CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return to list New
View: 9042|Reply: 99

[INFORMASI] cara mengetahui pengintip akaun pesbuk kita

[Copy link]
Post time 7-12-2012 06:39 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

klik pada gambar untuk memperbesar
Ini adalah cara untuk mengetahui orang yang sering melihat profile facebook:

1.Masuk / login ke facebook.

2.Lalu di halaman facebook, pilih area dimana saja KECUALI di area GAMBAR:

klik kanan mouse - kemudian pilih " VIEW PAGE SOURCE". : Klik kanan tidak boleh di area "GAMBAR".




3.Nanti akan keluar halaman baru dengan tulisan sepert gambar dibawah :



4.Setelah itu  tekan tombol keyboard berbarengan: "CTRL" + "F". Ini tombol untuk search / mencari.

Lalu isi dikolom search tsb tulisan: ORDEREDFRIENDS , kemudian tekan ENTER.



5.Maka
Last edited by eltoro on 7-12-2012 06:45 PM

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 07:15 AM | Show all posts | Share
tak habis la info ko tt...meh aku sambung
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 07:17 AM | Show all posts | Share
1. Log in akaun facebook kita.


2. Right-click dekat mana-mana saja laman fb kita (jangan klik pd gambar), pilih view page source.



3. Satu halaman baru akan keluar seperti dibawah:-



4. Dekat laman baru tu, tekan "CTRL" + "F" untuk mencari (search).


5. Dekat 'column search' tu taipkan ->> ORDEREDFRIENDS, kemudian tekan ENTER.


6. Then, kita akan jumpa ->> ["OrderedFriendsListInitialData",[],{"list":
seperti gambar dibawah




7. Dekat bawah orderedfriends tu, ada angka-angka profile number orang yang suka intip profile anda.


8. Cara nak tahu 'siapa orang'nya yang suka intip profile anda ialah dengan : memasukkan angka tersebut di belakang www.facebook.com/


contoh : http://www.facebook.com/100000601492658

Angka warna merah di atas adalah nombor profile orang yang lihat profil fb kita. Tekan ENTER.

9. Tadda!! kantoii!! dah tau sape yang selalu intip fb anda..Angka pertama adalah angka orang yang selalu intip profile anda. Diikuti angka berikutnya.

10. Boleh tahu orang yang selanjutnya dengan melakukan perkara yang sama. Iaitu masukkan deretan angka kedua selepas koma, contoh : 100000231459797

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 09:13 AM | Show all posts | Share
ruffleen posted on 8-12-2012 07:17 AM
1. Log in akaun facebook kita.


good info.. tq.. balik rumah nak try..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 09:33 AM | Show all posts | Share
BTOL ARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 10:33 AM | Show all posts | Share
dh try...memang betul...
tq tt for info...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 10:41 AM | Show all posts | Share
heheee... jadi... tq tt...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 10:52 AM | Show all posts | Share
nice info...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 11:03 AM | Show all posts | Share
balik nak try....ha...ha...ha...ha...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 11:18 AM | Show all posts | Share
dah try, jadik! tapi cam aku pun sama... suka skodeng fb org yg tu gak.. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 12:09 PM | Show all posts | Share
mcm x btol jeeee
mcm list kwn kite jee
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 12:31 PM | Show all posts | Share
bukan sumer tu list kwn2 kita ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 12:44 PM | Show all posts | Share

mcm list kawan ler....tp malas nak buat experiment..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 01:03 PM | Show all posts | Share
kenapa saya punye da buat tk boleh keluar nama org tu,pleaseeeee
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 01:17 PM | Show all posts | Share
gud info.. da try...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 01:23 PM | Show all posts | Share
hoho..baru boleh..yessss
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 02:17 PM | Show all posts | Share
tq info nya..mmg betul ..even kebanyakan nya mmg rakan2 kita sdr....
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 04:52 PM | Show all posts | Share
hehehe dah try...oooo patutlah....senyap2 upenye...cettt...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 06:20 PM | Show all posts | Share
Kalo yg bkn dlm friend list kita cemana, bole detect jugak ke x???
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 06:27 PM | Show all posts | Share
buluhbetung posted on 8-12-2012 01:03 PM
kenapa saya punye da buat tk boleh keluar nama org tu,pleaseeeee

maknanya org tu tak skodeng ko la dol. dah jgn nak pasan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 06:53 PM | Show all posts | Share
heee............. betol laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 07:00 PM | Show all posts | Share
menjadila....gud info..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 07:09 PM | Show all posts | Share
hahah this is so interesting! menjadi ok! hahhah
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 07:24 PM | Show all posts | Share
tq for info..

tp pehal jantan2 sume stalk aku
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2012 07:45 PM | Show all posts | Share
Good info tt...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

3-9-2015 02:48 PM GMT+8 , Processed in 0.072319 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list