CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 2463|Reply: 30

[INFORMASI] Ilustrasi Di Dalam Kem Tahanan Tentera Korea Utara (7 Gambar)

[Copy link]

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 15-2-2013 01:56 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Korea Utara negara yang paling tertutup di muka bumi ini. Negara Komunis ini tidak membenarkan penduduknya keluar negara [tetapi seramai 3000 dalam setahun cuba melarikan diri ke Korea Selatan mati akibat ditembak oleh askar-askar Korea Utara] dan menyekat pelancong untuk datang ke negara komunis ini.Sungguh misteri sekali negara ini. Dikhabarkan jumlah tahanan yang ada di kem-kem tahanan di seluruh Korea utara melebihi 200,000 orang dan apabila seseorang tahanan disumbat di dalam kem tahanan ini, tidak ada harapan untuk lihat dunia lagi.

Gambaran di bawah adalah ilutrasi yang dilukis oleh salah seorang tahanan yang berjaya melarikan diri dari tahanan.















p/s : Pergh.. kejam beb.. Mamat yang buat berjaya larikan diri ni siap tulis novel menceritakan keadaan kat dalam kem tahanan tu..leh tgk kat link kt bawah..

Kredit: http://www.akustressgiler.blogspot.com/
1

View rating log

Change your life today. Don't gamble on the future, act now, without delay.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 15-2-2013 02:01 PM |All posts
Kejam.. tak berperikemanusiaan.. macam mane mereka hadapi nye
Sabun susu beras 3 ketul RM 15
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 15-2-2013 02:09 PM |All posts
perghhh...mmg sadis neh...
Reply

Props Report

TJ2 Phone Verified User 

Rank: 3Rank: 3

Post on 15-2-2013 02:20 PM |All posts
kejam giler...
Kau atau dia.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 15-2-2013 02:28 PM |All posts
tapi kat malaysia nih....
ramai yg sokong komunis....
kononnyer perjuang kemerdekaan sebenar.......
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 15-2-2013 03:00 PM |All posts
bila la north korea nie nak kene bala..
New Begining
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 15-2-2013 04:16 PM |All posts
yang ni terang2 menganiaya rakyat sendrik, nape US tanak kecoh2...  nak gak ganggu middle east country je...
jangan dibuang bayi suci itu...  meh sini bagi kat aku...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 15-2-2013 04:26 PM |All posts
Negara yg gang nam style takut nk tegur bro...
*GGH member #017
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 15-2-2013 06:44 PM |All posts
mcmn nak dismantle nuclear weapon depa ni?
....stupidity at the highest levels!
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 15-2-2013 07:11 PM |All posts
Ya Allah malangnya sesapa yang dilahirkan jadik warganegara north korea nihhhh
Yeongwonhi Saranghae ♥♥
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 15-2-2013 07:54 PM |All posts
kejamnye!!
instinct cannot be deceive
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 16-2-2013 11:18 AM |All posts
syukur ler.. negara kita diperintah oleh BN dan ditadbir oleh bijan dan ahkak pink
I know the system is a failure, but I'm just doing my job and collecting my dues
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 16-2-2013 01:55 PM |All posts
aku dah banyak baca dan tengok gambar pasal kekejaman Korea Utara ni....memang kejam dia orang ni dengan rakyaat  sendiri..... kena torture dalam penjara, malah kanak2 pun kena jugak.

pernah tengok satu dokumentari satu kumpulan orang2 dari Korea Selatan yg buat satu lawatan ke China....tempat yg dituju betul2 bersempadan dgn Korea Utara, cuma dipisahkan olih sebatang sungai je. Lawatan tu bukan semata2 melancong tapi dlam diam2 untuk bertemu sanak saudara dari Korea utara.

Waktu siang cuma berdiri kat tebing sungai dan pandang je ke Korea Utara, sedangkan yg kat Korea utara, sorang pun tak berani nak pandang sbb ada je spy yg berkeliaran. Waktu malam sapa2 yg berani tu berenang menyeludup ke China jumpa saudara mara dia dari Korea Selatan. Lepas tu berenang balik ke Korea Utara....kalau nasib baik lepas lah, kalau tak  siap lah kena tembak.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-2-2013 03:20 PM |All posts
kadang2 aku terpikir rakyat korea utara kenal x psy,super junior, bigbang, girls generation ni..
DaRi jAuH kU bErLaRi mEnGeJaR mImPi MiMpI BeRaT rAsAnYa kU dApAtKaN sEmUa~~~
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 16-2-2013 03:27 PM |All posts
cmf_Kimmy posted on 16-2-2013 01:55 PM
aku dah banyak baca dan tengok gambar pasal kekejaman Korea Utara ni....memang kejam dia orang ni de ...

Kalau dah lepas berenang ke China tu baik lari je...tkyh patah balik gi negara jahanam tu...
you playing a game right now - Aitthipat Kulapongvanich
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 17-2-2013 12:23 AM |All posts
azrain98 posted on 16-2-2013 03:27 PM
Kalau dah lepas berenang ke China tu baik lari je...tkyh patah balik gi negara jahanam tu...

kalau dia tak balik, keluarga dia yg masih tinggal diKorea Utara akan diseksa atau dibunuh.....ni tak kira samada mak bapak, adik beradik, isteri atau pun anak .
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 17-2-2013 12:38 AM |All posts
Teramat le kejamnya
Inggit...many many... see see... U luck me todayyy
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 17-2-2013 07:10 PM |All posts
cmf_Kimmy posted on 17-2-2013 12:23 AM
kalau dia tak balik, keluarga dia yg masih tinggal diKorea Utara akan diseksa atau dibunuh.....ni  ...

oh ingt se-family berenang beramai2
you playing a game right now - Aitthipat Kulapongvanich
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 17-2-2013 08:10 PM |All posts
Sadisnyer.....
aku yg inesen...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 17-2-2013 10:03 PM |All posts
kejamnya

esp preggy lady tu



#DoaforMH370
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 18-2-2013 10:05 AM |All posts
kejam!!!!!!!!!!!!!!!!!!
di manakah nilai kemnusiaan?
tak habis habis moyan
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 18-2-2013 10:13 AM |All posts
kalau dah masuk penjara kira sign mati la..
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 18-2-2013 10:27 AM |All posts
kesian kat mereka yg tinggal kat korea utara ni...mcm menunggu masa je
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 18-2-2013 12:14 PM |All posts
Zalim.........
effort fait la force
espoir, l'arme secrte
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 19-2-2013 03:42 PM |All posts
ramai ke umat korea utara ni.. yg masuk jail je dah ramai 200k orang. kalo depa zalim rakyat2 depa ni bape kerat je yang tinggal ?
saper nak apply loan 10 minit lulus mcm iklan kat tv sila pm
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 17-4-2014 03:07 AM , Processed in 0.160680 second(s), 42 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top