CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
"Friday 22 Aug-National Mourning Day : Mourning For MH17 Victims......."
12345678910Next
Return Post new threads
Show: 24643|Reply: 246

Rentetan DJ Tyzo ditamatkan kontrak, BERJUTA pendengar BOIKOT SURIAFM!!

[Copy link]

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 6-1-2013 05:16 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

sori kalau dah ada

terbaca kat bipop td..luahan tyzo kene tamatkan kontrak..sian plak..katanya tyzo ni tak sesuai dgn arah tuju suriafm utk 2012..tp at least bg la notis awal..bleh la carik keje len

Deejay Tyzo atau nama sebenarnya Tuah Zulkarnain Idris terkejut apabila kontraknya yang tamat 31 Disember lalu tidak disambung oleh pihak majikannya Suria FM.

Dia yang sudah enam tahun berkhidmat dengan stesen yang semakin popular itu berasa down dan tidak faham dengan cara pengurusan baru stesen radio itu. Suria FM kini diterajui oleh Kudsia Kahar yang pernah menaikkan stesen Radio Era suatu ketika dulu.

"Alasan yang saya terima ialah, prestasi saya tidak menepati kreteria hala tuju stesen itu. Bagaimana pengurusan baru yang baru bermula tiga bulan itu membuat penilaian ke atas saya? Kalau ada yang kurang... sepatutnya beritahu saya corak bagaimana yang mereka mahukan.


Tak faram dengan pengurusan baru Suria FM

"Kalau benar pun saya dinilai tidak mencapai kreteria yang mereka mahukan, sepatutnya beritahulah notis awal, tapi saya mendapat kejutan apabila diberitahu yang kontrak saya tidak disambung.

"Saya sangat down sekarang ini kerana selama ini saya hanya fokus kepada kerja ini sahaja," kata Tyzo kepada Mangga Online.

Dia belum fikir pasal pasal apa-apa perancangan selepas ini kerana masih dalam keadaan terkejut menerima berita itu pada saat menyambut tahun baru 2013.

Nampaknya nama Tuah tak membawa tuah buatnya bila Suria FM membawa masuk pengurusan baru dalam usaha memantapkan lagi stesen itu.

Apa pula nasib deejay lain yang sedia ada sebelum kemasukan pengurusan baru ini? Antara deejay lama yang masih ada di Suria FM ialah Deejay Lin yang popular dengan segmen Suria Cinta itu.




DJ Tyzo


Last edited by maxim on 11-1-2013 02:50 PM

1

View rating log

Karat No 1 Jihan Muse!
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 6-1-2013 05:26 PM |All posts
ok x kenal...
Jujurlah sayang aku tak mengapa...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-1-2013 05:42 PM From mobile phone |All posts
Kes polis la ni kot..dulu dia report polis rasuah. So polis la ni suruh suria fm berhentikan dia
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 6-1-2013 05:44 PM |All posts
Dia ni sll ganti linda onn kt konti kalo  bercuti

Tp aku mmg d bole nk dgr suara dia yg mengedik tuh eg.

Buat ape tu dikkkk

Ada masalah bgtau cerita kt abang tyzo

Aku cam errrkk nk muntah dgr ok

Apa pun kesian lah kalo betul suriafm bt camtu

Skunk ni pn pagi nabil dh xda kt suria dia benti kerja dh
Dlm minggu iols drg suara shira & halim semang kenchana  xtau ada lg tidak
      
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-1-2013 05:47 PM |All posts
ermmm...kesian?
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 6-1-2013 06:10 PM |All posts
1 stesyen radio tak boleh ada 2 org diva...... biarlah heshe mengalah....
bagi peluang kat reza mohamad untuk jadi ratu di suria fm.
MikeVogel
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-1-2013 06:12 PM |All posts
Ntahnya uols..x kenal..ok bai..
v(**,)v
yabadabedoo!!!
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 6-1-2013 06:15 PM |All posts
tuah zulkarnain kan?? dolo2 kala....rasanyer die neh dr muzik fm..
nama aku sekaimaniam karrupan cheliah! kau ada?? mampoo???
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-1-2013 06:18 PM |All posts
ade kuar artikel kt BH arini, die & kenchana suria kene berenti..die bengang pasal bos suriafm x bagi notis awal, die punye kontrak abis tapi x kene renew, alih2 kene panggil msk opis bos n out he goes..
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 6-1-2013 06:24 PM |All posts
clavriene posted on 6-1-2013 06:18 PM
ade kuar artikel kt BH arini, die & kenchana suria kene berenti..die bengang pasal bos suriafm x bag ...

