CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 17623|Reply: 31

(Kisah Jin) Surah Al Quran Dan Perkara Yang Ditakuti JIN Dan Cara Menggunakannya

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 14-1-2013 11:07 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Assalamualaikum..orang baru post thread lagi,nak bt mcamana,saye suka berkongsi..oke..adakah anda pernah diganggu makhluk halus terutamanya jin? Pada thread kali ini,mari kita kongsikan tentang surah2 yang boleh dibaca jikalau terkena gangguan jin2 ini.Perkongsian dan maklumat ini hasil dalam e-book saya.antara surah dan Perkaranya adalah :

1) Al Fatihah.
Banyak kelebihan yang tertulis dalam hadith bab surah Al fatihah ini, baca dengan Bismilah bersambung dengan ayat pertama dan baca ayat seterusnya sehingga cukup 7 ayat, bersamaan 7 nafas, hembus pada air, dan minum.. insyAllah jin akan keluar..

2) Ayat Qursi
Apabila kita terjaga pada waktu malam dan terasa seram atau mengalami mipi ngeri, korang kena buat isyarat ludah sebelah kiri, beristigfar dan sambung tidur balik (jangan ludah betul) dan sekiranya, masih bermimpi, baca Ayat Qursi 41 kali, dan sambung tidur, jika masih bermimpi ngeri, itu bermakna tempat tu keras, baca lagi ayat Qursi 41 kali, dan tidur dan jika mimpi jugak, ulang baca ayat Qursi 41 kali sampai kau menang.., tapi jika korang nak jimat masa, korang beralih tempat tidur terus, tak payah
nak berebut tempat dengan jin.7 ayat Qursi yang di baca dan dihembus pada semua arah, atas bawah, kiri-kanan,
dan satu telan, juga akan menguatkan pertahanan, insyAllah..

3) 3 surah terakhir Al quran
(Al ikhlas, Al Falaq, Al Nass)
Baca 3 surah terakhir dalam Al quran ini, dan tiupkan pada tapak tangan, sapu tangan pada semua anggota tubuh dan tidur.. dapat mengelak sihir dan dapat menutup laluan jin ke dalam tubuh.. (semua dengan kuasa Allah)

4) Yassin
Baca Yassin juga boleh mendapat kekuatan rohani.., hembus pada air dan bagi pesakit minum.., insyAllah..

5) Manzil
Ini antara yang paling mujarab setelah di ceritakan oleh banyak pengelaman, ayat Al quran yang disusun dari hadith Imam Ahmad, Hakim, yang mana di riwayatkan oleh hazrat Ubai Ibnu Kaab r.a , dan korang boleh baca detail hadith ini dalam kitab Hayatul Sahabah susunan Maulana Yusof, pada jilid ke 3 lembaran 374,Jadi, baca pada air, renjis di sekitar rumah dan baki bagi minum satu keluarga,dua orang jiran aku pernah kena, malam malam ada lembaga kacau, dan setelah dibuat amalan manzil ini, semua selasai, syukur pada Allah..Oh, ye, Buku manzil boleh di beli dengan harga RM 2.50, senang korang baca sebabdah susun dalam buku kecik..

6) Minyak wangi
Moralnya adalah, minyak wangi adalah bau yang di sukai Nabi dan merupakan sunnah Nabi, jin pulak suka pada asap atau bau kemenyang, maka dalam setiap sunnah nabi ada Nur, yang mana boleh menghalau jin jahat.., insyAllah.

7) Kayu Sugi
Balik pada Rahsia Nur Sunnah Nabi, setengah orang rasa kotor tengok kayu sugi tersembur keluar daripada pokot kanan ahli iktikaf, dengan cara masukkan kayu suginya itu kedalam mulut pasakit, tonyoh tonyoh sikit kiri kanan atas bawah, jolok jolok sikti, jin tu terus keuar dari badan pesakit, mungkin jin tu rasa kotor atau sememanya Sunnah nabi yang ada Nur itu buat jin itu tak senang duduk.., semua dalam kuasa ALlah..

8) Serban hitam,
Biasa orang pakai macam ni, Belum tiba kat pesakit, jin dah blah, balik kepada rahsia Nur dalam Sunnah Nabi tadi, lu fikirlah sendiri..,

9) Celak, Jubah putih dan lain lain accessory....
Jin takut bertentang mata dengan orang yang pakai celak dengan niat ikut Sunnah.., Rujuk point no 8 tadi dan yakinlah bahawa dalam setiap Sunnah Nabi ada kejayaan..

10) Fikir Nabi
Ini satu lagi perisai jin yang terbesar dalam hidup, orang yang ada fikir Nabi akan selamat di alam manusia serta di alam jin, alam kubur dan alam akhirat juga akan selamat.. inyAllah,

Semoga thread ni dapat membantu forumer2 dan sesiapa sahaja..ilmu itu milik allah,tidak salah berkongsi.
1

View rating log

Related albums:

Knowledge Is Power
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 14-1-2013 11:16 PM |All posts
thanks...

ayat kursi tu selalu sy amal...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 14-1-2013 11:23 PM |All posts
oni313 posted on 14-1-2013 11:16 PM
thanks...

ayat kursi tu selalu sy amal...

