CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return to list New
View: 4387|Reply: 47

[Tempatan] Oppa Gangnam Thipusam Style..aiyooo

[Copy link]
Post time 29-1-2013 10:14 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Apa lah nak jadi...perayaan agama dimain-mainkan....



Thousands of netizens are up in arms over a video clip showing a kavadi bearer and a group of his friends dancing to South Korean pop star Psys Oppa Gangnam Style.

The embarrassing 46-second video clip uploaded on YouTube has registered close to 6,000 hits since it was uploaded on Saturday, with angry viewers expressing their disapproval.

The clip titled, 2013 Penang Thaipusam goes Gangnam Style, is believed to be taken in Penang. It shows a kavadi bearer and four Indian youths dancing to the pop song.

Theres even a little boy who appears mid-way in the clip mimicking the moves of the Korean pop star whose song recently passed one billion YouTube views.

One commenter, Clue Less, said: This is why other races always condemn us. When its about a prayer, just pray. Is this a must? It makes sense if it is a devotional song. Why Gangnam?

Sadly, we refuse to accept the truth when other races say it and start to bark at them. Think people. We create the opportunity for them to run us down. Think.

Another YouTube account holder Thinagaran Hari Raja said that the video clip was really hurting. He added that the Indian culture and religion is degrading at a very fast pace.

Most of the commentators were of the view that there is a dire lack of religious education.

How many of us know what the Thaipusam festival is all about and how to celebrate it correctly?asked one OM Tamil.

The Malaysia Hindu Sangam (MHS) said that it does not condone anyone trivialising a religious festival.

Its president, RS Mohan Shan, said he was not aware of the video clip but nevertheless added that the incident is really shameful to the Indian community.

The current generation does not understand the essence of religion. Some come to Thaipusam festivals only for fun and to make merry in an improper manner, he said.

Due to ignorance, our culture is deteriorating and we must rectify it before it gets worse. Let us watch the video first, before we consider any action, added Mohan. - FMT
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-1-2013 10:16 PM | Show all posts | Share
Harap2 hindraf boleh saman psy pasai nih....ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2013 10:18 PM | Show all posts | Share
Penganut tak respect agama sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2013 10:30 PM | Show all posts | Share
dia buat takpa, kalau org lain buat tu menghina kata mereka
maka akan berdemolah mereka
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2013 10:32 PM | Show all posts | Share
lantak depa la. sesat lagi menyesatkan. buat la apa pun.  tapi nak tergelak ketua sami batu cave pun tunduk sama ayah pin & minum air basuh kaki ayah pin.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2013 10:34 PM | Show all posts | Share
anang pulai enda bertancut legik yiuu
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2013 10:36 PM | Show all posts | Share
Korea bahagian mana yg gelap ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2013 11:13 PM | Show all posts | Share
tang music jer ganggnam hok lain xde
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2013 11:32 PM | Show all posts | Share
johnazizul posted on 29-1-2013 10:36 PM
Korea bahagian mana yg gelap ni

korea bukit dan gunung
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2013 11:40 PM | Show all posts | Share
wakakakak .pelik betull owang india nie...
upacara keagamaan depa buat cenggini..
martabat depa letak kat tapak kaki jer laa ....
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2013 11:55 PM | Show all posts | Share
red indian pon ada
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 12:09 AM | Show all posts | Share
best komen ni kat youtube....

vinzer8808 2 hours ago
im indian and take this.... bodoh punye keling

Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 12:13 AM | Show all posts | Share
pembawa kavadi yg cucuk2 badan tu semo bukan ajaran sebenar agama hindu, ada tok2 sami hindu marah psl org pratikn amalan sesat ni..

http://manamatrix.blogspot.com/2 ... ance-of-kavadi.html
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 12:28 AM | Show all posts | Share
jgn lah anak melayu islam syumul duk buat OPPA JAHANAM STYLE masa MARHABAN atau BERZANJI
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 01:19 AM | Show all posts | Share

tanik lebey ke deyy
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 01:22 AM | Show all posts | Share
STONER posted on 30-1-2013 01:19 AM
tanik lebey ke deyy

kaum ni..xyah tanik pun mesti lebey lebey punyer...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 01:28 AM | Show all posts | Share
lavabilang posted on 30-1-2013 01:22 AM
kaum ni..xyah tanik pun mesti lebey lebey punyer...


lu pandai joget gangnam tak.. ke nak kena isi sepam dulu baru jd
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 01:35 AM | Show all posts | Share
STONER posted on 30-1-2013 01:28 AM
lu pandai joget gangnam tak.. ke nak kena isi sepam dulu baru jd

gangnam gangnam ni budak spm geng2 si aq aq tu je layan.....

wa layan bob dylan bila layan...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 01:40 AM | Show all posts | Share
Diaworang punya Allah tara marah kaa..??
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 01:47 AM | Show all posts | Share
aku mmg xberkenan dgn gangnam style tu...aku mmg xnampak apa2 yg best..pada aku nampak bodoh adalah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 01:53 AM | Show all posts | Share
lavabilang posted on 30-1-2013 01:35 AM
gangnam gangnam ni budak spm geng2 si aq aq tu je layan.....

wa layan bob dylan bila layan...:d ...


hahaha...lu mmg terbaik. like a rolling stone.... heaven bro..
lu kasi layan weird al yonkovic ni plak


Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 05:05 AM | Show all posts | Share
bukan apa nak iklankan CIMB
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 07:46 AM | Show all posts | Share
Baru tahu rupanya cucuk2 badan tu ajaran sesat...
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2013 07:51 AM | Show all posts | Share
tak sakit ke yang cucuk2 badan tu..pastu dok melompat-lompat menari gangnam...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-1-2013 08:37 AM | Show all posts | Share
lavabilang posted on 30-1-2013 01:35 AM
gangnam gangnam ni budak spm geng2 si aq aq tu je layan.....

wa layan bob dylan bila layan...:d ...

ha ha ha maksud hang si aq aq yg dok cita pakcik dia la nenek dia jkkk kg dia tu ka??

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

25-5-2015 03:16 PM GMT+8 , Processed in 0.144341 second(s), 10 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list