CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return Post new threads
Show: 12587|Reply: 92

[DUNIA] Gadis Super Model China Yang Berumur 14 Tahun Yang Sangat Cantik

[Copy link]

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 13-8-2012 11:02 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login






Mungkin banyak yang mengira gadis ini berumur 20 tahun keatas, namun gadis yang berasal dari keturunan Tibet ini baru berumur 14 tahun. Gadis  yang satu ini terpilih menjadi model terbaik dunia dalam acara yang digelar oleh Ford Models, sebuah syarikat fashion dunia yang biasa mencari bibit unggul model cantik dari 54 negara di dunia.

Dalam ajang ini pemenang rata-rata biasanya dimenangi oleh orang-orang bangsa caucasian, akan tetapi untuk tahun-tahun sekarang tidak tahu alasannya apa, pemenang super model dunia dipegang dikalangan asia, seperti pada tahun 2008 dimenangi oleh Korea dan Filiphina pada 2011. Pada tahun ini giliran China yang memenangi anugerah ini.

Mungkin mereka tak salah mengambil keputusan, kerana gadis yang satu ini mempunyai paras dan bentuk tubuh layaknya sudah berumur matang, diatas 19 tahun, namun gadis yang bernama Měiqí Suǒlǎng (索朗 美 淇 ini memang masih berumur 14 tahun. Dengan tinggi 172 cm, kami yakin dia dilahirkan untuk menjadi super model dunia.

Walaupun model dari Jepun Masako Mizutani pernah menggebrak dengan parasnya yang masih seperti 20 tahun dengan umurnya yang berusia 40 tahun, namun Suolang membuat fakta yang terbalik dengan penampilannya yang 5 tahun lebih tua dari umurnya sekarang.

bio:

Nama: Měiqí Suǒlǎng (索朗 美 淇
Nama Inggeris: Jessica
Tinggi: 172 Cm
Tempat Lahir: China
Hobi: Menunggang Kuda dan Dansa
Artist Kegemaran: BigBang
Lagu Kegemaran: Haru-Haru (BigBang)
Film Kegemaran: Harry Potter
Makanan Kegemaran: Eskrim
Warna Kesukaan: Hitam
Aksesoris kegemaran: Gelang
Sukan Kegemaran: Bulu Tangkis
Motto: 尽力而为 做好 自己 (hasil translate Goolge: Lakukan yang terbaik)

Meiqi mengikuti pertandingan model ini diusianya yang ke 13. Ketika itu dia masih bersekolah di sekolah pertama atas. Ini foto model super muda dunia ini:
Change your life today. Don't gamble on the future, act now, without delay.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 13-8-2012 11:22 AM |All posts
tinggi hokay perempuan nie
im in lalaland..~prayforGaza
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-8-2012 11:28 AM |All posts
panjang gile kaki...
aku ado slipar croc...
ekau hado...?!!!
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 13-8-2012 11:41 AM |All posts
langsingnya
aku...tahu kau selalu curi lihat...aku    
Reply

Props Report

Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21Rank: 21

Legenderer

Post on 13-8-2012 11:44 AM |All posts
14 tahun ker... cam tak caya aku..
The past is behind, learn form it.
The future is ahead, prepare for it.
The present is here, live it.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 13-8-2012 11:51 AM |All posts
Fuhhh....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-8-2012 12:08 PM |All posts
Rupa dia macam sorang gadis Mongolia tu, kan?
I am who I am.
Reply

Props Report

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 13-8-2012 12:18 PM |All posts

+patek philippe+
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 13-8-2012 12:19 PM |All posts
so actually dia bukan orang han ke hape la..keturunan tibet uolssss..
im in lalaland..~prayforGaza
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 13-8-2012 12:24 PM |All posts
best nye..hehe
Reply

Props Report

Challenger

Currently Not Available

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 13-8-2012 12:34 PM |All posts
kaki panjang... mg fetures supermodel laaa
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 13-8-2012 12:56 PM |All posts
kaki dia panjang dan seksi
mikha bucuk      
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-8-2012 01:13 PM |All posts
bnyk kalangan asia mng? pengaruh kpop
saya cubit awak (ˇ▽ˇ)-c<ˇ_ˇ)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 13-8-2012 01:23 PM |All posts
gojes nye...
hey awak senyumlah sikit..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 13-8-2012 01:39 PM |All posts
muka jinjang pon menang Ford models?

cam membohong jah....
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-8-2012 02:41 PM |All posts
tinggi nyeeeeeeeeeeeeeee
aku dah tak koser.....lantak ko lah
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-8-2012 02:59 PM |All posts
lebih kurang tinggi aku je.....
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 13-8-2012 03:01 PM |All posts
muka tua dari usia..tapi dia cantik aaa
Today's wastage is tomorrow's shortage
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 13-8-2012 03:19 PM |All posts
harap2 awet muda...
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 13-8-2012 03:27 PM |All posts
Nama: Měiqí Suǒlǎng (索朗 美 淇
Nama Inggeris: Jessica
Tinggi: 172 Cm
Tempat Lahir: China
Hobi: Menunggang Kuda dan Dansa
Artist Kegemaran: BigBang
Lagu Kegemaran: Haru-Haru (BigBang)
Film Kegemaran: Harry Potter
Makanan Kegemaran: Eskrim
Warna Kesukaan: Hitam
Aksesoris kegemaran: Gelang
Sukan Kegemaran: Bulu Tangkis
Motto: 尽力而为 做好 自己 (hasil translate Goolge: Lakukan yang terbaik)


pergh!


hai lama tak NamPak
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 13-8-2012 03:40 PM |All posts
bile la malaysia nk ade cina2 yg cntik mcm ni utk represent miss univ
charismatic, sophisticated, but broken hearted.....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-8-2012 03:53 PM |All posts
mmg dilahirkan utk jd model...
rupa lbh tua dr umo..
tp cantek giler arr fomfuan neh....
~dalam ati ada taman....wink..wink~
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-8-2012 03:57 PM |All posts
cantik...... ni mesti khasiat rajin buat kerja rumah dari kecik2 ni...
dah malas nak cari..lepak kat CARI.COM je la..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-8-2012 04:01 PM |All posts
172...tinggi ke?
Ok mgkn lg few years panjang lg bbrp cm.
*GGH member #017
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 13-8-2012 04:13 PM |All posts
ade iras permaisuri bhutan...
Reply

Props Report

1234Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 28-7-2014 04:17 PM , Processed in 0.153793 second(s), 43 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top