CARI Malay Forums

Title: AURAWHITE [Print]

Author: dlayla    Time: 4-3-2013 09:56 AM
Title: AURAWHITE
produk terbaru..sape dh try cer bg respon..mcm best jer

Author: hani85    Time: 5-3-2013 02:52 PM
sy pun nak tahu juga. tengah riki2 nak beli. dengar kata satu kompeni dengan sne betul ke? rega pun lagi murah

Author: nur_xoxo    Time: 6-3-2013 02:17 PM
dkt fb pun dh byk iklan ni.. tgk testimoni cm menarik jer..
Author: PutriJ    Time: 6-3-2013 04:07 PM
dah ada thread ni
http://mforum.cari.com.my/forum. ... &extra=page%3D1
Author: 220796    Time: 6-3-2013 04:08 PM
ye la..dh ada thread ni...

(kutip tacang dulu...)

Author: hani2103    Time: 6-3-2013 04:17 PM
teringin nk try aurawhite ni tp tgh nak survey2 dulu keberkesananya....tp pd yg dh guna tu leh tak share AURA WHITE vs MAIXARA vs DIAN'Z BEAUTY.....mana yg lebih ok n cepat resultnya..... TT tukar la tajuk boleh....

Author: pu3teja    Time: 8-3-2013 09:56 PM
Title: produk mana yg sesuai SNE atau Aurawhite
salam hari ni 08/02/13
hari ke 20 saya dalam tempoh berpantang...
saya nak kawan2 semua...
saya teringin nak amik supplement..
antara SNE dan aura white mana lagi bagus..
sapa penah consume produk2 ni...
minta tlg share pengalaman yer...

tq...



Author: PutriJ    Time: 12-3-2013 02:05 PM
sapa nak join spree untuk product ni..pm saya sebelum jam 5..harga sangat berbalo
Author: fatihah6172    Time: 14-3-2013 01:01 PM
Hi,
FYI, I ada jual AuraWhite dengan harga RM140 sekali pos..
-Dapat Free Shaker & FREE ROYAL WHITENING MASK
Author: pu3teja    Time: 15-3-2013 02:10 PM
hye...tq..
Author: 220796    Time: 15-3-2013 02:15 PM
tepuk dada tnye selera...kene try & error utk dpt produk yg serasi & sesuai dgn badan msg2 sis.....
Author: pu3teja    Time: 16-3-2013 02:01 PM
:-) takut cuba2 ada kesan negatif lak..bentan ke?
Author: Dark-Ang3L    Time: 16-3-2013 02:16 PM
saya plak tak tau nk try maixara @ aura ni...
Author: emmakembong    Time: 16-3-2013 04:02 PM
tryla Shaklee
Author: princesshoney    Time: 16-3-2013 08:26 PM
assalam..pu3..sy ein..bg sy kedua2 prduk adalah bgs n bkesan..cuma ianya bgantung     pd penerimaan tbh msg2..smada sesuai atau x..sy ada bebrapa kwn yg mncuba kedua2 pduk..bg mreka..sne lbh pd pnjagaan dlmn..stgh kulit cerah stghnya pula x..aura white pula pnjgaan dlmn n luaran..mrawat n mncerah dr dlm..byk testmoni bg good respons..artis pn consume prodyk ni

Author: haznor    Time: 17-3-2013 11:16 AM
byknye produk yg mcm ni ye skrg?...takde efek kat buah pinggang nanti?...takutnye.
Author: sanidazz    Time: 17-3-2013 10:17 PM
sne bagus,,,cuma BE indah khabr dari rupa,,,hehehe
Author: poison_paradise    Time: 24-3-2013 01:48 AM
saya da try aurawhite..mg kesan bagus pd kulit.. sblm tu sy try maixara..pastu try aurawhite lg best kesan nya..
sape nk bole pm or add fb http://www.facebook.com/naoraasuharaoutlet

seriously tak rugi cube..now saya tak pyh pakai bedak or foundation..kulit lebih sihat
Author: VickyBecky    Time: 24-3-2013 11:24 AM
princesshoney posted on 16-3-2013 08:29 PM
Cth artis yg guna hanez suraya..sy pn ada jual pduk aura white..byk free gift..no harm to try..blh s ...

