CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return to list New
View: 16257|Reply: 95

[DUNIA] Gadis Super Model China Yang Berumur 14 Tahun Yang Sangat Cantik

[Copy link]
Post time 13-8-2012 11:02 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login






Mungkin banyak yang mengira gadis ini berumur 20 tahun keatas, namun gadis yang berasal dari keturunan Tibet ini baru berumur 14 tahun. Gadis  yang satu ini terpilih menjadi model terbaik dunia dalam acara yang digelar oleh Ford Models, sebuah syarikat fashion dunia yang biasa mencari bibit unggul model cantik dari 54 negara di dunia.

Dalam ajang ini pemenang rata-rata biasanya dimenangi oleh orang-orang bangsa caucasian, akan tetapi untuk tahun-tahun sekarang tidak tahu alasannya apa, pemenang super model dunia dipegang dikalangan asia, seperti pada tahun 2008 dimenangi oleh Korea dan Filiphina pada 2011. Pada tahun ini giliran China yang memenangi anugerah ini.

Mungkin mereka tak salah mengambil keputusan, kerana gadis yang satu ini mempunyai paras dan bentuk tubuh layaknya sudah berumur matang, diatas 19 tahun, namun gadis yang bernama Měiqí Suǒlǎng (索朗 美 淇 ini memang masih berumur 14 tahun. Dengan tinggi 172 cm, kami yakin dia dilahirkan untuk menjadi super model dunia.

Walaupun model dari Jepun Masako Mizutani pernah menggebrak dengan parasnya yang masih seperti 20 tahun dengan umurnya yang berusia 40 tahun, namun Suolang membuat fakta yang terbalik dengan penampilannya yang 5 tahun lebih tua dari umurnya sekarang.

bio:

Nama: Měiqí Suǒlǎng (索朗 美 淇
Nama Inggeris: Jessica
Tinggi: 172 Cm
Tempat Lahir: China
Hobi: Menunggang Kuda dan Dansa
Artist Kegemaran: BigBang
Lagu Kegemaran: Haru-Haru (BigBang)
Film Kegemaran: Harry Potter
Makanan Kegemaran: Eskrim
Warna Kesukaan: Hitam
Aksesoris kegemaran: Gelang
Sukan Kegemaran: Bulu Tangkis
Motto: 尽力而为 做好 自己 (hasil translate Goolge: Lakukan yang terbaik)

Meiqi mengikuti pertandingan model ini diusianya yang ke 13. Ketika itu dia masih bersekolah di sekolah pertama atas. Ini foto model super muda dunia ini:
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 11:22 AM | Show all posts | Share
tinggi hokay perempuan nie
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 11:28 AM | Show all posts | Share
panjang gile kaki...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 11:41 AM | Show all posts | Share
langsingnya
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 11:44 AM | Show all posts | Share
14 tahun ker... cam tak caya aku..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 11:51 AM | Show all posts | Share
Fuhhh....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 12:08 PM | Show all posts | Share
Rupa dia macam sorang gadis Mongolia tu, kan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 12:18 PM | Show all posts | Share

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 12:19 PM | Show all posts | Share
so actually dia bukan orang han ke hape la..keturunan tibet uolssss..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 12:24 PM | Show all posts | Share
best nye..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 12:34 PM | Show all posts | Share
kaki panjang... mg fetures supermodel laaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 12:56 PM | Show all posts | Share
kaki dia panjang dan seksi
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 01:13 PM | Show all posts | Share
bnyk kalangan asia mng? pengaruh kpop
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 01:23 PM | Show all posts | Share
gojes nye...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 01:39 PM | Show all posts | Share
muka jinjang pon menang Ford models?

cam membohong jah....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 02:41 PM | Show all posts | Share
tinggi nyeeeeeeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 02:59 PM | Show all posts | Share
lebih kurang tinggi aku je.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 03:01 PM | Show all posts | Share
muka tua dari usia..tapi dia cantik aaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 03:19 PM | Show all posts | Share
harap2 awet muda...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 03:27 PM | Show all posts | Share
Nama: Měiqí Suǒlǎng (索朗 美 淇
Nama Inggeris: Jessica
Tinggi: 172 Cm
Tempat Lahir: China
Hobi: Menunggang Kuda dan Dansa
Artist Kegemaran: BigBang
Lagu Kegemaran: Haru-Haru (BigBang)
Film Kegemaran: Harry Potter
Makanan Kegemaran: Eskrim
Warna Kesukaan: Hitam
Aksesoris kegemaran: Gelang
Sukan Kegemaran: Bulu Tangkis
Motto: 尽力而为 做好 自己 (hasil translate Goolge: Lakukan yang terbaik)


pergh!


Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 03:40 PM | Show all posts | Share
bile la malaysia nk ade cina2 yg cntik mcm ni utk represent miss univ
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 03:53 PM | Show all posts | Share
mmg dilahirkan utk jd model...
rupa lbh tua dr umo..
tp cantek giler arr fomfuan neh....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 03:57 PM | Show all posts | Share
cantik...... ni mesti khasiat rajin buat kerja rumah dari kecik2 ni...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 04:01 PM | Show all posts | Share
172...tinggi ke?
Ok mgkn lg few years panjang lg bbrp cm.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 04:13 PM | Show all posts | Share
ade iras permaisuri bhutan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

26-5-2015 11:44 PM GMT+8 , Processed in 0.156865 second(s), 15 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list