CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Author: shaza78

[PENJAGAAN] THE BEST FIBER~ U-TRIM HILANGKAN SELERA MKN ~ KISAH BENAR LOSS 10-12KG SBULAN

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 8-1-2013 04:43 PM |All posts
xtahumenahu posted on 8-1-2013 04:27 PM
nakkk...pm sy gak...ada yg kat shah alam x??huhu...penat...sbb sume ckp badan naik mencanak2...adehh ...

shah alam pun ada wak







cek PM ye
U-Trim + FREE Gift ~sms cepat 019-6492 681 bfore Gift habis
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 8-1-2013 05:26 PM |All posts
nak share sumthing petang2 ni sebelum balik

.jom kita belajar mengenali jenis-jenis GEMUK. Ada 3 jenis GEMUK kat dunia ni...kategori PALING POPULAR,......... Gemuk Air, Kategori AGAK POPULAR,.......Gemuk Angin! dan Gemuk kategori 'SEPARA POPULAR' ......Gemuk Daging/Lemak...jom kita tengok yang mana satu kategori anda??? Salam utk semua....jom kita belajar mengenali jenis-jenis GEMUK. Ada 3 jenis GEMUK kat dunia ni...kategori PALING POPULAR,......... Gemuk Air, Kategori AGAK POPULAR,.......Gemuk Angin! dan Gemuk kategori 'SEPARA POPULAR' ......Gemuk Daging/Lemak...jom kita tengok yang mana satu kategori anda?? INGAT YA!!!! Gemuk air dan Gemuk angin mudah untuk turun berat badan tetapi Gemuk Daging mengambil sedikit masa untuk turun. Gemuk Daging berpunca dari lemak yang berkumpul menjadi tepu dan bergumpal bersama daging.

U-Trim + FREE Gift ~sms cepat 019-6492 681 bfore Gift habis
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 9-1-2013 01:03 AM |All posts
hi, wak brang bru smpai td... tggu testimoni saya ye...esok bru nk try minum....berat sekarng 68kg  tinggi 154cm je....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-1-2013 08:42 AM |All posts
mu@h@h@ posted on 9-1-2013 01:03 AM
hi, wak brang bru smpai td... tggu testimoni saya ye...esok bru nk try minum....berat sekarng 68kg   ...

As Salam n Morning, jangan lupa ye bgtau apa awak rasa kat sini..tinggi kita sama aarrr...takpe berkat usaha awak dan doa kami semua ..In sya ALLAH awak akan dapat berat ideal dalam sebulan...amiiinn
U-Trim + FREE Gift ~sms cepat 019-6492 681 bfore Gift habis
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-1-2013 09:23 AM |All posts
dah cuba perasa mango tadi..
okla rasa dia..
cuma lime tu lagi kuat rasa dia dari mango
huhuhuh....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-1-2013 09:29 AM |All posts
cLiNiQue^HaPPy posted on 9-1-2013 09:23 AM
dah cuba perasa mango tadi..
okla rasa dia..
cuma lime tu lagi kuat rasa dia dari mango

yup...sy pun rasa cenggitu..manggo ni utk org2 yg tak suka minum benda yg ada rasa sgt...pepagi cam lg sedap minum LIME
U-Trim + FREE Gift ~sms cepat 019-6492 681 bfore Gift habis
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 9-1-2013 09:37 AM From mobile phone |All posts
Pm me price plss..bminat nak cube la..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-1-2013 09:43 AM |All posts
fiedgurl posted on 9-1-2013 09:37 AM
Pm me price plss..bminat nak cube la..

mari lah cuba wak






cek PM ye
U-Trim + FREE Gift ~sms cepat 019-6492 681 bfore Gift habis
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 9-1-2013 11:18 AM |All posts
Salam & slmt pagi

ramai ke yg dah berUT ni???? kepada yg baru dan sedang berUT ..SELAMAT ber-UTRIM yer

ni sy nak kasi testi dari cust sy lak -
baru first day minum hari ni .. ekceli yg minum kakaknya tp adik yang berurusan n kasi fback pada sy

