CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 8711|Reply: 27

Baby Z (Z250) now in the market!!

[Copy link]

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 1-2-2013 09:19 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Perghhh.. sudah masyuk.. Z250 yg design cun macam Z800 dah lunchin dekat Indonesia.. enjin sama macam Ninja 250R 2013, cuma design saja half naked.. mari kita sama2 meleleh air liur, sebab Malaysia entah bila nak masuk nya..

http://www.kawasaki-cp.khi.co.jp/Z_special/z250/

http://tmcblog.com/2013/01/31/all-new-kawasaki-z250/




























Krn wang abg disyng.Tiada wang abg melayang.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-2-2013 01:47 AM |All posts
aduh seksinya..sejak bace berita pasal moto ni launching kat indon aku da jatuh cinta..harap2 Sun Rock bawak moto ni masuk sini dan harap2 harga murah lg dr full fairing ninja
sepi itu kadang kadang indah
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 2-2-2013 12:22 PM |All posts
Mungkin murah RM2-3K daripada Ninja 250R.. apa2 pun kita tunggu..
Krn wang abg disyng.Tiada wang abg melayang.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 2-2-2013 09:30 PM |All posts
betul tu aku rase mesti murah 2-3 k je tu sebab da tolak cost untuk fairing ..niat di hati nak angkat blade naked 250 tapi tunggu dulu sebab moto ni sgt seksi..sempat lagi la nak kumpul duit
sepi itu kadang kadang indah
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 6-2-2013 12:07 PM |All posts
arghh aku benci aku benciiiii
KTM ke port klang delay 6 menet   Mission : menCANTAS kedit Fatehana   
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 6-2-2013 01:30 PM |All posts
genchi posted on 6-2-2013 12:07 PM
arghh aku benci aku benciiiii

ngapa sihhh... tiba2 aja mahu benci sama gue....

biar betul....??
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 6-2-2013 04:41 PM |All posts
comey motor ni...
vroommmmmm...........
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 6-2-2013 10:18 PM |All posts
ninja 250 2013 pun tak nampak bayang lagi.. harap dapat usha pak pulisi jer pakai.. ni entah bila tak tau la..

Krn wang abg disyng.Tiada wang abg melayang.
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator Legenderer

Post on 18-2-2013 02:38 PM |All posts
ryo_takahashi1 posted on 6-2-2013 01:30 PM
ngapa sihhh... tiba2 aja mahu benci sama gue....

benci sbb boleh tgk saja tp tak dpt memiliki.. jelly sgt kt owang yg beli tuh rasa nak rompak saja
KTM ke port klang delay 6 menet   Mission : menCANTAS kedit Fatehana   
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 19-2-2013 10:52 AM |All posts
skang moto ni dah kuar kt M'sia kan...kat basement ofis aku dh ada...sapelah tuannye....
a power without justice is tyranny
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-2-2013 12:25 PM |All posts
zulka posted on 19-2-2013 10:52 AM
skang moto ni dah kuar kt M'sia kan...kat basement ofis aku dh ada...sapelah tuannye....

tak masuk lagi ler bro.. z250 ni still tak officially launch kat sini.. yg ko tengok tu abg dia z800... design mmg sama.. cuma 4 dapur 4 inline bunyi mmg sedap.. yg z250 bunyi mcm nininja 250 bunyi mesin tebu.. hehehe..



Ini Z800.. tengok dia punya manifold/besi ekjos.. ada 4 ketul..



Ini baru Z250.. manifold 2 ketul..
Krn wang abg disyng.Tiada wang abg melayang.
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 19-2-2013 02:00 PM |All posts
azwandyazizan posted on 19-2-2013 12:25 PM
tak masuk lagi ler bro.. z250 ni still tak officially launch kat sini.. yg ko tengok tu abg dia z8 ...

betul la bro....
baru lepas borak dgn owner dia tadi....
Z800 tak mampu la...RM47K tu...
a power without justice is tyranny
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 19-2-2013 02:36 PM |All posts
azwandyazizan posted on 19-2-2013 12:25 PM
tak masuk lagi ler bro.. z250 ni still tak officially launch kat sini.. yg ko tengok tu abg dia z8 ...

yeap... mmg tak masuk lagi... dan takde perancangan nak masuk dlm tempoh terdekat pun....

biar betul....??
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 19-2-2013 05:15 PM |All posts
yg 250 pon dok mimpi je, apatah yg z250 nie.....makin bermimpi la aku nie
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 19-2-2013 06:55 PM |All posts
zulka posted on 19-2-2013 02:00 PM
betul la bro....
baru lepas borak dgn owner dia tadi....
Z800 tak mampu la...RM47K tu...