Aurawhite ni hanye memutihkn sj ker atau ada advantage lain..
spt jeragat & pigmentation..interested gak nk tau

Author: princesshoney    Time: 24-3-2013 11:58 AM
Banyak kelebihannya...

Kulit CERAH, ANJAL, GEBU, MULUS, FLAWLESS & PUTIH BERSERI dalam 14 hari ♥ AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 400,000MG + VITAMIN C + HYALURONIC ACID + TRIPLE STEMCELL ♥ ♥ ♥ Kulit tidak lagi kendur, kusam, tidak sekata, tidak , berparut, berjeragat, gelap dan penuh ekzema.

KEISTIMEWAAN AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 400,000MG
♥ 50% pencerahan ketara dalam masa hanya 1-2
♥ memulihkan kulit rosak, berparut, kusam dan bermasalah
♥ menjadikan kulit lebih anjal dan elastik serta lembab
♥ mengurangi kedutan dan garis2 halus
♥ mengecilkan pori2 kulit
♥ menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
♥ meningkatkan sistem imunisasi badan
♥ mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
♥ mengatasi masalah jerawat dan jeragat
♥ mengurangi sakit radang/sendi
♥ mengandungi prebiotik dan 3 kali stem sel
♥ sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
♥ membekalkan tenaga optimum sepanjang hari
♥ mengurangi kolesterol
♥ menghapuskan parut, tumit merekah dan selulit
♥ meningkatkan kualiti tidur
♥ sesuai untuk lelaki dan wanita
Author: princesshoney    Time: 24-3-2013 12:01 PM
Tips: This post has been banned by manager
Author: princesshoney    Time: 24-3-2013 12:07 PM
assalamualaikum pu3..Aura White bagus utk ibu pas bersalin..insyaAllah bole kurgkan n ilgkan stretchmark pas besalin..ada juga testimoni..jom add sy Einzone BeautyHeaven..dlm tu ada info lanjut utk aura white ni..sy jual murah n byk free gift

Author: VickyBecky    Time: 24-3-2013 12:39 PM
princesshoney posted on 24-3-2013 12:01 PM
KEISTIMEWAAN AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 400,000MG
♥ 50% pencerahan ketara dalam masa hanya 1 ...

1-2 tu apa noks..hari? minggu or bulan?
tu la nk tgok feedback dia..i baru jer pkai kollagen lain
nak habis yg tu dulu..mmg ada mslah pori2 ckit



Author: princesshoney    Time: 24-3-2013 12:50 PM
VickyBecky posted on 24-3-2013 12:39 PM
1-2 tu apa noks..hari? minggu or bulan?
tu la nk tgok feedback dia..i baru jer pkai kollagen l ...

owh..ayat tertinggal..kesan dlm 1-2 minggu...insyaAllah bole nmpk ksan..bkn terus putih melepak..aura white akn merawat dalaman dulu...baru pelan2 nmpk kesan pd kulit...mmg bgs produk ni serius..kalo feedback x ok..sy x berani promote huhuuhu..sis da add sy d fb? Einzone BeautyHeaven & Einzone Heaven...dlm tu byk pic testimoni...




Author: fazia.anaqah    Time: 24-3-2013 12:57 PM
rsnya semua produk ok...cuma bergantung atas badan masing2....sis cubala yg jimat dulu....macam maixara...klu rs xok,boleh up lg kpd aurawhite...klu x ok jugak,up lg kpd sne....hehe....
Author: fazia.anaqah    Time: 24-3-2013 12:58 PM
poison_paradise posted on 24-3-2013 01:48 AM
saya da try aurawhite..mg kesan bagus pd kulit.. sblm tu sy try maixara..pastu try aurawhite lg best ...

mungkinkah sbb maixara dh betulkan apa yg patut,then bila amik aurawhite,kesannya lebih da bommmmm hehe

Author: princesshoney    Time: 24-3-2013 01:24 PM
fazia.anaqah posted on 24-3-2013 12:58 PM
mungkinkah sbb maixara dh betulkan apa yg patut,then bila amik aurawhite,kesannya lebih da bommmmm ...

