Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
1234Next
Return to list New
19522
View
95
Reply

[DUNIA] Gadis Super Model China Yang Berumur 14 Tahun Yang Sangat Cantik

[Copy link]

Author: novelloverzz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-8-2012 11:02 AM | Show all posts |Read mode





Mungkin banyak yang mengira gadis ini berumur 20 tahun keatas, namun gadis yang berasal dari keturunan Tibet ini baru berumur 14 tahun. Gadis  yang satu ini terpilih menjadi model terbaik dunia dalam acara yang digelar oleh Ford Models, sebuah syarikat fashion dunia yang biasa mencari bibit unggul model cantik dari 54 negara di dunia.

Dalam ajang ini pemenang rata-rata biasanya dimenangi oleh orang-orang bangsa caucasian, akan tetapi untuk tahun-tahun sekarang tidak tahu alasannya apa, pemenang super model dunia dipegang dikalangan asia, seperti pada tahun 2008 dimenangi oleh Korea dan Filiphina pada 2011. Pada tahun ini giliran China yang memenangi anugerah ini.

Mungkin mereka tak salah mengambil keputusan, kerana gadis yang satu ini mempunyai paras dan bentuk tubuh layaknya sudah berumur matang, diatas 19 tahun, namun gadis yang bernama Miq Sulng ( ini memang masih berumur 14 tahun. Dengan tinggi 172 cm, kami yakin dia dilahirkan untuk menjadi super model dunia.

Walaupun model dari Jepun Masako Mizutani pernah menggebrak dengan parasnya yang masih seperti 20 tahun dengan umurnya yang berusia 40 tahun, namun Suolang membuat fakta yang terbalik dengan penampilannya yang 5 tahun lebih tua dari umurnya sekarang.

bio:

Nama: Miq Sulng (
Nama Inggeris: Jessica
Tinggi: 172 Cm
Tempat Lahir: China
Hobi: Menunggang Kuda dan Dansa
Artist Kegemaran: BigBang
Lagu Kegemaran: Haru-Haru (BigBang)
Film Kegemaran: Harry Potter
Makanan Kegemaran: Eskrim
Warna Kesukaan: Hitam
Aksesoris kegemaran: Gelang
Sukan Kegemaran: Bulu Tangkis
Motto: Ϊ Լ (hasil translate Goolge: Lakukan yang terbaik)

Meiqi mengikuti pertandingan model ini diusianya yang ke 13. Ketika itu dia masih bersekolah di sekolah pertama atas. Ini foto model super muda dunia ini:
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 11:22 AM | Show all posts
tinggi hokay perempuan nie
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 11:28 AM | Show all posts
panjang gile kaki...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 11:41 AM | Show all posts
langsingnya
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 11:44 AM | Show all posts
14 tahun ker... cam tak caya aku..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 11:51 AM | Show all posts
Fuhhh....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 12:08 PM | Show all posts
Rupa dia macam sorang gadis Mongolia tu, kan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 12:18 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 12:19 PM | Show all posts
so actually dia bukan orang han ke hape la..keturunan tibet uolssss..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 12:24 PM | Show all posts
best nye..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 12:34 PM | Show all posts
kaki panjang... mg fetures supermodel laaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 12:56 PM | Show all posts
kaki dia panjang dan seksi
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 01:13 PM | Show all posts
bnyk kalangan asia mng? pengaruh kpop
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 01:23 PM | Show all posts
gojes nye...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 01:39 PM | Show all posts
muka jinjang pon menang Ford models?

cam membohong jah....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 02:41 PM | Show all posts
tinggi nyeeeeeeeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 02:59 PM | Show all posts
lebih kurang tinggi aku je.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 03:01 PM | Show all posts
muka tua dari usia..tapi dia cantik aaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 03:19 PM | Show all posts
harap2 awet muda...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 03:27 PM | Show all posts
Nama: Miq Sulng (
Nama Inggeris: Jessica
Tinggi: 172 Cm
Tempat Lahir: China
Hobi: Menunggang Kuda dan Dansa
Artist Kegemaran: BigBang
Lagu Kegemaran: Haru-Haru (BigBang)
Film Kegemaran: Harry Potter
Makanan Kegemaran: Eskrim
Warna Kesukaan: Hitam
Aksesoris kegemaran: Gelang
Sukan Kegemaran: Bulu Tangkis
Motto: Ϊ Լ (hasil translate Goolge: Lakukan yang terbaik)


pergh!


Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 03:40 PM | Show all posts
bile la malaysia nk ade cina2 yg cntik mcm ni utk represent miss univ
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 03:53 PM | Show all posts
mmg dilahirkan utk jd model...
rupa lbh tua dr umo..
tp cantek giler arr fomfuan neh....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 03:57 PM | Show all posts
cantik...... ni mesti khasiat rajin buat kerja rumah dari kecik2 ni...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 04:01 PM | Show all posts
172...tinggi ke?
Ok mgkn lg few years panjang lg bbrp cm.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2012 04:13 PM | Show all posts
ade iras permaisuri bhutan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088368s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list