ada bas ekspress ..meletup tayar ...
dkzue Post at 16-7-2012 09:20



   biker motor besar2 mmg bawa motor laju tak ingat dunia, ini mesti kes cilok mencilok yang akal pendek, kadang2 ummah ini suka hati sahaja pecut dari lane kiri ke lane kanan tanpa lihat kiri kanan, buatnya ada kereta yg tukar lane secara tiba2 ini lah padah nya. kereta bukan nya perasan jikalau kamu pecut dari lane kiri ke kanan. orang tengok cermin belakang dan side mirror kanan sahaja pun ingin tukar lane
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 16-7-2012 09:41 AM |All posts
hoh patotlahhh jem pagi tadik.. tpi mujurlah.. jem dia bermula lbh kurang 1km dari exit kajang.. tak psl2 lalu emergency ari neh.. tp pk msti ade eksiden kt area exit upm ..

tu dia... berkecai otak?? adakah antara mtorbike yg melintasi aku tadik yg eksiden hitew??? adakah mtorbike hitew ada 2 givi box??? adehh.. seriaunya...

bese motobike beso neh jarang eksiden sbb susah nak jatuh.. gamaknya msti slow neh.. pstu mencelah plak lori .. lori takdan break tergelek mat motor tersebut.. uuuuu... seriaunaa... nauzubillah la... semoga yg bwk motor2 neh lbh berhati2
KTM ke port klang delay 6 menet  
Reply

Props Report

Moderator

~uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 16-7-2012 09:43 AM |All posts
biker motor besar2 mmg bawa motor laju tak ingat dunia, ini mesti kes cilok mencilok yang a ...
Changa Post at 16-7-2012 01:41



    betul sangat....orang bawak motor besar ni kesemuanya berani mati la.. kaalu kat PLUS tu,, dorang ni dah la bawak laju, pastu kadang2 bawak kejap kiri kejap kanan... hishh..kalau la .... arghhh x leh bayang kla
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-7-2012 09:46 AM |All posts
aku lalu di situ awal 5minit......
aduhai..hati2 di jalan raya

kadang2 kita mmg berhati2, tp org lain tidak
smlm nyaris accident...
http://sengethandmade.blogspot.com
Reply

Props Report

Warrior

loose pon loose la

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 16-7-2012 09:47 AM |All posts
paling bes tgk motor-2 berkuasa tinggi memecut di highway, cool je..
meh sechewen...
Reply

Props Report

Changa   cPlan User 

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 16-7-2012 09:47 AM |All posts
betul sangat....orang bawak motor besar ni kesemuanya berani mati la.. kaalu kat PLUS tu,, ...
sayang_mulut Post at 16-7-2012 09:43



   bawa laju saya tidak peduli sangat yg saya concern cara pemanduan yg membahayakan nyawa sendiri dan ummah yg lain.
Reply

Props Report

Changa   cPlan User 

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 16-7-2012 09:49 AM |All posts
apa apa pun saya enggan ucapkan al fatihah untuk beliau.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-7-2012 09:50 AM |All posts
memang betul tu...
bunyi deruman dia..dari jauh kita dah kenal...dah...
ikut time mesti mamat tu potong kita...
Selalu terserempak time balik kejer...
Time pi jarang sebab selalu kuar kul 6.45...
Ari ni...sebab keseorangan..lewat kuar...
Nak puasa..nak raya..... berhati2 la... termasuk mengingati diri sendiri..
Nenguk polis2 td...dia orang pun dah hari2 tenguk benda yang sama..cam dah tak ada perasaan dah....
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 16-7-2012 09:51 AM |All posts
kalau atas kesalahan diri sendiri bawak motor merempit celah kereta & lori, menunggang laju di kala kereta tgh banyak di highway, maka aku sekelumit pun tak rasa sedih atas kematian itu. Sendiri yg tempah maut.
FB: Dreamy Treat Bakery Studio
Bakery Class & Products
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 16-7-2012 09:52 AM |All posts
fuhh...keluar je hiway bbb...terus jam, masa aku sampai kat area tu...staff plus dok tabur substance mcm pasir...pasir ke ek..tp lori, motor ka semua dah tadak..polis pon dah cabut...
dulu pon jadi kat area tu jugak, tp arah ke seremban, mmg betul2 opposite area, lori ngan motor gak...pon maut...ngeri.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-7-2012 09:57 AM |All posts
bila tgk motor2 besau ni....risau nya la hai....dah la bwk laju bkn main...kalo kuceng melintas mmg x sempat nk break laa...

