Kehidupan Masyarakat Pedalaman Di China (8 Gambar) - Peristiwa Dunia - Peristiwa - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 1643|Reply: 11

[DUNIA] Kehidupan Masyarakat Pedalaman Di China (8 Gambar)

[Copy link]
Post time 19-2-2013 03:55 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Seorang jurugambar dari China, Huang Qingjun telah menghabiskan masa hampir 10 tahun di China bagi mendalami kehidupan masyarakat pedalaman yang terpisah daripada arus kemodenan. Huang telah meminta penduduk kampung yang masih tinggal di dalam rumah bersalut lumpur untuk mengeluarkan semua peralatan moden yang ada di rumah mereka. Huang inin mengetahui sejauh mana teknologi mempengaruhi kehidupan mereka seharian. Tanpa disangka beliau telah melihat pelbagai peralatan moden seperti pemain cakera DVD, TV, piring satelit dan kelengkapan teknologi moden yang lain telah di gunakan.

Kemiskinan tidak menghalang penduduk kampung untuk menikmati kehidupan yang lebih selesa- Huang Qingjun.




Kredit: http://www.bucublog.com/
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:01 PM | Show all posts | Share
pedalaman. berapa ribu km dari beijing
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:10 PM | Show all posts | Share
jgn pandang org xda mata tau..walau dok diumah lumpur tp kami ada astrok..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:12 PM | Show all posts | Share
ada jugak tv, peti sejuk dan mesin basuh
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:47 PM | Show all posts | Share
bumbung bukan satu keperluan..tv lg penting
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:49 PM | Show all posts | Share
sporting lak puak2 tu siap kluarkan brg2 sume untuk d ambil gambar..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 09:49 PM | Show all posts | Share
hiburan kekdahnya....yer ler, kat kawasan pendalaman mana ada entertainment.... so, pasang ler parabola...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 11:09 PM | Show all posts | Share
Ada tv segala tapi plugnya nak cucuh kat mana dah dinding ngan atap pun tak ada.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 12:07 AM | Show all posts | Share
'berguna' kah? teknologi ini utk mereka.. ada ke sumber elektrik kt sini.. (sori under estimate laks)
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 09:52 AM | Show all posts | Share
cuba bandingkan dgn pendalaman malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2013 05:36 PM | Show all posts | Share
walaupun China negara maju tp rakyat di pendalaman hidup sangat susah. kerajaan China mengamalkan setiap kampung ada satu industri, pekerja dibayar gaji murah walaupun cara pembuatannya sangat susah. masa follow satu trip ke Beijing dulu, tourist guide kami bagitau, produk cina yang best kualiti kat sini tu gred C kat sana, gred A untuk pasaran lain. dia pernah gi tengok kat kampung2 sana, tengok industri diorang, nak menangis dia cakap. tenaga rakyat diperah untuk kemajuan negara.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2013 06:16 PM | Show all posts | Share
ada jugak peralatan elektrik...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

31-7-2015 03:25 PM GMT+8 , Processed in 0.066614 second(s), 15 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list