CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 13955|Reply: 36

KHASIAT RUMPAI LAUT

[Copy link]

Rank: 1

Post on 1-2-2013 03:14 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

KEPADA YG DH MKN RUMPAILAUT TU MEH SINI KITA KONGSI KHASIAT RUMPAILAUT @ KOLAGEN TU PADA DIRI ANDA.KERANA KHASIAT ITU LE TELAH MERUBAH DIRI MAUPUN KEHIDUPAN KITA
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 2-2-2013 02:27 PM |All posts
ewah..ewah..trend baru laagi ker...khasiat rumpai laut memang bagus untuk kulit..kadang2 ada juga segelintir yang mempertikai kan kebaikan rumpai laut sabah ni siap minta bukti2 lagi..saya sebagai penduduk sabah dan menetap di daerah tawau memang kira rutin memakan rumpai laut ni..memang dari zaman kecil lagi..bagus untuk kulit...kulit jadi bersih..tak pernah pun jerawat tumbuh kat muka....kepada yang diluar sana cuba lah....nak info megenai rumpai laut boleh pm..pm saya...
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 2-2-2013 07:24 PM From mobile phone |All posts
Saye baru je sminggu makan rumpai laut ni,so far xnmpk lg pape perubahan,ye la baru je lg kn..hopefully dpt le hilangkn jeragt2 sy ni..
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 2-2-2013 11:54 PM |All posts
myselfme posted on 2-2-2013 07:24 PM
Saye baru je sminggu makan rumpai laut ni,so far xnmpk lg pape perubahan,ye la baru je lg kn..hopefu ...

kna makan ikut yg disarankan,setiap mlm sapu seluruh muka kemudian basuh n gna le krim mlm yg biasa digunakan.jeragat tu kan dh bertahun ada kt muka kita so kena le sabar ..saya dh mkn ><2 bln syukur mmg jelas nmpak kepudaran jeragat
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 2-2-2013 11:58 PM |All posts
sempurna81 posted on 2-2-2013 02:27 PM
ewah..ewah..trend baru laagi ker...khasiat rumpai laut memang bagus untuk kulit..kadang2 ada juga se ...

itulah untungnya tinggal dikwsn yg memilikki khazanah laut yg berharga..kami ni baru merasa terutama saya yg tidak penah menjejakkn kaki ke sabah..terima kasih info anda..klau saya inginkn bantuan pihak tuan saya akan hubungi tuan..terima kasih


Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 3-2-2013 12:23 AM From mobile phone |All posts
twinshop posted on 2-2-2013 11:54 PM
kna makan ikut yg disarankan,setiap mlm sapu seluruh muka kemudian basuh n gna le krim mlm yg bias ...

Ow,itu la..lg satu saye ni gile kopi,so sejk pkai ni saye kene kurngkan skit caffein dlm bdn nih..
Kalo lps minum kopi, kite terus mkn bende ni blh ke?
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 3-2-2013 12:42 AM |All posts
myselfme posted on 3-2-2013 12:23 AM
Ow,itu la..lg satu saye ni gile kopi,so sejk pkai ni saye kene kurngkan skit caffein dlm bdn nih.. ...

kita minum sebelum sarapan iaitu perut kosong.bangun pg klau boleh seblom mndi gosok gg tu kita minum dulu kolagen tu dikuti secawn air suam.ini juga membuatkan kita rasa kenyang.so x da sbb kan awk minum kopi terus minum kolagen tu
mlm pula klau kita minum kafein tentulah mata kita terjegil je x rasa mengantuk kan.paling lewat kita dinner 9/10pm.>< selepas 2 jam kita nk masuk tido kita minum kolagen tu lg sekali.grenti perut kita rasa penuh@ kenyang kn.relax kjp gar perut kita tenang baru msuk tdo

saya bgtau ni sbb saya peminum tegar kafein.dulu sekurang2 4x sehari saya mesti minum nescafe.tp skrg saya hnya minum waktu ptg saja(1x) alah bisa tegal biasa
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-2-2013 01:28 AM |All posts
saya dah 3minggu try...mkn sekali dgn sunquick dan multivitamin &felinna vit c


hasilnye
muke dah flawless sket...dah xkusam sgt
dulu gile nescafe,skrg dah kurang.dulu 3-4 mug,skrg 2hari minum 1 mug je.
jerawat cepat kecut
menjaga perut dgn baik.
parut cepat hilang gak...
give me the answer  
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 3-2-2013 01:26 PM |All posts
niniewawaa posted on 3-2-2013 01:28 AM
saya dah 3minggu try...mkn sekali dgn sunquick dan multivitamin &felinna vit c

kenapa leh confius???


Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-2-2013 01:33 PM |All posts
twinshop posted on 3-2-2013 01:26 PM
kenapa leh confius???

erk....tu confius pasal benda lain...lalalala

pasal nk jd lawa xkonfius



give me the answer  
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 3-2-2013 01:48 PM |All posts
niniewawaa posted on 3-2-2013 01:33 PM
erk....tu confius pasal benda lain...lalalala

pasal nk jd lawa xkonfius

adusssssssssssss aku lg konpius ni
lalallalalal
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-2-2013 02:11 PM |All posts
twinshop posted on 3-2-2013 01:48 PM
adusssssssssssss aku lg konpius ni
lalallalalal

motep sgt nk konpius2

*sambil telan seaweed kaler gold*

give me the answer  
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 3-2-2013 02:22 PM |All posts
niniewawaa posted on 3-2-2013 02:11 PM
motep sgt nk konpius2

*sambil telan seaweed kaler gold*

dh petang2 cengini baru minum..huh ni  grenti baru bgun ekk
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-2-2013 02:28 PM |All posts
twinshop posted on 3-2-2013 02:22 PM
dh petang2 cengini baru minum..huh ni  grenti baru bgun ekk

berjam2 dah bgn...

ninie amek seaweed lepas mkn....huhuhu

mkn tghari &mlm

give me the answer  
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 3-2-2013 02:45 PM |All posts
niniewawaa posted on 3-2-2013 02:28 PM
berjam2 dah bgn...

ninie amek seaweed lepas mkn....huhuhu

laaaaaaaaaaaaa gitu plak
ish ish ishhhh
kan dh byk info mkn sblom mkn..

nini mkn gitu2 je ke?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-2-2013 04:00 PM |All posts
twinshop posted on 3-2-2013 02:45 PM
laaaaaaaaaaaaa gitu plak
ish ish ishhhh
kan dh byk info mkn sblom mkn..

ade akak kt porem ni ajor gituh kalo nk gemok...kak ina_na

sy nk gemok....kecik sgt badan ni...

give me the answer  
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 3-2-2013 04:39 PM |All posts
hehehehe ye ke ....ok lah klau cmtu
terima kasih sbb berkongsi tips
boleh akk kongsi tips tu ngan kwn2 akk nnt

akk x le gemok mana tp shape tu ada lg-maintain je lah skrg


Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 3-2-2013 11:59 PM |All posts
yang kaler purple or yang yellow lebih berkualiti? yellow tu mmg btol2 yellow or pudar2 ke arah clear sket kalernya??
(WTS)DBH S/P
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 4-2-2013 12:25 AM |All posts
aidzue posted on 3-2-2013 11:59 PM
yang kaler purple or yang yellow lebih berkualiti? yellow tu mmg btol2 yellow or pudar2 ke arah clea ...

purple paling berqualiti tp dia byk berfungsi utk dalaman serta penyakit.kuning tertumpu utk luaran iaitu kulit.klaer kuning tu mmg kuning spt dlm gmbar sbb mengunakan kaedah stim utk pengeringan
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 4-2-2013 08:29 AM |All posts
twinshop posted on 4-2-2013 12:25 AM
purple paling berqualiti tp dia byk berfungsi utk dalaman serta penyakit.kuning tertumpu utk luara ...

oooo so klo utk kecantikan kulit lebih baik amik purple or kuning?
klo nak jaga kesihatan dalaman badan tentu skali la amik purple kan.

(WTS)DBH S/P
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 4-2-2013 08:35 AM |All posts
aidzue posted on 4-2-2013 08:29 AM
oooo so klo utk kecantikan kulit lebih baik amik purple or kuning?
klo nak jaga kesihatan dalaman ...

betul tu..baik kaler purple cantik luaran tp dalaman hancusss x gna gk kan...purpe tu kira cukup pakej
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 4-2-2013 09:23 AM |All posts
hadui laa...dh brape puluh thread dh dibukak cite pasal rumpai laut ni.....korg search la dulu.....
Lelong Kurung Cotton http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=809718&page=1&
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 4-2-2013 11:18 AM |All posts
kat rumah aku ada 3kg rumpai laut color ungu.
baru order dekat member from tawau...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 4-2-2013 12:20 PM |All posts
220796 posted on 4-2-2013 09:23 AM
hadui laa...dh brape puluh thread dh dibukak cite pasal rumpai laut ni.....korg search la dulu.....

  relex  dek  ayu ...  semangat   deme  tu . tkpa ....   

aku  ader  utk  kamu .....  ;)
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 4-2-2013 01:07 PM |All posts
kalam78 posted on 4-2-2013 12:20 PM
relex  dek  ayu ...  semangat   deme  tu . tkpa ....

tak la sis...sbb byk sgt thread so byk info yg sama dh share kat situ.....
Lelong Kurung Cotton http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=809718&page=1&
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 30-9-2014 09:50 PM , Processed in 0.142978 second(s), 24 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top