CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345Next
Return Post new threads
Show: 31118|Reply: 120

[Kosmetik] Dnars Cosmetic- Kulit cantik bak telur yang baru dikupas..

[Copy link]

Rank: 2

Post on 30-10-2012 11:00 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Wahhhhhh...gimik kan tajuk...tp betul....ini adalah betul...bukan gimik semata2...alhamdulillah..byk respon pengguna sebelum ni membuktikan...
Sebenarnya macam ni...sebelum ni mmg dh ramai dh yg guna produk ni...tp tau pn melalui promosi mulut ke mulut je..dekat internet belum tersebar meluas lg...org pernah dgr nama Dnars Cosmetic tp bila google susah nk jumpa...sbb tu la sy amik insiatif ni..ok,jom kita kenal ngn produk ni one by one...mula2 sy nk cerita psl :

Dnars skincare Trial Set
...yg ni ada 2 jenis...untuk kulit normal yg berjeragat dan satu lagi,untuk kulit berminyak dan berjerawat.
yg paling penting..sy bgtau harga dia dulu..rm59.90...hehe.Mampu milik kan?
Bila dh tau harga,dh xberdebar dh la kn...so bleh la sy explain psl khasiatnya pulak...
khasiat yg paling utama dan penting ialah....mestilah untuk jadikan kita lebih CANTIK..
untuk cantik,kenalah selesaikan masalah utama yg membelenggu kaum hawa iaitu...
Jeragat, Jerawat, Parut, Bintik Hitam, Kulit Berminyak, Kusam, Kering, Pori Terbuka, Garis Halus & Resdung.
Ramaikan yg alami masalah ni?dan berdasarkan feedback pengguna yg lepas2,set trial ni dapat membantu...dapat bonus lg,sama mcm yg kita nmpk dalam gambar diatas...Pencerahan dalam 7 hari...insyaAllah...nanti sy letak gmbr testimoni ek...xbest la stkt letak gmbr produk je kn/kena lah ada bukti...barulah mantap...
Set ni mengandungi:
a) Magic Soap 125g
b) Magic Day cream (spf 35) 6 g
c) magic night Cream (spf 35) 6 g
oleh kerana,sy masih baru dlm forum ni,sy masih seorang beginner (xlayak untuk upload gmbr terus dekat sini)oleh itu,apakata sudi2kn la rakan taulan sekelian untuk melawat blog saya,dnarscantik.blogspot.com/fb dnarscantik...ataupn klu nk lebih cepat dan tepat...bolehla call saya razimah - 013-7144134.insyaAllah,sy cuba terangkan semampu saya...

ok dulu ye,nnt sy post lg untuk produk seterusnya...cantik untuk suami...kepuasan untuk diri sendiri..cubalah Dnars Cosmetic..

Last edited by cmf_anisss84 on 12-12-2012 12:12 PM

Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 31-10-2012 08:03 AM |All posts
saya kembali lg..kali ni sy akan bg list harga produk bawah dnars skincare ni...dh tau harga,barulah senang nk bajet...ye dak?hehe

Senarai harga barangan Dnars Skincare:
1) trial set normal/jeragat atau jerawat/bminyak RM59.90
2) gold foundation RM39.90
3) toner collagen RM27.90
4) toner treatment RM21.90
5) krim kunyit RM26.90
6) sabun badan RM19.90


cadangan untuk kulit jerawat/bminyak:
1) trial set jerawat/bminyak rm59.90
2) toner treatment rm21.90
total rm81.80 + postage rm6


cadangan untuk kulit normal/jeragat
1) trial set normal/jeragat rm59.90
2) toner collagen rm27.90
3) gold foundation rm39.90
4) krim kunyit rm26.90
total rm150


dekat sini,sy bleh letak harga je...klu nk tgk gambar supaya lebih tertarik...jomla tgk dekat blog saya...dnarscantik.blogspot...klu nk tgk fb pn bleh..fb/dnarscantik..klu nk emel pn bleh..dnarscantik@gmail.com...klu nk call pn bleh..013-7144134..semua boleh..hehe


