CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345Next
Return Post new threads
Show: 6112|Reply: 124

Rafizi Ramli Pengundi Hantu?

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-3-2013 03:38 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Laaa...Rafizi pun pengundi hantu rupanya....Hantu betul la SPR woiiiii! Keh! Keh! Keh!

Dengan menggunakan kaedah nama pengundi yang sama, Rafizi dah tuduh Wan Azri sebagai pengundi hantu walaupun tarikh lahir berbeza.

Jika dengan menggunakan kaedah nama pengundi yang sama sebagai cara nak kesan pengundi hantu, adakah dengan cara ini, Rafizi juga pengundi hantu? Mana satu Rafizi yang bukan hantu?





MyMassa harap Rafizi Ramli boleh buat kenyataan akhbar untuk menafikan bahawa dia bukan pengundi hantu. Tak perlu tunggu SPR untuk buat kenyataan.

Itulah caranya pembangkang bermain dengan perang persepsi untuk menipu dan mempengaruhi penyokong mereka. Dengan satu dua yang dinamakan 'bukti', pembangkang akan terus menyerang Kerajaan tanpa selidik terlebih dahulu. Timbalan Pengerusi SPR juga pernah dituduh dengan cara yang sama.

Kredit: http://mymassa.blogspot.com/2013 ... mo-rafiziramli.html
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-3-2013 03:47 PM |All posts
hahaha... rafizi kena sejibik...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 23-3-2013 03:49 PM |All posts
banyak betul 'hantu'...
CINTAILAH ALAM SEKITAR KITA!!!
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 23-3-2013 03:52 PM |All posts
bezanye alamat kediamani hantu PAPAGOMO adalah sama
My Gps HP Tracking Number https://www.sat-gps-locate.com/
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-3-2013 03:57 PM |All posts
AdamBillionaire posted on 23-3-2013 03:52 PM
bezanye alamat kediamani hantu PAPAGOMO adalah sama

Oi macai, mana dia alamat yg ko kata sama tu? Dasar Macai!






Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 23-3-2013 03:58 PM |All posts
next....

--> Follow TWITTER: CARI_KDrama , FB: https://www.facebook.com/penganjur.carikdrama

Lagu feveret June14: Rude - MAGIC! >> Fancy - Iggy Azalea >> All For Me - John Legend
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 23-3-2013 04:03 PM |All posts
NAGAmerah posted on 23-3-2013 03:57 PM
Oi macai, mana dia alamat yg ko kata sama tu? Dasar Macai!

bila lembu meroyan dalam forum nampak kelembuannye..


My Gps HP Tracking Number https://www.sat-gps-locate.com/
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 23-3-2013 04:11 PM |All posts
brapa byk ic da rafizi ni ada?
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 23-3-2013 04:18 PM |All posts
zidane_ziege posted on 23-3-2013 04:11 PM
brapa byk ic da rafizi ni ada?

org umno ckp rafizi tu sultan kiram .. dia ada darah sulu nama sulu dia.. rafaziah merong mahawangsa maju walk
My Gps HP Tracking Number https://www.sat-gps-locate.com/
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 23-3-2013 04:21 PM |All posts
dah satu hal pulak rafizi kena buat sidang akhbar nak nafikan jd pengundi hantu......

sebab..?
ada byk nama rafizi dlm semakan pengundi....
i'm not old. i'm recycled.....
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 23-3-2013 04:27 PM |All posts
kat malaysia ni hanya sorang ke nama Rafizi Ramli????

kalau IC sama tu baru la org kata pengundi hantu...ni cuma nama sama....dah claim pengundi hantu...mcm si papagumuk...dia sebelum ni guna ID polis....undi pos...dan satu lagi guna no IC...undi biasa.

calling for @hartanahmalaya
ni komen beliau :
nama hampir xsama ...trkh lahir lain.......
igt nama mcm tu satu je berbinkan sama 1 je ke kt malaysia.......
A.B.C.D. ada paham?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-3-2013 04:30 PM |All posts
zamirra posted on 23-3-2013 04:27 PM
kat malaysia ni hanya sorang ke nama Rafizi Ramli????

kalau IC sama tu baru la org kata pengundi ...

Persoalannya adakah wan azri yang satu lagi tu org yg sama? Dah sah2 alamat n tarikh lahir lain. Thread ni nk tunjukkan betapa bangangnya sesetengah manusia ni yg tak pernah buat usul periksa dlm satu2 kes.



Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-3-2013 04:32 PM |All posts
Nak gelak guling guling boleh tak? Rafizi buat pendedahan dia pun nak buat. Kalau nak buat pun biarlah yang berilmiah sikit... Yang ni buat orang ketawa aje... Minta maaf Naga bukan awak yang saya maksudkan... referring to blog mymassa...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-3-2013 04:33 PM |All posts
suji posted on 23-3-2013 04:32 PM
Nak gelak guling guling boleh tak? Rafizi buat pendedahan dia pun nak buat. Kalau nak buat pun bi ...

Apa yg kelakarnya? Bagi saya pendedahan rafizi tu lagi kelakar.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 23-3-2013 04:34 PM |All posts
NAGAmerah posted on 23-3-2013 04:30 PM
Persoalannya adakah wan azri yang satu lagi tu org yg sama? Dah sah2 alamat n tarikh lahir lain. T ...

Ko cakap diri ko k?
Its difficult to wait, but more difficult to regret.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-3-2013 04:34 PM |All posts
NAGAmerah posted on 23-3-2013 04:30 PM
Persoalannya adakah wan azri yang satu lagi tu org yg sama? Dah sah2 alamat n tarikh lahir lain. T ...

Yang tu ada case... pesalah rahsuah. Dah pun instantly deleted dari SPR punya list. Ajaib ye?
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-3-2013 04:36 PM |All posts
suji posted on 23-3-2013 04:34 PM
Yang tu ada case... pesalah rahsuah. Dah pun instantly deleted dari SPR punya list. Ajaib ye?

Oh yang tu layeeeeeeeeeennnn. Xpa aku faham style hangpa.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-3-2013 04:37 PM |All posts
zamirra posted on 23-3-2013 04:27 PM
kat malaysia ni hanya sorang ke nama Rafizi Ramli????

kalau IC sama tu baru la org kata pengundi ...

maafkn la macai2 tu, IQ dorg bwh 70 aja.
tak mampu nk paham maksud pengundi hantu..apatah lagi nk paham penerangan ko..
[html]Select * password[/html]
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-3-2013 04:37 PM |All posts
NAGAmerah posted on 23-3-2013 04:33 PM
Apa yg kelakarnya? Bagi saya pendedahan rafizi tu lagi kelakar.

Yang ni aku rasa sungguh sungguh stupid sangat... tak ada apa pun yang nak di buktikan.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-3-2013 04:40 PM |All posts
cuba chek yng ini pengundi hantu gak ke.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-3-2013 04:41 PM |All posts
batmana posted on 23-3-2013 04:37 PM
maafkn la macai2 tu, IQ dorg bwh 70 aja.
tak mampu nk paham maksud pengundi hantu..apatah lagi nk ...

So sad lah... . Aku tak suka lah nak menyetupid kan orang ke atau nak kata iq rendah ke. Tapi rasa give up dengan mereka mereka yang macam ni.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-3-2013 04:45 PM |All posts
NAGAmerah posted on 23-3-2013 04:30 PM
Persoalannya adakah wan azri yang satu lagi tu org yg sama? Dah sah2 alamat n tarikh lahir lain. T ...

kamu tak bangang tapi bahlol agknye..
papagomo tu, 1 ic polis, masih wujud lagi dlm data spr, padahal dh dbehentikn psl rasuah daa..

http://www.sprm.gov.my/001-shame ... web=jtl&mid=844 - sprm

2. pakai ic biasa, tuk alamat lain


skrg sapa yg bahlol lagi bahlol
[html]Select * password[/html]
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-3-2013 04:45 PM |All posts
sian iq rendah...
''Together we achieve more''
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-3-2013 04:51 PM |All posts
Kes ni membukti individu yang dan diberhentikan dari polis dgn no anggota RF 142863 tetapi masih lagi berdaftar sebagai pengundi pos.


Sama ada org tu papagomo atau tidak beside the point. Ini menunjukkan daftar pemilih kotor.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-3-2013 04:52 PM |All posts
batmana posted on 23-3-2013 04:45 PM
kamu tak bangang tapi bahlol agknye..
papagomo tu, 1 ic polis, masih wujud lagi dlm data spr, pa ...

Dan sudilah kiranya kamu jwb soalan aku. Kalau dua2 org yg sama kenapa tarikh lahir berbeza? Knp asal nama 'Muhd' tukar kpd 'Muhamad'? Skrg siapa yg bahlol?





Reply

Props Report

12345Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 28-11-2014 06:58 PM , Processed in 0.282811 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top