CARI Malay Forums

Title: cara mengetahui pengintip akaun pesbuk kita [Print]

Author: eltoro    Time: 7-12-2012 06:39 PM
Title: cara mengetahui pengintip akaun pesbuk kita
klik pada gambar untuk memperbesar
Ini adalah cara untuk mengetahui orang yang sering melihat profile facebook:

1.Masuk / login ke facebook.

2.Lalu di halaman facebook, pilih area dimana saja KECUALI di area GAMBAR:

klik kanan mouse - kemudian pilih " VIEW PAGE SOURCE". : Klik kanan tidak boleh di area "GAMBAR".




3.Nanti akan keluar halaman baru dengan tulisan sepert gambar dibawah :



4.Setelah itu  tekan tombol keyboard berbarengan: "CTRL" + "F". Ini tombol untuk search / mencari.

Lalu isi dikolom search tsb tulisan: ORDEREDFRIENDS , kemudian tekan ENTER.



5.Maka
Last edited by eltoro on 7-12-2012 06:45 PM


Author: ruffleen    Time: 8-12-2012 07:15 AM
tak habis la info ko tt...meh aku sambung

Author: ruffleen    Time: 8-12-2012 07:17 AM
1. Log in akaun facebook kita.


2. Right-click dekat mana-mana saja laman fb kita (jangan klik pd gambar), pilih view page source.



3. Satu halaman baru akan keluar seperti dibawah:-



4. Dekat laman baru tu, tekan "CTRL" + "F" untuk mencari (search).


5. Dekat 'column search' tu taipkan ->> ORDEREDFRIENDS, kemudian tekan ENTER.


6. Then, kita akan jumpa ->> ["OrderedFriendsListInitialData",[],{"list":
seperti gambar dibawah




7. Dekat bawah orderedfriends tu, ada angka-angka profile number orang yang suka intip profile anda.


8. Cara nak tahu 'siapa orang'nya yang suka intip profile anda ialah dengan : memasukkan angka tersebut di belakang www.facebook.com/


contoh : http://www.facebook.com/100000601492658

Angka warna merah di atas adalah nombor profile orang yang lihat profil fb kita. Tekan ENTER.

9. Tadda!! kantoii!! dah tau sape yang selalu intip fb anda..Angka pertama adalah angka orang yang selalu intip profile anda. Diikuti angka berikutnya.

10. Boleh tahu orang yang selanjutnya dengan melakukan perkara yang sama. Iaitu masukkan deretan angka kedua selepas koma, contoh : 100000231459797

Author: novelloverzz    Time: 8-12-2012 09:13 AM
ruffleen posted on 8-12-2012 07:17 AM
1. Log in akaun facebook kita.


good info.. tq.. balik rumah nak try..
Author: shernazz    Time: 8-12-2012 09:33 AM
BTOL ARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Author: awek_ganu    Time: 8-12-2012 10:33 AM
dh try...memang betul...
tq tt for info...
Author: whadda    Time: 8-12-2012 10:41 AM
heheee... jadi... tq tt...
Author: miz_ayu    Time: 8-12-2012 10:52 AM
nice info...
Author: Dark_Vampire    Time: 8-12-2012 11:03 AM
balik nak try....ha...ha...ha...ha...
Author: little_sis    Time: 8-12-2012 11:18 AM
dah try, jadik! tapi cam aku pun sama... suka skodeng fb org yg tu gak.. hahaha
Author: ejans    Time: 8-12-2012 12:09 PM
mcm x btol jeeee
mcm list kwn kite jee
Author: sweetsugar    Time: 8-12-2012 12:31 PM
bukan sumer tu list kwn2 kita ke?

Author: ninja9    Time: 8-12-2012 12:44 PM

mcm list kawan ler....tp malas nak buat experiment..
Author: buluhbetung    Time: 8-12-2012 01:03 PM
kenapa saya punye da buat tk boleh keluar nama org tu,pleaseeeee
Author: hameeda064    Time: 8-12-2012 01:17 PM
gud info.. da try...
Author: buluhbetung    Time: 8-12-2012 01:23 PM
hoho..baru boleh..yessss
Author: ikanmasin    Time: 8-12-2012 02:17 PM
tq info nya..mmg betul ..even kebanyakan nya mmg rakan2 kita sdr....
Author: mas2882    Time: 8-12-2012 04:52 PM
hehehe dah try...oooo patutlah....senyap2 upenye...cettt...