kenchana tu apsal lak kene brenti?
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 6-1-2013 06:36 PM |All posts
mixed posted on 6-1-2013 05:44 PM
Dia ni sll ganti linda onn kt konti kalo  bercuti

Tp aku mmg d bole nk dgr suara dia yg mengedik  ...

iol ingat iol sorg jer yg geli tekak dgr bila beliau keudara di malam hari dgn statement sebegitu..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-1-2013 06:53 PM |All posts
Polis suruh? Mana punye fakta ni
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-1-2013 06:59 PM |All posts
clavriene posted on 6-1-2013 06:18 PM
ade kuar artikel kt BH arini, die & kenchana suria kene berenti..die bengang pasal bos suriafm x bag ...

boss mereka si kudsia kahar kan??
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-1-2013 07:01 PM |All posts
i suka dengar idola bilik tidur bersama DJ tyzo malam2......x best nya takde abang tyzo
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 6-1-2013 07:01 PM |All posts
sepitsiput posted on 6-1-2013 06:59 PM
boss mereka si kudsia kahar kan??

bukan..ada pengurus baru..x ingat nama

Karat No 1 Jihan Muse!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-1-2013 07:27 PM |All posts
ala xbest la tyzo da xde kat suria
keep calm & finish your thesis
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 6-1-2013 07:29 PM |All posts
retis ker?
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 6-1-2013 07:33 PM |All posts
perang_saudara posted on 6-1-2013 07:29 PM
retis ker?

retislh sket2 sbb die pnh belakon.
من جدّ وجد
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 6-1-2013 07:35 PM |All posts
tyzo kira ok ape as Dj.

ade gak trademark walopon agak geli2 giteww
KAU FIKIR KAU SIAPA?!!!!!
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 6-1-2013 07:36 PM |All posts
anyhow selamat menjunam rating suria

hahaha

since nabil bye2, aku pun malas nk dgr pagi2.tak best langsung halim n shira.potong!
KAU FIKIR KAU SIAPA?!!!!!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-1-2013 07:47 PM |All posts
x suke dgr tyzo nie..elok la x de pun..kdg2 main ckp lepas cam kurg ajar je ngan pendengar yg tepon die...slalu mst skip dgr radio time tyzo ni on air..pukul 11 camtu bukak balik,dgr suria cinta..ahakz..
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 6-1-2013 07:58 PM |All posts
wookiehoney posted on 6-1-2013 07:35 PM
tyzo kira ok ape as Dj.

ade gak trademark walopon agak geli2 giteww

sokong!!!!!

i xdela minat dia tp iolss suke segmen karoke blk tidur ari rabu dgn manja2 je ari khamis...atleast xdela boring sgt cm some dj yg ckp ntah apa2...suria ni xtgk rating ke?? i rase ramai je yg layn time die 8-11...pastu smbg dj lin...i pon lelap
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 6-1-2013 08:03 PM |All posts
dia dgn Reza dh boleh comolot!
"You don't have to be PHENOMENAL to do PHENOMENAL things"...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-1-2013 08:18 PM |All posts
aku suka layan die ni...
dr aku layan zahid ngn adi fashla tu baik aku layan die blh bantai gelak sensorung
lawak pon lawak
INBOX ME !!! ONLY RM 180
RAYBAN ORYGINAL ALL
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 6-1-2013 08:23 PM |All posts
Kesian dia, walau ape pun Bos suria fm patut bagi notis sebulan ke atau ikut dlm surat kontrak cara macam mana Termination terrm ny , jgn main suka hati je,ape perasaan ada sekirany anda diperlakukan begitu,adik anda, ank anda, kakak,abg , ibu dan bapa mesti anda pun bengang,ALLAH SWT maha adil akan ada pemablasan ny percya lah.  Harap2 PAK NIL tolong ler tyzo ne,join astro ke as temprary DJ for game show ke, talk show ke, agar talent dia tak terjejas, harap2 PAk NIL dpt membantu kerana PAK NIL Penasihat Kreatif ASTRO mesti bole tolong punye
Reply

Props Report

12345678910Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-8-2014 07:58 AM , Processed in 0.161847 second(s), 42 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top