Last edited by dnars85 on 31-10-2012 08:14 AM

Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 31-10-2012 01:01 PM |All posts
dnars85 posted on 31-10-2012 08:03 AM
saya kembali lg..kali ni sy akan bg list harga produk bawah dnars skincare ni...dh tau harga,barulah ...

nk tgk betul x mcm kulit telur yang dikupas?heheh.rujuk sini...http://dnarscantik.blogspot.com/
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 1-11-2012 11:51 AM |All posts
dnars85 posted on 31-10-2012 01:01 PM
nk tgk betul x mcm kulit telur yang dikupas?heheh.rujuk sini...http://dnarscantik.blogspot.com/

Assalamualaikum..


Tergerak hati untuk menulis..bkn sekadar mencopy paste gambar dan kelebihan produk dnars..insyaAllah...sy harap inilah produk yang akan memberikan peyelesaian kpd masalah kulit kwn2 semua.Cuma,satu yang ingin saya tekan kan disini..entahlah..patut atau x,sy ckp ni..tp biarlah..yg penting hati sy lega...jiwa sy tenang..ini tgg jwb saya sbg penjual..kerana sy juga seorang pembeli...sy tau mcm mana harapan dan perasaan seorang pembeli masa tgh berkira2 nk membeli sesuatu produk..semangat nk mencuba..harapan nk kn perubahan...semua tu sy pernah rasa dan saya faham..
kerana perasaan itulah,sy nk cakap dekat sini....saya x menjamin keberkesanan produk ni 100%..kerana saya rasa semua org tau,kesesuaian produk adalah bergantung pada jenis kulit muka..sy xnk memberi harapan palsu..xbaik.cuma harapan yg boleh saya berikan ialah..produk Dnars skincare ini adalah satu usaha...usaha yg perlu diiringi dgn tawakkal..usaha bkn sekadar perlu mencuci muka dipagi hari,memakai day cream dan memakai night cream sebelum tdo..minum air masak byk2 pun satu usaha..usaha untuk membersihkan darah..mkn fruits byk2 pn boleh..usaha utk menambah vit c...xperlu g cucuk2.hehe.klu kita alegik,kacang..alegik seafood..hindarkan.Semua ni usaha..cuba produk Dnars skincare+semua usaha2 ini...insyaAllah barulah masalah kulit selesai..jerawat makin kurang,kulit tambah berseri,dan paling semua org nk...kulit glowing pandang xjemu..
Inilah pengakuan saya..produk kami dh membantu ramai kwn2 lain..cuba kita fikir bagaimana usaha mereka?samakah dgn usaha kita?Jom sama2 bina impian kulit cantik dgn Dnars skincare...tp yg penting kena seiring dgn usaha..fikir2kan ye kwn2..

Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-11-2012 07:30 PM |All posts
Mcam menarik jee..
Muka saya kusam, ada jeragat sikit n jerawat nasi..
Cadangan yg sesuai utk saya..
Umur 39..
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 2-11-2012 09:31 AM |All posts
gorjeous posted on 1-11-2012 07:30 PM
Mcam menarik jee..
Muka saya kusam, ada jeragat sikit n jerawat nasi..
Cadangan yg sesuai utk saya ...

insyaAllah,mmg menarik..hehe.kalau mcm untuk masalah cik,sy cadangkan cik guna set normal..sbb set normal ni mmg fungsinya untuk menghilangkan jeragat..lps tu dengan cara penggunaan yg teratur..insyaAllah boleh buat kulit muka kita jd glowing...xkusam lg dh..nmpk lembap je..kbykn respon yg kami terima ckp bila dh guna dnars,diorang ok je klu keluar xpkai alas bedak pn..sbb kulit dh ok.alhamdulillah.cik boleh tgk gmbr testimoni dkt blog saya..www.dnarscantik.blogspot.com.klu nk tau lanjut,bleh hubungi saya razimah-013-7144134.