Author: Esperanza    Time: 8-12-2012 06:20 PM
Kalo yg bkn dlm friend list kita cemana, bole detect jugak ke x???
Author: jonlabu    Time: 8-12-2012 06:27 PM
buluhbetung posted on 8-12-2012 01:03 PM
kenapa saya punye da buat tk boleh keluar nama org tu,pleaseeeee

maknanya org tu tak skodeng ko la dol. dah jgn nak pasan.
Author: fiezameysekali    Time: 8-12-2012 06:53 PM
heee............. betol laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Author: mawar_pink    Time: 8-12-2012 07:00 PM
menjadila....gud info..
Author: KimoraHakim    Time: 8-12-2012 07:09 PM
hahah this is so interesting! menjadi ok! hahhah
Author: Loloq89    Time: 8-12-2012 07:24 PM
tq for info..

tp pehal jantan2 sume stalk aku
Author: jarikuku    Time: 8-12-2012 07:45 PM
Good info tt...
Author: arianakhalid    Time: 8-12-2012 08:02 PM
hahahaha......tak ada orang skodeng aku...tak glamer mcm mcm korang semua
Author: MissNigga    Time: 8-12-2012 09:37 PM
hehehehe... dah try....
uwaaaa.... tak sangka orang yang iols minat tu asik stalk iols sajork... tapi tyme online, heols very the silent fookbooker...



Author: shiraloveyou    Time: 8-12-2012 11:07 PM
lps ni susah la aku nk stalk org
Author: salwani911    Time: 9-12-2012 12:08 AM
waaah! husbang aku org paling kuat intip aku
Author: annadellia    Time: 9-12-2012 12:31 AM
OrderedFriendsListInitialData tu rasanya org yang terakhir visit timeline kita.. bukannya org yg paling byk visit...
Author: mysr01    Time: 9-12-2012 12:43 AM
WOAH! Hahaha, got a shocking revelation. Iols expect buah hati iols yg the first one tapi. buah hati iols second. The first one is iols punya ex. o.O
Author: sweetsugar    Time: 9-12-2012 12:48 AM
jonlabu posted on 8-12-2012 06:27 PM
maknanya org tu tak skodeng ko la dol. dah jgn nak pasan.

sadis nye jawapan..heheh

Author: Donatello86    Time: 9-12-2012 12:59 AM
oh....dah try..menarik sungguh...kantoi sudah,,,hehe
Author: Puspasari    Time: 9-12-2012 01:17 AM
dh try...    tgk2 yg first org yg selalu marah2 aku...........
Author: bluecrystal    Time: 9-12-2012 08:04 AM
rasanya mcm list orang2 yg slalu bhubung dgn kita kt fb je...list plg atas orang yg ari2 menjoyah ngan aku kt fb..sama dgn yg nombor 2..nombor 3 dan seterusnya Last edited by bluecrystal on 9-12-2012 08:05 AM


Author: bobo_haha    Time: 9-12-2012 09:07 AM
ok.... setakat dah check, sumer kawan-kawan aku.... ok la... good info
Author: B.K    Time: 9-12-2012 09:31 AM
List ak kawan perempuan yg baikdgn ak, adik ak, akak ak, abang ak, x-awek ak, anak murid ak yg perempuan gak, kawan perempuan ak gak, link xleh bukak mgkn dia dh block ak ataundh deactive, kawan ak lagi, , tpi mcm xada berulang semua lain3 jer list tu...

