Demonstrasi Kejadian Rogol Dalam Bas Di India (16 Gambar) - Peristiwa Dunia - Peristiwa - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return to list New
View: 12774|Reply: 62

[DUNIA] Demonstrasi Kejadian Rogol Dalam Bas Di India (16 Gambar)

[Copy link]
Post time 2-1-2013 05:17 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login



Perogol yang bangsat. Di India, seorang pelajar perubatan (gambar) berusia 23 tahun telah di rogol secara bergilir-gilir di dalam sebuah bas. Gadis yang ketika itu sedang bersama-sama teman lelakinya sedang dalam perjalanan dari Munirka menuju de Dwarka 16 Disember lepas selepas selesai menonton wayang. Gadis itu yang hanya berseorangan dengan teman lelakinya kemudiannya di datangi 7 orang lelaki yang mula melakukan perbuatan tidak senonoh terhadap dirinya. Teman lelaki gadis berkenaan cuba menghalang tetapi telah di pukul tanpa belas kasihan. Gadis berusia 23 tahun ini bukan sahaja dirogol tetapi dia juga di pukul dengan batang besi sebelum di humban keluar dari bas berhampiran Mahipalpur di kawasan Vasant Vihar selatan New Delhi. Kedua-dua mangsa dikejarkan ke Hospital Safdarjung sebelum di hantar ke Hospital Mount Elizabeth di Singapura.

Gadis itu kemudiannya meninggal dunia sabtu lepas akibat kecederaan serius di kepala. Ironinya di sini, pada hari kematian gadis 23 tahun itu, seorang lagi gadis berusia 16 tahun telah di rogol oleh seorang konduktor bas yang mabuk dan pada masa yang sama di sedari oleh pemandu bas berkenaan. Gadis berusia 16 tahun ini mengalami pengalaman memeritkan selama 45 minit berseorangan di dalam bas. Dan apa yang menyedihkan, gadis berusia 16 tahun ini melarikan diri dari rumah selepas di rogol oleh abang tirinya yang berusia 19 tahun juga pada hari yang sama. Beberapa siri demonstrasi secara besar-besaran kini sedang di lakukan di India bagi menzahirkan rasa ketidakpuasan hati rakyat terhadap penindasan golongan wanita terutamanya melibatkan jenayah rogol. Sekarang mari lihat statistik jenayah kes rogol yang berlaku di India.

  • Di antara tahun 2002 hingga 2010 seramai 45 orang wanita telah di rogol oleh pihak polis ketika dalam perlindungan pihak Polis - Asian Center for Human Rights.
  • Sekurang-kurangnya 53 orang wanita berketurunan Kashmir di rogol oleh pasukan tentera pemisah.
  • Rogol merupakan jenayah utama yang berlaku dalam kalangan wanita di India.
  • Jenayah rogol di laporkan setiap 18 jam di India.
  • Di antara tahun 2007 hingga 2011,berlaku peningkatan jenayah rogol sehingga 17%.
  • Lebih 93,000 kes yang melibatkan jenayah rogol di India masih lagi "tertangguh".



Kerajaan India merupakan antara kerajaan paling Korup di dunia. Untuk memudahkan kamu faham apa yang sebenarnya berlaku di India, aku rekemenkan supaya kamu lihat Cerita Nayak The Real Man di bintangi oleh Anil Kapoor dan Rani Mukerji. Abaikan sahaja babak pergaduhan dalam filem ini.

"No one is above the LAW". Hatta kau ni pemain Bowling kebanggaan negara sekalipun. Rogol tetap Rogol.

Kredit: http://www.bucublog.com/

Last edited by novelloverzz on 2-1-2013 08:49 PM

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 05:23 PM | Show all posts | Share
huhuhu
keganasan plak demo ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 05:30 PM | Show all posts | Share
india kt malaysia patut bersyukur mereka tidak terlibat dengan jenayah cmni tp aq takut juga dgn india kt mlaysia ni tgh2 mabuk rogol org ke apa mmg aq kerat 20 lah jawabnye
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 05:31 PM | Show all posts | Share
Kesedaran makin MENINGKAT di India
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 05:50 PM | Show all posts | Share
Bila demonstrasi dah tak terkawal hura hara jadinya
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 08:22 PM | Show all posts | Share
perogol 6 orang kat india itu..sangat-sangat kejam....
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 08:26 PM | Show all posts | Share
kalau ikutkan keputusan aku sendiri...jika aku yg sgt berkuasa,,,,,

maka bukan semua lelaki akan aku anugerahkan penis.