p/s :jerawat nasi tu insyaAllah bleh hilangkan jgk guna produk kami ni.
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 2-11-2012 10:25 AM |All posts
ala,xbestnya...sbb xleh nk masukkan gambar..maklumlah..sy masih beginner.hehehe..
tp xpela..tanpa gambar pn kita bleh share kn?
ok,dekat sini biar sy cuba terangkan ek..apa beza trial set jerawat n trial set normal.
Kalau kita ada masalah ni,kita kena amik set jerawat :
a) kulit berminyak,lebih2 lg dekat t-zone..(hidung hgga ke dahi)
b) jerawat tumbuh melata..pipi,dagu,ats hidung,dahi..
c) hari-hari ditemani rasa xselesa sbb muka sgt berminyak..bmbg org nmpk kilatan dari jauh lg...
d) parut jerawat....meyebabkan kulit kusam dan nmpk glowing..

Anda perlu ambil set normal dnars skincare jika anda ada masalah ini..

a)xde sgt masalah jerawat...tp dh nampak spot2 hitam dimuka...ooohhh..jeragat.
b) ada parut2 jerawat yg dulu2...tp susah betul nk hilangkan.hehe
c) kulit saya biasa je...sy pn nk kulit cantik mcm org lain jugak..
d) sy xkonfiden nk keluar klu xpakai alas bedak...nnt nmpk cela..
e)kulit nmpk dull..suram..kelam je..sy nk kulit glowing..shining..
f) baru umur 23 thn...tp dh ramai org panggil 'kak'..ohh..

For more,boleh contact saya ye..razimah 013-7144134..atau visit www.dnarscantik.blogspot.com.
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 2-11-2012 09:04 PM |All posts
dalam set trial normal/jeragat tuh...toner, gold foundation n krim kunyit tu dah ada sekali tak dalam set tuh...
ada aku kesah...?????
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 3-11-2012 10:27 AM |All posts
dnars85 posted on 2-11-2012 10:25 AM
ala,xbestnya...sbb xleh nk masukkan gambar..maklumlah..sy masih beginner.hehehe..
tp xpela..tanpa g ...

ok.. Nak order la.. mcmana yee..
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 5-11-2012 07:43 AM |All posts
asyriqa posted on 2-11-2012 09:04 PM
dalam set trial normal/jeragat tuh...toner, gold foundation n krim kunyit tu dah ada sekali tak dala ...

toner,gold foundation dan krim kunyit x include skali dlm trial set.yg ada dlm trial set cuma sabun beras,sabun collagen,Magic day Cream and night cream. Untuk yg tiga tu kena add up.tp insyaAllah..puas ati.cik cubalah..
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 5-11-2012 07:45 AM |All posts
dnars85 posted on 5-11-2012 07:43 AM
toner,gold foundation dan krim kunyit x include skali dlm trial set.yg ada dlm trial set cuma sabu ...

Masih tercari2 foundation yg best?yg sesuai utk dijadikan alas bedak merangkap pengganti bedak sekali?(klu xsempat nk pakai bedak).Marilah cuba Magic Gold Foundation dari Dnars Skincare..ianya merupakan bedak asas SPF 40 & mengandungi minyak biji anggur.Juga ada vit E untuk merawat parut pada wajah dan yg buat ianya jd sgt BEST>>xberminyak...dan bila kita pakai,soft je meresap dlm wajah..InsyaAllah,anda akan sukakannya..nk tau lebih lg?www.dnarscantik.blogspot.com / hubungi saya-013-7144134
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 5-11-2012 04:28 PM |All posts
dnars85 posted on 5-11-2012 07:43 AM
toner,gold foundation dan krim kunyit x include skali dlm trial set.yg ada dlm trial set cuma sabu ...

Apa yg ada dalam set trial beminyakl/berjerawat ?
http://nurizmir.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 5-11-2012 09:39 PM |All posts
akular posted on 5-11-2012 04:28 PM
Apa yg ada dalam set trial beminyakl/berjerawat ?