huhuhu...maixara sy x sure tp yg sy tau byk testimoni bgtau maixara x sehebat Aura White..Aura White kesan lg bgs ..aura white ni bermula merawat..mencerah dr dlm..bkn drastik putih melepak..lgpn aura white ni cerah pinkish..bkn putih cm mayat...tu nmpk x segar..ni kulit akan rs fresh...bdn rs segar..pembentukan sel2 baru dlm bdn..sis kena try dulu br tau pasni sy nk out sbb nk msk..hehehe..
Last edited by tabasco on 9-5-2013 12:52 AM


Author: pu3teja    Time: 24-3-2013 07:14 PM
tq pada sis2 yang mereply...
eja dah buat keputusan..sekarang eja consume maixara...pasni mgkin aura white..sbb skang dlm pantang x boleh minum air sejuk lagi...
:-)
Author: aleeya_tikah    Time: 25-3-2013 01:46 AM
Dark-Ang3L posted on 16-3-2013 02:16 PM
saya plak tak tau nk try maixara @ aura ni...

if u got smaller budget..leh try maixara..much cheaper since skrg ad promotion..
http://www.facebook.com/pages/Se ... hop/440516146023289
if budget u besar,try la aurawhite..
klu ckap pasal effect,maixara slow skit..aura white might be faster..i consume maixara,SNE n BE..

if u juz kisah pasal nak putih..maixara n aurawhite
if u care about ur health..try SNE n BE.

anthing to ask,juz PM me ok..hehe



Author: ateam1312    Time: 25-3-2013 11:44 AM
saya suggest awak makan SNE dolu then baru makan aura white..sebab baru lepas bersalin kan. SNE mmg sgt bagus untuk penjagaan dalaman. then lepas habis 2 kotak SNE, baru makan aura white. suggestion saja. tapi terpulang pada penerimaan tubuh badan masing-masing.


Author: sarahsyahira    Time: 26-3-2013 01:20 PM
Saya makan SNE, BE and excel Tea. Best. Sebab apa best? sbb die merawat dari dalam dulu. Die ikut stage. Tapi kalau nak cerah n glowing dalam masa yang singkat SNe bukan lah jawapannye. Sbb die ikut body reaction.. Kalau cepat body react cepatlah kesan positive. Saya consume SNE pun lepas tengok my mum bertenaga dan muka berseri-seri. Cantik. Glowing. Mak lagi berseri dari anak. So now; saya pun join sekali. Kulit dah slowly cantik.Dulu banyak pimples; sekarang dah licin. Pores dah mengecik. Makin cerah. Kawan-kawan pun duk tegur makan apa.
Author: PutriJ    Time: 26-3-2013 03:19 PM
bagi sy AW best...kalau sapa nak join spree AW leh ...la...sangat berbaloi
Author: rocktail    Time: 26-3-2013 03:26 PM
aurawhite nih ader kkm ker? kapsul ke aper? sorry laa...saya tak tau..baru 1st time dgr nii
Author: PutriJ    Time: 26-3-2013 04:27 PM
rocktail posted on 26-3-2013 03:26 PM
aurawhite nih ader kkm ker? kapsul ke aper? sorry laa...saya tak tau..baru 1st time dgr nii

ada GMP...HACCP dan halal juga...product sedang top
Author: ss8384    Time: 26-3-2013 07:20 PM
Gn makan berlebihan prduct2 ni nti effect kt buah pinggang n hati. Berhati2 ye kawan2. ;))
Author: rayna_raynes    Time: 26-3-2013 07:48 PM
aurawhite dan sne tu kira supplement kah?
supplement bukan vitamin dan mineral? kompius pulak
Author: princesshoney    Time: 26-3-2013 11:04 PM
rocktail posted on 26-3-2013 03:26 PM
aurawhite nih ader kkm ker? kapsul ke aper? sorry laa...saya tak tau..baru 1st time dgr nii

ada dik...ni produk minuman..bentuk serbuk..sgt2 top skg!
Last edited by tabasco on 9-5-2013 12:53 AM


Author: atashinchi    Time: 27-3-2013 01:51 PM
PutriJ posted on 26-3-2013 03:19 PM
bagi sy AW best...kalau sapa nak join spree AW leh ...la...sangat berbaloi

cane nk join spree?

