Kelantan vs Johor Darul Takzim (15.1.2013) - Isu Semasa - Isu Semasa & Politik - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 18543|Reply: 565

[Tempatan] Kelantan vs Johor Darul Takzim (15.1.2013)

[Copy link]
Post time 15-1-2013 09:30 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Kelantan - Johor Darul Takzim Preview: Southern Tigers look to scratch Warriors' recordFandi Ahmad's boys will be eager to impress against the defending champions who hold an invincible record at the Sultan Muhammad IV Stadium in Kota Bharu



By Falah Abdullah






Muhammad Izzat Akmal Ismail

PROBABLE LINEUPS
KELANTAN

Khairul Fahmi
Nik Shahrul - Rizal - Obinna - Daudsu
Indra - Shakir - Badri (c) - Faiz
Norfarhan
- Mandjou




JOHOR DARUL TAKZIM

Zamir
Tuah - Aidil - Muslim - Azmi
Azwan - Safiq (c) - Del Nero
Nurhsharul
Safee - Guiza






Defending Super League champions, Kelantan have had a less than convincing start to the new season to say the least. Their record stands at 2 losses (including their Charity Shield defeat to ATM) and 1 win for the new look Red Warriors.
The Red Warriors hold a formidable unbeaten home record which stands untouched since their treble winning season last year. Former Perak chief striker, Keita Mandjou has the unfortunate task of replacing the effective Lebanese striker, Mohamed Ghaddar as the focal point of Kelantan's attack.
So far, he has yet to convince the fans that he is up to the task and he will be eager to impress against a star-studded Darul Takzim.
Fandi Ahmad on the other hand lambasted his players for failing to get their ego in check after a less than convincing win over nine men Perak last week. That was a much needed wake-up call for his charges who though have been brilliant offensively, showed an apparent lack of cohesion defensively so far.
This tie also represents an interesting return for former Red Warrior, Norshahrul Idlan Talaha who was embroiled in a long running transfer saga with his former employers involving his so called "debts" to Kelantan Supremo, Tan Sri Annuar Musa and his release to Darul Takzim.
The match is set for an 8.45pm kick-off, at the Sultan Muhammad IV Stadium in Kota Bharu.
DID YOU KNOW?
  • Kelantan never lost a single match in all competitions at home in 2012.
  • Keita Mandjou was a captain of Guinea's Under 23 squad.
  • Their defender, Obinna's name means "Father's heart" in Nigerian language.
  • Johor Darul Takzim's last silverware was in the year 2001; the Malaysian Premier League.
  • Their custodian, Zamir Selamat was a part of Kuala Lumpur's President Cup squad.
  • They are the first Malaysian team to introduce season tickets.



Fans Darul Takzim predict mereka akan menang 8-0..ok  bagiku la match ni samada draw atau kelantan menang 1-0, tak pun 2-1 harap Kelantan menang la..

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 09:56 AM | Show all posts | Share
8 - 0 ? Biar betik. mimpi ke apa? ekeke...
aku nak 2 - 0 pun cukup la. kelantan menang.
bagi byk2 kang malu lak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 09:58 AM | Show all posts | Share
gomo kelate gomo terrrr.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2013 09:59 AM | Show all posts | Share
itik_kuning posted on 15-1-2013 09:56 AM
8 - 0 ? Biar betik. mimpi ke apa? ekeke...
aku nak 2 - 0 pun cukup la. kelantan menang.
...

yer tak caya enko try masuk goal.com tu..majoriti web tu 54.4% mengatakan kelantan kalah..Ya Allah moga2 Kelantan menang male ni...berdebar woii
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2013 10:00 AM | Show all posts | Share
Harap Bojan dengarlah keluhan penyokong kelantan yg tak mau si Keita tu..cuba la gandingkan haris safwan ngan Farhan atau Aris Zaidi pemain muda..dah alang2 nak cuba pemain kan
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:08 AM | Show all posts | Share
Harap2 game main cantik malam ni.
Harap2 juga penyokong Kelantan dapat jaga tatasusila. Ada live tu... Karang kalo buat hal, lagi buruk record penyokong.

Bagus gak ada DTFC yang dibarisi star2 ni. Lagi meriah Liga M.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2013 10:10 AM | Show all posts | Share
DCrystal posted on 15-1-2013 10:08 AM
Harap2 game main cantik malam ni.
Harap2 juga penyokong Kelantan dapat jaga tatasusila. Ada live t ...

