CARI Malay Forums

Title: 6D5N SCHOOL DAY TRIP TO JAPAN (4-9 Jun 2014) [Print]

Author: sofeaki    Time: 17-7-2012 10:33 AM
Title: 6D5N SCHOOL DAY TRIP TO JAPAN (4-9 Jun 2014)
Post Last Edit by sofeaki at 17-7-2012 11:44

Assalamu'alaikum dan selamat sejahtera semua,

Khas untuk Muslim yang ingin meneroka Jepun, tetapi tidak tahu berbahasa Jepun dan risau mengenai pemakanan halal sepanjang menetap di sana.

Saya ada menyediakan pakej pelancongan halal ke seluruh tempat di Jepun.

Kami menawarkan khidmat tour guide,  kenderaan, penginapan dan pemakanan halal sepanjang pelanggan berada di Jepun. Kami juga boleh mengaturkan plan lawatan group/jabatan ke mana-mana kilang, sekolah ataupun universiti di Jepun. Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut. Boleh pm saya ataupun email/phone di :

Email : info@halal-tour.com
Tel : +81-6-6704-9385

Last edited by sofeaki on 30-4-2014 12:28 PM


Author: sofeaki    Time: 17-7-2012 10:36 AM
Post Last Edit by sofeaki at 17-7-2012 10:37

Jemput like page FB kami untuk mengetahui info terkini pakej-pakej yang kami sediakan.

https://www.facebook.com/HalalTourJapan
Author: sofeaki    Time: 17-7-2012 10:52 AM
Kami juga sedang mengadakan kuiz di page kami. Like, Share, Jawab dan Menang!

Cuba teka, gambar apakah ini :



Menangi hadiah istimewa dengan menjawab kuiz ini. Cara untuk menyertai kuiz amat mudah. Ikut sahaja step ini :
  
  1. Like page 'Halal Tour in Japan' kami -
https://www.facebook.com/HalalTourJapan
2. Share kuiz ini di wall/timeline anda.
3. Copy ayat ini di ruang comment kuiz dan jawab "Saya suka Jepun! Jawapannya ialah _______". Isi tempat kosong dengan jawapan anda.
4. Menangi hadiah Japanese Style Handkerchief & Tissue Case Set didatangkan khas dari Jepun!


Mudah kan? Jom join jom!! Pemenang akan dipilih secara rawak daripada peserta yang menjawab dengan betul.




Author: noraidil_06    Time: 1-8-2012 04:14 PM
Susahkn nk dpt visa ke jepun.frustrated je tgk list.some people said kena beli tiket dulu.kalau beli tiket pun blum tentu dpt visa kan? Correct me if m wrong
Author: sofeaki    Time: 13-8-2012 01:25 AM
Sebenarnya tak susah mana buat visa ke Jepun. Adik saya dah datang beberapa kali, alhamdulillah visa takde major problem. Untuk elakkan sebarang problem, buat visa awal-awal, jadi kalau ada apa-apa docs yang embassy mintak kita ada masa untuk siapkan
Author: sofeaki    Time: 29-8-2012 01:48 PM
Salam semua,

PAKEJ MELANCONG (MUSLIM) KE OSAKA,KYOTO & NARA (5 HARI 4 MALAM)
22 ĘC 26 OKTOBER 2012


22 Oktober 2012 (KL ĘC Osaka)
Berlepas dari Kuala Lumpur ke Osaka, Japan. Tiba di Kansai International Airport (15:45pm). Solat di pray room.
Bergerak menuju ke Rinku Premium Outlet.
Check in ke hotel. Solat dan berehat.

23 Oktober 2012 (Osaka)
Makan pagi di hotel.
Pagi : Bersiar-siar di sekitar Bandar Osaka. Melawat Osaka Castle, Duty Free Shop di Nipponbashi dan Tenpozan. Solat di Masjid Osaka. Makan Tengahari (buffet).
Petang : Mengunjungi Shinsaibashi. Makan Malam di hotel (bento) dan menikmati makanan popular Jepun, takoyaki. Melihat keindahan Bandar Osaka waktu malam di Umeda Sky Building. Pulang ke hotel.