Author: PutriJ    Time: 27-3-2013 02:07 PM
atashinchi posted on 27-3-2013 01:51 PM
cane nk join spree?

kena pm sy
Author: puteri_impian    Time: 27-3-2013 03:03 PM
aura white dh try seminggu...tu pn share gan adik nak beli sebekas mahal kan...huhu beli kat page nie
http://www.facebook.com/pages/AURA-WHITE-IPOH/111648992358732
hari ni order,hari smpi kat ofis.....sbb owner nyer pn duk ipoh
Author: PutriJ    Time: 27-3-2013 03:18 PM
SNE pernah try..AW sedang..tadi aja dah submit berbotol2 AW....sapa join spree...SNE...ada orang ok..la ni semua jual harga member SNE
Author: ina124    Time: 27-3-2013 08:11 PM
princesshoney posted on 26-3-2013 11:04 PM
ada dik...ni produk minuman..bentuk serbuk..sgt2 top skg! bminat PM akak or sms Ein 0122420343..ar ...

Boleh tau no Pndftrn KKM aurawhite?

Author: princesshoney    Time: 28-3-2013 12:12 PM
maaf dik..slh info..a white x perlu kkm sbb produk ni kategori cecair..iaitu minuman kshtn mcm milo..horlicks xde kkm....
Author: azsagi    Time: 28-3-2013 03:56 PM
Ritu kat tv1 nmpk dak hanez promo  auraputih ni
Author: PutriJ    Time: 28-3-2013 04:09 PM
azsagi posted on 28-3-2013 03:56 PM
Ritu kat tv1 nmpk dak hanez promo  auraputih ni

duta tu.....
Author: Nadhirao    Time: 29-3-2013 01:55 AM
Sedapnya AW niii. Rasa tak puas minum sikit. Rasa nak minum sampai kembung
Author: PutriJ    Time: 29-3-2013 08:32 AM
memang rasa nya best dan kesannya pun best
Author: princesshoney    Time: 30-3-2013 11:43 PM
Tips: This post has been banned by manager
Author: princesshoney    Time: 31-3-2013 12:14 AM
Yes sis...Aura White kesan hanya 2 minggu...mula2 merawat dlaman..masing2 punya testimoni..ada yg bdn rs segar..ada yg tumit da x pecah..jerawat jeragat pudar..pori2 smakin mengecil..lama2 kulit cerah semulajadi..bkn minum2 terus cerah...nmpk beno auta nyaa..biar cerah pelan2..slalu yg ambil ms ni..insyaAllah lmbt nk ilg kesannya...kulit gebu..licin..cerah seluruh bdn..xdela muka je cerah kan? cm pelik je...tp serius ramai customer sy bg komen +ve a white..artix Hanez Suraya pn minum produk ni..tgkla kulit dia skg..mulus halus cerah pinkish! Last edited by tabasco on 9-5-2013 01:05 AM


Author: princesshoney    Time: 31-3-2013 12:16 AM
hani2103 posted on 6-3-2013 04:17 PM
teringin nk try aurawhite ni tp tgh nak survey2 dulu keberkesananya....tp pd yg dh guna tu leh tak s ...

sis..aura white lg cpt kesannya dr maixara...serius..ramai customer sy ckp cmtu.
Last edited by tabasco on 9-5-2013 01:05 AM


Author: alisya78    Time: 3-4-2013 11:47 AM
princesshoney posted on 31-3-2013 12:14 AM
Yes sis...Aura White kesan hanya 2 minggu...mula2 merawat dlaman..masing2 punya testimoni..ada yg bd ...

sy nk tnya klu mkn ni utk jangka masa panjang x de apa effect ke?? lg satu dia cerahkan muka je ke atau satu bdn...skrg sy mkn soy colagen je..tp penah baca klu mkn soya slalu x elok bleh jd cyst la plak..takut la plak...tu yg nk benti...ingat nk try aura white ni...