Xcayer lak x-awek ak leh stalker fesbuk ak jika betul lah
Author: AereszEzra    Time: 9-12-2012 09:49 AM
bluecrystal posted on 9-12-2012 08:04 AM
rasanya mcm list orang2 yg slalu bhubung dgn kita kt fb je...list plg atas orang yg ari2 menjoyah ng ...

aku pn tfikir mcm tu jgk

Author: Tak_Syg_Mulut    Time: 9-12-2012 11:43 AM
boleh percaya ker ni sebab dalam beberapa saat je list tu boleh tukar-tukar.. rasanya ni tak ikut ranking ni, just siapa orang terakhir tgk profile kita nombor dia la yg 1st kan.
Author: awan_kelabu    Time: 9-12-2012 01:07 PM
hoax

http://abrax.us/Facebook/WhoViewsProfile.php
Author: novelloverzz    Time: 9-12-2012 01:19 PM
dah tau sapa yg rajin skodeng..
Author: md_nana    Time: 9-12-2012 01:23 PM
best nyee....hahahhahahahahhah
Author: Tak_Syg_Mulut    Time: 9-12-2012 01:28 PM
Selepas buat kajian cheh! rasanya ini bukan siapa sllu skodeng fb kita, rasanya nombor2 tu adalah senarai nama friendlist kita dah pun dia tulis "OrderedFriendsListInitialData" cuma yg ikut ranking 1st, 2nd, 3rd tu tak pasti pula..
Author: MsCinderella    Time: 9-12-2012 01:53 PM
Loloq89 posted on 8-12-2012 07:24 PM
tq for info..

tp pehal jantan2 sume stalk aku

sbb pakai avatar yg ni kot
Author: 7olong    Time: 9-12-2012 02:12 PM
semua tu bukan ke kita punya friend list?...cuba korang experimentkan mcm ni lak:...

create 1 watak baru (sign up new fb acc utk stalk fb kita yg sedia ada nih) then korang jgn add friend si watak baru nih kat fb korang yg sedia ada...pastu buat spt yg rufflen ajar tuh...nengok ada tak watak baru ni "stalk" kita
Author: md_nana    Time: 9-12-2012 02:17 PM
annadellia posted on 9-12-2012 12:31 AM
OrderedFriendsListInitialData tu rasanya org yang terakhir visit timeline kita.. bukannya org yg pal ...

ye ke? iols pon terpikir gitu mule2. tp kan org ke-2 dlm list tuh..da berapa lame tak 0n9...

so boleh jadik jugak list tu yg plg byk jenguk kite...

Author: Tak_Syg_Mulut    Time: 9-12-2012 02:30 PM
7olong posted on 9-12-2012 02:12 PM
semua tu bukan ke kita punya friend list?...cuba korang experimentkan mcm ni lak:...

create 1 wat ...

dah cuba dah sbb dlm fb acc tu mmg tak ramai kawan <10 so mmg semua yg tersenarai ngam2 yang ada dalam friendlist tak lebih tak kurang. dah try skodeng guna fb yg tak termasuk dlm friendlist, sah2 tak tersenarai walaupun skodeng banyak kali. so kesimpulannya mmg senarai tu adalah senarai friendlist kita cuma yg nombor siapa dulu tu mungkin dia lah paling banyak view profile kita. SELAMAT MENCUBA.


Author: 7olong    Time: 9-12-2012 02:31 PM
whoaa...setelah aku create new acc fb dan stalk my fb yg sedia ada, takde pun fb yg baru create tu dlm OrderedFriendsListInitialData dlm fb aku yg sedia ada...

makanya,org yg bukan friendlist kita yg stalk kita, kita takkan dpt trace dan detect...hanya friendlist je kita dpt detect...hohoho
Author: salwani911    Time: 9-12-2012 03:25 PM
hoax ka haha, nasib bek tak tanya hubby. perasan jer dia selalu skodeng rupanya org last sekodeng.
Author: Loloq89    Time: 9-12-2012 04:46 PM
MsCinderella posted on 9-12-2012 01:53 PM
sbb pakai avatar yg ni kot

nope..gmbr muke aku la

Author: nameloo    Time: 9-12-2012 07:10 PM
TWITTER tak ada ke?


Author: burque    Time: 9-12-2012 07:48 PM
Hoax
Do not try this at home

Author: wanawina    Time: 9-12-2012 08:34 PM
ni cuma list friends kita kan. aku dah try. ada jugak yg ckp ni list chatbox kita kat kanan tu.

