Chinese
Facebook Login
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Hari Raya
Euro2016
Search
31008
View
715
Reply

[Tempatan] 'Unfriend' kawan-kawan yang annoying dalam facebook!

[Copy link]

Author: ifanonline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-2-2013 09:25 AM | Show all posts |Read mode
Unfriending annoying people hurts their feelings
                                
                                                         
February 06, 2013
                                                                                                                                                                                                                                                       
'Unfriend' someone on Facebook and you risk breaking ties with them forever, according to a new study. C AFP pic



LONDON, Feb 6 C Unfriend someone on Facebook whose posts you find annoying? A new study finds that that person may avoid you, forever.

Study author Christopher Sibona, a computer science doctoral student at the University of Colorado in Denver, says that while a lot of people use social networks as a source of entertainment, your Facebook actions can have real world consequences.

He found that 40 per cent of people surveyed said they would steer clear of anyone in real life who had unfriended them on Facebook.



Another 10 per cent were unsure.


Women said they would avoid contact more than men.


The study, published this month by the Hawaii International Conference on System Sciences, was based on 582 survey responses gathered via Twitter.


Sibona outlines the top four reasons people are unfriended on Facebook:


1. Frequent, unimportant posts


2. Polarising posts usually about politics or religion


3. Inappropriate posts involving sexist, racist remarks


4. Being boring: drab posts about kids, food, etc.



However, being unfriended can trigger feelings of ostracism, which can have important psychological consequences for those to whom it occurs.


Yet, science does support unfriending a recent ex from your social media circuit: a study finds that cyberstalking exes on Facebook delays your post-breakup recovery and personal growth.


The solution: cut ties and click Unfriend.


That study was published last September in the journal Cyberspychology, Behaviour, and Social Networking. C AFP-Relaxnews

Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:36 AM | Show all posts
alamak.. sy baru unfriend ds najib habis dia tak tegur sy lepas ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2013 09:37 AM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 6-2-2013 09:36 AM
alamak.. sy baru unfriend ds najib habis dia tak tegur sy lepas ni
2. Polarising posts usually about politics or religion
mungkin ini sebabnya...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:37 AM | Show all posts
hahah..aku paling meluat dan meyampah tengok kwn-kwn aku yg dah kahiwn tapi post rindu rinduan macam tak jumpa laki kat rumah...

-miss u b,
b pula  jwb miss u too honey..habis dlm rmh atas katil korang x sempat nak ucap lab u lab me ka???

-b, anak dalam perut kita gerak gerak la
habis ms kat rmh atas katil ko x suruh ka laki kau usap perut tu?

sungguh geli hokey..
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:38 AM | Show all posts
Ada notification ye bila unfriend ni....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2013 09:38 AM | Show all posts
4. Being boring: drab posts about kids, food, etc.


selalunya wanita2 yg suka post hal2 ni...mcm la dier sorang ade anak...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:38 AM | Show all posts
huhu
fb fren penting sgt la kot
even tho takde tegur sepanjang jadi fren

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2013 09:40 AM | Show all posts
ogata posted on 6-2-2013 09:37 AM
hahah..aku paling meluat dan meyampah tengok kwn-kwn aku yg dah kahiwn tapi post rindu rinduan macam ...

mcm la dier sorang kawin...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:40 AM | Show all posts
ifanonline posted on 6-2-2013 09:37 AM
mungkin ini sebabnya...

haha. aq unfriend dia, sebab dia upload gmbr makan petai ckp berjiwa rakyat aq makan petai tiap2 hari tak de nye upload.. haram jadah.. selama ni dia makan batu kayu ke apa? sampai makan petai di ckp berjiwa rakyat??
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:41 AM | Show all posts
ogata posted on 6-2-2013 09:37 AM
hahah..aku paling meluat dan meyampah tengok kwn-kwn aku yg dah kahiwn tapi post rindu rinduan macam ...