'' pagi tadi dia mkan sekeping roti onlu, lunch i advised amik lauk2 n nasi sikit.. mmg dia kata tak rasa lapar, kalo posa ni bagus" " my sis kata tak lah rase kenyang cam full but just feel nice jer tak kenyang n tak lapar mcm posa.. dia kata tak makan pun tak lapar"

itu baru hari pertama, tak rase lapar yg melampau .. hari2 seterusnya nnt kan yer... TAPI kene bykkan air kosong sbb kesan pada setiap orng tak sama ... nnt sy prinscreen ye testi tu dari hp.. ni taip je dulu.
Slimming product/Pinkish/injection~ Page: Hana Beauty Shoppe
Stokis Dian'z Vitamin C E ~ sms 0127310143
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-1-2013 11:26 AM |All posts
AcIkaNnA posted on 9-1-2013 11:18 AM
Salam & slmt pagi

ramai ke yg dah berUT ni???? kepada yg baru dan sedang berUT ..SELAMAT ber-U ...

Alhamdulillah...seawal hari pertama dah start rasa tak lapar...thanks beb share kat sini..dia suke tak free gift itew beb?
U-Trim + FREE Gift ~sms cepat 019-6492 681 bfore Gift habis
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 9-1-2013 11:29 AM |All posts
shaza78 posted on 9-1-2013 11:26 AM
Alhamdulillah...seawal hari pertama dah start rasa tak lapar...thanks beb share kat sini..dia suke ...

yup beb, alhamdulillah ... aku rase happy gak sbb  first day die kasi fback dah ..mmg sama mcm fiber yg before ni.. FREE GIFT tu die ingt aku tertinggal dlm beg tu siap ckp ader brang awak tertinggal..hehehehe


Jom semua berFIBER ;) tak perlu tahan lapar .. cepat rasa kenyang
Slimming product/Pinkish/injection~ Page: Hana Beauty Shoppe
Stokis Dian'z Vitamin C E ~ sms 0127310143
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-1-2013 11:52 AM |All posts
betul aku setuju dgn kata-kata beliau
wakakakakaka....
mmg langsung takde selera nak makan..
ada 1 hari tuh aku langsung tak makan dari pagi sampai malam
just makan coklat twix sbb rasa nak pengsan..ye la perlu tenaga kan..
yg best da x makan malam heavy2 dahh
sgt suka..
bagus utrim niiii
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-1-2013 11:57 AM |All posts
cLiNiQue^HaPPy posted on 9-1-2013 11:52 AM
betul aku setuju dgn kata-kata beliau
wakakakakaka....
mmg langsung takde selera nak makan..

best kan??!!

bukan senang tau nak kawal makan secara sendiri..tau2 je la mesia ni byk makanan rutin yg best2 ...nak nak nasi n lauk ayam, telur ke, apa2 je laaa...tapi bila ambik Utrim mmg lgsg tak heran kat lauk pauk yg best2 ni..memang sgt2 membantu...best best
U-Trim + FREE Gift ~sms cepat 019-6492 681 bfore Gift habis
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 9-1-2013 12:05 PM |All posts
Produk yang mesti kena cuba......untuk kurangkan nafsu makan sejak dua menjak ni.....
"Hati ini Milik Allah"
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-1-2013 12:11 PM |All posts
shaza78 posted on 9-1-2013 11:57 AM
best kan??!!

bukan senang tau nak kawal makan secara sendiri..tau2 je la mesia ni byk ...