Author: areenarena    Time: 9-12-2012 09:42 PM
betul la...

Author: areenarena    Time: 9-12-2012 10:08 PM
mula mula i gembira org yg i suke banyak sekodeng i,pastu i tengok status...maried (hanya status facebook) air mata i tetiba nak   

pund-ek punya jantan
Author: Esperanza    Time: 9-12-2012 11:22 PM
awan_kelabu posted on 9-12-2012 01:07 PM
hoax

http://abrax.us/Facebook/WhoViewsProfile.php

laaaa.... hoax ghupenyer.... ramai yg tertifu sudahh..... timaseh awan kerana memperbetulkan keadaan

Author: norhaz    Time: 9-12-2012 11:31 PM
jonlabu posted on 8-12-2012 06:27 PM
maknanya org tu tak skodeng ko la dol. dah jgn nak pasan.

Hehehe..

Author: frin    Time: 10-12-2012 12:16 AM
gud info tt
Author: adiwarna    Time: 10-12-2012 12:29 AM
hoax ke hapa ke, yang penting dapat tahu mcm mana nak tengok list ni, mungkin yang buat page hoax tu saja jer x mahu pengguna fb tahu pasal ni....kan beberapa hari lalu keluar berita yg syarikat fb kena saman or something like that, aku x sure, pasal curi data pengguna2nya......so, it's actually a good info to know....anyway, kepada kawan2, jangan beri maklumat terlalu detail dlm fb korang tau...kalau boleh, tahun besday kita pun tak pyh tulis, bukan apa, langkah berjaga2...
Author: zaliyana    Time: 10-12-2012 01:22 AM
nice info...tq tt
Author: ruffleen    Time: 10-12-2012 08:07 AM
thanks @winamp05  for the tacangs
Author: bluecrystal    Time: 10-12-2012 10:28 AM
mula2 mcm nak terpercaya yang tu list friend yang last tengok profile kita
baru nak percaya tiba2 ada facebook semi government pulak yang aku add
terus tak jadi nak pecaya..buat ape diorang nak skodeng aku pulak dalam ribu2 tu
Author: cikatilia    Time: 10-12-2012 10:33 AM
shud stop skodeng


Author: yoana    Time: 10-12-2012 10:34 AM
dah try....hihihi adakah org tu org yg hari2 intip profile kita????
Author: intandanial    Time: 10-12-2012 10:38 AM
tenkiu..tenku...haaa...baru ku tahu...cit!
Author: shuk_one    Time: 10-12-2012 10:48 AM
he he dah try, tapi yang top list tu lah yang rajin dok like ngan comment...
dah jadik satu kerja lak dok check every no..id sape lah.. ha ha ha
Author: penchintadea    Time: 10-12-2012 11:41 AM
Thanks for the info TT
Author: cuki    Time: 10-12-2012 01:02 PM
alamak... laki aku yang selalu skodeng nih... huhuhu
Author: BeasT    Time: 10-12-2012 01:17 PM
wah...baguss....niee
Author: CintaPink    Time: 10-12-2012 01:42 PM
hahaha..nak try la
Author: amizul    Time: 10-12-2012 01:55 PM
nice info...pastuh tepek blk kt FB ckp dieorg nie...slalu ngintip anda...hahaha...
Author: figurae    Time: 10-12-2012 03:14 PM
hoax ke? neway memang menjadi... baru nak excited tadi
Author: abas8888    Time: 10-12-2012 03:19 PM
kalau dah hoax, nak jadi mendenya...hehe..itu list senarai kawan kita lah..huuhuhu..jgn biarkan diri anda dihoax...

