5 gaya rambut yg membuat wajah tampak kurus - Peristiwa Dunia - Peristiwa - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 4480|Reply: 22

[KREATIF] 5 gaya rambut yg membuat wajah tampak kurus

[Copy link]
Post time 9-11-2012 03:42 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Bagi golongan wanita yang ingin kan wajah yang kelihatan kurus dengan gaya potongan rambut moden, kini penampilan anda pada jenis potongan rambut yang tepat..Dengan ini, wajah yang kelihatan tembam juga dapat disembunyikan dengan jenis-jenis potongan rambut seperti yang dinyatakan oleh pihak Boldsky di bawah ni..

1. Layer



Potongan rambut secara layer akan memberi efek tirus pada wajah dan membuat kan rambut kelihatan penuh. Layer juga memiliki potongan-potongan yang mampu menyembunyikan wajah.


2. Chinese Style



Gaya potongan rambut pendek di bahagian dahi adalah gaya rambut yang membolehkan anda kelihatan kurus. Anda juga boleh memilih sama ada mahukan potongan rambut pendek atau panjang.


3. Bob


Gaya rambut ini sememangnya tidak pernah luput dek zaman. Gaya rambut ini membolehkan anda kelihatan kurus dan seksi.


4. French Haircut


Gaya potongan rambut ini merupakan salah satu potongan rambut terbaik dan paling popular. Ia akan membuatkan anda tampak kurus dan bergaya.


5. Long Feather Cut


Adakah anda mempunyai potongan rambut yang panjang dan lurus? Jika ya, gaya rambut ini pasti akan memberikan efek yang terbaik kepada penampilan wajah anda.


p/s: Macam mana? Tak teringin nak cuba ke? =D



Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2012 03:59 PM | Show all posts | Share
bob yg plg cun skali
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2012 04:02 PM | Show all posts | Share
suke bob style
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2012 04:15 PM | Show all posts | Share
Zaman rambut panjang dlu mmg suke buat layer2 ni...tapi lepas rambut pendek prefer BOb so takde la nampak cam jante sgt.....french haircut tu pun cantekk jgk...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2012 04:51 PM | Show all posts | Share
gud infoo..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2012 04:54 PM | Show all posts | Share
suker yg Bob style...french haircut tu me 1st time dgr, selalu tahu  layer style  ngan Bob aje
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2012 06:26 PM | Show all posts | Share
cun...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2012 06:27 PM | Show all posts | Share
Layer nampak sexy
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2012 06:44 PM | Show all posts | Share
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2012 12:31 PM | Show all posts | Share
semua cantik2 tp gaya bob nmpk elegant...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2012 12:41 PM | Show all posts | Share
french cut..i like
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2012 04:04 PM | Show all posts | Share
pernah buat rambut bob skali je.. suke sangat..tapi skang laki iols dh xbagi potong rambot pendek lg
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2012 04:26 PM | Show all posts | Share
terbaek...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2012 06:54 PM | Show all posts | Share
comelnye french hair cut..tapi im so tembam like so tembam
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2012 11:05 PM | Show all posts | Share
cantik dan mernarik
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2012 12:18 AM | Show all posts | Share
nice info.......
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2012 12:38 AM | Show all posts | Share
I penah try cutting bob tu.. masa pendek mmg best.. tp bila dah pjg sampai bahu, mak aiiii... susah betul nak maintain... asyik melentik2.. tension!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2012 12:46 AM | Show all posts | Share
klu dh lawa style apa pon masuk..
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2012 09:26 AM | Show all posts | Share
rambut panjang mmg muka debab, bila potong pendek giler ok pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2012 12:53 PM | Show all posts | Share
sila cadangkan kepada datin seri RM
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2012 03:42 PM | Show all posts | Share
dah model tu kurus... cam tak nampak sangat effect dia...
cer try pakai model yang chubby sket dan cut their hair according to the recommendation given above to see the effect
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2012 11:02 AM | Show all posts | Share
bob. nmppk seksi
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2012 11:35 AM | Show all posts | Share
nice....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

2-8-2015 10:21 PM GMT+8 , Processed in 0.065380 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list