Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
1952
View
11
Reply

[DUNIA] Kehidupan Masyarakat Pedalaman Di China (8 Gambar)

[Copy link]

Author: novelloverzz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-2-2013 03:55 PM | Show all posts |Read mode
Seorang jurugambar dari China, Huang Qingjun telah menghabiskan masa hampir 10 tahun di China bagi mendalami kehidupan masyarakat pedalaman yang terpisah daripada arus kemodenan. Huang telah meminta penduduk kampung yang masih tinggal di dalam rumah bersalut lumpur untuk mengeluarkan semua peralatan moden yang ada di rumah mereka. Huang inin mengetahui sejauh mana teknologi mempengaruhi kehidupan mereka seharian. Tanpa disangka beliau telah melihat pelbagai peralatan moden seperti pemain cakera DVD, TV, piring satelit dan kelengkapan teknologi moden yang lain telah di gunakan.

Kemiskinan tidak menghalang penduduk kampung untuk menikmati kehidupan yang lebih selesa- Huang Qingjun.




Kredit: http://www.bucublog.com/
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:01 PM | Show all posts
pedalaman. berapa ribu km dari beijing
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:10 PM | Show all posts
jgn pandang org xda mata tau..walau dok diumah lumpur tp kami ada astrok..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:12 PM | Show all posts
ada jugak tv, peti sejuk dan mesin basuh
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:47 PM | Show all posts
bumbung bukan satu keperluan..tv lg penting
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 04:49 PM | Show all posts
sporting lak puak2 tu siap kluarkan brg2 sume untuk d ambil gambar..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 09:49 PM | Show all posts
hiburan kekdahnya....yer ler, kat kawasan pendalaman mana ada entertainment.... so, pasang ler parabola...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2013 11:09 PM | Show all posts
Ada tv segala tapi plugnya nak cucuh kat mana dah dinding ngan atap pun tak ada.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 12:07 AM | Show all posts
'berguna' kah? teknologi ini utk mereka.. ada ke sumber elektrik kt sini.. (sori under estimate laks)
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2013 09:52 AM | Show all posts
cuba bandingkan dgn pendalaman malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2013 05:36 PM | Show all posts
walaupun China negara maju tp rakyat di pendalaman hidup sangat susah. kerajaan China mengamalkan setiap kampung ada satu industri, pekerja dibayar gaji murah walaupun cara pembuatannya sangat susah. masa follow satu trip ke Beijing dulu, tourist guide kami bagitau, produk cina yang best kualiti kat sini tu gred C kat sana, gred A untuk pasaran lain. dia pernah gi tengok kat kampung2 sana, tengok industri diorang, nak menangis dia cakap. tenaga rakyat diperah untuk kemajuan negara.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2013 06:16 PM | Show all posts
ada jugak peralatan elektrik...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070717s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list