CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return to list New
View: 8474|Reply: 29

Pemandangan Menakjubkan Taman Bunga Hitachi Seaside di Jepang

[Copy link]
Post time 26-11-2012 09:04 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Taman Hitachi Seaside atau dalam bahasa Jepang disebut Hitachi Kaihin adalah sebuah taman bunga dan salah satu tujuan wisata terkenal di Jepang. Taman seluas 153,2 hektar ini terletak di Hitachinaka, Ibaraki yang berdekatan dengan pantai Ajigura. Taman ini terkenal dengan berbagai macam bunga yang mekar di musim-musim tertentu. Koleksi bunga yang paling terkenal di taman ini adalah bunga Nemophilas Biru. Nemophilas memiliki ciri khas kelopak biru transparan. Selama musim semi, lebih dari 4,5 juta Nemophilas Biru tumbuh mekar di seluruh taman. Periode dimana bunga ini tumbuh mekar sering disebut dengan istilah Nemophilia Harmony.







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2012 12:10 AM | Show all posts | Share
cantik
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2012 11:39 AM | Show all posts | Share
huhuhu....menarik...
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2012 03:56 PM | Show all posts | Share
CANTIK GILERRRRRRRRRRR
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-11-2012 06:57 PM | Show all posts | Share
jom pergi hehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 11:54 AM | Show all posts | Share
  perghhh, cantik siot
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 12:01 PM | Show all posts | Share
cantiknya....bila la dapat pergi
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 12:39 PM | Show all posts | Share
cantiknya....

teringin nak pergi sana..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 01:02 PM | Show all posts | Share
cantik giler
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2012 01:56 PM | Show all posts | Share
cantiknyaaa...rajinnya dorang.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2012 02:21 PM | Show all posts | Share
cantiknya........
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2012 03:10 PM | Show all posts | Share
cantik, tertarik
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2012 06:40 PM | Show all posts | Share
Mother lord.








Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2012 10:12 AM | Show all posts | Share
cantik..boleh dimasukkan dlm list tempat2 di luar negara yg menarik dilawati...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2012 11:09 AM | Show all posts | Share
Cantik sgt2
Ak dr kecik brangan nk g jepun,ble la blh p ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2012 01:12 PM | Show all posts | Share
cantik...kalau bukan sebab ada orang2 melawat..
sah-sah org ingat..lukisan...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2012 08:04 PM | Show all posts | Share
untuk yang duduk hutan batu kira bagus lah leh relax skit .. untuk yang ari2 ke ladang kire ok je
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2012 09:58 AM | Show all posts | Share
SubhanAllah.....
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2012 10:49 AM | Show all posts | Share
cantik! sejuk mata memandang...aduhai...nape cantik sgt ni?
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2012 05:16 PM | Show all posts | Share
Awesome view...something similar in Netherland....
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2013 09:44 PM | Show all posts | Share

comelnya pokok warna warni and nampak sgt tenang ajeee
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 01:03 PM | Show all posts | Share
Cantik sungguh
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 02:44 PM | Show all posts | Share
fuuuhhh,so beautiful....should have one here...hurmm
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2013 02:32 AM | Show all posts | Share
cantik ...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2013 03:58 PM | Show all posts | Share
cantikkkk. terbaik
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

29-8-2015 02:06 PM GMT+8 , Processed in 0.059900 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list