Amik gambar ler.. as proof.. Z250 ni TAK MASUK MALAYSIA lagi.. mcm dulu2 Ninja 250R 2013 la.. member aku beriya2 mengaku nampak.. ni sebelum Polis pakai lagi.. rupa2nya dia nampak ZX6.. design lebih kurang ajer..
Krn wang abg disyng.Tiada wang abg melayang.
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 20-2-2013 08:34 AM |All posts
azwandyazizan posted on 19-2-2013 06:55 PM
Amik gambar ler.. as proof.. Z250 ni TAK MASUK MALAYSIA lagi.. mcm dulu2 Ninja 250R 2013 la.. memb ...

erk...maksud aku betul la ko cakap, moto yg aku nmpak kat basement ofis aku tu Z800..............hmmm dia manager boleh la beli....
a power without justice is tyranny
Reply

Props Report

Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18Rank: 18

Post on 20-2-2013 08:41 AM |All posts
azwandyazizan posted on 6-2-2013 10:18 PM
ninja 250 2013 pun tak nampak bayang lagi.. harap dapat usha pak pulisi jer pakai.. ni entah bila ta ...

dah ade kt mesia dahh

aku pon tgh kire2 nk angkat ninja250 ni...tp lawo gak naked tu..adehh pening2
i love my wife!!!
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 20-2-2013 11:58 AM |All posts
Dua2 cantik menawan.. tapi aku ni jenis suka touring.. motor apa pun aku beli mesti pasang box.. aku rasa Z250 tu mcm sesuai ja dgn aku.. xpun tunggu kot2 kawa nak bawak keluar baby V plak.. Versys 250.. hehehe..
Krn wang abg disyng.Tiada wang abg melayang.
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 2-3-2013 02:17 PM |All posts
Berita panas!!!!!!!!!!!!!!!

Motor ni dah diumumkan akan masuk Malaysia pada TAHUN INI. Surat dah sampai dari Kawasaki Sun Rock untuk kedai motor buat tempahan untuk diletakkan di kedai mereka. Jadi siapa nak book, boleh book. Dimaklumkan juga motor CKD ini hanya akan masuk pada bulan SEPTEMBER 2013.


Harap maklum.
meowwwwwwwwwwww...!!!!!!!!
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 4-3-2013 08:05 AM |All posts
firdaruddin posted on 2-3-2013 02:17 PM
Berita panas!!!!!!!!!!!!!!!

Motor ni dah diumumkan akan masuk Malaysia pada TAHUN INI. Surat dah  ...

mana dapat berita ni bro...??

biar betul....??
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 4-3-2013 12:21 PM |All posts
ryo_takahashi1 posted on 4-3-2013 08:05 AM
mana dapat berita ni bro...??

dari kedai motor.

meowwwwwwwwwwww...!!!!!!!!
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 4-3-2013 04:40 PM |All posts
dah ada kt M'sia...
Labuan & KK dah ada..

a power without justice is tyranny
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 4-3-2013 04:42 PM |All posts
a power without justice is tyranny
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 6-3-2013 01:01 PM |All posts
awat la ni enjin moto camni dah tak 4 inline..
KILLING PEOPLE IS EASY, BEING POLITICALLY CORRECT IS PAIN IN THE ASS
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 7-3-2013 02:06 PM |All posts
4 inline 250 depa kata valve kecik sangat.. besar duit 5-10 sen.. valve selalu patah.. kaki rembas motor mmg akan menyaksikan moto banyak lepak bengkel daripada atas jalan.. tak caya tengok apa sudah jadi pada zxr 250.. yg ada mcm tiub vacuum cleaner dekat tank tuh..
Krn wang abg disyng.Tiada wang abg melayang.
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 23-12-2014 01:44 AM , Processed in 0.153524 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top