CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return to list New
View: 6496|Reply: 50

[2013] LAWAK KE DER 2 MOVIE

[Copy link]
Post time 7-3-2013 04:02 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

hari ni 1st tayangan lawak ke der 2 movie...sape da tgk sila bg review ok?





Last edited by eddlisa_uyuk on 7-3-2013 08:47 PM

Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 04:14 PM | Show all posts | Share
tak sabar ekceli nak tgk..
lagi2 part jozan ngan harith...
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 04:15 PM | Show all posts | Share
boikot...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-3-2013 04:16 PM | Show all posts | Share
ahazman24 posted on 7-3-2013 04:15 PM
boikot...

erk..apsal boikot?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-3-2013 04:17 PM | Show all posts | Share
cLiNiQue^HaPPy posted on 7-3-2013 04:14 PM
tak sabar ekceli nak tgk..
lagi2 part jozan ngan harith...

tu la psl..faveret 2 tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 04:33 PM | Show all posts | Share
missyqaldina posted on 7-3-2013 04:16 PM
erk..apsal boikot?

hahaha, guro je der....tggu masuk youtube br iols tgk~
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2013 08:12 PM | Show all posts | Share
tertunggu tunggu orang nak bukak thread pasal ni sebab nak tunggu review... wahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2013 09:41 AM | Show all posts | Share
nk tgk...tp kt istana budaya dh tgk
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2013 11:01 AM | Show all posts | Share
sape yang dh tengok. reviewww laaa
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2013 11:25 AM | Show all posts | Share
tgk kat istana budaya jer... semua bosan kecuali nabil... xtau la kalau kat wayang die tayang part best2 je... Lawak Ke Der 1 jugak paling lawak
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2013 04:45 PM | Show all posts | Share
sosimple posted on 7-3-2013 08:12 PM
tertunggu tunggu orang nak bukak thread pasal ni sebab nak tunggu review... wahahaha

heheheheh.....sama la kita, dari semalam tertunggu-tunggu tapi smpi la ni xde pung yg bagi komen.....

dengar tak spontan era nabil vs ray, best sangat2....
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2013 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
kt twiter semua kabo bez pilem neh
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2013 11:12 PM | Show all posts | Share
amyainsamad posted on 8-3-2013 09:41 AM
nk tgk...tp kt istana budaya dh tgk

mana 1 lagi best... lawak ke der 1 ke lawak ke der 2
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 07:05 PM | Show all posts | Share
tumpang tny... kenapa filem ni diklasifikasikan 18thn ke atas ye? mohon pencerahan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 07:55 PM | Show all posts | Share
annehuda posted on 9-3-2013 07:05 PM
tumpang tny... kenapa filem ni diklasifikasikan 18thn ke atas ye? mohon pencerahan..

18 ke? bkn PG13 ke
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 07:58 PM | Show all posts | Share
shitakee posted on 9-3-2013 07:55 PM
18 ke? bkn PG13 ke

sbb td aku nk gi tgk skali tu 18 ke atas plak.. tu yg aku pelik tu..

tak caya cer ko gugel ade tulis kt tgv rated 18...
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 10:05 PM | Show all posts | Share
annehuda posted on 9-3-2013 07:58 PM
sbb td aku nk gi tgk skali tu 18 ke atas plak.. tu yg aku pelik tu..

tak caya cer ko gugel ade  ...

Mgkn lawakye ade yg x brape sesuai kot.. Papepon, best x???
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2013 11:45 PM | Show all posts | Share
tunggu sedut
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 01:16 AM | Show all posts | Share
annehuda posted on 9-3-2013 07:05 PM
tumpang tny... kenapa filem ni diklasifikasikan 18thn ke atas ye? mohon pencerahan..

lawak jozan lucah skit...yg lain2 ok jer

harith iskandar n  nabil d best!!
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts | Share
X rugi weh tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 10:39 AM | Show all posts | Share

RM 14 bagi meonoton persembahan #HarithIskander #JoZan #Nabil #Boboi = RM3.50 per comedian/group! Cukup2 berbaloi. Memang Terbaik!