"OrderedFriendsListInitialData" - data senarai kawan secara tersusun..lebih kurang camtulah maksud kod tu...
Author: mantarey    Time: 10-12-2012 05:20 PM
yg paling atas yg last view profile kite ke, yg paling byk view profile kite...
Author: awan_kelabu    Time: 10-12-2012 08:37 PM
mantarey posted on 10-12-2012 05:20 PM
yg paling atas yg last view profile kite ke, yg paling byk view profile kite...

definitely bukan yg paling last, sbb arwah abg aku dah meninggal lama dah, id dia still antara yg teratas

maybe yg paling byk berinteraksi dgn kita, termasuk jugak view profile

Author: awan_kelabu    Time: 10-12-2012 08:38 PM
Esperanza posted on 9-12-2012 11:22 PM
laaaa.... hoax ghupenyer.... ramai yg tertifu sudahh..... timaseh awan kerana memperbetulkan keada ...

tapi masih ramai yg belum berhenti berharap

Author: farouk21    Time: 10-12-2012 09:14 PM
ORDEREDFRIENDS ni kan the latest chat yg kita wat......
mean list order org yg chat ngan kita..ekekeke
Author: seroja    Time: 10-12-2012 11:53 PM
Tq. Sok try
Author: mafilee    Time: 11-12-2012 01:18 PM
hehehe...mcm betul la...aku mmg boleh agak siapa yg selalu duk skodeng akunya profile...dan mmg nama org tu yg keluar..so mungkin betul la kot..
Author: mizmini    Time: 11-12-2012 01:37 PM
bgus2.. balik nti nk try..
nak tgk sape yg suke skodeng fb aku... nti aku cucuk mate
Author: hellblazer666    Time: 11-12-2012 02:03 PM
gud info tt .. leh try nti nih
Author: seroja11    Time: 11-12-2012 04:00 PM
sume nama yg kluar kawan2 opis jerkk....

Author: nanie    Time: 11-12-2012 04:05 PM
dah try. sume yg recently slalo chat ngan contact
Author: ss8384    Time: 11-12-2012 07:15 PM
Mcm ne nk buat guna tablet?
Author: Sue.Blossom    Time: 12-12-2012 12:43 PM
x sabar nak try..huhuhu..
Author: arrana    Time: 12-12-2012 03:22 PM
laki aku senarai teratas....huhuhuhuuu
Author: Cyempaka    Time: 12-12-2012 04:27 PM
apasal aku xdpt jumpa perkataan ORDEREDFRIENDS tu
Author: izy    Time: 12-12-2012 04:42 PM
NAPE X KUAR PUN ORDEREDFRIENDS

Author: syafiqhussin    Time: 12-12-2012 06:35 PM
xde pom keluar ORDEREDFRIENDS tu...

Author: cucusaddam    Time: 12-12-2012 08:24 PM
cuba taip 'exit'.....
Author: mute    Time: 13-12-2012 12:02 PM
meh tgk sape ke nak skodeng nie...
Author: syahoney    Time: 14-12-2012 10:04 AM
nak kena try test nih
Author: Tak_Syg_Mulut    Time: 14-12-2012 10:27 AM
dah tak boleh dah, ERROR!! jadi kepada yg baru sedar kehadiran post ni nampaknya anda semua TERLAMBAT lah ek
Author: bluecrystal    Time: 14-12-2012 11:08 AM
pttla try buat lagi control f tak bole search orderedfriends tu..ingtkan aku tslah eja

aritu ada je
Author: darkness    Time: 14-12-2012 11:39 AM
dah pesbuk updated code dia hihihi
Author: Spiral    Time: 14-12-2012 11:46 AM
ruffleen posted on 8-12-2012 07:17 AM
1. Log in akaun facebook kita.


great... thx

Author: ch3ngkoy    Time: 14-12-2012 03:48 PM
eleh..nak cocok mate la ape la....padahal suke..... klu taknak kne skodang..privatekn aje..tak pun..tutup acc tros...hahahaha!!!
Author: safieyah1984    Time: 14-12-2012 07:28 PM
Asal i wat x leh ye dah taip ORDEREDFRIEND
view-source:http://www.facebook.com/anoor.hafieza

TAPI XLEH PON
Author: cikatilia    Time: 14-12-2012 09:45 PM
sapa2 tah la skodeng aku...
pemes gak ek aku


Author: aulya    Time: 19-12-2012 12:41 PM
wahhh...nk try2




Welcome CARI Malay Forums (http://mforum.cari.com.my/) Powered by Discuz! X2.5