CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 1375|Reply: 11

[DUNIA] Kehidupan Masyarakat Pedalaman Di China (8 Gambar)

[Copy link]

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 19-2-2013 03:55 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Seorang jurugambar dari China, Huang Qingjun telah menghabiskan masa hampir 10 tahun di China bagi mendalami kehidupan masyarakat pedalaman yang terpisah daripada arus kemodenan. Huang telah meminta penduduk kampung yang masih tinggal di dalam rumah bersalut lumpur untuk mengeluarkan semua peralatan moden yang ada di rumah mereka. Huang inin mengetahui sejauh mana teknologi mempengaruhi kehidupan mereka seharian. Tanpa disangka beliau telah melihat pelbagai peralatan moden seperti pemain cakera DVD, TV, piring satelit dan kelengkapan teknologi moden yang lain telah di gunakan.

Kemiskinan tidak menghalang penduduk kampung untuk menikmati kehidupan yang lebih selesa- Huang Qingjun.




Kredit: http://www.bucublog.com/
I was almost about to lose my faith,
Was still dreaming but feared it was too late,
You took me right out of the night,
Simply by filling my heart with light.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 19-2-2013 04:01 PM |All posts
pedalaman. berapa ribu km dari beijing
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 19-2-2013 04:10 PM |All posts
jgn pandang org xda mata tau..walau dok diumah lumpur tp kami ada astrok..
New Begining
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 19-2-2013 04:12 PM |All posts
ada jugak tv, peti sejuk dan mesin basuh
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 19-2-2013 04:47 PM |All posts
bumbung bukan satu keperluan..tv lg penting
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 19-2-2013 04:49 PM |All posts
sporting lak puak2 tu siap kluarkan brg2 sume untuk d ambil gambar..
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 19-2-2013 09:49 PM |All posts
hiburan kekdahnya....yer ler, kat kawasan pendalaman mana ada entertainment.... so, pasang ler parabola...
life is like riding a bicycle, to stay balance you must keep moving
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 19-2-2013 11:09 PM |All posts
Ada tv segala tapi plugnya nak cucuh kat mana dah dinding ngan atap pun tak ada.
Inggit...many many... see see... U luck me todayyy
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 20-2-2013 12:07 AM |All posts
'berguna' kah? teknologi ini utk mereka.. ada ke sumber elektrik kt sini.. (sori under estimate laks)
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 20-2-2013 09:52 AM |All posts
cuba bandingkan dgn pendalaman malaysia
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 21-2-2013 05:36 PM |All posts
walaupun China negara maju tp rakyat di pendalaman hidup sangat susah. kerajaan China mengamalkan setiap kampung ada satu industri, pekerja dibayar gaji murah walaupun cara pembuatannya sangat susah. masa follow satu trip ke Beijing dulu, tourist guide kami bagitau, produk cina yang best kualiti kat sini tu gred C kat sana, gred A untuk pasaran lain. dia pernah gi tengok kat kampung2 sana, tengok industri diorang, nak menangis dia cakap. tenaga rakyat diperah untuk kemajuan negara.
#Pray  for my Permanent Head Damage
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 21-2-2013 06:16 PM |All posts
ada jugak peralatan elektrik...
Ini Kalilah.
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-9-2014 07:58 PM , Processed in 0.140848 second(s), 32 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top