CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return to list New
View: 10442|Reply: 27

Baby Z (Z250) now in the market!!

[Copy link]
Post time 1-2-2013 09:19 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Perghhh.. sudah masyuk.. Z250 yg design cun macam Z800 dah lunchin dekat Indonesia.. enjin sama macam Ninja 250R 2013, cuma design saja half naked.. mari kita sama2 meleleh air liur, sebab Malaysia entah bila nak masuk nya..

http://www.kawasaki-cp.khi.co.jp/Z_special/z250/

http://tmcblog.com/2013/01/31/all-new-kawasaki-z250/




























Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2013 01:47 AM | Show all posts | Share
aduh seksinya..sejak bace berita pasal moto ni launching kat indon aku da jatuh cinta..harap2 Sun Rock bawak moto ni masuk sini dan harap2 harga murah lg dr full fairing ninja
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-2-2013 12:22 PM | Show all posts | Share
Mungkin murah RM2-3K daripada Ninja 250R.. apa2 pun kita tunggu..
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2013 09:30 PM | Show all posts | Share
betul tu aku rase mesti murah 2-3 k je tu sebab da tolak cost untuk fairing ..niat di hati nak angkat blade naked 250 tapi tunggu dulu sebab moto ni sgt seksi..sempat lagi la nak kumpul duit
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 12:07 PM | Show all posts | Share
arghh aku benci aku benciiiii
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 01:30 PM | Show all posts | Share
genchi posted on 6-2-2013 12:07 PM
arghh aku benci aku benciiiii

ngapa sihhh... tiba2 aja mahu benci sama gue....

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 04:41 PM | Show all posts | Share
comey motor ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-2-2013 10:18 PM | Show all posts | Share
ninja 250 2013 pun tak nampak bayang lagi.. harap dapat usha pak pulisi jer pakai.. ni entah bila tak tau la..

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2013 02:38 PM | Show all posts | Share
ryo_takahashi1 posted on 6-2-2013 01:30 PM
ngapa sihhh... tiba2 aja mahu benci sama gue....

benci sbb boleh tgk saja tp tak dpt memiliki.. jelly sgt kt owang yg beli tuh rasa nak rompak saja
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 10:52 AM | Show all posts | Share
skang moto ni dah kuar kt M'sia kan...kat basement ofis aku dh ada...sapelah tuannye....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-2-2013 12:25 PM | Show all posts | Share
zulka posted on 19-2-2013 10:52 AM
skang moto ni dah kuar kt M'sia kan...kat basement ofis aku dh ada...sapelah tuannye....

tak masuk lagi ler bro.. z250 ni still tak officially launch kat sini.. yg ko tengok tu abg dia z800... design mmg sama.. cuma 4 dapur 4 inline bunyi mmg sedap.. yg z250 bunyi mcm nininja 250 bunyi mesin tebu.. hehehe..



Ini Z800.. tengok dia punya manifold/besi ekjos.. ada 4 ketul..



Ini baru Z250.. manifold 2 ketul..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 02:00 PM | Show all posts | Share
azwandyazizan posted on 19-2-2013 12:25 PM
tak masuk lagi ler bro.. z250 ni still tak officially launch kat sini.. yg ko tengok tu abg dia z8 ...

betul la bro....
baru lepas borak dgn owner dia tadi....
Z800 tak mampu la...RM47K tu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 02:36 PM | Show all posts | Share
azwandyazizan posted on 19-2-2013 12:25 PM
tak masuk lagi ler bro.. z250 ni still tak officially launch kat sini.. yg ko tengok tu abg dia z8 ...

yeap... mmg tak masuk lagi... dan takde perancangan nak masuk dlm tempoh terdekat pun....

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 05:15 PM | Show all posts | Share
yg 250 pon dok mimpi je, apatah yg z250 nie.....makin bermimpi la aku nie
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-2-2013 06:55 PM | Show all posts | Share
zulka posted on 19-2-2013 02:00 PM
betul la bro....
baru lepas borak dgn owner dia tadi....
Z800 tak mampu la...RM47K tu...

Amik gambar ler.. as proof.. Z250 ni TAK MASUK MALAYSIA lagi.. mcm dulu2 Ninja 250R 2013 la.. member aku beriya2 mengaku nampak.. ni sebelum Polis pakai lagi.. rupa2nya dia nampak ZX6.. design lebih kurang ajer..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 08:34 AM | Show all posts | Share
azwandyazizan posted on 19-2-2013 06:55 PM
Amik gambar ler.. as proof.. Z250 ni TAK MASUK MALAYSIA lagi.. mcm dulu2 Ninja 250R 2013 la.. memb ...

erk...maksud aku betul la ko cakap, moto yg aku nmpak kat basement ofis aku tu Z800..............hmmm dia manager boleh la beli....
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 08:41 AM | Show all posts | Share
azwandyazizan posted on 6-2-2013 10:18 PM
ninja 250 2013 pun tak nampak bayang lagi.. harap dapat usha pak pulisi jer pakai.. ni entah bila ta ...

dah ade kt mesia dahh

aku pon tgh kire2 nk angkat ninja250 ni...tp lawo gak naked tu..adehh pening2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-2-2013 11:58 AM | Show all posts | Share
Dua2 cantik menawan.. tapi aku ni jenis suka touring.. motor apa pun aku beli mesti pasang box.. aku rasa Z250 tu mcm sesuai ja dgn aku.. xpun tunggu kot2 kawa nak bawak keluar baby V plak.. Versys 250.. hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2013 02:17 PM | Show all posts | Share
Berita panas!!!!!!!!!!!!!!!

Motor ni dah diumumkan akan masuk Malaysia pada TAHUN INI. Surat dah sampai dari Kawasaki Sun Rock untuk kedai motor buat tempahan untuk diletakkan di kedai mereka. Jadi siapa nak book, boleh book. Dimaklumkan juga motor CKD ini hanya akan masuk pada bulan SEPTEMBER 2013.


Harap maklum.
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2013 08:05 AM | Show all posts | Share
firdaruddin posted on 2-3-2013 02:17 PM
Berita panas!!!!!!!!!!!!!!!

Motor ni dah diumumkan akan masuk Malaysia pada TAHUN INI. Surat dah  ...

mana dapat berita ni bro...??

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2013 12:21 PM | Show all posts | Share
ryo_takahashi1 posted on 4-3-2013 08:05 AM
mana dapat berita ni bro...??

dari kedai motor.

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2013 04:40 PM | Show all posts | Share
dah ada kt M'sia...
Labuan & KK dah ada..

Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2013 04:42 PM | Show all posts | Share
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2013 01:01 PM | Show all posts | Share
awat la ni enjin moto camni dah tak 4 inline..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-3-2013 02:06 PM | Show all posts | Share
4 inline 250 depa kata valve kecik sangat.. besar duit 5-10 sen.. valve selalu patah.. kaki rembas motor mmg akan menyaksikan moto banyak lepak bengkel daripada atas jalan.. tak caya tengok apa sudah jadi pada zxr 250.. yg ada mcm tiub vacuum cleaner dekat tank tuh..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

1-9-2015 08:06 PM GMT+8 , Processed in 0.710960 second(s), 15 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list