CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 8262|Reply: 9

Kulit Tapak Kaki Mengelupas

[Copy link]

Rank: 4

Post on 9-10-2012 09:36 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam.

sy ada masalah kulit tapak kaki mengelupas. masalahnye da sapu dgn cream pelembab tp tak ok gak. tumit tak pecah pon. cuma kulit tapak kaki mengelembung dan mengelupas. tp sy tak main sabun. tak jalan atas simen. ada kah ini tanda2 penyakit lain. mcm mana nak merawati masalah ini. harap ada yg dpt membantu.

didahului dgn ucapan terima kasih.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 9-10-2012 01:24 PM |All posts
mungkin kena athlete's foot.
punca dari kulat. kalau tak pakai kasut kat ruang yg lantai lembab boleh kena.

cari ubat yg ada anti-fungal. ada yg jenis mcm bedak letak kat kaki sblm pakai kasut.

Reply

Props Report

hwg Phone Verified User 

Rank: 3Rank: 3

Post on 9-10-2012 04:02 PM |All posts
Sistem kulit(integumentary) anda sudah tidak sihat...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-10-2012 08:20 PM |All posts
rasa mcm penah kena kat adik saya neh
pelik campo geli saya tgk
dia akan jadik mcm tiap2 bulan or dua bulan sekali mcm tu kan
kira lepas habis, mengelupas tu, then tak lama lagik jadik balik
tak silap saya, adik saya tak pakai pape ubat kot, sbb lama2 dia hilang sendiri penyakit tu..
tak tau nak tulis apa. tapi nak jugak tulis.
Reply

Props Report

hwg Phone Verified User 

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-10-2012 10:47 AM |All posts
saya pernah dengar ada kes di mana tangan perempuan mengelupas, tangan tak boleh kena pencuci biasa(termasuk cuci pingan, lantai, baju, etc..), tapi lepas dia pakai produk yang boleh boost dia punya collagen production, problem tu solve..tak mai balik dah...nak tau detail, PM me la...
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 21-10-2012 06:13 PM |All posts
sori all lambat reply.. dah terlupa lak ada wat post kat sini hehehe...

seperti yg sy telah kata sebelum ni.. sy tak main sabun.. kat dlm umah mmg pakai selipar. basuh baju guna mesin basuh. kaki sy tak berbau cuma mengelupas je.. tu yg menghairan kan. btw ubat lau berunsur seafood sy tak leh mkn pasal alergik. penah try rumpai laut kolagen tp tak leh nak amal pasal sy alergik. setakat ni sy cuba mona*** yg leh bg ok.. tp bila da stop minum kaki sy mengelupas balik
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 21-10-2012 06:24 PM |All posts
Ada pernah coba produk Body shop tak? untuk rawatan kaki Foot Protector,  jika masih belum ok kena jumpa doktor
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 21-10-2012 11:13 PM |All posts
sy pernah kena mcm tu dulu, tapi sy buat spa hold body mcm mandi jacuzzi pastu semua ok, die buang semua sel kulit mati yang tebal tu, skrang syukur kulit sy ok.

Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 29-10-2012 12:20 AM |All posts
ADVISE pkai steroid cream jumpe doc
VW #DRIVERS WANTED#
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 25-1-2013 02:05 AM |All posts
chipsmore789 posted on 21-10-2012 06:13 PM
sori all lambat reply.. dah terlupa lak ada wat post kat sini hehehe...

seperti yg sy telah kata ...

cer cari info psl pati mnyk habtussauda....insyaallah ia bleh merawat penyakit awak
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 25-10-2014 10:30 PM , Processed in 0.114449 second(s), 25 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top