24 Oktober 2012 (Kyoto)
Makan pagi di hotel.
Check out. Bergerak menuju ke Kyoto. Bersiar-siar di Kiyomizudera. Makan Tengahari di restoran. Solat di Masjid Kyoto. Melawat Eigamura dan Arashiyama.
Malam : Check in di hotel penginapan tradisional Jepun (ryokan). Nikmati halal sukiyaki di ryokan. Berpeluang masuk ke japanese hot spa. Solat dan berehat.

25 Oktober 2012 (Nara & Universal Studios Japan)
Makan pagi di ryokan.
Check out. Bergerak menuju ke Nara. Bersiar-siar di Nara Deer Park. Saksikan gerombolan rusa-rusa jinak yang berkeliaran di situ.
Makan tengahari (bento) dan solat.
Petang : Menghabiskan masa di Universal Studios Japan.
Malam : Makan malam di restoran sekitar bandar Osaka. Check in di hotel. Solat dan berehat.

26 Oktober 2012 (Osaka ĘC KL)
Makan pagi di hotel.
Check out. Bergerak menuju ke Kansai Airport. Berlepas pulang ke Malaysia.

PAKEJ TERMASUK :
1) PENGINAPAN DI HOTEL
2) PENGANGKUTAN SEPANJANG TRIP
3) TIKET MASUK KE MANA-MANA TEMPAT YANG DIKUNJUNGI
4) MAKAN PAGI
5) MAKAN TENGAHARI
6) MAKAN MALAM
7) URUSAN VISA KE JEPUN
8) INSURANS PERJALANAN
9) 1 DAY PASS KE UNIVERSAL STUDIOS JAPAN

** Makanan sepanjang trip adalah di restoran yang DIJAMIN HALAL dan bento disediakan oleh rakyat Malaysia (Muslimah) yang tinggal di sana.

** Tidak termasuk tiket penerbangan **

HARGA ASAL : RM4590 per person
HARGA PROMOSI : SILA HUBUNGI KAMI !! (Terhad pada 15 orang terawal)

♥♥ TIADA HARGA TERSOROK! ANDA BOLEH DATANG KE JEPUN TANPA RASA RISAU MENGENAI MASALAH BAHASA, MASALAH PENGANGKUTAN, MASALAH PERUT LAPAR DAN SEBAGAINYA. KAMI AKAN URUSKAN SEMUANYA UNTUK ANDA ♥♥

Sila hubungi kami untuk info lanjut.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.382473905159835.90251.350856674988225&type=1

Author: sofeaki    Time: 29-8-2012 03:37 PM
Antara tempat yang bakal dilawati :

1. Rinku Premium Outlet
2. Osaka Castle
3. Tenpozan
4. Shinsaibashi area
5. Umeda Sky Building
6. Kiyomizudera
7. Eigamura
8. Arashiyama
9. Nara Deer Park
10. Universal Studios Japan




Harga sudah termasuk keseluruhan kos di atas. Tiada kos tambahan lagi! Last edited by sofeaki on 29-8-2012 03:40 PM


Author: sofeaki    Time: 11-9-2012 11:22 AM
Tarikh lawatan diubah dari 22-26 Oktober 2012 ke 20-24 Oktober 2012.

Alhamdulillah, buat masa ni lebih kurang 17 orang mungkin akan join trip ni. Ada sesiapa lagi yang berminat nak join?
Author: uda    Time: 12-9-2012 09:36 PM
Salam,
I ada PM u.Kenapa xjwb?

Nak tanya- berapa rate apt yang di osaka tu?

Thanks
Author: cucusaddam    Time: 12-9-2012 11:27 PM
+ tiket berapa agaknya cos..
Author: sofeaki    Time: 26-9-2012 09:23 AM
uda posted on 12-9-2012 09:36 PM
Salam,
I ada PM u.Kenapa xjwb?

Salam,

Sori ya, terlupa nak masuk sini. Saya dah reply pm


Author: sofeaki    Time: 26-9-2012 09:25 AM
cucusaddam posted on 12-9-2012 11:27 PM
+ tiket berapa agaknya cos..

AA banyak buat promosi sejak dua menjak ni. Kalau termasuk tiket, lebih kurang RM5500++ gitu total keseluruhan. Meh join meh. Trip 20-24 Oct ni akan dapat liputan dari stesen TV Jepun. Tu sebab kitorang boleh buat harga promosi

Yang penting, bab makanan halal, penjagaan solat InsyaAllah takde masalah. Semua kami arrangekan.


