CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 1262|Reply: 18

[Tempatan] exTPTD - peralihan kuasa akan berlaku secara aman.

[Copy link]
Post time 5-3-2013 08:35 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login





KETEREH:
Bekas Timbalan Panglima Tentera Darat sekali lagi memberikan keyakinan bahawa peralihan kuasa yang
dijangka berlaku pada pilihan raya umum ke-13 tidak menggugat keamanan negara.


Leftenan Jeneral (B) Datuk Abdul Ghafir Abdul Hamid berkata, pasukan polis diyakini mampu mengawal keadaan
sekiranya berlaku perubahan kerajaan.

Ini kerana difahamkan kemungkinan besar berlaku perubahan kepada politik negara nanti, katanya pada
ceramah Kebangkitan Rakyat bertema Kekal Kelantan Ubah Putrajaya di Dewan Majlis Daerah Ketereh
Perbandaran Islam di sini, malam 26 Febuari lalu.





                                 
                                  (Leftenan Jeneral (B) Datuk Ghafir ketika berucap di Ketereh)















Yang bercakap itu bukan uncle maideen ( RAJA MULTINIC BACUL JOHAN MENFITNAH )
yang bercakap itu adalah ex Timb Pang5 Tentera Darat.







Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2013 08:47 PM | Show all posts | Share


beruntunglah mana-mana partai yang di sertai Jeneral.
Mereka terbukti berjaya dalam career dan cakapan mereka bukan based on emosi.

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2013 09:39 PM | Show all posts | Share
kekal najib! cegah ayya mahadey!
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2013 09:41 PM | Show all posts | Share
Masalah skang ni sapa nak jadi pm ni, pas ke pkr?
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2013 09:42 PM | Show all posts | Share

dengor tu cacai2 low IQ Pprt semua, ini kata kata orang tang tau pasal Purlembagaan & Undang2 lain negara ini...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2013 09:46 PM | Show all posts | Share
masalahnya..sape nk jadi ketua pembangkang nnti, chua soi lek ka? najib ka?...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2013 10:13 PM | Show all posts | Share
honam posted on 5-3-2013 09:41 PM
Masalah skang ni sapa nak jadi pm ni, pas ke pkr?

apsal nak bincang sapa nak jadi pm nanti..??

najib bakal kalah ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2013 06:29 PM | Show all posts | Share



maaaacam lah rakyat malaysia tidak tahu satu habok pun pasal peralihan kerajaan.
cuba takut takut rakyat, kalau peralihan kuasa, akan jadi bla bla bla. chaiiittttt. agak agak lah para  perasuah negara woi
cakap laah, kalau peralihan kuasa berlaku lepas pru13, kami tidak lagi boleh bermaharajalela membedak khazanah negara pada koncu2 kami.  cakap jaa lah begitu
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2013 06:42 PM | Show all posts | Share
Berangan sangat...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-3-2013 10:44 PM | Show all posts | Share
xy_daen posted on 6-3-2013 06:42 PM
Berangan sangat...



kau risau ka kpt
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2013 10:46 PM | Show all posts | Share
LombuKondo posted on 6-3-2013 10:44 PM
kau risau ka kpt

kpt habah ko...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-3-2013 10:50 PM | Show all posts | Share
xy_daen posted on 6-3-2013 10:46 PM
kpt habah ko...



okay lah...  aku kata xy_daen.
dua dua tu sama kan
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2013 10:51 PM | Show all posts | Share


pakcik jenderal target menteri pertahanan........
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 07:15 PM | Show all posts | Share


satu tamparan pada umno yang kuat membohongi rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 08:19 PM | Show all posts | Share
aik? aman?  camno pulak tu. pencacai pembangkang kata umno nak istihar darurat kalau kalah.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 08:45 PM | Show all posts | Share
oghe kito sokmo



bo laaa weiii..mmmmmmmmmmmuwahssss
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-3-2013 09:01 PM | Show all posts | Share


biofree aka Loona terkelu lidah bila lihat Jeneral memberi ucapan  
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 09:42 PM | Show all posts | Share
aminnnnnnnnn..................
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 10:06 PM | Show all posts | Share
setakat general ni yg cakap, leh bakulkan dalam tong sampah jer...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

30-5-2015 04:13 AM GMT+8 , Processed in 0.128673 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list