Rentetan DJ Tyzo ditamatkan kontrak,BERJUTA pendengar BOIKOT SURIAFM!! - Gosip: Tempatan - Gosip - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 29533|Reply: 246

Rentetan DJ Tyzo ditamatkan kontrak, BERJUTA pendengar BOIKOT SURIAFM!!

[Copy link]
Post time 6-1-2013 05:16 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

sori kalau dah ada

terbaca kat bipop td..luahan tyzo kene tamatkan kontrak..sian plak..katanya tyzo ni tak sesuai dgn arah tuju suriafm utk 2012..tp at least bg la notis awal..bleh la carik keje len

Deejay Tyzo atau nama sebenarnya Tuah Zulkarnain Idris terkejut apabila kontraknya yang tamat 31 Disember lalu tidak disambung oleh pihak majikannya Suria FM.

Dia yang sudah enam tahun berkhidmat dengan stesen yang semakin popular itu berasa down dan tidak faham dengan cara pengurusan baru stesen radio itu. Suria FM kini diterajui oleh Kudsia Kahar yang pernah menaikkan stesen Radio Era suatu ketika dulu.

"Alasan yang saya terima ialah, prestasi saya tidak menepati kreteria hala tuju stesen itu. Bagaimana pengurusan baru yang baru bermula tiga bulan itu membuat penilaian ke atas saya? Kalau ada yang kurang... sepatutnya beritahu saya corak bagaimana yang mereka mahukan.


Tak faram dengan pengurusan baru Suria FM

"Kalau benar pun saya dinilai tidak mencapai kreteria yang mereka mahukan, sepatutnya beritahulah notis awal, tapi saya mendapat kejutan apabila diberitahu yang kontrak saya tidak disambung.

"Saya sangat down sekarang ini kerana selama ini saya hanya fokus kepada kerja ini sahaja," kata Tyzo kepada Mangga Online.

Dia belum fikir pasal pasal apa-apa perancangan selepas ini kerana masih dalam keadaan terkejut menerima berita itu pada saat menyambut tahun baru 2013.

Nampaknya nama Tuah tak membawa tuah buatnya bila Suria FM membawa masuk pengurusan baru dalam usaha memantapkan lagi stesen itu.

Apa pula nasib deejay lain yang sedia ada sebelum kemasukan pengurusan baru ini? Antara deejay lama yang masih ada di Suria FM ialah Deejay Lin yang popular dengan segmen Suria Cinta itu.




DJ Tyzo


Last edited by maxim on 11-1-2013 02:50 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 05:26 PM | Show all posts | Share
ok x kenal...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
Kes polis la ni kot..dulu dia report polis rasuah. So polis la ni suruh suria fm berhentikan dia
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 05:44 PM | Show all posts | Share
Dia ni sll ganti linda onn kt konti kalo  bercuti

Tp aku mmg d bole nk dgr suara dia yg mengedik tuh eg.

Buat ape tu dikkkk

Ada masalah bgtau cerita kt abang tyzo

Aku cam errrkk nk muntah dgr ok

Apa pun kesian lah kalo betul suriafm bt camtu

Skunk ni pn pagi nabil dh xda kt suria dia benti kerja dh
Dlm minggu iols drg suara shira & halim semang kenchana  xtau ada lg tidak
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 05:47 PM | Show all posts | Share
ermmm...kesian?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 06:10 PM | Show all posts | Share
1 stesyen radio tak boleh ada 2 org diva...... biarlah heshe mengalah....
bagi peluang kat reza mohamad untuk jadi ratu di suria fm.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 06:12 PM | Show all posts | Share
Ntahnya uols..x kenal..ok bai..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 06:15 PM | Show all posts | Share
tuah zulkarnain kan?? dolo2 kala....rasanyer die neh dr muzik fm..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 06:18 PM | Show all posts | Share
ade kuar artikel kt BH arini, die & kenchana suria kene berenti..die bengang pasal bos suriafm x bagi notis awal, die punye kontrak abis tapi x kene renew, alih2 kene panggil msk opis bos n out he goes..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 06:24 PM | Show all posts | Share
clavriene posted on 6-1-2013 06:18 PM
ade kuar artikel kt BH arini, die & kenchana suria kene berenti..die bengang pasal bos suriafm x bag ...