sgt best...
best produk ni
cantas terus semua nafsu nak makan


Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 9-1-2013 12:12 PM |All posts
pm harga pm pm...
huhuuu
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-1-2013 02:00 PM |All posts
runie posted on 9-1-2013 12:12 PM
pm harga pm pm...
huhuuu

done wak
U-Trim + FREE Gift ~sms cepat 019-6492 681 bfore Gift habis
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 9-1-2013 02:04 PM From mobile phone |All posts
pm i jugak yey
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-1-2013 02:06 PM |All posts
pinkokopink posted on 9-1-2013 02:04 PM
pm i jugak yey

cek PM ye wak
U-Trim + FREE Gift ~sms cepat 019-6492 681 bfore Gift habis
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 9-1-2013 02:17 PM |All posts
aku belum dapat PM..haritu dah minta
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 9-1-2013 03:13 PM |All posts
deannay posted on 9-1-2013 02:17 PM
aku belum dapat PM..haritu dah minta

@shaza78 bek ko pm beb, kalu tak nnt aku pm..hahahahhaa [guroo je taww]
Slimming product/Pinkish/injection~ Page: Hana Beauty Shoppe
Stokis Dian'z Vitamin C E ~ sms 0127310143
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-1-2013 03:55 PM |All posts
deannay posted on 9-1-2013 02:17 PM
aku belum dapat PM..haritu dah minta

ops sorri..tertinggal..cek PM ye wak
U-Trim + FREE Gift ~sms cepat 019-6492 681 bfore Gift habis
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-1-2013 04:42 PM |All posts
hani2103 posted on 9-1-2013 12:05 PM
Produk yang mesti kena cuba......untuk kurangkan nafsu makan sejak dua menjak ni.....

jemput jemput...mari join the club...cakap je nak perisa apa...LIME, MANGO, PINEAPPLE
U-Trim + FREE Gift ~sms cepat 019-6492 681 bfore Gift habis
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-1-2013 05:21 PM |All posts
petang2 ni nak share sumthing ngan uols (credit to my mentor)

Air gas punca berat badan naik

Saintis biologi, Doktor Hans-Peter Kubis yang membuat kajian mengenai kesan minuman ringan kepada manusia mendapati, minuman berkarbonat boleh menghasilkan keputusan yang sangat mengejutkan.

Malah beliau percaya keputusan yang diperolehnya itu akan menyebabkan mereka yang gemar minuman berkarbonat tidak akan menyentuhnya lagi.

Menurut kajian Kubis, walaupun hanya meminum minuman ringan dengan jumlah yang sedikit iaitu satu tin sehari atau dua tin seminggu, ia tetap akan mengubah tahap metabolisme yang akhirnya akan menyebabkan berat badan bertambah.

Bagi kanak-kanak pula, minuman ringan akan menyebabkan ketagihan dan mengubah nafsu makan mereka kepada makanan ringan.

Kajian itu turut mendapati, meminum minuman berkabonat setiap hari juga boleh menyebabkan peningkatan berat badan dan masalah penyakit dalam jangka panjang.

Penyelidikan oleh Universiti Bangor itu yang diterbitkan di Jurnal Pemakanan Eropah menyatakan, minuman ringan sebenarnya mengubah kadar metabolisme, di mana otot menggunakan gula untuk tenaga berbanding lemak.

Kajian itu mendapati, cecair gula menyebabkan gen di bahagian otot berubah fungsi dan ia mungkin berkekalan.

Menurut penyelidikan itu, minuman berkarbonat bukan sahaja menyebabkan berat badan meningkat, tetapi juga menyebabkan tahap metabolisme menjadi tidak efisien dan kurang berupaya menahan peningkatan gula dalam darah.

"Keadaan ini seterusnya akan meningkatkan risiko mengidap diabetis tahap dua," kata Kubis yang merupakan saintis dan pakar pemakanan yang mengetuai penyelidikan itu.

Sebenarnya, penyelidikan itu adalah untuk kajian terbaru mengenai amaran bahaya minuman berkarbonat dan kaitannya dengan penyakit serius. - AGENSI

U-Trim + FREE Gift ~sms cepat 019-6492 681 bfore Gift habis
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 9-1-2013 06:36 PM |All posts
PM saya juga yek..
Nak tanya 1 kotak ada berapa pek yee..
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 2-9-2014 02:33 AM , Processed in 0.134519 second(s), 26 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top