kedai spare parts utk keta Volkswagen/Audi.. - Kereta,Kenderaan Bermotor & Aksesori - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
123Next
Return to list New
View: 11038|Reply: 59

kedai spare parts utk keta Volkswagen/Audi..

[Copy link]
Post time 12-12-2012 01:02 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam, sory kalu thread nih dah ada.. dah buat search tp tak jumpa..

Ada tak sape2 boleh senaraikan kedai spareparts utk keta Volkswagen/Audi kat area KL/selangor specifically.
jenuh google tak jumpa.. mekasih.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2012 02:05 PM | Show all posts | Share
nak tau jg..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2012 02:16 PM | Show all posts | Share
jenglut, bro pomen keta sendiri ker?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2012 02:59 PM | Show all posts | Share
alpha_dansei posted on 12-12-2012 02:16 PM
jenglut, bro pomen keta sendiri ker?

bro,

currently servis kat official vw branch sbb under warranty
tp tgh2 survey2 part wear & tear eg brake pad, wiper blade etc..
sbb kalau hantar vw center..mau kene ketuk..huhuh

kalau kwn2 ada lubang baik, kat sini..bagus jg
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2012 03:17 PM | Show all posts | Share
ohh klu under warranty better service sana.. hehe
saya pon baru jer angkat golf mk5, baru nk try main vw..
tools keta conti byk dah ada.. vagcom cable scanner on the way..
lepas nih ingat nak ganti la ape yg patut.. bg sedap sket.. huhu
sy pon tgh survey, klu ada paste sini k.. sharing2..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2012 03:38 PM | Show all posts | Share
baru jumpa dua biji...

http://www.spareparts.com.my/seesoon/  (segambut KL)
http://kaferauto.com.my/ViewCatalog.asp?ID=11  (Puchong)
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2012 03:59 PM | Show all posts | Share
alpha_dansei posted on 12-12-2012 03:17 PM
ohh klu under warranty better service sana.. hehe
saya pon baru jer angkat golf mk5, baru nk try ma ...

wah tahniah bro!

nak kasi mods abis tu..hati2 bro..AES da byk kat hiway

ni sy punya vw collection




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2012 04:21 PM | Show all posts | Share
wahh, dua2 vw, power2
golf nih wife saya pakai, saya pakai lain, tp conti lah gak..
nak try pakai DSG gbox mcm tuan punya kat atas tuh
agak belum cukup telur lg..   
saya punya SMG gearbox kat umah tuh pon pernah buat hal,,
seb baik ok.. huhu.. takpe pelan2 kayuh hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2012 04:26 PM | Show all posts | Share
alpha_dansei posted on 12-12-2012 04:21 PM
wahh, dua2 vw, power2
golf nih wife saya pakai, saya pakai lain, tp conti lah gak..
n ...

biasa2 je bro..

Perghhh..bro pakai M3 ka?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-12-2012 04:41 PM | Show all posts | Share
bukan M3 bro.. M jer.. kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2012 04:45 PM | Show all posts | Share
jenglut posted on 12-12-2012 03:59 PM
wah tahniah bro!

nak kasi mods abis tu..hati2 bro..AES da byk kat hiway

Pergh Jenglut...

Yang test AMG tuh saja jek ke..

Last edited by Armoury on 12-12-2012 04:46 PM

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2012 05:08 PM | Show all posts | Share
Armoury posted on 12-12-2012 04:45 PM
Pergh Jenglut...

Yang test AMG tuh saja jek ke..

Salam bro,

Sy test drive c180 AMG sport spec..salesman tu try nak kelentong sy
Bila semak2..rupa nya bodykit saja..patut la lemau masa bwk..

Di hati minat Audi A5 2 doors recond..huhuh

Test drive saja..belom nak beli pun..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2012 07:23 PM | Show all posts | Share
jenglut posted on 12-12-2012 05:08 PM
Salam bro,

Sy test drive c180 AMG sport spec..salesman tu try nak kelentong sy

Wa'alaikum Salam Bro..

Setahu saya AMG spec untuk W204 nih hanya ada yang C63 jek.

Kalau selain dari tuh cuma bodykit.

Kalau ada yang mengaku jual c32 AMG, selalunya convert dari version C300 atau C350.

  
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2012 09:23 PM | Show all posts | Share
see soon jln ipoh, bsedialh bayar
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2012 02:18 PM | Show all posts | Share
jenglut posted on 12-12-2012 05:08 PM
Salam bro,

Sy test drive c180 AMG sport spec..salesman tu try nak kelentong sy

Bro Jenglut.

