CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 5031|Reply: 12

Bumbung Satria

[Copy link]
Post time 4-2-2013 12:58 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam Semua....

Bumbung satria aku dh keluar jerawat karat...padahal baru je cat awal tahun lepas....baru bape bulan dh keluar balik....apakah penyelesaiannye?.....cat balik?....kikis karat..then tampal stiker bumbung?.....tukar bumbung baru?...kalau tukar bumbung bape kos ye?....kene endorsed JPJ x?....harap abang2 otai dapat bantu saye....time kasih  

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 02:32 AM | Show all posts | Share
ni kes cat x betul la ni. patutnya time cat tu tukang cat tu kena kikis semua karat2 yg ada b4 cat....

kalo aku jd ko aku cat balik je tp cari kedai yg baik punya. modal besar x per janji hasil puas hati.

nak tkr bumbung br mcm membazir la plk. lain la kalo bumbung sedia ada ni dah teruk sgt, ada bocor ke apa...
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2013 09:25 AM | Show all posts | Share
kete satria/wira keluaran tahun 98 kebawah memang ada penyakit jerawat kat bumbung,pintu,bonet...
jerawat tu berpunca dari gam silikon utk lekatkan tulang pada bumbung....
utk info , kalau jerawat tu dah naik....hantarla ke kedai cat terbaik sekalipun lambat laun jerawat tetap akan naik juga....
dulu kete wira akupun sama....jerawat kat pintu dan bumbung....mcm2 aku buat.....siap korek dgn grinder sumbat silikon....
tak lama pastu tempat lain pula naik.....
cuma satu cara.....tukar bumbung/pintu....habis citer....
kalau bumbung satria aku tak sure berapa rm....tapi kalau wira RM300 (biasa punya)... kalau yg baik sket RM500
ada org ckp....satria dgn putra mahal sket...wallahualam....
ko pegi tanya kat kedai spare part berapa harganya......
upah pasang dlm RM250 ke RM300....itu belum masuk cat lagi....
ko standby jelah dlm RM1K.......ntah2 lebih kot....
memang rumit sket nak tukar bumbung pasal nak kena buka cermin depan blakang.....
risiko cermin pecah pun sgt tinggi....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-2-2013 11:23 PM | Show all posts | Share
zulka posted on 4-2-2013 09:25 AM
kete satria/wira keluaran tahun 98 kebawah memang ada penyakit jerawat kat bumbung,pintu,bonet...
j ...

time kasih atas jawapan....agak2 nye...lama xproses nk tukar bumbung?.....ok x, kalau dh tukar ....xyah cat....wrap sticker je 1 bumbung?
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2013 08:46 AM | Show all posts | Share
DausSkate posted on 4-2-2013 11:23 PM
time kasih atas jawapan....agak2 nye...lama xproses nk tukar bumbung?.....ok x, kalau dh tukar . ...

tengok kedai juga..
kalau kebteulan kete byk, mungkin 2,3 hari juga...
proses dia kejap je, cuma nak kena tggu gam cermin tu dah kering baru kete bleh jalan...
kalau tak nak catpun boleh.....kalau yg murah punya tu kaler hitam, yg mahal sket kaler kelabu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 5-2-2013 10:18 PM | Show all posts | Share
zulka posted on 5-2-2013 08:46 AM
tengok kedai juga..
kalau kebteulan kete byk, mungkin 2,3 hari juga...
proses dia kejap je, cuma ...

owh..ok...tenkiu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 01:06 AM | Show all posts | Share
kalu tukar yg kaler itam (x ori), terus cat.. Kalu biarkan, kejap je karat terukk.. yg kelabu (ori) tahan lama sikit kalu tak cat... Tapi lebih baik cat terus -- alaa.. kos cat dlm 2 rat je pun
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2013 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
DausSkate posted on 4-2-2013 11:23 PM
time kasih atas jawapan....agak2 nye...lama xproses nk tukar bumbung?.....ok x, kalau dh tukar . ...

Boleh je ! I pun lekat carbon sticker Lagi Jimat
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2013 07:30 AM | Show all posts | Share
baik tukar bumbung terus, mahal utk model satria/putra,,
gosok pun nti tmpat lain akan naik karat jgak, mcm kanser
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2013 09:53 AM | Show all posts | Share
tukar bumbung jer...gosok pun naik karat jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2013 12:37 PM | Show all posts | Share


dah alang2 buat convertible jer bro...baru gempaq...dah alang2 lagi repair lagi takde value..buat mcm ni lagi best
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2013 10:48 AM | Show all posts | Share
saama macam keta saya..
baru cat je smlm tgok dah keluar balik karat
dah la kena paw smpai dekat 6k..
betoi bewak punya cinaaa
cat pon bnyak tanggal
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2013 11:25 AM | Show all posts | Share
cheida_mymee18 posted on 28-6-2013 10:48 AM
saama macam keta saya..
baru cat je smlm tgok dah keluar balik karat
dah la kena paw smpai dekat  ...

refer posting aku no #3
kan aku dah cakap dah...cat pun tak guna..
kan dah rugi...

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

3-9-2015 02:56 AM GMT+8 , Processed in 0.056375 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list