Singapura Negara ke 8 Paling Banyak Hutang Di Dunia? - Isu Semasa - Isu Semasa & Politik - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return to list New
View: 6955|Reply: 67

[Dunia] Singapura Negara ke 8 Paling Banyak Hutang Di Dunia?

[Copy link]
Post time 15-11-2012 02:51 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Singapore has 8th highest national debt, and ranks with countries like bankrupt Greece
http://yeocheowtong.com/Salaries.html

According to the August 15, 2011 issue of Fortune Magazine that Singapore has no sovereign wealth (See Fortune's chart, below).

Instead it has a sovereign debt of US$254 billion, which is 95% of Singapore's Gross Domestic Product (GDP). This puts Singapore at 8th position of the world's most indebted nations. Singapore is near the bottom of the pile; only seven countries are more in debt, in terms of GDP than Singapore. By this standard, France, Portugal, and nearly every country in the world is doing better than Singapore financially.




The Minimum Sum Scheme is to cover up Singapore's debt.
Singapore has borrowed heavily from its own Central Provident Fund (CPF) which holds the retirement funds of Singaporeans.
This may explain why Singapore has constructed the Minimum Sum Scheme. It is to delay CPF withdrawals. Singapore may not have enough money to pay according to the old CPF three-payment scheme made in the person's 50s. With the Minimum Sum scheme, those CPF payments will be delayed until the age of 65, and then will be paid out in small amounts over time.
The Minimum Sum was set at $80,000 in 2003 and will be raised gradually until it reaches $120,000 (in 2003 dollars) in 2015. These amounts will be adjusted yearly for inflation.
Those unable to set aside the full Minimum Sum in cash, will have their properties which are purchased with their CPF savings, will have to pledge those properties for up to half of your Minimum Sum.
Singapore's CPF accounts function much like a U.S. 401K. Before Singaporeans could withdraw what they had deposited during their 50s. Now under the Minimum Sum Scheme much of that CPF money cannot be withdrawn until age 65.
According to the Singapore government, this insures that Singaporeans will have some retirement income from age 65.
Where are Singapore's reserves?
Soon after his election to the presidency in 1993, Ong Teng Chong believed it was his duty to know the value of Singapore's financial reserves.

The Singapore government resisted saying it would take 56 man-years to produce a dollar-and-cents value of Singapore's immovable assets (real property) alone. Ong never found out the value of Singapore's reserves. He completed his term as president in 1998 and died mysteriously in 2002.

Yeo Cheow Tong Website

Last edited by PITTSBURGH on 15-11-2012 03:24 AM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-11-2012 03:23 AM | Show all posts | Share
Negara Tak padan kecik..bnyk utang rupaNYE
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 03:40 AM | Show all posts | Share
Apa komen wak kasi dan sis kabu?
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 03:42 AM | Show all posts | Share
Muntz posted on 15-11-2012 03:40 AM
Apa komen wak kasi dan sis kabu?
PITTSBURGH posted on 15-11-2012 03:23 AM
Negara Tak padan kecik..bnyk utang rupaNYE

Sebenarnya S'pore xde hutang luar negeri,
cuma hutang EPF rakyat & Bonds rakyat sendiri je.
Kira Temasik Holding dgn GIC ade Wang tunai & saham bernilai USD472b,
hutang USD254b tak banyak pun.



In 2008, The Economist reported that Morgan Stanley had estimated the fund's assets at US$330 billion, making it the world's third largest sovereign wealth fund.

In addition to GIC, the Government of Singapore owns another sovereign wealth fund, Temasek Holdings, which manages about US$142b of assets.

http://en.wikipedia.org/wiki/Government_of_Singapore_Investment_Corporation
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 03:45 AM | Show all posts | Share
Muntz posted on 15-11-2012 03:40 AM
Apa komen wak kasi dan sis kabu?


S'pore govt is one of the biggest shareholder of Citibank (US), Swiss Bank (Swiss) & they owned Standard Charted Bank(UK) & Alliance Bank (Malaysia) !



Last edited by cyberjaye on 15-11-2012 03:46 AM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-11-2012 03:48 AM | Show all posts | Share
Where are Singapore's reserves?
Soon after his election to the presidency in 1993, Ong Teng Chong believed it was his duty to know the value of Singapore's financial reserves.

