CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 9473|Reply: 191

Penghalang jodoh

[Copy link]
Post time 29-10-2012 10:13 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

hi kawan2..

korang penah dengar tak pasal sihir@buatan orang tentang penghalang jodoh?

sebabnye..
dalam tahun ni..aku ni semangat bebenor la nak kawen (gatal x?)
tapi aku ni memang dari dulu xde steady BF ke hape (so nk kawen cm ne???)
aku pun dh pesan kt mak klu nk dh umur 27, xkawen2 lg..mak aku bley carikan jodoh aku

so, tahun ni aku 26
gigih la ingatkan mak aku
rupenye die g jmp ustaz ni
ustaz ni kate anak awak ni ade org letak penghalang jodoh
(sentap  aku mdengarnye)

so, korang ade x solution or pape cadangan?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 10:18 AM | Show all posts | Share
kalao betul..p la jumpa perawat yg sesway n elok2....selalunya perawat suh buat mandi limau kot..wallahu'alam
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 10:21 AM | Show all posts | Share
erk??? memey ada pun ilmu tu.
huhu macam macam.   insyaallah masih boleh diubati kalau berusaha.
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 10:41 AM | Show all posts | Share
ko sendiri ada rasa apa apa ke? biasa nya kalau kena kita sendiri boleh tau.. saper pulak yang dengki tu yer.. x bf ke??
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 11:43 AM | Show all posts | Share
    Bende nie mmg ade...nk pecaye ke x terpulang pade masing2..
sbb bende nie pun dh jadi kat kakak ipar aku,dr start aku becinta sampai la aku dh de ank nie
tiap kali ade lelaki suke kat die ke die suke kat lelaki tu mesti x jadi...
baru2 nie lg la..2,3 ar lgi nk tunang budak lelaki tu "hilang"..
  
  aku xtau la hilang cam ne,same ade budak lelaki tu meghilangkan diri ke ape tp mmg senyap je....
setiap kali die serius nk kawen budak lelaki tu akan senyap tibe2..bukan sekali,2..dh byk kali dah..
sian plak aku tgk kakak ipar aku tu....
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 12:03 PM | Show all posts | Share
sape yg gegeh yg buat penghalang jodoh itew?..

kalu btol, ape pekdah die dpt?

depade die letak penghalang jodoh, bek la die gune minyak pengasih/gune2 ke, pekdahnye dpt jugek die poen pmpuan yg die suke tu (even secare pmpuan tu tidak sedar)

wain kuntum junuban fatohharu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 12:22 PM | Show all posts | Share
Penghalang jodoh ni kalau ada  pakwe tapi manjang gaduh jek, ada tunang pun manjang gaduh jek, gaduh tu sebab jin ditubuh tu kasi panas supaya ko tak bertemu jodoh dengan pakwe atau tunang tu...

Tapi kalau pakwe pun tak de, tunang pun tak de, tu bukan sihir penghalang jodoh atau saka jin penghalang jodoh atau dipanggil juga pelalau... tapi yg sebenarnya Allah belum jumpakan jodoh tu.....


Ramai kat sini pun ramai lelaki bujang, tapi bujang 3 la, dah ada satu binik... hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 03:08 PM | Show all posts | Share
jumpa ler balik ngan ustaz tuh...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2012 03:09 PM | Show all posts | Share
hantukiller posted on 29-10-2012 12:22 PM
Penghalang jodoh ni kalau ada  pakwe tapi manjang gaduh jek, ada tunang pun manjang gaduh jek, gaduh ...

hmmmcm tu la ustaz tu ckp
mcm ade org suke kt sy,
kjp sy cm suke
skjap cm xsuke
last2 xde bf smpai skg

lg 1 ustaz tu ckp,
org tu mcm xnk lelaki dkt ngn sy
uhu

aiya..klu dh ade sorg bini
xmau la
he
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 03:47 PM | Show all posts | Share
tommi posted on 29-10-2012 10:41 AM
ko sendiri ada rasa apa apa ke? biasa nya kalau kena kita sendiri boleh tau.. saper pulak yang dengk ...

pe mksud ko kita bleh rs?rs mcm ne 2?
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 05:22 PM | Show all posts | Share
hantukiller posted on 29-10-2012 12:22 PM
Penghalang jodoh ni kalau ada  pakwe tapi manjang gaduh jek, ada tunang pun manjang gaduh jek, gaduh ...

hamoih hamoih... nak join jugak laa...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 05:42 PM | Show all posts | Share
benci la mnde mcm ni.....org nk kawen...
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 05:42 PM | Show all posts | Share
gurlfriday posted on 29-10-2012 03:47 PM
pe mksud ko kita bleh rs?rs mcm ne 2?

kalau lah betul ada pengahalang jodoh tu, dah tentu ada pertolongan jin dengan izin Tuhan. banyak tanda cam mimpi ke, rasa ada orang ikut ke.. TT leh check kat intenet / ceramah agama tentang petanda terkena sihir.

Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 05:47 PM | Show all posts | Share
mak ko gi sorang ke ko polo skali?kalo ko tak polo skali, agak cheesy la ustazah tu punya method. banyak2 baca al-ma'thurah. dinding paling power tuuuu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2012 05:53 PM | Show all posts | Share
syahoney posted on 29-10-2012 10:18 AM
kalao betul..p la jumpa perawat yg sesway n elok2....selalunya perawat suh buat mandi limau kot..wal ...

dh penah dh mandi limau
2 kali lak tuh
huuuu

*tp syok mandi limau
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2012 05:54 PM | Show all posts | Share
6VI6 posted on 29-10-2012 10:21 AM
erk??? memey ada pun ilmu tu.
huhu macam macam.   insyaallah masih boleh diubati kalau berusa ...

tu la..
gigih gak nk berubat

xbksempatan lg ke Darul Syifa
ade je halangan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2012 05:55 PM | Show all posts | Share
tommi posted on 29-10-2012 10:41 AM
ko sendiri ada rasa apa apa ke? biasa nya kalau kena kita sendiri boleh tau.. saper pulak yang dengk ...

tah la..
nk kt ade rasa benda ikut ke ape
xde la pulak

xtau la sp yg dengki
aku ni sokmo org tgk cm outstanding
pdhal aku bese2 jek

xlawa pong
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2012 05:57 PM | Show all posts | Share
philipinoe2 posted on 29-10-2012 12:03 PM
sape yg gegeh yg buat penghalang jodoh itew?..

kalu btol, ape pekdah die dpt?

tu la..
mcm xde keuntungan pon die wat cenggituh
silap2
die dh kawen
aku gak xkawen2

sah2 die bhgia sengsorg kan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2012 05:58 PM | Show all posts | Share
bbalik posted on 29-10-2012 03:08 PM
jumpa ler balik ngan ustaz tuh...

nk g try darul syifa plak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2012 05:58 PM | Show all posts | Share
nicuya posted on 29-10-2012 05:42 PM
benci la mnde mcm ni.....org nk kawen...

aku ponnnnnnn
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2012 06:00 PM | Show all posts | Share
tommi posted on 29-10-2012 05:42 PM
kalau lah betul ada pengahalang jodoh tu, dah tentu ada pertolongan jin dengan izin Tuhan. banyak  ...

hmmm
penah gak cek kt internet
n mak pn penah tnye
"ade x ko mimpi bukan2 mcm org bg baby ke?"

mmg selalu gak mimpi dpt baby (pdhal xkawen lg)
dlm internet tulis, tu petanda ada benda tak elok
wuwuwuw
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-10-2012 06:01 PM | Show all posts | Share
mk-sabio posted on 29-10-2012 05:47 PM
mak ko gi sorang ke ko polo skali?kalo ko tak polo skali, agak cheesy la ustazah tu punya method. ba ...

memula mak g sorg
jmpe ustazah ni

2nd time baru aku ikut
tp xg jmpe ustazah tu
jmpe ustaz kt tmpt lain
suh die tgk2kan ade pape xkena ke
skali die pon ckp psl pghalang jodoh ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 06:06 PM | Show all posts | Share
syue86 posted on 29-10-2012 06:01 PM
memula mak g sorg
jmpe ustazah ni

kalo masa ko jumpe dia baru dia leh diagnose tu ok lah kot..kalo jarak jauh ni takut ustazah tu ada jin..ni aku baca dalam kosmo hari ahad..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 08:59 PM | Show all posts | Share
sometimes orang cakap penghalang jodoh nie = sihir pelalau
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2012 10:08 PM | Show all posts | Share
Ape kejadahnya sampai menghalang jodoh org neh...
Tp jgn lupa... kalau dh jooh, jd lah apa pun insyaAllah akan dpt juga....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

31-5-2015 02:26 AM GMT+8 , Processed in 0.138035 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list