CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 6791|Reply: 131

[Tempatan] main online game sampai mati

[Copy link]
Post time 10-8-2012 02:47 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Man who took part in marathon gaming session faints and dies
Compiled by LIM WEY WEN, RAHIMY RAHIm and A. RAMAN




A MAN who once stayed awake for four days playing online games last month had collapsed and died at his home in Raub, Pahang, on Wednesday.

Nanyang Siang Pau reported that Phang Kian Lin, 25, fainted at around 10am outside his house after breakfast.

Phang, who was taking out the trash, had appeared weak before collapsing near the rubbish bin.

His cousins immediately rushed him to a nearby hospital.

However, Phang died on arrival.

The autopsy is expected to be completed in a week.

Phang's family feels that he might have developed a heart condition due to the long hours he spent playing computer games.

According to them, doctors suspect that Phang might have suffered a heart attack due to extreme exhaustion.

Last month, Phang, a renovation worker, was hospitalised when he collapsed after playing online games for four days straight.

However, he continued his habit despite his parents advising him not to.

ni rasanya kali pertama kat malaysia ada yg meninggal sebab main game tak hengat dunia.

parents kat luar sana.. tegur2 lah anak anda..






Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 02:49 PM | Show all posts | Share
sian..terus offline rupanya...alfatihah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 02:51 PM | Show all posts | Share
aku risau sorang tu je...main forum CI, kul 3, 4 pagi dok bukak thread...skg pn lama tak npk....jgn leee
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 02:51 PM | Show all posts | Share
aku penah juge x tido selama 2 hari
sebab main zoo world...kat fb
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 02:54 PM | Show all posts | Share
bertahan plak mata dia sampai 4 hari
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2012 02:58 PM | Show all posts | Share
masa diablo 2 kuar dulu pernah jugak aku tak tidur 3 hari turut2...

tapi aku makan minum berak kencing jugak la...

yg ni deme main online MMORPG...massively multiplayer online role playing game... dah melekat dengan dunia game online.

kalau takat COD, battlefield atau RPG yg biasa ok lagi... just finish each stage then berhenti.

imagine main open world senario.. player dari pelbagai pelusuk dunia.. dengan masa yg berbeza. kalau nak ikut semua player lain memang tak tidur la... habis main ngan player A, ada pulak player B, player C pulak muncul.. memang lupa dunia sebenar..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 03:03 PM | Show all posts | Share
Pikir posted on 10-8-2012 02:51 PM
aku risau sorang tu je...main forum CI, kul 3, 4 pagi dok bukak thread...skg pn lama tak npk....jgn  ...



rendu la tu...
memg lama x nmpk dia kan...
sangka baik: beribadat spnjg Ramadhan kot

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 03:05 PM | Show all posts | Share
nsb baik aku main asphalt 7 kat ipad je
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 03:08 PM | Show all posts | Share
meby sebab lemah jantung kot
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 03:24 PM | Show all posts | Share
sarizu posted on 10-8-2012 03:03 PM
rendu la tu...
memg lama x nmpk dia kan...
sangka baik: beribadat spnjg Ramadhan kot

moga2 hnya beribadat...ameeennnnn
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 03:36 PM | Show all posts | Share
ksian....
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 03:51 PM | Show all posts | Share
gamer tegar
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 03:56 PM | Show all posts | Share
x cukup tido effect pada badan la...lps tu ngadap screen manjang...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 03:58 PM | Show all posts | Share
nasib baik xde forumer tegar kat sini mati kerana xtidur 4-5 hari berforum
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 04:00 PM | Show all posts | Share
gila btul...~
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2012 04:03 PM | Show all posts | Share
penah jadi kat sepupu aku
tp idak le sampai mati
cume lupa ingatan
penat la makcik aku anta berubat
sekarang dh ok
makcik aku crite sebab giler main game sampai giler...
sib baik blh repair balik...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 11:00 AM | Show all posts | Share
err berpada2 la main tuh.. mcm xada hari esok jah
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 11:34 AM | Show all posts | Share
Pikir posted on 10-8-2012 02:51 PM
aku risau sorang tu je...main forum CI, kul 3, 4 pagi dok bukak thread...skg pn lama tak npk....jgn  ...

Mamat senteng gila perhatian tu????  Biaq mampos laaa. Menyemak je.  :@
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 12:41 PM | Show all posts | Share
Tak sangka, kat Malaysia pun jadi mcm ni erk?? sll kat luar negeri je..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 12:47 PM | Show all posts | Share
nasib baik la Islam tetapkan supaya berhenti utk solat 5 waktu
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 12:58 PM | Show all posts | Share
dulu pernah main star craft
dan nak try diablo, tapi tak berani...scary! bloodshed sesgt!
skrg main potong buah dan angry bird kat tab
tu pun semasa dlm keta, boring masa jem
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 01:15 PM | Show all posts | Share
dulu main ragnarok. 2 3 hari takdahal. nak level 99 punya pasal lepas tu reborn.
nasib baik dapat diselamatkan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 01:43 PM | Show all posts | Share
dia tak completely mati,
sb roh dia dh transfer masuk online..
so dia jd sebahagian dari game tu..
amazing!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2012 02:11 PM | Show all posts | Share
kekadang tu kesian jugak org takde life.yela kawan pun mungkin takde ni sampai computer jadi peneman hidup
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2012 02:28 PM | Show all posts | Share
mysara posted on 12-8-2012 12:58 PM
dulu pernah main star craft
dan nak try diablo, tapi tak berani...scary!  bloodshed sesgt! :f ...

kalau tak silap boleh adjust setting supaya tak nampak ganas sangat....dah lupa....

hack slash dalam game jer pun sara.... bukan betul pun... takde scary2nya..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

29-5-2015 06:10 PM GMT+8 , Processed in 0.140212 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list