The Singapore government resisted saying it would take 56 man-years to produce a dollar-and-cents value of Singapore's immovable assets (real property) alone. Ong never found out the value of Singapore's reserves. He completed his term as president in 1998 and died mysteriously in 2002.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 08:25 AM | Show all posts | Share
ehh bukan presiden singapork jayaratnam ke? xpenah dgr pulak presiden singapork ada cina
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 09:52 AM | Show all posts | Share
takpe US boleh payung..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 09:55 AM | Show all posts | Share
byk utang rupenyer
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 10:00 AM | Show all posts | Share
tu belum kira duit kaki-kaki songlap perasuah dari 3rd world countries especially yang yg bawak lari duit dari indon masa reformasi 98 yang depa parking kat singapore.......negara contoh kunun
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 10:01 AM | Show all posts | Share
PITTSBURGH posted on 15-11-2012 03:48 AM
Where are Singapore's reserves?
Soon after his election to the presidency in 1993, Ong Teng Chong b ...

mana pulak mati misteri.. dia kan sakit kanser...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 10:02 AM | Show all posts | Share
PITTSBURGH posted on 15-11-2012 03:48 AM
Where are Singapore's reserves?
Soon after his election to the presidency in 1993, Ong Teng Chong b ...

aiiikkkk.....apsal umoq dia pendek below average compared to LKY yg masih sihat segar bugar yg umoq sebenarnya org tak tau pun?
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 10:02 AM | Show all posts | Share
AbukRokok posted on 15-11-2012 08:25 AM
ehh bukan presiden singapork jayaratnam ke? xpenah dgr pulak presiden singapork ada cina

tak pernah umur pun jayaratnam jadi presiden... hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 10:05 AM | Show all posts | Share
apam posted on 15-11-2012 10:02 AM
aiiikkkk.....apsal umoq dia pendek below average compared to LKY yg masih sihat segar bugar yg umo ...

LKY dah 89 tahun,, mana ada segar bugar.. sekarang jalan ketar-ketar... cakap pun dah kurang jelas.. mumbling
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 10:06 AM | Show all posts | Share
redz85 posted on 15-11-2012 10:05 AM
LKY dah 89 tahun,, mana ada segar bugar.. sekarang jalan ketar-ketar... cakap pun dah kurang jelas ...

oo ye kee...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 10:34 AM | Show all posts | Share
malaysia bkn top 10..x ada modal nk hentam...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 10:43 AM | Show all posts | Share
cyberjaye posted on 15-11-2012 03:42 AM
Sebenarnya S'pore xde hutang luar negeri,
cuma hutang EPF rakyat & Bonds rakyat sendiri je.
K ...

Kalau kerajaan Singapura banyak wang kenapa pula tangguhkan pengeluaran EPF rakyatnya pada umur 65 tahun, itu pun hanya boleh keluar sikit2....


"those CPF payments will be delayed until the age of 65, and then will be paid out in small amounts over time.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 10:49 AM | Show all posts | Share
nak banding hutang singapore atas tujuan apa, dan utang malaysia atas tujuan apa tak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 11:49 AM | Show all posts | Share
jual babi je la..kaver balik...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 12:28 PM | Show all posts | Share
Muntz posted on 15-11-2012 03:40 AM
Apa komen wak kasi dan sis kabu?

Baghal tak tahu pasal singapore.

Apa yg baghal tahu: CPF dia bayar jauh lebih rendah dari EPF.

Apa yg baghal tahu, temasek beli saham bank2 donia tu terlalu awal masa global financial crises (yakni they incurred paper loss). How the situation now, maybe dah improve kot.
Sbg cth: Citibank dpt duit uncle sam 50 beliyun, ubs bailout also by swiss gomen.

Apa yg baghal tahu: mmg le singapore tu tempat perlindungan segala mcm perampok + penyangan + tukang makan rasuah dgn segala mcm offshore financial services they offer: *which is a bit more difficult with amla today*


Kalau pasal kadar hutang to GDP, baghal lebih suka model total liability to GdP spt yg digunapakai di new zealand.

Ini lebih tepat utk tgk kadar indebtedness, sbg measure of financial health.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 01:17 PM | Show all posts | Share
Singapore banyak hutang....oooo itu tak pa..jangan Malaysia je..
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 01:46 PM | Show all posts | Share
xpa, curency stil high compared to malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 02:25 PM | Show all posts | Share
perpat posted on 15-11-2012 10:34 AM
malaysia bkn top 10..x ada modal nk hentam...

singapore top 10 antara  developed countries beb ... kan?

malaysia developing aka  pprt countries
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 02:28 PM | Show all posts | Share
ronin posted on 15-11-2012 10:43 AM
Kalau kerajaan Singapura banyak wang kenapa pula tangguhkan pengeluaran EPF rakyatnya pada umur 65 ...


tu sebab orang tua xmau mati

life average 75+, lebih tinggi drpd m'sia

lagi, ramai org tua habis pakai wang cpf pergi cari ayam
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2012 02:38 PM | Show all posts | Share
singapore sunni atau syiah?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

31-7-2015 05:22 PM GMT+8 , Processed in 0.074335 second(s), 16 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list