Author: sofeaki    Time: 26-9-2012 11:18 AM
Title: RE: PAKEJ TOUR (MUSLIM) KE OSAKA,KYOTO, NARA,USJ, JEPUN (5D4N) 22 - 26 OCT 2012


Tengah ada tix sale untuk tarikh 20-24 Oct nanti!! Cepat grab!! Info lanjut sila tekan sini :
Halal Tour in Japan 20-24 Oct 2012




Author: sofeaki    Time: 26-9-2012 11:48 AM
cucusaddam posted on 12-9-2012 11:27 PM
+ tiket berapa agaknya cos..

Tiket murah je kalau beli sekarang ni. Total keseluruhan termasuk tiket tak sampai RM5k pun

Author: risza29    Time: 28-9-2012 11:14 AM
wow..bestnya p jepun..tmpat yg diimpikan selama ini..

Author: sofeaki    Time: 28-9-2012 11:26 AM
Meh la datang. Kami perintis halal tour di Jepun, memang titikberatkan kebajikan dan makan minum peserta sepanjang berada di sini
Author: sofeaki    Time: 12-10-2012 10:45 AM
InsyaAllah akan masukkan winter trip dalam masa terdekat.
Author: sofeaki    Time: 14-11-2012 09:53 AM
sofeaki posted on 12-10-2012 10:45 AM
InsyaAllah akan masukkan winter trip dalam masa terdekat.

6D5N Muslim Winter Trip : Explore Kansai area & Enjoy Snow Experience in Japan (17 DEC hingga 22 DEC 2012).

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.410459579027934.97482.350856674988225&type=1

17 DEC 2012 :
Depart to Osaka, Japan - Arrive at Osaka - Solat at the airport - Visit to Rinku Premium Outlet - Travel to Osaka City - Check in. Dinner and rest.
Overnight at Osaka.

18 DEC 2012 :
Breakfast - Start Osaka sightseeing - Visit to Tenpozan and Osaka Aquarium - Lunch and solat - Visit to Osaka Castle - Back to hotel. Dinner - View beautiful Osaka city scenery at night from river cruise - Back to hotel.
Overnight at Osaka.

19 DEC 2012 :
Breakfast - Check out. Travel to Kyoto - Kyoto sightseeing. Visit to Arashiyama and Eigamura - Lunch and solat - Travel to Gifu. Dinner in the bus - Arrive at Gifu. Check in and rest.
Overnight at Gifu.

20 DEC 2012 :
Breakfast - Check out. Experience snow at ski resort.
Option Tour :
1. Rent ski set (ski boards, jacket, tracksuit and gloves) and experience ski - 7000JPY per set
2. Rent snow sled : 1000JPY per sled

Travel back to Osaka. Dinner at the restaurant - Check in at hotel.
Overnight at Osaka.

21 DEC 2012 :
Breakfast. All day : Spend time at Universal Studios Japan - Dinner at restaurant.
Back to hotel.
Overnight at Osaka.

22 DEC 2012 :
Breakfast. Check out - Travel to Nara - Visit to Nara Deer Park - Lunch at restaurant - Travel to Kansai Airport - Depart to Malaysia.
Sayonara Japan!



Harga termasuk :
1. Penginapan sepanjang trip
2. Fullboard halal meal (B/L/D)
3. Transportation
4. English/Malay-speaking guide fee
5. universal Studios ticket
6. Museums entrance fees
7. Highway toll & parking
8. Insurans perjalanan
9. Urusan visa di embassy
10. Airport pick up
11. Airport drop

Harga tak termasuk option tour (ski set dan snow sled rental). Harga tak termasuk option tour (ski set dan snow sled rental).

Untuk 10 peserta terawal yang booking dan bayar deposit (RM1k), PERCUMA untuk Option snow sled rental. Setakat ni dah tinggal 8 tempat lagi yang belum dibooking.


Author: sallymzain    Time: 30-1-2013 10:41 PM
End Oct - Early Nov 2013.. Jepun tgh musim aper yer??
Author: sofeaki    Time: 19-2-2013 09:39 AM
Sori, baru perasan. End Oct baru nak masuk musim luruh. Pokok pun baru nak start tukar kaler.
Author: sofeaki    Time: 19-2-2013 09:42 AM


7D6N SAKURA TRIP OSAKA, JAPAN.


