Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
12Next
Return to list New
3935
View
30
Reply

[INFORMASI] Ilustrasi Di Dalam Kem Tahanan Tentera Korea Utara (7 Gambar)

[Copy link]

Author: novelloverzz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-2-2013 01:56 PM | Show all posts |Read mode
Korea Utara negara yang paling tertutup di muka bumi ini. Negara Komunis ini tidak membenarkan penduduknya keluar negara [tetapi seramai 3000 dalam setahun cuba melarikan diri ke Korea Selatan mati akibat ditembak oleh askar-askar Korea Utara] dan menyekat pelancong untuk datang ke negara komunis ini.Sungguh misteri sekali negara ini. Dikhabarkan jumlah tahanan yang ada di kem-kem tahanan di seluruh Korea utara melebihi 200,000 orang dan apabila seseorang tahanan disumbat di dalam kem tahanan ini, tidak ada harapan untuk lihat dunia lagi.

Gambaran di bawah adalah ilutrasi yang dilukis oleh salah seorang tahanan yang berjaya melarikan diri dari tahanan.















p/s : Pergh.. kejam beb.. Mamat yang buat berjaya larikan diri ni siap tulis novel menceritakan keadaan kat dalam kem tahanan tu..leh tgk kat link kt bawah..

Kredit: http://www.akustressgiler.blogspot.com/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2013 02:01 PM | Show all posts
Kejam.. tak berperikemanusiaan.. macam mane mereka hadapi nye
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2013 02:09 PM | Show all posts
perghhh...mmg sadis neh...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2013 02:20 PM | Show all posts
kejam giler...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2013 02:28 PM | Show all posts
tapi kat malaysia nih....
ramai yg sokong komunis....
kononnyer perjuang kemerdekaan sebenar.......
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2013 03:00 PM | Show all posts
bila la north korea nie nak kene bala..
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2013 04:16 PM | Show all posts
yang ni terang2 menganiaya rakyat sendrik, nape US tanak kecoh2...  nak gak ganggu middle east country je...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2013 04:26 PM | Show all posts
Negara yg gang nam style takut nk tegur bro...
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2013 06:44 PM | Show all posts
mcmn nak dismantle nuclear weapon depa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2013 07:11 PM | Show all posts
Ya Allah malangnya sesapa yang dilahirkan jadik warganegara north korea nihhhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2013 07:54 PM | Show all posts
kejamnye!!
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 11:18 AM | Show all posts
syukur ler.. negara kita diperintah oleh BN dan ditadbir oleh bijan dan ahkak pink
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 01:55 PM | Show all posts
aku dah banyak baca dan tengok gambar pasal kekejaman Korea Utara ni....memang kejam dia orang ni dengan rakyaat  sendiri..... kena torture dalam penjara, malah kanak2 pun kena jugak.

pernah tengok satu dokumentari satu kumpulan orang2 dari Korea Selatan yg buat satu lawatan ke China....tempat yg dituju betul2 bersempadan dgn Korea Utara, cuma dipisahkan olih sebatang sungai je. Lawatan tu bukan semata2 melancong tapi dlam diam2 untuk bertemu sanak saudara dari Korea utara.

Waktu siang cuma berdiri kat tebing sungai dan pandang je ke Korea Utara, sedangkan yg kat Korea utara, sorang pun tak berani nak pandang sbb ada je spy yg berkeliaran. Waktu malam sapa2 yg berani tu berenang menyeludup ke China jumpa saudara mara dia dari Korea Selatan. Lepas tu berenang balik ke Korea Utara....kalau nasib baik lepas lah, kalau tak  siap lah kena tembak.
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 03:20 PM | Show all posts
kadang2 aku terpikir rakyat korea utara kenal x psy,super junior, bigbang, girls generation ni..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2013 03:27 PM | Show all posts
cmf_Kimmy posted on 16-2-2013 01:55 PM
aku dah banyak baca dan tengok gambar pasal kekejaman Korea Utara ni....memang kejam dia orang ni de ...

Kalau dah lepas berenang ke China tu baik lari je...tkyh patah balik gi negara jahanam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 12:23 AM | Show all posts
azrain98 posted on 16-2-2013 03:27 PM
Kalau dah lepas berenang ke China tu baik lari je...tkyh patah balik gi negara jahanam tu...

kalau dia tak balik, keluarga dia yg masih tinggal diKorea Utara akan diseksa atau dibunuh.....ni tak kira samada mak bapak, adik beradik, isteri atau pun anak .
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 12:38 AM | Show all posts
Teramat le kejamnya
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 07:10 PM | Show all posts
cmf_Kimmy posted on 17-2-2013 12:23 AM
kalau dia tak balik, keluarga dia yg masih tinggal diKorea Utara akan diseksa atau dibunuh.....ni  ...

oh ingt se-family berenang beramai2
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 08:10 PM | Show all posts
Sadisnyer.....
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2013 10:03 PM | Show all posts
kejamnya

esp preggy lady tu



Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2013 10:05 AM | Show all posts
kejam!!!!!!!!!!!!!!!!!!
di manakah nilai kemnusiaan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2013 10:13 AM | Show all posts
kalau dah masuk penjara kira sign mati la..
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2013 10:27 AM | Show all posts
kesian kat mereka yg tinggal kat korea utara ni...mcm menunggu masa je
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2013 12:14 PM | Show all posts
Zalim.........
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 03:42 PM | Show all posts
ramai ke umat korea utara ni.. yg masuk jail je dah ramai 200k orang. kalo depa zalim rakyat2 depa ni bape kerat je yang tinggal ?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067522s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list