Author: missmechy    Time: 3-4-2013 11:55 AM
sy baru cuba jer aurawhite neh
order kt PutriJ
pendapat sy, sy baru minum aurawhite neh,kesannya xtau lagi
tp renyah sikit la,sebab nk kena bancuh,pastu shake pulak,pastu nk kena cuci shaker pulak
***owh kenapala sy malas sgt
Author: princesshoney    Time: 3-4-2013 06:23 PM
alisya78 posted on 3-4-2013 11:47 AM
sy nk tnya klu mkn ni utk jangka masa panjang x de apa effect ke?? lg satu dia cerahkan muka je ke ...

setahu saya...utk jangka ms pjg insyaAllah xde ape2..sbb kandungan dlm aura white ni adalah semulajadi..
Last edited by tabasco on 9-5-2013 01:03 AM


Author: RatuJuwita    Time: 3-4-2013 10:59 PM
Saya br cuba...br 2 mggu...tp amik sekali sehari jer...mlm, sblm tdor..takat nii, prsn kulit kering dh reda sket...kalu tak, sblm nii, gores kuku kt lengan, bergaris putih jer..tu jer laa, yg br tprsn slps 2 mggu nii...
Author: cloud_vendetta    Time: 7-4-2013 10:23 AM
nk tahu, ada produk tiruan ke kt pasaran. cemana nk bezakan yg ori dgn yg tiruan.huhu
Author: fawzilah    Time: 7-4-2013 07:15 PM
fatihah6172 posted on 14-3-2013 01:01 PM
Hi,
FYI, I ada jual AuraWhite dengan harga RM140 sekali pos..
-Dapat Free Shaker & FREE ROYAL WHIT ...

kawan sy jual RM132...ade 4@5brg free...

Author: fatihah6172    Time: 8-4-2013 08:47 AM
kawan sy jual RM132...ade 4@5brg free...


grrrr..untung la dapat murah..sy tlg kwn je..tuan tolak gitu, kena jual gitu jugak le...
Author: PutriJ    Time: 8-4-2013 08:49 AM
missmechy posted on 3-4-2013 11:55 AM
sy baru cuba jer aurawhite neh
order kt PutriJ
pendapat sy, sy baru minum aurawhite neh,kesannya x ...

jangan culas tau..nanti rugi
Author: missmechy    Time: 8-4-2013 08:56 AM
PutriJ posted on 8-4-2013 08:49 AM
jangan culas tau..nanti rugi

tu la..pemalas nk shake2
sy tgh amik glutaking now
Author: PutriJ    Time: 8-4-2013 10:53 AM
missmechy posted on 8-4-2013 08:56 AM
tu la..pemalas nk shake2
sy tgh amik glutaking now

sy maintain dengan Aurawhite..ni pun ada mau order lagi..
Author: Nadya_calista    Time: 9-4-2013 09:09 AM
sy ada try aura ni.masuk  3 minggu dah,,tp xda kesan sangat pun.. jerawat x kurang..kulit pun x lah halus sangat... sy minum pagi b4 sarapan... dan mlm sebelum tdo..
Author: WawaRaRa    Time: 9-4-2013 10:44 AM
Nadya_calista posted on 9-4-2013 09:09 AM
sy ada try aura ni.masuk  3 minggu dah,,tp xda kesan sangat pun.. jerawat x kurang..kulit pun x lah  ...

huhu... baru nak try... terbantut suda... nak tanya cik nadya ni jenis kulit cam ner eh???? combination dry?? Oily????


