CARI Malay Forums

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 1509|Reply: 11

[DUNIA] Kehidupan Masyarakat Pedalaman Di China (8 Gambar)

[Copy link]
Post time 19-2-2013 03:55 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Seorang jurugambar dari China, Huang Qingjun telah menghabiskan masa hampir 10 tahun di China bagi mendalami kehidupan masyarakat pedalaman yang terpisah daripada arus kemodenan. Huang telah meminta penduduk kampung yang masih tinggal di dalam rumah bersalut lumpur untuk mengeluarkan semua peralatan moden yang ada di rumah mereka. Huang inin mengetahui sejauh mana teknologi mempengaruhi kehidupan mereka seharian. Tanpa disangka beliau telah melihat pelbagai peralatan moden seperti pemain cakera DVD, TV, piring satelit dan kelengkapan teknologi moden yang lain telah di gunakan.

Kemiskinan tidak menghalang penduduk kampung untuk menikmati kehidupan yang lebih selesa- Huang Qingjun.




Kredit: http://www.bucublog.com/
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:01 PM | Show all posts | Share
pedalaman. berapa ribu km dari beijing
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:10 PM | Show all posts | Share
jgn pandang org xda mata tau..walau dok diumah lumpur tp kami ada astrok..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:12 PM | Show all posts | Share
ada jugak tv, peti sejuk dan mesin basuh
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:47 PM | Show all posts | Share
bumbung bukan satu keperluan..tv lg penting
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:49 PM | Show all posts | Share
sporting lak puak2 tu siap kluarkan brg2 sume untuk d ambil gambar..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 09:49 PM | Show all posts | Share
hiburan kekdahnya....yer ler, kat kawasan pendalaman mana ada entertainment.... so, pasang ler parabola...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 11:09 PM | Show all posts | Share
Ada tv segala tapi plugnya nak cucuh kat mana dah dinding ngan atap pun tak ada.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 12:07 AM | Show all posts | Share
'berguna' kah? teknologi ini utk mereka.. ada ke sumber elektrik kt sini.. (sori under estimate laks)
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 09:52 AM | Show all posts | Share
cuba bandingkan dgn pendalaman malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2013 05:36 PM | Show all posts | Share
walaupun China negara maju tp rakyat di pendalaman hidup sangat susah. kerajaan China mengamalkan setiap kampung ada satu industri, pekerja dibayar gaji murah walaupun cara pembuatannya sangat susah. masa follow satu trip ke Beijing dulu, tourist guide kami bagitau, produk cina yang best kualiti kat sini tu gred C kat sana, gred A untuk pasaran lain. dia pernah gi tengok kat kampung2 sana, tengok industri diorang, nak menangis dia cakap. tenaga rakyat diperah untuk kemajuan negara.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2013 06:16 PM | Show all posts | Share
ada jugak peralatan elektrik...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

28-2-2015 09:54 PM GMT+8 , Processed in 0.115943 second(s), 15 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list