kenchana tu apsal lak kene brenti?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 06:36 PM | Show all posts | Share
mixed posted on 6-1-2013 05:44 PM
Dia ni sll ganti linda onn kt konti kalo  bercuti

Tp aku mmg d bole nk dgr suara dia yg mengedik  ...

iol ingat iol sorg jer yg geli tekak dgr bila beliau keudara di malam hari dgn statement sebegitu..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 06:53 PM | Show all posts | Share
Polis suruh? Mana punye fakta ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 06:59 PM | Show all posts | Share
clavriene posted on 6-1-2013 06:18 PM
ade kuar artikel kt BH arini, die & kenchana suria kene berenti..die bengang pasal bos suriafm x bag ...

boss mereka si kudsia kahar kan??
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 07:01 PM | Show all posts | Share
i suka dengar idola bilik tidur bersama DJ tyzo malam2......x best nya takde abang tyzo
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2013 07:01 PM | Show all posts | Share
sepitsiput posted on 6-1-2013 06:59 PM
boss mereka si kudsia kahar kan??

bukan..ada pengurus baru..x ingat nama

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 07:27 PM | Show all posts | Share
ala xbest la tyzo da xde kat suria
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 07:29 PM | Show all posts | Share
retis ker?
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 07:33 PM | Show all posts | Share
perang_saudara posted on 6-1-2013 07:29 PM
retis ker?

retislh sket2 sbb die pnh belakon.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 07:35 PM | Show all posts | Share
tyzo kira ok ape as Dj.

ade gak trademark walopon agak geli2 giteww
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 07:36 PM | Show all posts | Share
anyhow selamat menjunam rating suria

hahaha

since nabil bye2, aku pun malas nk dgr pagi2.tak best langsung halim n shira.potong!
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 07:47 PM | Show all posts | Share
x suke dgr tyzo nie..elok la x de pun..kdg2 main ckp lepas cam kurg ajar je ngan pendengar yg tepon die...slalu mst skip dgr radio time tyzo ni on air..pukul 11 camtu bukak balik,dgr suria cinta..ahakz..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 07:58 PM | Show all posts | Share
wookiehoney posted on 6-1-2013 07:35 PM
tyzo kira ok ape as Dj.

ade gak trademark walopon agak geli2 giteww

sokong!!!!!

i xdela minat dia tp iolss suke segmen karoke blk tidur ari rabu dgn manja2 je ari khamis...atleast xdela boring sgt cm some dj yg ckp ntah apa2...suria ni xtgk rating ke?? i rase ramai je yg layn time die 8-11...pastu smbg dj lin...i pon lelap
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 08:03 PM | Show all posts | Share
dia dgn Reza dh boleh comolot!
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 08:18 PM | Show all posts | Share
aku suka layan die ni...
dr aku layan zahid ngn adi fashla tu baik aku layan die blh bantai gelak sensorung
lawak pon lawak
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2013 08:23 PM | Show all posts | Share
Kesian dia, walau ape pun Bos suria fm patut bagi notis sebulan ke atau ikut dlm surat kontrak cara macam mana Termination terrm ny , jgn main suka hati je,ape perasaan ada sekirany anda diperlakukan begitu,adik anda, ank anda, kakak,abg , ibu dan bapa mesti anda pun bengang,ALLAH SWT maha adil akan ada pemablasan ny percya lah.  Harap2 PAK NIL tolong ler tyzo ne,join astro ke as temprary DJ for game show ke, talk show ke, agar talent dia tak terjejas, harap2 PAk NIL dpt membantu kerana PAK NIL Penasihat Kreatif ASTRO mesti bole tolong punye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-7-2015 10:42 AM GMT+8 , Processed in 0.150111 second(s), 16 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list