Author: faqifi    Time: 9-4-2013 11:59 AM
aurawhite saya dh try.. 1st btl sedap aje.. bila order 2nd btl.. rasa hampeh& warna pun light aje.. x seperti rasa yg 1st btl..
Author: SiRiangRiang    Time: 9-4-2013 12:09 PM
perasa je kot dia reduce..

bahan2 aktif masih sama..
kak lid bgtau ada batch dia amek dari hq, hq lupa taruk perasa..
minum je la dengan jus ke..
ok jek..
Author: fizameliza    Time: 9-4-2013 02:54 PM
hmmmmmmmmmmmmm.....sedang mmbace testinomi dr anda....nk tgok byk yg ok ke tak...nk beli terus ..mahal..jd kene tgok pendpat yg dah pakai dulu
Author: pelangisenja    Time: 9-4-2013 05:20 PM
sy dah guna, dah masuk tin ke dua dah, so far sy perasan parut jerawat dah byk yg pudar...pastu roomate sy tegur, dia kata muka sy nampak cerah dah sikit  dari dulu, n minyak kat muka especially dahi dah makin kurang...tp yg tak bes nye, perisa tin kedua ni mcm tak sedap mcm yg tin 1st....warna pudar, rasa pon tak sedap....huhuhu
Author: pelangisenja    Time: 9-4-2013 05:21 PM
Nadya_calista posted on 9-4-2013 09:09 AM
sy ada try aura ni.masuk  3 minggu dah,,tp xda kesan sangat pun.. jerawat x kurang..kulit pun x lah  ...

awak ada byk minum air tak?


Author: miss_kikilala    Time: 9-4-2013 06:52 PM
opismate sy dh ambik aurawhite 2 tin..
perubahan yg sy tgk..muka dia tetiba naik byk jerawat..pastu kusam..
healing crisis kah?dia dah was2 nak stop ke nak teruskan..
ekceli terguda jugak tgk testimoni org lain yg menjadi
Author: sara_thrash    Time: 9-4-2013 08:59 PM
miss_kikilala posted on 9-4-2013 06:52 PM
opismate sy dh ambik aurawhite 2 tin..
perubahan yg sy tgk..muka dia tetiba naik byk jerawat..pastu ...

sebelum dia ambik aurawhite kulit dia mcm mane sis??




Author: sara_thrash    Time: 9-4-2013 08:59 PM
ada jugak ye aurawhite ori & tiruan??
Author: miss_kikilala    Time: 9-4-2013 10:18 PM
sara_thrash posted on 9-4-2013 08:59 PM
sebelum dia ambik aurawhite kulit dia mcm mane sis??

sebelum ni kulit dia xde masalah pun..
jerawat pun takde..nak cerahkan kulit katanya..
bln 5 nak bertunang..tetiba kuar jerawat plak..
tp efek baik ade gak..tumit n kuku nampak cantik & sihat..
mungkin terbeli yg xori kot..dia beli on9..


Author: sekayu    Time: 10-4-2013 07:44 AM
saya dk kg kerenchi bangsar...ade sape cod kt sini? sy nk try jgk.inbox sy yer
Author: PutriJ    Time: 10-4-2013 08:36 AM
ADA INFORM YANG TIRUAN...TAPI SY AMIK DARIPADA PEMBEKAL TERUS DARI KILANG...UNTUK SPREE..
YANG RASA LAIN TU PASAL ADA YANG KILANG LUPA LETAK PERISA...

KALAU NAK ORI..NAK HARGA SPREE..LEH PM SY....

NAK CLOSE SPREE HARI NI
Author: ayanganje    Time: 10-4-2013 10:21 AM
saya dah mula Aura White malam tadi,
rasa AW ni mcm kologen yang saya pernah makan sebelum ni tapi lupa lak jenama apa

Author: deejavu01    Time: 10-4-2013 11:43 AM
Order Aurawhite on9 kemarin. X sabar pulak nak cuba? Mcm mana kite nak detect yang ori dgn yang pelesu?
Author: SiRiangRiang    Time: 10-4-2013 03:46 PM
ada ke yg palsu?
Author: PutriJ    Time: 10-4-2013 05:00 PM
ada katanya
Author: 220796    Time: 10-4-2013 05:14 PM
Aah...ada terbaca kat fb my fren of fren...dia shake2 tak jadi kaler berry cmtu...tp still putih & rase lgsg tak sedap....so hati2 laa....
Author: 220796    Time: 10-4-2013 05:16 PM
now dah ada adik beradik tiri aurawhite kan....500,000mg & lebih murah pulak....cptnye produk baru timbul eh.....
Author: missmechy    Time: 10-4-2013 05:28 PM
220796 posted on 10-4-2013 05:16 PM
now dah ada adik beradik tiri aurawhite kan....500,000mg & lebih murah pulak....cptnye produk baru t ...