this is sebabnya ramai yang unfren
jelek kann
mcm dia sorg aje ada laki

lagi jelik if post:-

-nite2 nak tido ni (and knowing mereka adalah baru kawin etc).. confirm la lepas tu sanggama kan? tu pon mau story ka??
-encik husband, encik husband

and dlm list aku ada sorg ummah ni kalau post kat fb mesti berjela2
mcm BLOG.. kurang ada 3 perenggan!!! detailss gila from masakan to masalah kerja...

memo office pon dia boleh gagah taip 1 1
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:41 AM | Show all posts
Alternative kepada unfriend, hide feed dari orang yang annoying tu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:41 AM | Show all posts
ifanonline posted on 6-2-2013 09:38 AM
selalunya wanita2 yg suka post hal2 ni...mcm la dier sorang ade anak...

setuju bang...asik2 buh gambo anak dia dgn harapan org puji anak dia comel la, lawa la, bijak la
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:42 AM | Show all posts
ifanonline posted on 6-2-2013 09:37 AM
mungkin ini sebabnya...

nak post psl politik tu tak pe klau skali skali tp klau dah ober.... posting mcm menulis blog.... mmg angin je rasa nak unfriend
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:43 AM | Show all posts
kalu unfriend seseorg,dia dpt notification tak?
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:43 AM | Show all posts
Alaa.. Kalau takut putus kawan tu di alam nyata, HIDE je lah kawan tu punya FB (jgn remove)... Bila HIDE semua post annoying dari 'fren' tu takkan keluar dah kat wall... Aman donia
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:43 AM | Show all posts
dino posted on 6-2-2013 09:42 AM
nak post psl politik tu tak pe klau skali skali tp klau dah ober.... posting mcm menulis blog....  ...

bang dino jom add fb
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:44 AM | Show all posts
awek_ganu posted on 6-2-2013 09:43 AM
kalu unfriend seseorg,dia dpt notification tak?

Rasanya tak dpt (bercakap melalui pengalaman)
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:45 AM | Show all posts
slalu kalau ada fren request aku tgk mutual frens dulu, pastu belek2 wall dorg kejap..
Klu x best time tu jugak aku unfriend..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2013 09:47 AM | Show all posts
Manami posted on 6-2-2013 09:43 AM
Alaa.. Kalau takut putus kawan tu di alam nyata, HIDE je lah kawan tu punya FB (jgn remove)... Bila  ...

betul...kadang2 kawan2 ade yg semak kan wall dgn sampah sarap punya post...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:48 AM | Show all posts
Status fb pompuan...

- bangun2 pagi tetiba ada galaxy note kat tepi bantal... terkejut sekejap.. tenkiu bie........
Atau
- malas nyer nak gi memana minggu nih, tp bie dah beli tiket cuti ke sabah...ishk.. beratnyer kaki...

Satu lagi...

Pagi nih berak cirit plak...biasa nyer tak.. semalam makan apa yer...


Aduhai....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-2-2013 09:48 AM | Show all posts
kuat penangan facebook ni...yahudi punya pasal...celaka punya zuckerberg...habih putus saudara mara sesama islam...kapir tul...
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:49 AM | Show all posts
ifanonline posted on 6-2-2013 09:47 AM
betul...kadang2 kawan2 ade yg semak kan wall dgn sampah sarap punya post...

Ada tu, baru lps kentut pon nak cerita kat pablik .. Belum lagi bab post pic duck face
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:50 AM | Show all posts
cikatilia posted on 6-2-2013 09:41 AM
this is sebabnya ramai yang unfren
jelek kann
mcm dia sorg aje ada laki

tu la yg menaip mcm blog tu angin nengok..... penuh satu page die punya post je...
aku klau nak share psl makan ka apa ka... aku guna whatsapp... family group... bkn nak show off.... sesame sendiri je
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:50 AM | Show all posts
Manami posted on 6-2-2013 09:43 AM
Alaa.. Kalau takut putus kawan tu di alam nyata, HIDE je lah kawan tu punya FB (jgn remove)... Bila  ...

macamana nak hide??
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2013 09:51 AM | Show all posts
c===8 posted on 6-2-2013 09:43 AM
bang dino jom add fb

jom....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084191s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list