6 Apr : Sampai di Osaka (22:55pm, Air Asia D7 534).Check in hotel.
7 Apr : Melawat Osaka (termasuk sakura sightseeing)
8 Apr : Melawat Osaka & Nara Deer Park
9 Apr : Melawat Kyoto (termasuk sakura sightseeing dan TOEI Kyoto Studio Park)
10 Apr : Berhibur seharian di Universal Studios Japan
11 Apr : Melawat Kobe (termasuk Masjid Kobe & shopping)
12 Apr : Bertolak ke Kansai Airport. Berlepas ke Malaysia (11:00am, Air Asia D7 533)


Pendaftaran dibuka sekarang! Hubungi kami untuk info lanjut.

Pakej termasuk :
1. Penginapan sepanjang trip
2. Fullboard halal meal (B/L/D)
3. Transportation
4. English/Malay-speaking guide fee
5. Universal Studios Japan
6. Museums entrance fees
7. Highway toll & parking
8. Insurans perjalanan
9. Urusan visa di embassy
10. Airport pick up
11. Airport drop
Author: sofeaki    Time: 11-3-2013 09:33 AM
Assalamu'alaikum,

KEPADA YANG BERMINAT!!

Kami sedang adakan special offer untuk 7D6N Sakura Trip to Osaka ini. Bermula dari 6-12 Apr 2013. Kami tengah mencari 3 orang sahaja, samaada lelaki sahaja/perempuan sahaja/family. Harga memang sangat-sangat murah berbanding biasa. Kalau berminat pm saya ya.

7D6N SAKURA TRIP OSAKA, JAPAN.

6 Apr : Sampai di Osaka (22:55pm, Air Asia D7 534).Check in hotel.
7 Apr : Melawat Osaka (termasuk sakura sightseeing)
8 Apr : Melawat Osaka & Nara Deer Park
9 Apr : Melawat Kyoto (termasuk sakura sightseeing dan TOEI Kyoto Studio Park)
10 Apr : Berhibur seharian di Universal Studios Japan
11 Apr : Melawat Kobe (termasuk Masjid Kobe & shopping)
12 Apr : Bertolak ke Kansai Airport. Berlepas ke Malaysia (11:00am, Air Asia D7 533)
Author: SakuraMiyagi    Time: 12-3-2013 12:20 PM
sofeaki posted on 11-3-2013 09:33 AM
Assalamu'alaikum,

KEPADA YANG BERMINAT!!

ada lg ke tempat? bole pm harga? thankx.
Author: sofeaki    Time: 12-3-2013 01:03 PM
SakuraMiyagi posted on 12-3-2013 12:20 PM
ada lg ke tempat? bole pm harga? thankx.

Okei dah pm. Check ya.


Author: sofeaki    Time: 26-9-2013 11:08 AM


7D6N Winter Trip to Osaka & Hokkaido (7-13 Dec 2013)!!

Harga : RM5*** seorang.

Termasuk :
1. Penginapan (3-star hotel di Osaka dan 5-star hotel di Hokkaido)
2. Transportation
3. Tiket penerbangan domestik Osaka-Hokkaido
4. Makan sepanjang trip
5. Guide fee

Tidak termasuk :
1. Option tour (snowboard@Ski set rental, snow mobile rental, lif@gondola di snow resort etc)
2. Extra meal
3. Tiket penerbangan ke Jepun

Hubungi saya untuk maklumat lanjut.
Email : info@halal-tour.com


Author: sofeaki    Time: 30-4-2014 12:27 PM
Title: 6D5N School Holiday Trip (4-9 Jun 2014)
6D5N School Holiday Trip (4-9 June 2014)
RM4190 per person ONLY !!

Including :
1. Accommodation (3-star hotel)
2. Transportation (chartered bus)
3. English/Malay-speaking guide fee
4. Fullboard Muslim meals (B/L/D)
5. Entrance fees as per itinerary (including Universal Studios Japan ticket)
6. Highway toll, parking, petrol etc.
7. Handling fee

*NOT including flight ticket and extra meals.

Contact us for booking and confirmation at : info@halal-tour.com

0-3 years old child : RM419
4-7 years old child : RM2095
8-12 years old kid : RM2933

SchoolHoliday.jpg





Welcome CARI Malay Forums (http://mforum.cari.com.my/) Powered by Discuz! X2.5