Mcm ni,dlm set trial kulit berminyak/berjerawat ada 3 item..
a)sabun..ada 2 jenis,kollagen dgn susu beras.
-guna sabun susu beras utk bersihkan muka dengan sebersih2nya..khasiat susu beras sgt elok untuk membersihkan dan mencerahkan kulit muka.-sabun collagen pula guna untuk tujuan perawatan...sbb dia mngandungi kollagen..insyaAllah..berfungsi untuk menegangkan dan membuatkan kulit muka kita cantikk..

b) Magic Day Cream - dgn perlindungan uv dan fungsi untuk mengawal lebihan sebum di muka..sebum yg terkumpul ni la yg meneyebabkan jerawat..

c) Night cream.

*untuk lagi elok,sy suggest tambah toner treatment..boleh tutup liang2 roma...dan membantu merawat kulit berminyak.

Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 6-11-2012 09:03 AM |All posts
dnars85 posted on 5-11-2012 09:39 PM
Mcm ni,dlm set trial kulit berminyak/berjerawat ada 3 item..
a)sabun..ada 2 jenis,kollagen dgn su ...

Minat nk beli..pm me detail..tq
http://nurizmir.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 6-11-2012 09:59 AM |All posts
dnars85 posted on 5-11-2012 09:39 PM
Mcm ni,dlm set trial kulit berminyak/berjerawat ada 3 item..
a)sabun..ada 2 jenis,kollagen dgn su ...

Sis, x leh buka pm ker? senang nk deal kt pm..tq
http://nurizmir.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 6-11-2012 10:04 AM |All posts
dh..sy dh pm..
xdapat ke?jap2 sy cuba lg ye..
maaf.
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 6-11-2012 10:14 AM |All posts
sis,rasanya pm saya da masalah la...boleh sis msg sy,ni no saya..razimah-013-7144134.maaf tau.
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 6-11-2012 10:24 AM |All posts
dnars85 posted on 6-11-2012 10:04 AM
dh..sy dh pm..
xdapat ke?jap2 sy cuba lg ye..
maaf.

Sis, me ada antar kt pm..sis x terima ke? Yg sis antar kat me kt board msg..sis ada emel?
http://nurizmir.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 6-11-2012 10:26 AM |All posts
akular posted on 6-11-2012 10:24 AM
Sis, me ada antar kt pm..sis x terima ke? Yg sis antar kat me kt board msg..sis ada emel?

x...xdapat...ada,sis emel dekat dnars85@gmail.com.tq sangat2..sorry..

Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 6-11-2012 10:33 AM |All posts
dnars85 posted on 6-11-2012 10:26 AM
x...xdapat...ada,sis emel dekat  sangat2..sorry..

Ok sis, pape nati me emel k..
http://nurizmir.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 6-11-2012 10:36 AM |All posts
akular posted on 6-11-2012 10:33 AM
Ok sis, pape nati me emel k..

ok...bleh je..terima kasih byk2..


Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 6-11-2012 10:39 AM |All posts
dnars85 posted on 6-11-2012 10:36 AM
ok...bleh je..terima kasih byk2..

Sis, klu tanpa toner baper?
http://nurizmir.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 6-11-2012 10:44 AM |All posts
akular posted on 6-11-2012 10:39 AM
Sis, klu tanpa toner baper?

klu tanpa toner,set trial sahaja rm59.90

Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 6-11-2012 10:45 AM |All posts
dnars85 posted on 6-11-2012 10:44 AM
klu tanpa toner,set trial sahaja rm59.90

HArga ni termasuk postage ke x? Sbb me nk transfer
http://nurizmir.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 6-11-2012 11:01 AM |All posts
Belum masuk postage lg dik..klu masuk postage tambah rm 6..adik masukkan rm65 je.terima kasih byk2..
Reply

Props Report

12345Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 26-10-2014 03:41 AM , Processed in 0.135436 second(s), 21 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top