Bagus..
Ayat Kursi ni power kat part yang last skali tu "wa la ya'uduhu hifdhuhuma Wa Huwal 'Aliyul-Adheem"
Ayat tu pernah membakar seekor jin ifrit yang besar,dan bacaan tu dilakukan oleh sahabat nabi..
Knowledge Is Power
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 14-1-2013 11:29 PM |All posts
saifulperak posted on 14-1-2013 11:23 PM
Bagus..
Ayat Kursi ni power kat part yang last skali tu "wa la ya'uduhu hifdhuhuma Wa Hu ...

dulu pnah skali slalu sakit belakang dan bahu terasa cam ada beban, lama jugak sakit tu, dekat sbulan, smpai la 1 hari tu, baca ayat kursi, 3 qul, then last sekali al-fatihah, pastu tiup kat tangan, pastu sapu ke sluruh badan especially part sakit belakang dan bahu, Alhamdulilah, hilang...... tak tau sal apa punca nya... time sakit tu, benda tu menjadi2 time bangkit tidur dan time waktu asar... risau jugak kot2 ada mana2 jin dtg singgah kat badan sal sy selalu menebas kat kwasan semak/hutan dpan umah
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 14-1-2013 11:40 PM |All posts
oni313 posted on 14-1-2013 11:29 PM
dulu pnah skali slalu sakit belakang dan bahu terasa cam ada beban, lama jugak sakit tu, dekat sbu ...

Mungkin gangguan jin,boleh jadi disebabkan mengganggu tempat mereka.Juga mungkin penat disebabkan menebas..tetapi kita boleh ikhtiar dengan berdoa kepada Allah semoga disembuhkan penyakit dan dihindari dari gangguan jin atau syaitan..insyaallah.... (Teringat time kecik2 dulu,nak masuk hutan cakap 'tok,tumpang lalu'..he2)
Knowledge Is Power
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 14-1-2013 11:46 PM |All posts
saifulperak posted on 14-1-2013 11:40 PM
Mungkin gangguan jin,boleh jadi disebabkan mengganggu tempat mereka.Juga mungkin penat disebabkan  ...

mungkin jugak la...sal dlu kwasan umah sy ni, hutan tebal, ada sorg ustaz ckap, tmpat tinggal bunian sbelum ditarah buat rumah...
skrg ni pun time nak menebas, sy bagi salam dulu
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 14-1-2013 11:52 PM |All posts
oni313 posted on 14-1-2013 11:46 PM
mungkin jugak la...sal dlu kwasan umah sy ni, hutan tebal, ada sorg ustaz ckap, tmpat tinggal buni ...

Seeloknya kita minta izin dahulu,bgtau kita nak menebas,..elakkan menebas dikawasan kepala angin/tempat yang seperti laluan tetapi tiada siapa lalu,kerana mungkin di situ laluan ataupun highway bagi mereka..juga perlu berjaga2 dengan busut..mungkin boleh kena gangguan jin atau busut tu pecah sempai berterabur kluar mengkiak.(semut kpala besar).Skali dia ggit sakit oo..blh berdarah,bngkak..
Knowledge Is Power
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 14-1-2013 11:55 PM |All posts
Terima kasih atas info..

Tapi bab Al Fatihah tu ayat pertama tu Bismillah sendiri. baru le ayat seterunya. Kita ni bermazhab Syafi'e
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 14-1-2013 11:59 PM |All posts
evilcooler posted on 14-1-2013 11:55 PM
Terima kasih atas info..

Tapi bab Al Fatihah tu ayat pertama tu Bismillah sendiri. baru le ayat s ...

Maaf,tgah syok menulis,tak sedar ada kesilapan,maklumla,surah laen bismillah bukan ayat yang pertama..sbb 2 alfatihah kna bc a'uzubillah...thanks menegur..
Knowledge Is Power
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-1-2013 12:12 AM |All posts
saifulperak posted on 14-1-2013 11:59 PM
Maaf,tgah syok menulis,tak sedar ada kesilapan,maklumla,surah laen bismillah bukan ayat y ...

Sama sama bohh
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 15-1-2013 08:24 AM |All posts
thanks for the info..
bagus2.. boleh amalkan..
sebab kat perut ni selalu rasa macam benda bergerak/berdenyut2..
bila baca banyak yang kaitkan dengan jin.. wallahualam...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 15-1-2013 09:41 AM |All posts
saifulperak posted on 14-1-2013 11:23 PM
Bagus..
Ayat Kursi ni power kat part yang last skali tu "wa la ya'uduhu hifdhuhuma Wa Hu ...

betul2

dulu masa kene gangguan
ustaz suruh ulang 3x ayat belakang
like FB PAGE >>> Kisah Seram Dari Buku 555

wechat id  -- theflash08
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 15-1-2013 12:41 PM |All posts
pernah gak dulu ada ustaz bg tau surah al-kafirun dan 5 ayat terawal dan 3 ayat terakhir surah al-baqarah pun bleh digunakan utk menghalang gangguan sihir atau makhluk halus nie..
New Begining
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-1-2013 01:08 PM |All posts
asher posted on 15-1-2013 12:41 PM
pernah gak dulu ada ustaz bg tau surah al-kafirun dan 5 ayat terawal dan 3 ayat terakhir surah al-ba ...

