CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return Post new threads
Show: 10610|Reply: 62

[DUNIA] Demonstrasi Kejadian Rogol Dalam Bas Di India (16 Gambar)

[Copy link]

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 2-1-2013 05:17 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login



Perogol yang bangsat. Di India, seorang pelajar perubatan (gambar) berusia 23 tahun telah di rogol secara bergilir-gilir di dalam sebuah bas. Gadis yang ketika itu sedang bersama-sama teman lelakinya sedang dalam perjalanan dari Munirka menuju de Dwarka 16 Disember lepas selepas selesai menonton wayang. Gadis itu yang hanya berseorangan dengan teman lelakinya kemudiannya di datangi 7 orang lelaki yang mula melakukan perbuatan tidak senonoh terhadap dirinya. Teman lelaki gadis berkenaan cuba menghalang tetapi telah di pukul tanpa belas kasihan. Gadis berusia 23 tahun ini bukan sahaja dirogol tetapi dia juga di pukul dengan batang besi sebelum di humban keluar dari bas berhampiran Mahipalpur di kawasan Vasant Vihar selatan New Delhi. Kedua-dua mangsa dikejarkan ke Hospital Safdarjung sebelum di hantar ke Hospital Mount Elizabeth di Singapura.

Gadis itu kemudiannya meninggal dunia sabtu lepas akibat kecederaan serius di kepala. Ironinya di sini, pada hari kematian gadis 23 tahun itu, seorang lagi gadis berusia 16 tahun telah di rogol oleh seorang konduktor bas yang mabuk dan pada masa yang sama di sedari oleh pemandu bas berkenaan. Gadis berusia 16 tahun ini mengalami pengalaman memeritkan selama 45 minit berseorangan di dalam bas. Dan apa yang menyedihkan, gadis berusia 16 tahun ini melarikan diri dari rumah selepas di rogol oleh abang tirinya yang berusia 19 tahun juga pada hari yang sama. Beberapa siri demonstrasi secara besar-besaran kini sedang di lakukan di India bagi menzahirkan rasa ketidakpuasan hati rakyat terhadap penindasan golongan wanita terutamanya melibatkan jenayah rogol. Sekarang mari lihat statistik jenayah kes rogol yang berlaku di India.

  • Di antara tahun 2002 hingga 2010 seramai 45 orang wanita telah di rogol oleh pihak polis ketika dalam perlindungan pihak Polis - Asian Center for Human Rights.
  • Sekurang-kurangnya 53 orang wanita berketurunan Kashmir di rogol oleh pasukan tentera pemisah.
  • Rogol merupakan jenayah utama yang berlaku dalam kalangan wanita di India.
  • Jenayah rogol di laporkan setiap 18 jam di India.
  • Di antara tahun 2007 hingga 2011,berlaku peningkatan jenayah rogol sehingga 17%.
  • Lebih 93,000 kes yang melibatkan jenayah rogol di India masih lagi "tertangguh".



Kerajaan India merupakan antara kerajaan paling Korup di dunia. Untuk memudahkan kamu faham apa yang sebenarnya berlaku di India, aku rekemenkan supaya kamu lihat Cerita Nayak The Real Man di bintangi oleh Anil Kapoor dan Rani Mukerji. Abaikan sahaja babak pergaduhan dalam filem ini.

"No one is above the LAW". Hatta kau ni pemain Bowling kebanggaan negara sekalipun. Rogol tetap Rogol.

Kredit: http://www.bucublog.com/

Last edited by novelloverzz on 2-1-2013 08:49 PM

I was almost about to lose my faith,
Was still dreaming but feared it was too late,
You took me right out of the night,
Simply by filling my heart with light.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 2-1-2013 05:23 PM |All posts
huhuhu
keganasan plak demo ni
bcos im H A P P Y  
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 2-1-2013 05:30 PM |All posts
india kt malaysia patut bersyukur mereka tidak terlibat dengan jenayah cmni tp aq takut juga dgn india kt mlaysia ni tgh2 mabuk rogol org ke apa mmg aq kerat 20 lah jawabnye
My Gps HP Tracking Number https://www.sat-gps-locate.com/
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 2-1-2013 05:31 PM |All posts
Kesedaran makin MENINGKAT di India
abidziq.net
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 2-1-2013 05:50 PM |All posts
Bila demonstrasi dah tak terkawal hura hara jadinya
Inggit...many many... see see... U luck me todayyy
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-1-2013 08:22 PM |All posts
perogol 6 orang kat india itu..sangat-sangat kejam....
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 2-1-2013 08:26 PM |All posts
kalau ikutkan keputusan aku sendiri...jika aku yg sgt berkuasa,,,,,

maka bukan semua lelaki akan aku anugerahkan penis.