Biar setengahnya mendapat hanya loceng berhayun.
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 08:33 PM | Show all posts | Share
apabila manusie mnjadi binatang
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2013 08:36 PM | Show all posts | Share
jaman sekarang... bukan setakat pompuan jer yang kena rogol... lelaki pun habis kena liawt secara paksa @ kena rogol

exception for sepol bukari
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 01:49 PM | Show all posts | Share
kasihan wanita di india
lelaki2 india kuat betul merogol sebab banyak makan bawang dan daging kah
sebab ada chef india tu cakap bawang ni ade kaitan dgn seksual
sama gak ngan makan daging..
pernah tgk pelem hindustan budak pompuan kena rogol dan bunuh dalam keretapi masa dia otw nak balik sekolah..sian dia dahlah kena rogol depan org lak tu
org yg nampak tu hanya pejamkan mata sbb xberani takut kena bunuh dgn perogol
sana lak banyak rasuah kalau ank org kaya yg wat jahat memang lepas la jawabnya
sian sangat budak tu..
sudahnya mak ngan bapak budak tu membalas dendam kat perogol durjana tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 01:57 PM | Show all posts | Share
gadis tu sangat cantik...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 02:07 PM | Show all posts | Share
kesian...matikan pompuan kena rogol tu..?
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 03:53 PM | Show all posts | Share
melampau tol...rogolan kat mesia ni pon kene tangkap tapi sebab ade mase dapan yg cerah lepassssss
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 04:05 PM | Show all posts | Share
knape jaoh sgt hantr smpai spital singapore ekkk
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 04:30 PM | Show all posts | Share
perogol tu kena tangkap x? apa hukuman dia dapat?
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 05:03 PM | Show all posts | Share
kat sane polis pun 2x5...mmg tak tak selamat la
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 05:25 PM | Show all posts | Share
harap gomen dorang sedar lerr..maruah pempuan ltk bwh tapak kaki jer
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 05:28 PM | Show all posts | Share
Spiral posted on 3-1-2013 04:05 PM
knape jaoh sgt hantr smpai spital singapore ekkk

Kan? Dulu si Saiful pun taklah dihantar sampai ke hospital Singapore.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 08:45 PM | Show all posts | Share
Di sini kalau kau main bowling wakil apa-apa, maknanya adalah masa depan tu
rogol orang pun pastilah tak kena hukum
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 08:49 PM | Show all posts | Share
Mana mana negara pun sama...kalau ada isu yg dah sound banyak kali pada kerajaannya tapi tiada apa jadi...akhirnya beginilah. Jadi mana kerajaan pun perlu dengar semua isu...oh contohnnya.....err...kerajaan Mesir! Jangan twist melipat rapat pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 09:06 PM | Show all posts | Share
saya follow cite ni dari day 1, byk baca article yg related to this event, di india setiap 20 min wanita dirogol? kenapa? sbb dlm budaya india, bangladesh, sri lanka...wanita memang di downgraded kan.
kelahiran anak lelaki lbh diutamakan, pernah ada satu gambar seorang ibu menyusukan anak lelaki yg dah 3 tahun, sedangnkan ada bayi pompuan yg dia baru lahirkan diberi susu kambing.
wanita di anggap sebagai alat hiburan, pemuas nafsu semata.
kalau dulu2 jika suami mati, isteri akan dibakar sekali dgn mayat suami, wanita balu kena pakai baju putih seumur hidupnya..
anak2 lelaki di sekolahkan tinggi2, anak perempuan di suruh ke ladang or kerja2 murahan sejak kecil lagi.
ada yg digunakan sebagai melunaskan hutang ceti. disuruh bekerja sbg maid di bandar2 dgn upah yg x setimpal..
adat ni masih lg berleluasa kecuali dari golongan atasan sdh ada kesedaran...so change the culture, persepsi masyarakat, dan keluarga agar wanita lbh diletakkan ditempat yg sepatutnya spt mana islam menaikkan taraf seorang wanita.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 09:09 PM | Show all posts | Share
Tgk gak fikem bollywood
Sian mangsa
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 09:15 PM | Show all posts | Share
marufie posted on 3-1-2013 09:06 PM
saya follow cite ni dari day 1, byk baca article yg related to this event, di india setiap 20 min wa ...

setuju.......orang pompuan di India masih dipandang rendah....
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 10:27 PM | Show all posts | Share
perogol tu siap pakai rod besi tau x utk koyakkan vagina pempuan tu...kejam x kejam....memang cm binatang..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2013 11:49 PM | Show all posts | Share
apa nak jadi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

3-8-2015 12:36 PM GMT+8 , Processed in 0.080087 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list