CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 39Next
Return Post new threads
Show: 60532|Reply: 964

anugerah blockbuster 2012

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-9-2012 03:35 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 10-9-2012 03:49 PM |All posts
APA NI?????
Ganyang Style
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 10-9-2012 04:04 PM |All posts
amyainsamad posted on 10-9-2012 03:49 PM
APA NI?????

anugerah syok sendiri.... ade ke hero baru ade list sulaiman yassin ??
Kaulah kangkung hidupku...
Reply

Props Report

Rank: 16Rank: 16Rank: 16Rank: 16

Post on 10-9-2012 04:07 PM |All posts



Sapo ni?

Al-Fatihah untuk forumer @kelalang.kon
25/12/1985 - 24/1/2014
Deeply missed
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 10-9-2012 04:08 PM |All posts
cik.panda posted on 10-9-2012 04:07 PM
Sapo ni?

khir rahman la tuh.... filem terong titiwangsa
Kaulah kangkung hidupku...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 10-9-2012 04:10 PM |All posts
nih anugerah Era versi filem ker?
Back to basic
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-9-2012 04:14 PM |All posts
aku x kisah lah nak bagi anugerah aper pon....tapi filem ombak rindu ngan lagu ombak rindu sangat lah choyyyy....
live simply so that others may simply live
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-9-2012 04:15 PM |All posts
anugerah drama ulang-ulangan ada dak?
marilah mari mari mengundi :)
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 10-9-2012 04:27 PM |All posts
harkktuih posted on 10-9-2012 04:10 PM
nih anugerah Era versi filem ker?

Bukanlah, ianya anjuran PFM Persatuan Penerbit Filem Malaysia.
Pengurus Festival Anugerah Blockbuster 2011 ini adalah Nancie Foo. Idea menganjurkan anugerah ini sebenarnya datang dari Ketua Pegawai Eksekutif KRU Studios, Norman Abd Halim. This is the pilot event utk Anugerah Blockbuster & mendapat kerjasama Astro Ria & Radio Era
Brilliant People Don't Put Others Down, They Lift Them Up!
Live Pray Laugh Love. D
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-9-2012 04:30 PM |All posts
anugerah pelik jer...
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 10-9-2012 04:32 PM |All posts
asl tetibe ade nur kasih tu? bkn nur kasih drama tv3 ke? :
--> Follow TWITTER: CARI_KDrama , FB: https://www.facebook.com/penganjur.carikdrama

Lagu feveret June14: Rude - MAGIC! >> Fancy - Iggy Azalea >> All For Me - John Legend
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 10-9-2012 04:33 PM |All posts
dauswq posted on 10-9-2012 04:32 PM
asl tetibe ade nur kasih tu? bkn nur kasih drama tv3 ke? :

nur kasih kan ade movie weh
Kaulah kangkung hidupku...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 10-9-2012 04:34 PM |All posts
diana007 posted on 10-9-2012 04:27 PM
Bukanlah, ianya anjuran PFM Persatuan Penerbit Filem Malaysia.
Pengurus Festival Anugerah Blockb ...

apa signifikan nk buat anugerah baru?kenapa x upgrade,tambah baik anugerah sedia ada?kan lebih baik pihak2 berkenaan kerjasama,tambah baik anugerah sedia ada..sbb skang nih anugerah mmg byk, tp perkembangan mutu filem malaysia nih x seiring dgn pertambahan anugerah2 yg ada..
Back to basic
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 10-9-2012 04:43 PM |All posts
adoiii anugerah macam2, tapi filem semua sama jer
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 10-9-2012 04:43 PM |All posts
dino posted on 10-9-2012 04:33 PM
nur kasih kan ade movie weh

tgk list tu dh tau konfem mane yg menang...



--> Follow TWITTER: CARI_KDrama , FB: https://www.facebook.com/penganjur.carikdrama

Lagu feveret June14: Rude - MAGIC! >> Fancy - Iggy Azalea >> All For Me - John Legend
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 10-9-2012 04:44 PM |All posts
harkktuih posted on 10-9-2012 04:34 PM
apa signifikan nk buat anugerah baru?kenapa x upgrade,tambah baik anugerah sedia ada?kan lebih bai ...


KL, 16 JULAI 2012: Sebuah lagi anugerah baru iaitu Anugerah Blockbuster telah pun diwujudkan untuk menghargai usaha karyawan filem tempatan dalam menghasilkan karya-karya filem yang bermutu serta digemari ramai penonton.

Menariknya, Anugerah Blockbuster 2011 yang mempertandingkan 14 kategori ini diwujudkan untuk memberi peluang kepada penonton untuk menentukan sendiri filem mana atau pelakon mana yang mereka rasakan layak untuk menang.

Pendek kata, penonton yang diberikan kuasa atau mandat untuk menjadi juri macam Anugerah Bintang Popular yang dianjurkan akhbar Berita Harian. Cuma tumpuannya lebih khusus diberikan terhadap bidang perfileman.

