Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
92849
View
2498
Reply

DRAMA TEDUHAN KASIH : ADAPTASI NOVEL MARISSA

 Close [Copy link]

Author: chit_ana       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-1-2013 02:10 PM | Show all posts |Read mode
DAH SEARCH MACAM BELUM ADA LAGI THREAD NI



"Kau ingat dengan anak ni kau boleh paksa aku ubah keputusan aku? Kau nak ugut aku dengan anak kau ni? Eh! Kau jangan haraplah aku akan ikut kehendak kau. Aku tetap ceraikan kau!" -RYZAL.

Sampainya hati Ryzal, hanya kasihnya sudah tertumpah buat Ayu teman baikku sendiri, tergamak dia menyingkirkan aku dalam keadaan begini. Ketika aku mengandungkan anaknya, dia melafazkan talak.

Dan ketika aku merasakan aku sudah tiada siapa-siapa lagi di dunia ini dan jalan yang bakal aku lalui sangat gelap, dia hadir menyuluh kegelapan itu. Sekali gus meletakkan aku di tengah-tengah persimpangan di antara keikhlasan dan kenangan semalam.

"Sebab kita ada Adam. Kita nikah sebab Adam. Apapun yang berlaku, kita hanya fikirkan tentang Adam. Lagipun abang dah bosan hidup begini. Hidup abang benar-benar kosong. Tapi sejak abang kenal Adam, seperti hidup abang terisi dengan sesuatu. Abang mahu kita hidup sebagai sebuah keluarga. Abang tahu pintu hari Iffa tidak akan terbuka untuk mana-mana lelaki lagi, tapi tolong fikirkan cadangan abang ini." -EHSAN.

Aku benar-benar terperangkap. Sedangkan lelaki yang aku cintai separuh nyawa juga dengan mudah berlaku curang. Inikan pula dia, lelaki yang aku sendiri sedia maklum akan masa lampaunya yang kotor. Kelak akan adakah bahagia untuk aku dan anakku? Namun aku tahu hanya dengan Ehsan saja kami menumpang teduh. Last edited by chit_ana on 12-1-2013 02:17 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2013 02:10 PM | Show all posts
Barisan pelakon adalah Nabila Huda sebagai (Ayu)



Barisan pelakon adalah Shah Iskandar sebagai (Ryzal)


Barisan pelakon adalah Sherry Ibrahim sebagai (Iffa)



Barisan pelakon adalah Adi Putra sebagai (Ehsan),

Last edited by chit_ana on 12-1-2013 02:14 PM

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2013 02:22 PM | Show all posts
x penah bace novel ni...

bace sinopsis...best..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2013 08:35 PM | Show all posts
Oooo...br taw novel ni pon nak didramakan...best citer ni
Ady putra jd ehsan...tp x minat plak heroin dia tuhhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2013 08:48 PM | Show all posts
alamak spoil la heroin dia.nape xpilih pelakon laen.ataupun biar nabila huda yg jd heroinnye.aku dh bc novel ni..ada yang part sedih time dia kena dera dgn mak n akak tiri dia..xsaba nak tgk!
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 01:18 PM | Show all posts
menyampah dengan heroin dia...berlakon bukan main innocent......hakikatnya.....hurmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 04:35 PM | Show all posts
wah cite ni besh3
hmm betul gak heroin mcm x kene la plak...
who knows maybe sherry dpt bw watak tuh...
ehsan mmg sesuai ngan AP.i loike...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 04:56 PM | Show all posts
byknyer novel yg diadaptasi
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2013 10:27 PM | Show all posts
Lame tak tengok sherry berlakon...

Last tgk dia berlakon citer che ah che nin...kelakar..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 03:53 PM | Show all posts
lama tak tgk AP ngan abil berlakon skali.
aku suka tgk depa lam 'Emily'
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2013 09:52 PM | Show all posts
sherry ni mcm jantan....keras n xde value sbg heroin
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2013 04:39 PM | Show all posts
wah..novel ni still baru lagi dah pun di adaptasikan....

novel ni mmg best...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2013 05:04 PM | Show all posts
untungla penulis2 yg kreatif....

lepas ni novel sapa pulak...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2013 12:16 PM | Show all posts
Bukan Nabila bawa watak Iffa?? Kalau Sherrie tu tak sesuai la sgt
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2013 12:23 PM | Show all posts
Oooo patut la aritu ady pitra datang opis... So, dapatkan sekarang okay... Sebelum abis stok lagi dan lagi... Novel online
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2013 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
tak penah baca nvl ni lagii.
tapi heroin sendu..baik amik zahlia bicara hati tu cantik pun cantik wpn kayu..adehhh
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 08:53 PM | Show all posts
Sgt xsetuju pemilihan heroinnye
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 02:05 AM | Show all posts
sherry again?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 02:05 AM | Show all posts
cast of #TeduhanKasih coming on Akasia TV3 this May 2013 feat AdiPutra, SherryIbrahim, NabilaHuda & ShahIskandar
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 03:42 PM | Show all posts
X minatlah heroin dia. X de org lain g ke dah??
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 04:50 PM | Show all posts
novel  ni best ooo..hero dah besttt...heroin spoilllllllll...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 06:37 PM | Show all posts
ola_oli posted on 4-2-2013 08:53 PM
Sgt xsetuju pemilihan heroinnye

huwaaaaa...awat heroin tak best ? maaf ckp, takdak value added oke...Ehsan pulak dahhhh !!!! kasi rentung rumah sana dulu baru mai sini
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 07:13 PM | Show all posts
watie79 posted on 5-2-2013 06:37 PM
huwaaaaa...awat heroin tak best ? maaf ckp, takdak value added oke...Ehsan pulak dahhhh !!!! {:cry ...

Kannn ..iols pn jd runsing bile trbyg y sheols akan bergandingan dgn abg nal pencuri ati kita semua...

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 11:14 PM | Show all posts
Heroin tak bestnya....ambillah yg lain buat spoil
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2013 02:07 PM | Show all posts
alamak mcm best je citenye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066675s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list