Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
12Next
Return to list New
2841
View
49
Reply

[Tempatan] Maid Indon dera bayi 15 bulan

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-2-2013 11:18 PM | Show all posts |Read mode
KOTA BARU: An Indonesian maid has been arrested by police on suspicion that she had abused a 15-month-old girl at a house in Jalan Bayam here.
  Kota Baharu police chief ACP Azham Othman said the 41-year-old maid, who was picked up on Saturday, had been placed on remand for four days from Sunday to assist investigations.
  He said the parents of the girl became suspicious after they found bruise marks on the child and, when asked about it, the maid had replied they were due to the child knocking into things around the house.
  Following in the footsteps of a child abuse case in Kuantan, the couple installed a hidden camera in the house and found their suspicions to be true and lodged a police report, he told reporters at his office here Sunday.
He said the camera's recording showed the maid pinching and hitting the girl while doing some sewing work.  However, the couple's other child, a two-year-old boy, was not abused by the maid.
  Azham said the maid had been working for the family since 2009 and that her employment contract was due to end this October.
  In the Kuantan case, an Indonesian maid had hit and flung around a baby under her care and was sentenced to 20 years in jail. - Bernama

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 11:19 PM | Show all posts
apasal ramai maid indon mental2 jahat2 belaka ni??
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 11:23 PM | Show all posts
bideo mana bideo?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 11:24 PM | Show all posts
nampak gayanye family yg ade maid ni kene install cctv la kat rumah...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 11:34 PM | Show all posts
jgn amik maid indon lagi ... maid indon yang baik susah sangat nak cari tapi adaa...

between indon dan filipina, filipina lagi better...  
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 11:36 PM | Show all posts
alahai mesia... cite pon bermusim... sudah laa.. pas ni kalau musim ular masuk rumah... cite susulan pon ular masuk rumah
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 11:38 PM | Show all posts
Aku bukan nak musuh sgt ngan Indon, tapi kenapa kes dera bayi mesti melibatkan org Indon.. maid filipina jarang benar aku dengar, malah rasanya tak pernah ada kot..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 11:42 PM | Show all posts
sebab maid pilipine dapat bayaran mahal.....
mereka reti spiking english ...
dan berdisiplin
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 11:42 PM | Show all posts
dorg ni depan baik yg tua pun siap cium tgn hormat kt majikan...blakang ya ampun....cam hareemm....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2013 11:43 PM | Show all posts
ikan_kaghing posted on 24-2-2013 11:23 PM
bideo mana bideo?

belum upload ke youtube rasanya

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 11:43 PM | Show all posts
peYno posted on 24-2-2013 11:36 PM
alahai mesia... cite pon bermusim... sudah laa.. pas ni kalau musim ular masuk rumah... cite susulan ...

Betul tu. Malaysia ni cerita bermusim.

P/S: Bila Proton kesayangan tu nk keluar model baru Saga? ngan Persona? Yang ada ni dah tua dah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 11:48 PM | Show all posts
noor2 posted on 24-2-2013 11:19 PM
apasal ramai maid indon mental2 jahat2 belaka ni??

Sejak bila Indon baik?

kat Malaysia ni ramai ummah Indon jahat-jahat belaka..

Ko sebut je laa..

Rogol, rompak, ragut...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 11:53 PM | Show all posts
Babai posted on 24-2-2013 11:43 PM
Betul tu. Malaysia ni cerita bermusim.

P/S: Bila Proton kesayangan tu nk keluar model baru Saga ...

Bila masa lak peynonkata proton kesayangan??? Preve kesayangan rakyat k... Ni la pencacai umno putat belitbkeyataan peyno n nik ajis.. Pastu gigih nak ngorat ajak bersatu demi ummah melayu n isleeer
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 11:55 PM | Show all posts
MissNigga posted on 24-2-2013 11:42 PM
sebab maid pilipine dapat bayaran mahal.....
mereka reti spiking english ...
dan berdisiplin

and in the same time, maid filipino ada jugak yg diminta oleh majikan diorg supaya ajar cakap ingelish pada anak2 diorg.... kira 1 advantage bagi para majikan, dpat maid dan jugak cikgu ingelish pd anak2 diorg..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2013 11:55 PM | Show all posts
SulurBidar posted on 24-2-2013 11:48 PM
Sejak bila Indon baik?

kat Malaysia ni ramai ummah Indon jahat-jahat belaka..