sapa plak nama sedara baru tu...?
Author: AzzaAzman    Time: 10-4-2013 05:31 PM
hmm mula dengan malam ni... lagi dua minggu saya datang sini semula okay. nak review bagus ka dak..

tak beli pun hadiah dari orang, so xtau berapa harga dia. nak tanya segan hehe
Author: 220796    Time: 10-4-2013 05:36 PM
missmechy posted on 10-4-2013 05:28 PM
sapa plak nama sedara baru tu...?

tah...fer'white glutathione kot....
Author: missmechy    Time: 10-4-2013 07:08 PM
kawan2,
sy ada aurawhite yg baru mkn dlm 10 scoops
sy nk letgo
sapa2 yg nk beli bole la pm sy yer
Author: princesshoney    Time: 10-4-2013 11:00 PM
Nadya_calista posted on 9-4-2013 09:09 AM
sy ada try aura ni.masuk  3 minggu dah,,tp xda kesan sangat pun.. jerawat x kurang..kulit pun x lah  ...

sis..syarat utama kena minum air msk byk..sekurang2nya 3 liter sehari utk kesan yg lebey cpt..lg satu..elakkan pengambilan kafein smasa minum aura white..stgh org smggu da nmpk kesan..stgh org 2 mggu ke sebulan..tgk pd keserasian bdn msing2

Author: princesshoney    Time: 10-4-2013 11:07 PM
Tips: This post has been banned by manager
Author: princesshoney    Time: 10-4-2013 11:11 PM
Tips: This post has been banned by manager
Author: pelangisenja    Time: 11-4-2013 09:18 AM
220796 posted on 10-4-2013 05:14 PM
Aah...ada terbaca kat fb my fren of fren...dia shake2 tak jadi kaler berry cmtu...tp still putih & r ...

pelangi pon ada tebaca gak psl yg tiruan ni...tp pelangi tnya dgn 2 sellers( dua2 ambik direct dr HQ) yg pelangi pernah beli AW, dua2 tak kata yg itu tiruan...sbb yg pelangi minums kang ni pon kaler dia mmg mcm takder kaler, pastu rasa dia tak sedap...pelangi shake byk2 kali pon tetap tak jd kaler pink mcm yg 1st tin pelangi minum...bila tnya dua2 sellers, yg pertama kata dia pon ada pernah dgr sal tiruan tu, tp HQ tak inform ape2 lg setakat ni psl AW tiruan, jd dia assume takda yg tiruan setakat ni selagi HQ tak inform, seller kedua plak kata yg takder kaler n rasa tak bape sedap tu AW batch baru...pelangi pon check la kat fanpage official AW, kat situ ada announce yg takder kaler tu adalah yg batch terbaru...bila bc2 kat sini baru tau rupanya kilang lupa letak perisa....hehehe


Author: pelangisenja    Time: 11-4-2013 09:38 AM
princesshoney posted on 10-4-2013 11:07 PM
memang sis..stok baru aura white ni mmg kurg manis..kurg rs berbanding dulu..ini adalah disebabkan ...

Ada kolagen ke? baru tau, hehehehe...suka2

Author: 220796    Time: 11-4-2013 09:38 AM
pelangisenja posted on 11-4-2013 09:18 AM
pelangi pon ada tebaca gak psl yg tiruan ni...tp pelangi tnya dgn 2 sellers( dua2 ambik direct dr  ...

apsal aurawhite tukar formula? suka2 aje ke? ni mcm kes ccpp dulu tetiba je rase kopi lebih xde rase coklat lgsg...ramai yg memberontak masa tu......mula2 buh bahan smua ckup tuk promot & tarik pelangggan....dh ok mula la main tari2k tali tukar itu ini & tak inform pembeli.....==> harus haku kene lahar kang ni....
Author: pelangisenja    Time: 11-4-2013 09:57 AM
220796 posted on 11-4-2013 09:38 AM
apsal aurawhite tukar formula? suka2 aje ke? ni mcm kes ccpp dulu tetiba je rase kopi lebih xde ra ...