Rasa Murai Batu, ini satu konsep yang cukup menarik. Sebabnya, kita yang beri peluang pada penonton untuk membuat penilaian sendiri.

Lagipun sebelum ini, macam-macam rasa tidak puas hati yang selalu kita dengar bila sekumpulan juri profesional menilai sejumlah kategori yang dipertandingkan dalam anugerah yang berprestij seperti Festival Filem Malaysia dan Anugerah Skrin.

Jadi, kali ini biarlah penonton yang menjadi juri. Dari situ, ia mungkin mampu membantu karyawan filem untuk mengetahui selera dan citarasa penonton tempatan.
- Murai.com -
Brilliant People Don't Put Others Down, They Lift Them Up!
Live Pray Laugh Love. D
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-9-2012 04:44 PM |All posts
Bila Anugerah Blockbuster pertama ini?
http://stayreward.com/index.php?share=59075
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 10-9-2012 04:49 PM |All posts
cer korg tgk kategori heroin terhebat..aku igtkan si maya karin mendominasi, tgk2 antara tangga terbawah...
lisa suryiani smpi 2 filem die dpt undian tertinggi

jantan gataiii kah yg pilih minah ni?
--> Follow TWITTER: CARI_KDrama , FB: https://www.facebook.com/penganjur.carikdrama

Lagu feveret June14: Rude - MAGIC! >> Fancy - Iggy Azalea >> All For Me - John Legend
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 10-9-2012 04:49 PM |All posts
cer korg tgk kategori heroin terhebat..aku igtkan si maya karin mendominasi, tgk2 antara tangga terbawah...
lisa suryiani smpi 2 filem die dpt undian tertinggi

jantan gataiii kah yg pilih minah ni?
--> Follow TWITTER: CARI_KDrama , FB: https://www.facebook.com/penganjur.carikdrama

Lagu feveret June14: Rude - MAGIC! >> Fancy - Iggy Azalea >> All For Me - John Legend
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 10-9-2012 04:58 PM |All posts
hayrin86 posted on 10-9-2012 04:44 PM
Bila Anugerah Blockbuster pertama ini?

6hb Oct @astro Ria. Pengacara - Pak Nil, Zizan Razak, Maya Karin, Johan & ada 2 orang lagi (I x ingat siapa read it dalam Kosmo last 2 weeks ago)
Brilliant People Don't Put Others Down, They Lift Them Up!
Live Pray Laugh Love. D
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-9-2012 05:10 PM |All posts
diana007 posted on 10-9-2012 04:27 PM
Bukanlah, ianya anjuran PFM Persatuan Penerbit Filem Malaysia.
Pengurus Festival Anugerah Blockb ...

laaaa....ada sungguh ker anugerah ni.,....aku ingat kan pisang montel saja-saja nak create poll kat cari jer
live simply so that others may simply live
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-9-2012 05:25 PM |All posts
Apesal la title anugerah tu ada yg mcm broken BM aje? Anugerah Filem TAkut Terhebat??? Wakakakka...gelak guling2 dowh!
Counting for the day to come...tik tok tik tok...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 10-9-2012 05:26 PM |All posts
Thoms-Anrufen posted on 10-9-2012 05:10 PM
laaaa....ada sungguh ker anugerah ni.,....aku ingat kan pisang montel saja-saja nak create poll ka ...

Hehehe I dapat tahu lama dah..since July. Pada pendapat I, it is fail sebab undian popularity yg menguasai dari peminat atau FC masing2. Kalau PFM nak anjurkan & reward mereka sepatutnya terbuka dari kalangan dalam industri yg berdaftar sebagai ahli Persatuan PFM tersebut macam A Screen Actors Guild Award (also known as a SAG Award) is an accolade given by the Screen Actors Guild (SAG) to recognize outstanding performances by its members. Ini baru telus kerana yg mengundi adalah di kalangan ahli2 Persatuan.

1

View rating log

Brilliant People Don't Put Others Down, They Lift Them Up!
Live Pray Laugh Love. D
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 10-9-2012 05:30 PM |All posts
Apa la tujuan anugerah ni di ada kan? Tak cukup lagi ke dengan sekian banyak anugerah yg dah sedia ada? Buat anugerah banyak2 nak buat apa? Nak menambah kan koleksi anugerah artis aje ke? Filem kita tak ke mana pun....Persatuan yg ada nyawa2 ikan aje, pas tu asik bergaduh nak rebut jawatan.
Counting for the day to come...tik tok tik tok...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-9-2012 05:36 PM |All posts
anugerah filem paling tak laku terhebat tak dak ka?
tak tau nak tulis apa. tapi nak jugak tulis.
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 1-11-2014 09:06 AM , Processed in 0.993574 second(s), 36 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top