berkecai???....
~JaGa DiA UnTuK kU~
Reply

Props Report

Changa   cPlan User 

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 16-7-2012 10:01 AM |All posts
bila tgk motor2 besau ni....risau nya la hai....dah la bwk laju bkn main...kalo kuceng melintas mmg  ...
fifie_olin Post at 16-7-2012 09:57



   apabila saya melihat ummah ini memecut ala motogp mmg saya terbayang mereka ini bawa moto no room for error, tergelecoh sikit mmg terus di angkat ke langit ala imam mahdi itu lah or is it jesus?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 16-7-2012 10:01 AM |All posts
Memang betul Yayaji..kalau ikut susur upm....tu memang kawasan 'panas'.....banyak kemalangan maut kat situ....

Satu lagi kat susur keluar tol bangi..pun sama jugak.....

Apapun sama2 kita beringat semasa sendiri..tak kira motor..kereta atau apa saja....sama2 lah bertimbang rasa....6 tahun akak berulanga alik lalu situ tak kira naik motor atau kereta.... kalau naik motor.... selalu kenderaan 4 tayar ni..nak himpit laluan motor..sampai kami pun naik takut....Kalu akak..akak hon sekuat hati dan panjang2...sakit hati pulak...dibuatnyer...

Yang naik motor ni pulak.... sayang betul nak pasang signal bila nak masuk susur atau nak terus tanpa masuk susur mana2 ..... satu lagi suka sangat tanggalkan side mirror.... dah tu asik tertoleh2.... tu yang silap toleh tersondol kenderaan depan.....jadi sama2 lah kita amik iktibar atas kejadian ni... sekurang-kurangnya... kita tak menyusahkan pengguna yang lain...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 16-7-2012 10:05 AM |All posts
gila ape xkan kt higway ko nk bwk 60?nanti kete dtg langgar jgk
bwk laju salah bwk slow salah..susah tol mnusia skrg ni
no hard feelings,right?
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 16-7-2012 10:07 AM |All posts
patut la jam aku otw dr Kajang nak ke Banting. nasib baik aku jam kejap je. masuk Putrajaya terus ke Dengkil.
I LOVE SUSU BUT I HATE LOMBU
You take the breath right out of me.You left a hole where my heart should be.
You got to fight just to make it through,Cause I will be the death of you.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 16-7-2012 10:18 AM |All posts
dalam minggu lepas ada kancil terbalik diantara exit upm dgn hentian serdang tu.. kereta yang eksiden tu masih ada lagi sekarang di hentian serdang takde sape yang nak datang ambil..
Monkey D. Luffy & 9 Pirates
Reply

Props Report

Changa   cPlan User 

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 16-7-2012 10:21 AM |All posts
Post Last Edit by Changa at 16-7-2012 10:23
gila ape xkan kt higway ko nk bwk 60?nanti kete dtg langgar jgk
bwk laju salah bwk slow salah..susa ...
otomen_taro Post at 16-7-2012 10:05



   siapa bilang suruh bawa 60? kamu sendiri yg bagi angka kamu sendiri yg sentap. tidak kah bingai? mungkin kamu tidak pernah come across ummah2 ini bawa selaju mungkin? nak bawa laju itu tidak kisah lah namun bawa lah secara cerdik, jangan pula dok pecut cross lane tanpa toleh kiri kanan
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 16-7-2012 10:23 AM |All posts
siapa bilang suruh bawa 60? kamu sendiri yg bagi angka kamu sendiri yg sentap. tidak kah bi ...
Changa Post at 16-7-2012 10:21



   ko tu yg bingai..org len sume xbetul ko jer yg betul
no hard feelings,right?
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 16-7-2012 10:24 AM |All posts
geng2 motobike memang bwk laju. biasa bas ke Utara bwk dlm 4 jam setengah, tapi geng2 moto ni bwk dlm 2 jam setengah dh sampai!
Reply

Props Report

123456Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-10-2014 11:48 AM , Processed in 0.144803 second(s), 34 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top