Pernah testdrive Jetta?

Kalau pernah, camna yer dia punya performance?

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2012 09:09 AM | Show all posts | Share
Armoury posted on 13-12-2012 02:18 PM
Bro Jenglut.

Pernah testdrive Jetta?

Salam bos,

Utk cc kecil 1.4 tsi, performance nye amat lah baik utk memotong dan juga di hiway
cabin kelihatan lebih besar drp civic
rear leg space pun ok, cuma yg tak best tgh2 tu tak flat floor
sound proof better..dgr radio pun sedap time speeding kat hiway
minyak consumption sy tak sure plak..

kwn wife sy baru2 ni amik Jetta..sbb diskaun dkt 18k

cuma ramai yg takut dgn vw ni ialah after-sales service & dsg thingy nya...huhuh
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2012 07:15 AM | Show all posts | Share
jenglut posted on 14-12-2012 09:09 AM
Salam bos,

Utk cc kecil 1.4 tsi, performance nye amat lah baik utk memotong dan juga di hiway

Ok boss, tqvm

Dok tunggu kot2 VW Jetta Hybrid masuk Malaysia....



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2012 08:16 AM | Show all posts | Share
AHMADVW posted on 12-12-2012 09:23 PM
see soon jln ipoh, bsedialh bayar

ada bad exp ngan seesoon nih ker? harga tak patut ehh? hehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2012 08:35 AM | Show all posts | Share
alpha_dansei posted on 16-12-2012 08:16 AM
ada bad exp ngan seesoon nih ker? harga tak patut ehh? hehe

kedai dia mmg agak pricey sbb dia dh lama jual brg vw, audi,volvo,,
langsung xleh bg diskaun, hrga tetap..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2012 08:40 AM | Show all posts | Share
AHMADVW posted on 16-12-2012 08:35 AM
kedai dia mmg agak pricey sbb dia dh lama jual brg vw, audi,volvo,,
langsung xleh bg diskaun, hrg ...

i see,, bole rekemen spare part yg lain2 kot ada?
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2012 08:42 AM | Show all posts | Share
alpha_dansei posted on 16-12-2012 08:40 AM
i see,, bole rekemen spare part yg lain2 kot ada?

try tgk dlm forum2 audi/vw malaysia,,
kt jalan ipoh kdai ni agak fomus

Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2012 09:44 PM | Show all posts | Share
jenglut posted on 14-12-2012 09:09 AM
Salam bos,

Utk cc kecil 1.4 tsi, performance nye amat lah baik utk memotong dan juga di hiway

Jetta sampai diskaun 18K?/???
Waa tgk kat JB harga da la RM149K..haram depa nak bagik diskaun maskaun....
Ni pat mana siot dapat diskaun??
Boleh pass info bro??

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2012 01:45 AM | Show all posts | Share
Kedai terbaik bagiku adalah kedai ecco autoparts terbaekkkkkkk ...pengalaman mengajar dan mendewasakan hehe..

semua part adlh ori,

ok contohnya la:

shock absorber front xc90

bengkel: rm1400/pcs
ecco autopart:rm780/pcs

u see brp byk bengkel cekau nk untung
tu x kira upah lg kan kekekeke..
padahal dia amik part dr eccopart juga haha kantoii..uncle ecco tu siap tunjuk bil2 utk bengkel  tersebut

i call jer apa part yg i nak n staff uncle ecco akan hantar..bila2 free i g bengkel. so i bayar kos upah jelah..

kedai ecco mmg khas for volvo audi n volkswagen

iols mmg sukaaaaa sgt kedai ni

nah ni web ecco, harap dpt membantu yer kwn2 sharing is caring

http://www.ecco.com.my/index.html





Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2012 09:43 AM | Show all posts | Share
Nokiaman posted on 18-12-2012 09:44 PM
Jetta sampai diskaun 18K?/???
Waa tgk kat JB harga da la RM149K..haram depa nak bagik diskaun mas ...

Branch dealer JB tu memang mangkok bro
Kalau bdk melayu masuk kedai, SA buat tak reti mcm tak mo layan
Mcm siyulll perangai masing2

Aku survey area KL kat wearnes better deal..
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2012 11:14 AM | Show all posts | Share
Teman antor kat exquisite marque
dapat lah merasa keta kita di service sebelah porches
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

4-7-2015 09:40 PM GMT+8 , Processed in 0.140011 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list