Harap juga tak der provokasi dari mana2 fans la..sebabnya kalu dah start provok memang kena la woii..rasanya penyokong kelantan dah berubah dah..cumanya ada segelintir saja yg tak reti bahasa..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:27 AM | Show all posts | Share
aku orang selangor & x penah sokong kelantan
tibe2 kali ni rase nak sokong kelantan
boleh?
sebab perangai buruk isteri mat yo..huhu...
boleh ke cakap camni?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:30 AM | Show all posts | Share
x kesah sape menang..janji dua2 team main cantik
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts | Share
Trw selamenye
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:35 AM | Show all posts | Share
cutebaby5907 posted on 15-1-2013 10:27 AM
aku orang selangor & x penah sokong kelantan
tibe2 kali ni rase nak sokong kelantan
boleh?

kesian Mat Yo dpat bini macam tu...

harp Mat Yo dapat tawaran main kat Indon lepas FIFA tak gantung liga Indon..

adakah sejarah Safee akan berulang kat Mat Yo??


harap dpt tengok game mlm...


semoga both team pamerkan permainan cantik dan pengadil dapat handle game dengan jaya...penonton nak tengok permainan yang bermutu ....menang kalah adat permainan...kalah tak kisah janji main ngan bagus....menang buat apa kalau ada unsur lain..

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:36 AM | Show all posts | Share
teruk TMJ dengan MATYO kena BOOOO malam ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:36 AM | Show all posts | Share
kelantan menang 2-1.. johor cakap beso
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:36 AM | Show all posts | Share
dtg kelantan siap dgn escort JMF..mcm nak perang..ada gbr aku tepek dari fb kat thread DTFC kalah dgn pahang...
perlu ke escort2 bagai..?
ATM tak penah plak aku tgk dtg match sambil keta kebal escort..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:37 AM | Show all posts | Share
semua team aku sokong kecuali johor
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2013 10:39 AM | Show all posts | Share
undark posted on 15-1-2013 10:36 AM
kelantan menang 2-1.. johor cakap beso

Ameen..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:42 AM | Show all posts | Share
peachRose posted on 15-1-2013 10:36 AM
dtg kelantan siap dgn escort JMF..mcm nak perang..ada gbr aku tepek dari fb kat thread DTFC kalah dg ...

link plez...aku nak tengok

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2013 10:43 AM | Show all posts | Share
peachRose posted on 15-1-2013 10:36 AM
dtg kelantan siap dgn escort JMF..mcm nak perang..ada gbr aku tepek dari fb kat thread DTFC kalah dg ...

Mestila kena escort kan penyokong ni esktrim katanya.....tapi tak yah bimbang aku baca sume kat fanpage penyokong kelantan mengalu-alukan kedatangan fans Johor ke SSMIV ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:43 AM | Show all posts | Share
saya yakin johor darul takzim menang!
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:48 AM | Show all posts | Share
lame asses.... hidup bohjan!!















~bohjan forever~
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 15-1-2013 10:49 AM | Show all posts | Share

Petikan dari blog Mansor Adabi..TSHAM kecek berbelit lak..hmm dah namanya orang politikkan

Kelantan vs Johor Darul Takzim FC



Kelantan Hormati Harimau Selatan
Oleh MOHD. HAFIZ ABD@utusan.com.my
KOTA BHARU - Presiden Persatuan Bola Sepak Kelantan (KAFA) Tan Sri Annuar Musa kecewa dengan kekalahan pasukannya 0-1 kepada T-Team dalam aksi Liga Super di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, kelmarin.
Annuar yang dipetik dari Facebooknya semalam berkata, kekalahan itu membayangkan Kelantan mula menerima kesan daripada ketiadaan beberapa pemain utama yang berhijrah serentak.
Beliau turut kecewa dengan barisan hadapan pasukannya yang dilihat gagal memainkan peranan dengan berkesan untuk menjaringkan gol.
Saya mahu barisan jurulatih dan pemain segera berbuat sesuatu dan bangkit daripada kekalahan ini," katanya.
Sementara itu, Annuar berkata, pertemuan Kelantan menentang Johor Darul Takzim esok perlu digunakan sebaik-baiknya untuk mencapai kemenangan.
Katanya, walaupun diakui Johor sebuah pasukan yang mantap namun beliau berharap pemain segera bangkit mempamerkan kehebatan membenam pasukan Harimau Selatan.
Kita turut berasa bertuah menerima kunjungan pasukan bertaraf bintang dari kelas yang tinggi seperti Johor.
Kita berpeluang belajar dari mereka (Johor DT) seperti kita pernah belajar semasa bertemu Queen Park Ranger (QPR) dan Machester City dahulu.
Kali ini bintang Sepanyol, Itali, Pelita Jaya dan Harimau Malaya didatangkan kepada kita. Kita cuma Sang Kijang yang tidak begitu perkasa, tidak ada taring, tiada belang, mesti menghormati raja rimba iaitu sang harimau," katanya.
***


Fandi Hanya Bawa 'Pejuang' ke Kota Bharu

Oleh NURUL HUDA HASSAN@huda.hassan@utusan.com.my
JOHOR BAHRU - Bersediakah penyerang Johor Darul Takzim, Norshahrul Idlan Talaha berdepan dengan bekas pasukannya The Red Warriors pada perlawanan Liga Super di Stadium Sultan Muhammad IV di Kota Bharu,esok.