LawakKeDer 2 - Harith Iskander non stop I gelak, Hilariously Funny this fellow pengisiannya jauh lebih segar dari LawakKeDer 1

LawakKeDer2  - JoZan they played 2 watak lelaki dan 1 watak perempuan Nazmidah secara gilir2 pengisiannya lebih ringan, tiada perkembangan watak, JoZan cukup menghiburkan, entertaining to watch them.

#Kalau nak dibandingkan pengisian LawakKeDer 1, I lebih tertarik dengan perkembangan watak Quat Ken Cheng yg dewasa jadi AhChai, Swee Leng dewasa *Johan, Ismail Harun dan (Mael Lambong bila dewasa).

LawakKeDer 2 - Nabil, pengacara. His opening act refereshing, kemudian dia bersama dengan Boboi as a Lady Flight Crew. Bila lelaki memegang watak perempuan, timbullah kelucuan sebab Nabil dress up from head to toe as Stewardess Redah Airways.

LawakKeDer 2 - Boboi masih seperti Boboi yg I tonton Lawak Ke Der 1. Lebih kurang sahaja I rasa mutu persembahan mereka dalam LKD2 dan LKD1

#Pergi Tonton, Memang Terbaik!
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 11:09 AM | Show all posts | Share
Aku spatutny dah tgok 1st day tayangn tp mcm2 Hal la pulak...x sabar nk tgok ni
mesti pecah panggung ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 12:28 PM | Show all posts | Share
Dah tgk...memang kelakor gilos...sepanjang durasi lebih krg 2jam mmg x kering gusi...
paling best rasenye lawak dr Harith Iskander...die ni mmg Godfather of stand-up comedy...bersahaja dan very entertaining...
another joke yg best jgk dtg dr kump Jozan...ttg Nazmidah, racun dan sbgnya...Johan mmg best dan Zizan i think little bit overrated...
Kump Boboi as flight attendent...Jackie dan Angie menguruskan penumpang yg nak ke Korea..hehe...Nabil i think die ni mmg
berbakat utk btl lawak stand alone...very attractive pembukaan...
so far Lawak Ker Der 2 ni mmg best dan aku syorkan tgk...give 4.5 bintang utk lawaknye...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 12:28 PM | Show all posts | Share
Dah tgk...memang kelakor gilos...sepanjang durasi lebih krg 2jam mmg x kering gusi...
paling best rasenye lawak dr Harith Iskander...die ni mmg Godfather of stand-up comedy...bersahaja dan very entertaining...
another joke yg best jgk dtg dr kump Jozan...ttg Nazmidah, racun dan sbgnya...Johan mmg best dan Zizan i think little bit overrated...
Kump Boboi as flight attendent...Jackie dan Angie menguruskan penumpang yg nak ke Korea..hehe...Nabil i think die ni mmg
berbakat utk btl lawak stand alone...very attractive pembukaan...
so far Lawak Ker Der 2 ni mmg best dan aku syorkan tgk...give 4.5 bintang utk lawaknye...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2013 01:13 PM | Show all posts | Share
I have done my review on top! Lupa nak bagi rating : Kalau 5 terbaik, I bagi 4.99 star

#I sudah tengok dari Pentas IB   hingga ke Panggung memang impaknya lain, walau I spent my seat begitu banyak RMnya di Istana Budaya, I have no regrets..inikan pula di Panggung Wayang yg hanya RM14 sahaja

Kalau you memang jiwa humorous, sangat colorful kehidupan you..Segala Bahan cerita Harith Iskander akan meninggalkan sesuatu yg luarbiasa, ketawa non stop

JoZan everything about them - memang menghiburkan utk ditonton, mereka menyanyi, menari, BROMANCE mereka memang hilarious itulah sebabnya 18PL tapi kalau IB boleh bebas budak2... Leceh betul wayang x boleh Kesian fans JoZan dll yg bawah 18 tahun x boleh tengok

#Review sebelum ini dah buat #Quote 21
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

2-4-2015 09:22 AM GMT+8 , Processed in 0.132020 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list