CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 71520|Reply: 2498

[TV3] DRAMA TEDUHAN KASIH : ADAPTASI NOVEL MARISSA

 Close [Copy link]
Post time 12-1-2013 02:10 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

DAH SEARCH MACAM BELUM ADA LAGI THREAD NI



"Kau ingat dengan anak ni kau boleh paksa aku ubah keputusan aku? Kau nak ugut aku dengan anak kau ni? Eh! Kau jangan haraplah aku akan ikut kehendak kau. Aku tetap ceraikan kau!" -RYZAL.

Sampainya hati Ryzal, hanya kasihnya sudah tertumpah buat Ayu teman baikku sendiri, tergamak dia menyingkirkan aku dalam keadaan begini. Ketika aku mengandungkan anaknya, dia melafazkan talak.

Dan ketika aku merasakan aku sudah tiada siapa-siapa lagi di dunia ini dan jalan yang bakal aku lalui sangat gelap, dia hadir menyuluh kegelapan itu. Sekali gus meletakkan aku di tengah-tengah persimpangan di antara keikhlasan dan kenangan semalam.

"Sebab kita ada Adam. Kita nikah sebab Adam. Apapun yang berlaku, kita hanya fikirkan tentang Adam. Lagipun abang dah bosan hidup begini. Hidup abang benar-benar kosong. Tapi sejak abang kenal Adam, seperti hidup abang terisi dengan sesuatu. Abang mahu kita hidup sebagai sebuah keluarga. Abang tahu pintu hari Iffa tidak akan terbuka untuk mana-mana lelaki lagi, tapi tolong fikirkan cadangan abang ini." -EHSAN.

Aku benar-benar terperangkap. Sedangkan lelaki yang aku cintai separuh nyawa juga dengan mudah berlaku curang. Inikan pula dia, lelaki yang aku sendiri sedia maklum akan masa lampaunya yang kotor. Kelak akan adakah bahagia untuk aku dan anakku? Namun aku tahu hanya dengan Ehsan saja kami menumpang teduh. Last edited by chit_ana on 12-1-2013 02:17 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-1-2013 02:10 PM | Show all posts | Share
Barisan pelakon adalah Nabila Huda sebagai (Ayu)



Barisan pelakon adalah Shah Iskandar sebagai (Ryzal)


Barisan pelakon adalah Sherry Ibrahim sebagai (Iffa)



Barisan pelakon adalah Adi Putra sebagai (Ehsan),

Last edited by chit_ana on 12-1-2013 02:14 PM

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2013 02:22 PM | Show all posts | Share
x penah bace novel ni...

bace sinopsis...best..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2013 08:35 PM | Show all posts | Share
Oooo...br taw novel ni pon nak didramakan...best citer ni
Ady putra jd ehsan...tp x minat plak heroin dia tuhhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2013 08:48 PM | Show all posts | Share
alamak spoil la heroin dia.nape xpilih pelakon laen.ataupun biar nabila huda yg jd heroinnye.aku dh bc novel ni..ada yang part sedih time dia kena dera dgn mak n akak tiri dia..xsaba nak tgk!
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 01:18 PM | Show all posts | Share
menyampah dengan heroin dia...berlakon bukan main innocent......hakikatnya.....hurmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 04:35 PM | Show all posts | Share
wah cite ni besh3
hmm betul gak heroin mcm x kene la plak...
who knows maybe sherry dpt bw watak tuh...
ehsan mmg sesuai ngan AP.i loike...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 04:56 PM | Show all posts | Share
byknyer novel yg diadaptasi
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 10:27 PM | Show all posts | Share
Lame tak tengok sherry berlakon...

Last tgk dia berlakon citer che ah che nin...kelakar..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 03:53 PM | Show all posts | Share
lama tak tgk AP ngan abil berlakon skali.
aku suka tgk depa lam 'Emily'
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 09:52 PM | Show all posts | Share
sherry ni mcm jantan....keras n xde value sbg heroin
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2013 04:39 PM | Show all posts | Share
wah..novel ni still baru lagi dah pun di adaptasikan....

novel ni mmg best...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2013 05:04 PM | Show all posts | Share
untungla penulis2 yg kreatif....

lepas ni novel sapa pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2013 12:16 PM | Show all posts | Share
Bukan Nabila bawa watak Iffa?? Kalau Sherrie tu tak sesuai la sgt
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2013 12:23 PM | Show all posts | Share
Oooo patut la aritu ady pitra datang opis... So, dapatkan sekarang okay... Sebelum abis stok lagi dan lagi... Novel online
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2013 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts | Share
tak penah baca nvl ni lagii.
tapi heroin sendu..baik amik zahlia bicara hati tu cantik pun cantik wpn kayu..adehhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 08:53 PM | Show all posts | Share
Sgt xsetuju pemilihan heroinnye
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 02:05 AM | Show all posts | Share
sherry again?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 02:05 AM | Show all posts | Share
cast of #TeduhanKasih coming on Akasia TV3 this May 2013 feat AdiPutra, SherryIbrahim, NabilaHuda & ShahIskandar
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 03:42 PM | Show all posts | Share
X minatlah heroin dia. X de org lain g ke dah??
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 04:50 PM | Show all posts | Share
novel  ni best ooo..hero dah besttt...heroin spoilllllllll...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 06:37 PM | Show all posts | Share
ola_oli posted on 4-2-2013 08:53 PM
Sgt xsetuju pemilihan heroinnye

huwaaaaa...awat heroin tak best ? maaf ckp, takdak value added oke...Ehsan pulak dahhhh !!!! kasi rentung rumah sana dulu baru mai sini
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 07:13 PM | Show all posts | Share
watie79 posted on 5-2-2013 06:37 PM
huwaaaaa...awat heroin tak best ? maaf ckp, takdak value added oke...Ehsan pulak dahhhh !!!! {:cry ...

Kannn ..iols pn jd runsing bile trbyg y sheols akan bergandingan dgn abg nal pencuri ati kita semua...

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 11:14 PM | Show all posts | Share
Heroin tak bestnya....ambillah yg lain buat spoil
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2013 02:07 PM | Show all posts | Share
alamak mcm best je citenye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

1-4-2015 11:09 AM GMT+8 , Processed in 0.129200 second(s), 13 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list