Ni mcm perli set melayu caprut je... Jgn dilupa sumbang mahram.. Kes raba2 sekali tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 12:01 AM | Show all posts
peYno posted on 24-2-2013 11:53 PM
Bila masa lak peynonkata proton kesayangan??? Preve kesayangan rakyat k... Ni la pencacai umno put ...

Oh, cuma sayang preve je? Berapa unit ek monthly sales tok preve ni?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 12:03 AM | Show all posts
Babai posted on 25-2-2013 12:01 AM
Oh, cuma sayang preve je? Berapa unit ek monthly sales tok preve ni?

Kabarnya sejak dilancarkan tu dah 30k rakyat urban dah pki preve ni

tapi tu bukan  isu utama.. Isunya ini contih terbaik camne pencacai twist statement seseorang

bila org kata rakyat sayang preve... Dua twust rakyat syg proton

bila nik aziz kata ayam suka dedak... Dia jaja brim cam binatang Last edited by peYno on 25-2-2013 12:06 AM

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 12:04 AM | Show all posts
peYno posted on 24-2-2013 11:55 PM
Ni mcm perli set melayu caprut je... Jgn dilupa sumbang mahram.. Kes raba2 sekali tu

Oh ya!

Tidak dilupakan aktiviti mencelup faraj / gentel biji klentit bawah umor.. hehehehehe!!
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 12:04 AM | Show all posts
SulurBidar posted on 24-2-2013 11:48 PM
Sejak bila Indon baik?

kat Malaysia ni ramai ummah Indon jahat-jahat belaka..

Palastin pun sama celaka. Datang sini jadi setan sial.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 12:08 AM | Show all posts
Babai posted on 25-2-2013 12:04 AM
Palastin pun sama celaka. Datang sini jadi setan sial.

Aku mmg tak percaya ummah berlagak suci Ereb nan hadoo..

Bodohlah memana wanita Melayu yg mempercayai warga Ereb nan hadoo kerana warga Ereb ni hanya inginkan faraj Melayu yg sempit....

Tak percaya????

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 12:10 AM | Show all posts
peYno posted on 25-2-2013 12:03 AM
Kabarnya sejak dilancarkan tu dah 30k rakyat urban dah pki preve ni

Latest info berapa unit monthly sales?

Anyway, Proton juga sepatut beri perhatian serius kepada Persona dan especialy Saga sebab ia adalah model paling laris. Sebaiknya setiap 5 tahun keluar replacement model, macam yang DSZ pernah cakap yang Saga replacement akan keluar 5 tahun selepas Saga BLM dilancarkan. Tapi sekarang nampak macam dah tersasar sejak bawah DRB. Aku perfer cara DSZ run Proton.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 12:13 AM | Show all posts
SulurBidar posted on 25-2-2013 12:08 AM
Aku mmg tak percaya ummah berlagak suci Ereb nan hadoo..

Bodohlah memana wanita Melayu yg mem ...

Celaka2 areb palastin etc, tak kisah apa jenis pookey. Semua dia balon tak kira anak dara atau pookey longgar bini orang beranak 5.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 12:17 AM | Show all posts
Babai posted on 25-2-2013 12:13 AM
Celaka2 areb palastin etc, tak kisah apa jenis pookey. Semua dia balon tak kira anak dara atau poo ...

Kalau ko nak tau, kat tempat aku kerja ni, aku dah jumpa 3 org warga Malaysia stress dgn Paletinian..

Palestinian attitude = Melayu totok zaman 70-an..

Dengki, suka ambik tahu perkara yg tidak berkaitan dgn kerja orang.. Bijak berkata-kata tapi pemalaz...

Datang Malaysia cakap Ereb, langsung ummah Melayu wanita dgn bodohnya menyerahkan faraj kerana hanya speaking Ereb..
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 12:29 AM | Show all posts
SulurBidar posted on 25-2-2013 12:17 AM
Kalau ko nak tau, kat tempat aku kerja ni, aku dah jumpa 3 org warga Malaysia stress dgn Paletinia ...

Kat sini pun tak kurang ributnya. Bini orang pun sampai sanggup (anak dara toksah cakap la) serah pookey demi mamat palastin yang kononnya areb molia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2013 12:50 AM | Show all posts
SulurBidar posted on 25-2-2013 12:17 AM
Kalau ko nak tau, kat tempat aku kerja ni, aku dah jumpa 3 org warga Malaysia stress dgn Paletinia ...

so,diorang ni kire mentality arab caprut la even da gi oberci.. btw,mase thread plestine tu dulu,aku rase rmai gak la porumer yg ngutuk ummah plstine ni..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.082408s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list