CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678Next
Return Post new threads
Show: 8013|Reply: 191

Penghalang jodoh

[Copy link]

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-10-2012 10:13 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

hi kawan2..

korang penah dengar tak pasal sihir@buatan orang tentang penghalang jodoh?

sebabnye..
dalam tahun ni..aku ni semangat bebenor la nak kawen (gatal x?)
tapi aku ni memang dari dulu xde steady BF ke hape (so nk kawen cm ne???)
aku pun dh pesan kt mak klu nk dh umur 27, xkawen2 lg..mak aku bley carikan jodoh aku

so, tahun ni aku 26
gigih la ingatkan mak aku
rupenye die g jmp ustaz ni
ustaz ni kate anak awak ni ade org letak penghalang jodoh
(sentap  aku mdengarnye)

so, korang ade x solution or pape cadangan?
famous and down to earth
         ~~~love~~~
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-10-2012 10:18 AM |All posts
kalao betul..p la jumpa perawat yg sesway n elok2....selalunya perawat suh buat mandi limau kot..wallahu'alam
i'm afraid of no ghost
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 29-10-2012 10:21 AM |All posts
erk??? memey ada pun ilmu tu.
huhu macam macam.   insyaallah masih boleh diubati kalau berusaha.
Hiduplah
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 29-10-2012 10:41 AM |All posts
ko sendiri ada rasa apa apa ke? biasa nya kalau kena kita sendiri boleh tau.. saper pulak yang dengki tu yer.. x bf ke??
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 29-10-2012 11:43 AM |All posts
    Bende nie mmg ade...nk pecaye ke x terpulang pade masing2..
sbb bende nie pun dh jadi kat kakak ipar aku,dr start aku becinta sampai la aku dh de ank nie
tiap kali ade lelaki suke kat die ke die suke kat lelaki tu mesti x jadi...
baru2 nie lg la..2,3 ar lgi nk tunang budak lelaki tu "hilang"..
  
  aku xtau la hilang cam ne,same ade budak lelaki tu meghilangkan diri ke ape tp mmg senyap je....
setiap kali die serius nk kawen budak lelaki tu akan senyap tibe2..bukan sekali,2..dh byk kali dah..
sian plak aku tgk kakak ipar aku tu....
Reply

Props Report

Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17Rank: 17

Post on 29-10-2012 12:03 PM |All posts
sape yg gegeh yg buat penghalang jodoh itew?..

kalu btol, ape pekdah die dpt?

depade die letak penghalang jodoh, bek la die gune minyak pengasih/gune2 ke, pekdahnye dpt jugek die poen pmpuan yg die suke tu (even secare pmpuan tu tidak sedar)

wain kuntum junuban fatohharu...
+patek philippe+
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-10-2012 12:22 PM |All posts
Penghalang jodoh ni kalau ada  pakwe tapi manjang gaduh jek, ada tunang pun manjang gaduh jek, gaduh tu sebab jin ditubuh tu kasi panas supaya ko tak bertemu jodoh dengan pakwe atau tunang tu...

Tapi kalau pakwe pun tak de, tunang pun tak de, tu bukan sihir penghalang jodoh atau saka jin penghalang jodoh atau dipanggil juga pelalau... tapi yg sebenarnya Allah belum jumpakan jodoh tu.....


Ramai kat sini pun ramai lelaki bujang, tapi bujang 3 la, dah ada satu binik... hehehehe
http://hantukiller.blogspot.com/
019-7516287
http://darulhantu.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 29-10-2012 03:08 PM |All posts
jumpa ler balik ngan ustaz tuh...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-10-2012 03:09 PM |All posts
hantukiller posted on 29-10-2012 12:22 PM
Penghalang jodoh ni kalau ada  pakwe tapi manjang gaduh jek, ada tunang pun manjang gaduh jek, gaduh ...

hmmmcm tu la ustaz tu ckp
mcm ade org suke kt sy,
kjp sy cm suke
skjap cm xsuke
last2 xde bf smpai skg

lg 1 ustaz tu ckp,
org tu mcm xnk lelaki dkt ngn sy
uhu

aiya..klu dh ade sorg bini
xmau la
he
famous and down to earth
         ~~~love~~~
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-10-2012 03:47 PM |All posts
tommi posted on 29-10-2012 10:41 AM
ko sendiri ada rasa apa apa ke? biasa nya kalau kena kita sendiri boleh tau.. saper pulak yang dengk ...

pe mksud ko kita bleh rs?rs mcm ne 2?
pet peeve=to whom it may concern
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 29-10-2012 05:22 PM |All posts
hantukiller posted on 29-10-2012 12:22 PM
Penghalang jodoh ni kalau ada  pakwe tapi manjang gaduh jek, ada tunang pun manjang gaduh jek, gaduh ...

hamoih hamoih... nak join jugak laa...
Hiduplah
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-10-2012 05:42 PM |All posts
benci la mnde mcm ni.....org nk kawen...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 29-10-2012 05:42 PM |All posts
gurlfriday posted on 29-10-2012 03:47 PM
pe mksud ko kita bleh rs?rs mcm ne 2?

kalau lah betul ada pengahalang jodoh tu, dah tentu ada pertolongan jin dengan izin Tuhan. banyak tanda cam mimpi ke, rasa ada orang ikut ke.. TT leh check kat intenet / ceramah agama tentang petanda terkena sihir.

Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 29-10-2012 05:47 PM |All posts
mak ko gi sorang ke ko polo skali?kalo ko tak polo skali, agak cheesy la ustazah tu punya method. banyak2 baca al-ma'thurah. dinding paling power tuuuu
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-10-2012 05:53 PM |All posts
syahoney posted on 29-10-2012 10:18 AM
kalao betul..p la jumpa perawat yg sesway n elok2....selalunya perawat suh buat mandi limau kot..wal ...

dh penah dh mandi limau
2 kali lak tuh
huuuu

*tp syok mandi limau
famous and down to earth
         ~~~love~~~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-10-2012 05:54 PM |All posts
6VI6 posted on 29-10-2012 10:21 AM
erk??? memey ada pun ilmu tu.
huhu macam macam.   insyaallah masih boleh diubati kalau berusa ...

tu la..
gigih gak nk berubat

xbksempatan lg ke Darul Syifa
ade je halangan
famous and down to earth
         ~~~love~~~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-10-2012 05:55 PM |All posts
tommi posted on 29-10-2012 10:41 AM
ko sendiri ada rasa apa apa ke? biasa nya kalau kena kita sendiri boleh tau.. saper pulak yang dengk ...

tah la..
nk kt ade rasa benda ikut ke ape
xde la pulak

xtau la sp yg dengki
aku ni sokmo org tgk cm outstanding
pdhal aku bese2 jek

xlawa pong
famous and down to earth
         ~~~love~~~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-10-2012 05:57 PM |All posts
philipinoe2 posted on 29-10-2012 12:03 PM
sape yg gegeh yg buat penghalang jodoh itew?..

kalu btol, ape pekdah die dpt?

tu la..
mcm xde keuntungan pon die wat cenggituh
silap2
die dh kawen
aku gak xkawen2

sah2 die bhgia sengsorg kan?
famous and down to earth
         ~~~love~~~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-10-2012 05:58 PM |All posts
bbalik posted on 29-10-2012 03:08 PM
jumpa ler balik ngan ustaz tuh...

nk g try darul syifa plak
famous and down to earth
         ~~~love~~~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-10-2012 05:58 PM |All posts
nicuya posted on 29-10-2012 05:42 PM
benci la mnde mcm ni.....org nk kawen...

aku ponnnnnnn
famous and down to earth
         ~~~love~~~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-10-2012 06:00 PM |All posts
tommi posted on 29-10-2012 05:42 PM
kalau lah betul ada pengahalang jodoh tu, dah tentu ada pertolongan jin dengan izin Tuhan. banyak  ...

hmmm
penah gak cek kt internet
n mak pn penah tnye
"ade x ko mimpi bukan2 mcm org bg baby ke?"

mmg selalu gak mimpi dpt baby (pdhal xkawen lg)
dlm internet tulis, tu petanda ada benda tak elok
wuwuwuw
famous and down to earth
         ~~~love~~~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-10-2012 06:01 PM |All posts
mk-sabio posted on 29-10-2012 05:47 PM
mak ko gi sorang ke ko polo skali?kalo ko tak polo skali, agak cheesy la ustazah tu punya method. ba ...

memula mak g sorg
jmpe ustazah ni

2nd time baru aku ikut
tp xg jmpe ustazah tu
jmpe ustaz kt tmpt lain
suh die tgk2kan ade pape xkena ke
skali die pon ckp psl pghalang jodoh ni
famous and down to earth
         ~~~love~~~
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 29-10-2012 06:06 PM |All posts
syue86 posted on 29-10-2012 06:01 PM
memula mak g sorg
jmpe ustazah ni

kalo masa ko jumpe dia baru dia leh diagnose tu ok lah kot..kalo jarak jauh ni takut ustazah tu ada jin..ni aku baca dalam kosmo hari ahad..hahaha
Reply

Props Report

Survivor

Amanah Jabat Panglima7

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 29-10-2012 08:59 PM |All posts
sometimes orang cakap penghalang jodoh nie = sihir pelalau
Cair lah di aku diri aku di dalam titik huruf Nun
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 29-10-2012 10:08 PM |All posts
Ape kejadahnya sampai menghalang jodoh org neh...
Tp jgn lupa... kalau dh jooh, jd lah apa pun insyaAllah akan dpt juga....
I love my family...
Reply

Props Report

12345678Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-9-2014 02:04 PM , Processed in 0.153204 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top