Mampukah penyerang sensasi itu menghadapi tekanan dan cemuhan yang pastinya menanti beliau ketika berkunjung menentang Kelantan sekali gus membawa pasukan barunya yang dibarisi ramai pemain berstatus bintang mencapai kemenangan.
Kecergasan Norshahrul atau Mat Yo itu juga difahamkan berada pada tahap terbaik, jadi tiada sebab untuk Norshahrul yang dipalit kontroversi perpindahannya menyertai skuad Harimau Selatan tidak diturunkan pada perlawanan itu nanti.
Tinjauan di padang Seri Gelam, venue latihan Johor Darul Takzim semalam mendapati sesi tersebut berjalan lancar dan Mat Yo kelihatan ceria menjalani latihan.
Namun, usaha untuk menemuramah Pemain Paling Bernilai pada Anugerah Bola Sepak Kebangsaan 2012 itu juga gagal kerana difahamkan mereka tidak dibenarkan untuk mengeluarkan sebarang ulasan.
Dalam pada itu, ketua jurulatih, Fandi Ahmad menyifatkan perlawanan menentang Kelantan pasti sukar memandangkan reputasi pasukan tersebut selaku penyandang juara musim lalu selain terkenal dengan corak permainan pantas.
Untuk itu, beliau mahu pemain memberikan fokus sepenuhnya dan perlu 'panas' dengan cepat sekali gus memastikan tidak memberi ruang kepada pasukan lawan.
"Kita hanya boleh membawa fighters (pejuang) ke Kelantan, semua pemain perlu berdisiplin, bersedia dengan mental dan fizikal yang kuat serta agresif jika benar-benar mahu mengalahkan Kelantan.
"Kita perlu menyekat kemaraan Kelantan di awal permainan, jika tidak kita bakal berdepan masalah besar," katanya.
***


Tan Sri Annuar Musa@13-1-2013
Saya mau TRW BANGKIT DAN ENJOY THE GAME ON TUESDAY...KITA RASA TERHORMAT MENERIMA KUNJUNGAN PASUKAN BERTARAF BINTANG DAN DARI KELAS YG TINGGI..KITA BERPELUANG BELAJAR DARI MEREKA SPT KITA PERNAH BELAJAR WAKTU BERTEMU QPR DI KL DAN MANCHESTER CITY SEWAKTU LAWATAN KE ENGLAND DULU..kali ini bintang SPAIN,bintang ITALY,BINTANG PELITAJAYA,BINTANG HM semua ada di datangkan kpd kita..LET US WELLCOME OUR FRIEND "HARIMAU SELATAN"TO KOTA BHARU..kita cuma SANG kijang yg tidak begitu perkasa.TIADA TARING TIADA KUKU TIADA BELANG..MUST RESPECT RAJA DI RIMBA SANG HARIMAU..lets hope for a beautiful and interesting match ANTARA KIJANG DAN HARIMAU..and the right spirit too INSYAALLAH
***

Tan Sri Annuar Musa@14-1-2013
Mcm mcm cadangan utk game mlm esok..Yg pasti saya tidak akan campur Hal line up dan tektikal..biar mereka yg lebih arif dan di tugaskan utk itu..Terimalah hakikat kita berdepan team yg lebih kuat segenap segi dari kita..Maka tidak mudah bagi Bojan dan anak buahnya.Kita belum dapat memulihkan lompong di saat 2 akhir team kita walau kita usahakan pelbagai options...NAMUN DI SINILAH LETAKNYA CABARAN..KITA ADA SAINGAN BARU..KITA JUGA ADA BENCH MARK BARU..UNTUK MENCAPAINYA TIDAK MUDAH..kalau dulu MENGAMBIL masa 3 tahun utk MENCAPAI TAHAP JUARA BERGANDA kini kita harus melangkah lebih pantas lagi utk mendaki puncak yg baru..KITA MULAKAN SEKARANG


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:50 AM | Show all posts | Share
hek eleh, takat permainan ranking 200 fifa pun kamu orang kecoh.

taraf2 permainan under12 pasukan jepun sahaja kot?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:51 AM | Show all posts | Share
aku orang kedah doakan kelantan menang malam ni...amin.

aku tak suka pasukan johor dan anak sultan tu...nampak riak dan sombong jer...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:51 AM | Show all posts | Share
mikasa posted on 15-1-2013 10:42 AM
link plez...aku nak tengok



ni gambar dia...


Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2013 10:53 AM | Show all posts | Share
Gomo molek Kelantan... 2-1 cukup doh...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

31-7-2015 05:22 PM GMT+8 , Processed in 0.082652 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list