CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 66838|Reply: 959

anugerah blockbuster 2012

[Copy link]
Post time 10-9-2012 03:35 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 03:49 PM | Show all posts | Share
APA NI?????
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:04 PM | Show all posts | Share
amyainsamad posted on 10-9-2012 03:49 PM
APA NI?????

anugerah syok sendiri.... ade ke hero baru ade list sulaiman yassin ??
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:07 PM | Show all posts | Share



Sapo ni?

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:08 PM | Show all posts | Share
cik.panda posted on 10-9-2012 04:07 PM
Sapo ni?

khir rahman la tuh.... filem terong titiwangsa
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:10 PM | Show all posts | Share
nih anugerah Era versi filem ker?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:14 PM | Show all posts | Share
aku x kisah lah nak bagi anugerah aper pon....tapi filem ombak rindu ngan lagu ombak rindu sangat lah choyyyy....
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:15 PM | Show all posts | Share
anugerah drama ulang-ulangan ada dak?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:27 PM | Show all posts | Share
harkktuih posted on 10-9-2012 04:10 PM
nih anugerah Era versi filem ker?

Bukanlah, ianya anjuran PFM Persatuan Penerbit Filem Malaysia.
Pengurus Festival Anugerah Blockbuster 2011 ini adalah Nancie Foo. Idea menganjurkan anugerah ini sebenarnya datang dari Ketua Pegawai Eksekutif KRU Studios, Norman Abd Halim. This is the pilot event utk Anugerah Blockbuster & mendapat kerjasama Astro Ria & Radio Era
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:30 PM | Show all posts | Share
anugerah pelik jer...
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:32 PM | Show all posts | Share
asl tetibe ade nur kasih tu? bkn nur kasih drama tv3 ke? :
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:33 PM | Show all posts | Share
dauswq posted on 10-9-2012 04:32 PM
asl tetibe ade nur kasih tu? bkn nur kasih drama tv3 ke? :

nur kasih kan ade movie weh
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:34 PM | Show all posts | Share
diana007 posted on 10-9-2012 04:27 PM
Bukanlah, ianya anjuran PFM Persatuan Penerbit Filem Malaysia.
Pengurus Festival Anugerah Blockb ...

apa signifikan nk buat anugerah baru?kenapa x upgrade,tambah baik anugerah sedia ada?kan lebih baik pihak2 berkenaan kerjasama,tambah baik anugerah sedia ada..sbb skang nih anugerah mmg byk, tp perkembangan mutu filem malaysia nih x seiring dgn pertambahan anugerah2 yg ada..
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:43 PM | Show all posts | Share
adoiii anugerah macam2, tapi filem semua sama jer
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:43 PM | Show all posts | Share
dino posted on 10-9-2012 04:33 PM
nur kasih kan ade movie weh

tgk list tu dh tau konfem mane yg menang...



Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:44 PM | Show all posts | Share
harkktuih posted on 10-9-2012 04:34 PM
apa signifikan nk buat anugerah baru?kenapa x upgrade,tambah baik anugerah sedia ada?kan lebih bai ...


KL, 16 JULAI 2012: Sebuah lagi anugerah baru iaitu Anugerah Blockbuster telah pun diwujudkan untuk menghargai usaha karyawan filem tempatan dalam menghasilkan karya-karya filem yang bermutu serta digemari ramai penonton.

Menariknya, Anugerah Blockbuster 2011 yang mempertandingkan 14 kategori ini diwujudkan untuk memberi peluang kepada penonton untuk menentukan sendiri filem mana atau pelakon mana yang mereka rasakan layak untuk menang.

Pendek kata, penonton yang diberikan kuasa atau mandat untuk menjadi juri macam Anugerah Bintang Popular yang dianjurkan akhbar Berita Harian. Cuma tumpuannya lebih khusus diberikan terhadap bidang perfileman.

Rasa Murai Batu, ini satu konsep yang cukup menarik. Sebabnya, kita yang beri peluang pada penonton untuk membuat penilaian sendiri.

Lagipun sebelum ini, macam-macam rasa tidak puas hati yang selalu kita dengar bila sekumpulan juri profesional menilai sejumlah kategori yang dipertandingkan dalam anugerah yang berprestij seperti Festival Filem Malaysia dan Anugerah Skrin.

Jadi, kali ini biarlah penonton yang menjadi juri. Dari situ, ia mungkin mampu membantu karyawan filem untuk mengetahui selera dan citarasa penonton tempatan.
- Murai.com -
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:44 PM | Show all posts | Share
Bila Anugerah Blockbuster pertama ini?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:49 PM | Show all posts | Share
cer korg tgk kategori heroin terhebat..aku igtkan si maya karin mendominasi, tgk2 antara tangga terbawah...
lisa suryiani smpi 2 filem die dpt undian tertinggi

jantan gataiii kah yg pilih minah ni?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:49 PM | Show all posts | Share
cer korg tgk kategori heroin terhebat..aku igtkan si maya karin mendominasi, tgk2 antara tangga terbawah...
lisa suryiani smpi 2 filem die dpt undian tertinggi

jantan gataiii kah yg pilih minah ni?
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 04:58 PM | Show all posts | Share
hayrin86 posted on 10-9-2012 04:44 PM
Bila Anugerah Blockbuster pertama ini?

6hb Oct @astro Ria. Pengacara - Pak Nil, Zizan Razak, Maya Karin, Johan & ada 2 orang lagi (I x ingat siapa read it dalam Kosmo last 2 weeks ago)
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 05:10 PM | Show all posts | Share
diana007 posted on 10-9-2012 04:27 PM
Bukanlah, ianya anjuran PFM Persatuan Penerbit Filem Malaysia.
Pengurus Festival Anugerah Blockb ...

laaaa....ada sungguh ker anugerah ni.,....aku ingat kan pisang montel saja-saja nak create poll kat cari jer
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 05:25 PM | Show all posts | Share
Apesal la title anugerah tu ada yg mcm broken BM aje? Anugerah Filem TAkut Terhebat??? Wakakakka...gelak guling2 dowh!
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 05:26 PM | Show all posts | Share
Thoms-Anrufen posted on 10-9-2012 05:10 PM
laaaa....ada sungguh ker anugerah ni.,....aku ingat kan pisang montel saja-saja nak create poll ka ...

Hehehe I dapat tahu lama dah..since July. Pada pendapat I, it is fail sebab undian popularity yg menguasai dari peminat atau FC masing2. Kalau PFM nak anjurkan & reward mereka sepatutnya terbuka dari kalangan dalam industri yg berdaftar sebagai ahli Persatuan PFM tersebut macam A Screen Actors Guild Award (also known as a SAG Award) is an accolade given by the Screen Actors Guild (SAG) to recognize outstanding performances by its members. Ini baru telus kerana yg mengundi adalah di kalangan ahli2 Persatuan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 05:30 PM | Show all posts | Share
Apa la tujuan anugerah ni di ada kan? Tak cukup lagi ke dengan sekian banyak anugerah yg dah sedia ada? Buat anugerah banyak2 nak buat apa? Nak menambah kan koleksi anugerah artis aje ke? Filem kita tak ke mana pun....Persatuan yg ada nyawa2 ikan aje, pas tu asik bergaduh nak rebut jawatan.
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2012 05:36 PM | Show all posts | Share
anugerah filem paling tak laku terhebat tak dak ka?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

1-9-2015 09:50 AM GMT+8 , Processed in 0.077866 second(s), 21 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list