hehehe...teringat dulu duk minum ccpp, mmg ketagih nak minum dia jer...sedap yg amat...hehehe...tp tula masa minum dia mmg rasa kopi jer, coklat kureng...huhu


Author: cmf_kinna    Time: 11-4-2013 11:41 AM


susah lah kalau kita  nak tahu batch mana yg sedap n berkesan.....?

takut batch yg kita beli.. dah tak sedap..dah tukar formula.. dah tukar kilang... dah tukar..etc...?


Author: 220796    Time: 11-4-2013 11:44 AM
cmf_kinna posted on 11-4-2013 11:41 AM
susah lah kalau kita  nak tahu batch mana yg sedap n berkesan.....?

takut batch yg kita beli. ...

tu la....pstu nnti pembeli melompat2 marahkan penjual...pdhal hq tukar formula tak bgtau dh tak sesedap dulu produk tu.....igt kes ccpp dulu tu kinah? kan ayu borong dr kinah 10 set terus....lpstu tetina naik harga rm10 lebih pstu rase kopi lebih.....alasan tukar mesin memproses ke hape tah....pstu ramai yg komplen dorg tukar ke formula lama balik....
Author: cmf_kinna    Time: 11-4-2013 11:45 AM
pelangisenja posted on 11-4-2013 09:18 AM
pelangi pon ada tebaca gak psl yg tiruan ni...tp pelangi tnya dgn 2 sellers( dua2 ambik direct dr  ...

kalau customer mintak refund..pon susah ya..

sbb kita pon tak bukak pon dalam dia.. tak tahu brg tu warna apa..? ada perisa ke tak de...

ADAKAh kilang itu sesuatu...?   




Author: cmf_kinna    Time: 11-4-2013 11:48 AM
220796 posted on 11-4-2013 11:44 AM
tu la....pstu nnti pembeli melompat2 marahkan penjual...pdhal hq tukar formula tak bgtau dh tak se ...

ya darling ayu...

cerita lama berparut kembali.....

mula rasa sedap..hari2 minum..mcm  setakbuk....

next batch..rasa kopi terus..fening..sbb sensitif caffien............

Author: pelangisenja    Time: 11-4-2013 12:42 PM
pelangi banding kan tin 1st dgn tin 2nd AW yg pelangi beli tu, mmg takder beza...bila buka tin 2nd tu, terkejut tgk warna serbuk dia pink, masa tu musykil dah, sbb tin 1st serbuk dia warna cam putih2..bila shake, yg serbuk pink tu tak jd pink pon, tp jd warna jernih, bila minum rasa manis sikit tp tak sedap n tak rasa masam pon, ape lagi kalot la p tanya seller ....
Author: missmechy    Time: 11-4-2013 12:51 PM
ada sapa2nk aurawhite tak??
sy baru mkn x smpi 10 scoops
nk letgo neh..xnk simpan dah


Author: AzzaAzman    Time: 11-4-2013 02:09 PM
saya dapat yang blueberry...sedap..
Author: bazlina    Time: 12-4-2013 03:05 PM
AW ni kan rasa nya hampir  sama dgn elmarino blanc
Author: nuralisa    Time: 12-4-2013 03:30 PM
macam x logik bila dia kata 'terlupa' letak perasa...
dia sepatutnya recall balik batch yang dikatakan 'terlupa' tu..
macam2 kan...

tapi aap2 pun sapa nak AW ada lagi 3 jar harga murah nak jual..   pm ya
Author: mrs_z    Time: 12-4-2013 05:17 PM
saya dh mkn...dr 26/3 tu hari...3 scop sekali minum, pagi & mlm.
so far nmpk cerah..putih melepask tu tk lah..nk kata kulit lembut ..takde sgt...rambut still ada gugur ..

dulu sy mkn glowz...glowz lagi berkesan dr aurawhite




Welcome CARI Malay Forums (http://mforum.cari.com.my/) Powered by Discuz! X2.5