Biar setengahnya mendapat hanya loceng berhayun.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 2-1-2013 08:33 PM |All posts
apabila manusie mnjadi binatang
i came in like a wrecking ball
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 2-1-2013 08:36 PM |All posts
jaman sekarang... bukan setakat pompuan jer yang kena rogol... lelaki pun habis kena liawt secara paksa @ kena rogol

exception for sepol bukari
life is like riding a bicycle, to stay balance you must keep moving
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-1-2013 01:49 PM |All posts
kasihan wanita di india
lelaki2 india kuat betul merogol sebab banyak makan bawang dan daging kah
sebab ada chef india tu cakap bawang ni ade kaitan dgn seksual
sama gak ngan makan daging..
pernah tgk pelem hindustan budak pompuan kena rogol dan bunuh dalam keretapi masa dia otw nak balik sekolah..sian dia dahlah kena rogol depan org lak tu
org yg nampak tu hanya pejamkan mata sbb xberani takut kena bunuh dgn perogol
sana lak banyak rasuah kalau ank org kaya yg wat jahat memang lepas la jawabnya
sian sangat budak tu..
sudahnya mak ngan bapak budak tu membalas dendam kat perogol durjana tu
Pertama kali Ramadhan tanpamu...ibu
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-1-2013 01:57 PM |All posts
gadis tu sangat cantik...
Tanya sama kangkung.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-1-2013 02:07 PM |All posts
kesian...matikan pompuan kena rogol tu..?
mikha bucuk      
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-1-2013 03:53 PM |All posts
melampau tol...rogolan kat mesia ni pon kene tangkap tapi sebab ade mase dapan yg cerah lepassssss
cepatnyer jam nie..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-1-2013 04:05 PM |All posts
knape jaoh sgt hantr smpai spital singapore ekkk
saya cubit awak ()-c<_)
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-1-2013 04:30 PM |All posts
perogol tu kena tangkap x? apa hukuman dia dapat?
matahariku
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 3-1-2013 05:03 PM |All posts
kat sane polis pun 2x5...mmg tak tak selamat la
http://www2.esyariah.gov.my/esyariah/mal/portalv1/enakmen/State_Enact_Ori.nsf/0/cb36901c41
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-1-2013 05:25 PM |All posts
harap gomen dorang sedar lerr..maruah pempuan ltk bwh tapak kaki jer
new me!!!
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-1-2013 05:28 PM |All posts
Spiral posted on 3-1-2013 04:05 PM
knape jaoh sgt hantr smpai spital singapore ekkk

Kan? Dulu si Saiful pun taklah dihantar sampai ke hospital Singapore.
I am who I am.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-1-2013 08:45 PM |All posts
Di sini kalau kau main bowling wakil apa-apa, maknanya adalah masa depan tu
rogol orang pun pastilah tak kena hukum
ReplyXpuasHati?➨AkuTngokTajukJe,TkBacaPun
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-1-2013 08:49 PM |All posts
Mana mana negara pun sama...kalau ada isu yg dah sound banyak kali pada kerajaannya tapi tiada apa jadi...akhirnya beginilah. Jadi mana kerajaan pun perlu dengar semua isu...oh contohnnya.....err...kerajaan Mesir! Jangan twist melipat rapat pulak.
ReplyXpuasHati?➨AkuTngokTajukJe,TkBacaPun
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 3-1-2013 09:06 PM |All posts
saya follow cite ni dari day 1, byk baca article yg related to this event, di india setiap 20 min wanita dirogol? kenapa? sbb dlm budaya india, bangladesh, sri lanka...wanita memang di downgraded kan.
kelahiran anak lelaki lbh diutamakan, pernah ada satu gambar seorang ibu menyusukan anak lelaki yg dah 3 tahun, sedangnkan ada bayi pompuan yg dia baru lahirkan diberi susu kambing.
wanita di anggap sebagai alat hiburan, pemuas nafsu semata.
kalau dulu2 jika suami mati, isteri akan dibakar sekali dgn mayat suami, wanita balu kena pakai baju putih seumur hidupnya..
anak2 lelaki di sekolahkan tinggi2, anak perempuan di suruh ke ladang or kerja2 murahan sejak kecil lagi.
ada yg digunakan sebagai melunaskan hutang ceti. disuruh bekerja sbg maid di bandar2 dgn upah yg x setimpal..
adat ni masih lg berleluasa kecuali dari golongan atasan sdh ada kesedaran...so change the culture, persepsi masyarakat, dan keluarga agar wanita lbh diletakkan ditempat yg sepatutnya spt mana islam menaikkan taraf seorang wanita.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-1-2013 09:09 PM |All posts
Tgk gak fikem bollywood
Sian mangsa
bb mia
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 3-1-2013 09:15 PM |All posts
marufie posted on 3-1-2013 09:06 PM
saya follow cite ni dari day 1, byk baca article yg related to this event, di india setiap 20 min wa ...

setuju.......orang pompuan di India masih dipandang rendah....
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 3-1-2013 10:27 PM |All posts
perogol tu siap pakai rod besi tau x utk koyakkan vagina pempuan tu...kejam x kejam....memang cm binatang..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-1-2013 11:49 PM |All posts
apa nak jadi
the twisted calling muahh
Reply

Props Report

123Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 19-9-2014 05:44 AM , Processed in 0.153236 second(s), 40 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top