Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
16929
View
9
Reply

Kulit Tapak Kaki Mengelupas

[Copy link]

Author: chipsmore789       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-10-2012 09:36 AM | Show all posts |Read mode
salam.

sy ada masalah kulit tapak kaki mengelupas. masalahnye da sapu dgn cream pelembab tp tak ok gak. tumit tak pecah pon. cuma kulit tapak kaki mengelembung dan mengelupas. tp sy tak main sabun. tak jalan atas simen. ada kah ini tanda2 penyakit lain. mcm mana nak merawati masalah ini. harap ada yg dpt membantu.

didahului dgn ucapan terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 01:24 PM | Show all posts
mungkin kena athlete's foot.
punca dari kulat. kalau tak pakai kasut kat ruang yg lantai lembab boleh kena.

cari ubat yg ada anti-fungal. ada yg jenis mcm bedak letak kat kaki sblm pakai kasut.

Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 04:02 PM | Show all posts
Sistem kulit(integumentary) anda sudah tidak sihat...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2012 08:20 PM | Show all posts
rasa mcm penah kena kat adik saya neh
pelik campo geli saya tgk
dia akan jadik mcm tiap2 bulan or dua bulan sekali mcm tu kan
kira lepas habis, mengelupas tu, then tak lama lagik jadik balik
tak silap saya, adik saya tak pakai pape ubat kot, sbb lama2 dia hilang sendiri penyakit tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2012 10:47 AM | Show all posts
saya pernah dengar ada kes di mana tangan perempuan mengelupas, tangan tak boleh kena pencuci biasa(termasuk cuci pingan, lantai, baju, etc..), tapi lepas dia pakai produk yang boleh boost dia punya collagen production, problem tu solve..tak mai balik dah...nak tau detail, PM me la...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2012 06:13 PM | Show all posts
sori all lambat reply.. dah terlupa lak ada wat post kat sini hehehe...

seperti yg sy telah kata sebelum ni.. sy tak main sabun.. kat dlm umah mmg pakai selipar. basuh baju guna mesin basuh. kaki sy tak berbau cuma mengelupas je.. tu yg menghairan kan. btw ubat lau berunsur seafood sy tak leh mkn pasal alergik. penah try rumpai laut kolagen tp tak leh nak amal pasal sy alergik. setakat ni sy cuba mona*** yg leh bg ok.. tp bila da stop minum kaki sy mengelupas balik
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2012 06:24 PM | Show all posts
Ada pernah coba produk Body shop tak? untuk rawatan kaki Foot Protector,  jika masih belum ok kena jumpa doktor
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2012 11:13 PM | Show all posts
sy pernah kena mcm tu dulu, tapi sy buat spa hold body mcm mandi jacuzzi pastu semua ok, die buang semua sel kulit mati yang tebal tu, skrang syukur kulit sy ok.

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 12:20 AM | Show all posts
ADVISE pkai steroid cream jumpe doc
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2013 02:05 AM | Show all posts
chipsmore789 posted on 21-10-2012 06:13 PM
sori all lambat reply.. dah terlupa lak ada wat post kat sini hehehe...

seperti yg sy telah kata ...

cer cari info psl pati mnyk habtussauda....insyaallah ia bleh merawat penyakit awak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063273s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list