CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 2050|Reply: 19

[INFORMASI] 11 makanan dan minuman yang di ban di US (11 gambar)

[Copy link]

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 29-1-2013 04:01 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login



Absinthe

- Absinthe telah diharamkan di Amerika Syarikat selama-lamanya. Absinthe yang boleh digunakan di Amerika Syarikat sekarang hanya boleh mengandungi sejumlah kecil daripada wormwood (sejenis tumbuhan hijau). Dan Absinthe tanpa wormwood yang banyak bukanlah absinthe sebenar bagi penggemarnya kerana ia tidak boleh menghayalkan - seolah-olah hanya menikmati minuman berwarna hijau dengan sedikit alkohol.




Pig's Blood Cake

- Kek Darah Babi adalah makanan istimewa Taiwan, ia adalah campuran darah babi dan beras pada sebatang lidi. Ia di ban di Amerika Syarikat kerana berpendapat ia makanan yang kotor.




Sassafras oil

- Ia digunakan sebagai bahan perasa dalam minuman root beer namun akhirnya diharamkan kerana ia didapati menyebabkan kanser selepas pakar melakukan ujian makmal pada tikus.




Haggis

- Haggis telah diharamkan di Amerika Syarikat selama lebih daripada empat dekad kerana salah satu bahan utamanya ialah paru-paru kambing dan kerajaan tidak membenarkan organ ini dimakan. Ia juga mengandungi jantung dan hati kambing biri-biri dan dimasak di dalam perut kambing, tetapi organ yang ini dibolehkan untuk dimakan.




Fugu

-  Sejenis ikan paling beracun dari Jepun.




Kinder Eggs

- Gula-gula asal German yang disalut coklat dan berisi coklat putih dan terdapat mainan kecil di dalamnya. Ia dikhuatiri bahaya yang boleh membuat kanak-kanak tercekik jika memakannya sehingga Consumer Product Safety Commission mengatakan ia tidak selamat dimakan.




Pommac

- Ia adalah minuman ringan berasaskan rasa champagne yang dicipta oleh Dr. Pepper  pada tahun 60-an. Ia di ban selepas U.S mengharamkan penggunaan bahan kimia di dalam minuman ini iaitu sweetner & sodium cyclamate.




Authentic Italian meats

- Salami, prosciutto dan headcheese (makanan bukan keju) tidak di ban untuk dimakan tetapi ia perlu disembelih dan dihasilkan di negara ini.




Horse and human meat

- Beberapa tahun lalu kuda diharamkan untuk disembelih di US dan daging manusia pula diharamkan kerana kanibalisme adalah haram di seluruh lembaga di negara ini. (ada info dari wenchwisdom.blogspot mengatakan Obama telah melegalkan makan daging kuda)




Vegemite

- Di ban kerana ia mengandungi folate yang menurut FDA merupakan bahan yang sangat manis




Four Loko (the original)

- FDA ban minuman ini kerana minuman campuran alkohol dan kafein amat berbahaya.




Last edited by novelloverzz on 29-1-2013 04:45 PM

1

View rating log

Change your life today. Don't gamble on the future, act now, without delay.
Reply

Props Report

Moderator

Weapon X

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 29-1-2013 04:18 PM |All posts
marah mamat scottish takleh makan haggis....
When the seagulls follow the trawler, it's because they think sardines will be thrown in to the sea.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 29-1-2013 06:43 PM |All posts
bagi aku, aku geli makanan2 itu
Tanya sama kangkung.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 29-1-2013 07:35 PM |All posts
Sekarang chocolate Kinder Bueno sudah mengasingkan chocolate dan mainan...Tiada lagi istilah kanak-kanak tercekik waktu makan coklat....
Mind your own business...boleh?
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-1-2013 09:20 PM |All posts
geli tekak tengok semua tuu
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 29-1-2013 09:25 PM |All posts
sapa la gigih cipta food pelik2 esp yang darah vavis tu

and daging manusia
mana2 pon mana leh jual kan?
harus mayat dirampok/. org dibunuh utk dpt daging
#DoaforMH370
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 29-1-2013 09:52 PM |All posts
Hehehe.nampak sedap
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 29-1-2013 10:27 PM |All posts
Yang membahayakan kesihatan seharusnya di ban
Inggit...many many... see see... U luck me todayyy
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 29-1-2013 11:06 PM |All posts
daging manusia?what the fuuu
DaRi jAuH kU bErLaRi mEnGeJaR mImPi MiMpI BeRaT rAsAnYa kU dApAtKaN sEmUa~~~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-1-2013 11:20 PM |All posts
Pig's blood cake?
Human meat?
Haggis?
Authentic Italian meat?
kedua-dua kawan baik berlumba nak berebut tahta??very interesting!!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 30-1-2013 12:01 AM |All posts
Memudaratkan si pemakan...
online lepas balik sekolah...
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 30-1-2013 02:29 AM |All posts
..mau muntah aku tgk darah vavis
PHR5703,MR.NMF MUKAMU IRAS SEPUL NANG...MOTIP MCM  ...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 30-1-2013 04:13 AM |All posts
sungguh sial makanan2 ni semua...makanan ke ???

sampah tahi najis lah ....


sial babi sial
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 30-1-2013 07:07 AM |All posts
vegemite tu... makanan popular kat Oz...
teringat lagi Dwon Under...
seapa yang pi Oz... kena try makan nie
I know the system is a failure, but I'm just doing my job and collecting my dues
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 30-1-2013 08:06 AM |All posts
erkkk....sume xleh blah..nk
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 30-1-2013 09:17 AM |All posts
bluweeek
gila glemer!
kaki sentap!
penipu!
pui!
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 30-1-2013 09:37 AM |All posts
cepatnyer jam nie..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 30-1-2013 10:40 AM |All posts
darah babi campor gan beras kat lidi? makanan mende nie..?
New Begining
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 30-1-2013 10:58 AM |All posts
hahaha....ada makanan lg ekstrim lg
Ganyang Style
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 31-1-2013 12:07 PM |All posts
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-4-2014 09:47 PM , Processed in 0.149700 second(s), 36 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top