Rafizi Ramli Pengundi Hantu? - Politik Tempatan - Isu Semasa & Politik - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 6899|Reply: 124

Rafizi Ramli Pengundi Hantu?

[Copy link]
Post time 23-3-2013 03:38 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Laaa...Rafizi pun pengundi hantu rupanya....Hantu betul la SPR woiiiii! Keh! Keh! Keh!

Dengan menggunakan kaedah nama pengundi yang sama, Rafizi dah tuduh Wan Azri sebagai pengundi hantu walaupun tarikh lahir berbeza.

Jika dengan menggunakan kaedah nama pengundi yang sama sebagai cara nak kesan pengundi hantu, adakah dengan cara ini, Rafizi juga pengundi hantu? Mana satu Rafizi yang bukan hantu?





MyMassa harap Rafizi Ramli boleh buat kenyataan akhbar untuk menafikan bahawa dia bukan pengundi hantu. Tak perlu tunggu SPR untuk buat kenyataan.

Itulah caranya pembangkang bermain dengan perang persepsi untuk menipu dan mempengaruhi penyokong mereka. Dengan satu dua yang dinamakan 'bukti', pembangkang akan terus menyerang Kerajaan tanpa selidik terlebih dahulu. Timbalan Pengerusi SPR juga pernah dituduh dengan cara yang sama.

Kredit: http://mymassa.blogspot.com/2013 ... mo-rafiziramli.html
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 03:47 PM | Show all posts | Share
hahaha... rafizi kena sejibik...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 03:49 PM | Show all posts | Share
banyak betul 'hantu'...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 03:52 PM | Show all posts | Share
bezanye alamat kediamani hantu PAPAGOMO adalah sama
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2013 03:57 PM | Show all posts | Share
AdamBillionaire posted on 23-3-2013 03:52 PM
bezanye alamat kediamani hantu PAPAGOMO adalah sama

Oi macai, mana dia alamat yg ko kata sama tu? Dasar Macai!






Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 03:58 PM | Show all posts | Share
next....

Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:03 PM | Show all posts | Share
NAGAmerah posted on 23-3-2013 03:57 PM
Oi macai, mana dia alamat yg ko kata sama tu? Dasar Macai!

bila lembu meroyan dalam forum nampak kelembuannye..


Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:11 PM | Show all posts | Share
brapa byk ic da rafizi ni ada?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:18 PM | Show all posts | Share
zidane_ziege posted on 23-3-2013 04:11 PM
brapa byk ic da rafizi ni ada?

org umno ckp rafizi tu sultan kiram .. dia ada darah sulu nama sulu dia.. rafaziah merong mahawangsa maju walk
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:21 PM | Show all posts | Share
dah satu hal pulak rafizi kena buat sidang akhbar nak nafikan jd pengundi hantu......

sebab..?
ada byk nama rafizi dlm semakan pengundi....
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:27 PM | Show all posts | Share
kat malaysia ni hanya sorang ke nama Rafizi Ramli????

kalau IC sama tu baru la org kata pengundi hantu...ni cuma nama sama....dah claim pengundi hantu...mcm si papagumuk...dia sebelum ni guna ID polis....undi pos...dan satu lagi guna no IC...undi biasa.

calling for @hartanahmalaya
ni komen beliau :
nama hampir xsama ...trkh lahir lain.......
igt nama mcm tu satu je berbinkan sama 1 je ke kt malaysia.......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2013 04:30 PM | Show all posts | Share
zamirra posted on 23-3-2013 04:27 PM
kat malaysia ni hanya sorang ke nama Rafizi Ramli????

kalau IC sama tu baru la org kata pengundi ...

Persoalannya adakah wan azri yang satu lagi tu org yg sama? Dah sah2 alamat n tarikh lahir lain. Thread ni nk tunjukkan betapa bangangnya sesetengah manusia ni yg tak pernah buat usul periksa dlm satu2 kes.



Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:32 PM | Show all posts | Share
Nak gelak guling guling boleh tak? Rafizi buat pendedahan dia pun nak buat. Kalau nak buat pun biarlah yang berilmiah sikit... Yang ni buat orang ketawa aje... Minta maaf Naga bukan awak yang saya maksudkan... referring to blog mymassa...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2013 04:33 PM | Show all posts | Share
suji posted on 23-3-2013 04:32 PM
Nak gelak guling guling boleh tak? Rafizi buat pendedahan dia pun nak buat. Kalau nak buat pun bi ...

Apa yg kelakarnya? Bagi saya pendedahan rafizi tu lagi kelakar.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:34 PM | Show all posts | Share
NAGAmerah posted on 23-3-2013 04:30 PM
Persoalannya adakah wan azri yang satu lagi tu org yg sama? Dah sah2 alamat n tarikh lahir lain. T ...

Ko cakap diri ko k?
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:34 PM | Show all posts | Share
NAGAmerah posted on 23-3-2013 04:30 PM
Persoalannya adakah wan azri yang satu lagi tu org yg sama? Dah sah2 alamat n tarikh lahir lain. T ...

Yang tu ada case... pesalah rahsuah. Dah pun instantly deleted dari SPR punya list. Ajaib ye?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2013 04:36 PM | Show all posts | Share
suji posted on 23-3-2013 04:34 PM
Yang tu ada case... pesalah rahsuah. Dah pun instantly deleted dari SPR punya list. Ajaib ye?

Oh yang tu layeeeeeeeeeennnn. Xpa aku faham style hangpa.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:37 PM | Show all posts | Share
zamirra posted on 23-3-2013 04:27 PM
kat malaysia ni hanya sorang ke nama Rafizi Ramli????

kalau IC sama tu baru la org kata pengundi ...

maafkn la macai2 tu, IQ dorg bwh 70 aja.
tak mampu nk paham maksud pengundi hantu..apatah lagi nk paham penerangan ko..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:37 PM | Show all posts | Share
NAGAmerah posted on 23-3-2013 04:33 PM
Apa yg kelakarnya? Bagi saya pendedahan rafizi tu lagi kelakar.

Yang ni aku rasa sungguh sungguh stupid sangat... tak ada apa pun yang nak di buktikan.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:40 PM | Show all posts | Share
cuba chek yng ini pengundi hantu gak ke.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:41 PM | Show all posts | Share
batmana posted on 23-3-2013 04:37 PM
maafkn la macai2 tu, IQ dorg bwh 70 aja.
tak mampu nk paham maksud pengundi hantu..apatah lagi nk ...

So sad lah... . Aku tak suka lah nak menyetupid kan orang ke atau nak kata iq rendah ke. Tapi rasa give up dengan mereka mereka yang macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:45 PM | Show all posts | Share
NAGAmerah posted on 23-3-2013 04:30 PM
Persoalannya adakah wan azri yang satu lagi tu org yg sama? Dah sah2 alamat n tarikh lahir lain. T ...

kamu tak bangang tapi bahlol agknye..
papagomo tu, 1 ic polis, masih wujud lagi dlm data spr, padahal dh dbehentikn psl rasuah daa..

http://www.sprm.gov.my/001-shame ... web=jtl&mid=844 - sprm

2. pakai ic biasa, tuk alamat lain


skrg sapa yg bahlol lagi bahlol
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:45 PM | Show all posts | Share
sian iq rendah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2013 04:51 PM | Show all posts | Share
Kes ni membukti individu yang dan diberhentikan dari polis dgn no anggota RF 142863 tetapi masih lagi berdaftar sebagai pengundi pos.


Sama ada org tu papagomo atau tidak beside the point. Ini menunjukkan daftar pemilih kotor.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-3-2013 04:52 PM | Show all posts | Share
batmana posted on 23-3-2013 04:45 PM
kamu tak bangang tapi bahlol agknye..
papagomo tu, 1 ic polis, masih wujud lagi dlm data spr, pa ...

Dan sudilah kiranya kamu jwb soalan aku. Kalau dua2 org yg sama kenapa tarikh lahir berbeza? Knp asal nama 'Muhd' tukar kpd 'Muhamad'? Skrg siapa yg bahlol?





Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

3-8-2015 06:38 PM GMT+8 , Processed in 0.323853 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list