Thanks for info
Knowledge Is Power
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-1-2013 01:17 PM |All posts
ade jin merasuk,,aku baca surah ikhlas..skali dia ikut daaa..baca surah ihlas tu..lagi terang dan jelas sebutannyer..cemana tuhhh??
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-1-2013 01:26 PM |All posts
gammbir33 posted on 15-1-2013 01:17 PM
ade jin merasuk,,aku baca surah ikhlas..skali dia ikut daaa..baca surah ihlas tu..lagi terang dan je ...

Ok..saya suka soalan ni...
Memang,memang ada jin yang boleh ikut kita baca ayat2 al-quran...sebijik..tapi kebanyakan jin lemah dengan ayatul qursi..tapi ada jugak jin yang buat x reti je..kerana mereka dah hidup dari zaman nabi lagi..penciptaan/kewujudan jin dipercayai awal 40 tahun dari kemunculan manusia pertama,adam a.s..

Tapi elokla baca surah yang sejuk dulu,kalau baca ayatul qursi,ada sedara mara jin tu ke,anak menakan dia ke terbako..susah..takut dia berdendam dengan kita..hehe
Knowledge Is Power
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 15-1-2013 02:07 PM |All posts
tak mustahil dorang bleh ikut kita baca..sebab tu kita mesti seboleh2 nya membaca dgn tajwid yg btul dan khusyuk..
New Begining
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-1-2013 02:20 PM |All posts
saifulperak posted on 15-1-2013 01:26 PM
Ok..saya suka soalan ni...
Memang,memang ada jin yang boleh ikut kita baca ayat2 al-quran...sebij ...

oooo..hehehe.

kene baca eekk?? kalo tak baca tak leh, tak menjadi.

maknanyer kene baca ayat kursi tu baru terbakor, kalo tak baca tak terbakor,

emmmmm...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-1-2013 02:35 PM |All posts
asher posted on 15-1-2013 02:07 PM
tak mustahil dorang bleh ikut kita baca..sebab tu kita mesti seboleh2 nya membaca dgn tajwid yg btul ...

Dan menyelami maksudnya...
Knowledge Is Power
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 15-1-2013 02:36 PM |All posts
ayat kursi kena jadikan amalan dgn 3 kul
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-1-2013 02:39 PM |All posts
gammbir33 posted on 15-1-2013 02:20 PM
oooo..hehehe.

kene baca eekk?? kalo tak baca tak leh, tak menjadi.

hehe..x tntu trbakar..mungkin diorang akan blah dari situ..bukan ayatul qursi je..ada banyak lagi surah..atau potongan ayat2 al-quran..atau bleh guna mentera tp x pyah la mentera,bukan mcm zaman dulu..blh bwk syirik..menyeru benda2 tahyul..
Knowledge Is Power
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-1-2013 03:09 PM |All posts
emmmm..kalo aku komen sket jangan marah eekkk..

baca quran sebab nak halau jin dengan baca mentera sebab nak halau jin..sama jek kedua2nyer

Maknanyer sama pada niat, walaupon berbeza pada bacaan..tapi niat dan kebergantungannyer sama.

sama bergantung pada selain Allah.

mentera pada power jinnyer.
baca rukyah/ayat kursi pada ayatnyer.

sebab tu aku tanyer..kalo tak baca tak terbakor ke? jin tu?? hehehe
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-1-2013 03:24 PM |All posts
gammbir33 posted on 15-1-2013 03:09 PM
emmmm..kalo aku komen sket jangan marah eekkk..

baca quran sebab nak halau jin dengan baca menter ...

Jin kasta rendah mungkin tebakor kot..jin kasta tinggi entahla mati macamana..tp yang kompem terbakor bila diorang naik ke langit nak tahu utusan langit..
Knowledge Is Power
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 15-1-2013 05:13 PM |All posts
by the way, bolehker klau kita berbekam buang darah kotor tu, in the same time, membuang jugak jin2 yg menghuni dlam tubuh badan kita? pasal pernah terbaca, jin/benda2 halus/saka, menghuni dlam darah kotor dlam badan kite....
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-1-2013 05:36 PM |All posts
oni313 posted on 15-1-2013 05:13 PM
by the way, bolehker klau kita berbekam buang darah kotor tu, in the same time, membuang jugak jin2  ...

Jin bergerak dalam tubuh badan kita melalui salur darah.Jika degupan jantung kita kencang,bermakna mereka tengah kucar kacir dan disakiti di dalam salur darah kita..tapi proses tu mungkin memerlukan ayat-ayat al-quran tertentu kot..
Knowledge Is Power
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 31-10-2014 11:59 AM , Processed in 0.172701 second(s), 33 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top