FOTO 每 FOTO MODEL PEREMPUAN DI AWAL KURUN 19 - Lagenda,Mitos & Sejarah - Peristiwa - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
12Next
Return to list New
View: 6069|Reply: 30

FOTO 每 FOTO MODEL PEREMPUAN DI AWAL KURUN 19

[Copy link]
Post time 27-3-2013 09:48 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

FOTO 每 FOTO MODEL PEREMPUAN DI AWAL KURUN 19

Boleh dikatakan ini adalah foto perintis yang menampilkan perempuan sebagai model. Foto langka yang diambil oleh Lady Clementina Hawarden salah satu fotografer pertama perempuan Inggris pada tahun 1860an. Dengan menampilkan sosok model perempuan serta busana indah, foto Lady Clementina Hawarden ini dinilai paling mempengaruhi seni rupa fotografi era Victoria.
lady Clementina Hawarden & Donald Cameron of Lochiel

Lady Clementina Hawarden meminta putrinya sebagai model fotonya. Lahir dengan nama Clementina Elphinstone Fleeming di Dunbartonshire tahun 1822. Clementina  adalah anak ketiga dari lima bersaudara dari seorang ayah Inggris, Laksamana Charles Elphinstone Fleeming (1774-1840), dan ibu asal Spanyol, Catalina Paulina Alessandro (1800-1880). Salah satu dari lima anak, dia dibesarkan di Cumbernauld, dekat Glasgow.
Putri Clementina

Putri Clementina

Putri Clementina

London 5 Garden Princes

Banyak kehidupan Hawarden masih merupakan misteri. Namun pada tahun 1845 Clementina menikah  dengan Cornwallis Maude Hawarden, seorang Pejabat Pengawal Hidup. Pada tahun 1856  ayah Maude yang benama  Viscount Hawarden, meninggal dan meninggalkan warisan berlimpah pada Cornwallis.




Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2013 10:34 PM | Show all posts | Share
cantik la. cuma membayangkan berapa lama dia posing
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2013 11:52 AM | Show all posts | Share
i love the victorian fashion
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2013 11:58 AM | Show all posts | Share
ske victorian scene jgakkk...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2013 01:14 PM | Show all posts | Share
zamn dulu lebih bersopan dan bertamadun
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2013 05:01 PM | Show all posts | Share
org zaman dulu banyak masa,
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2013 10:39 PM | Show all posts | Share
pakaian belum berREVOLUSI dan berEVOLUSI lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2013 01:19 PM | Show all posts | Share
nice info...thanks 4 sharing...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2013 03:29 PM | Show all posts | Share
kiranya pic di atas orang yang sama Lady Clementina?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2013 10:49 PM | Show all posts | Share
cantik fesyen pakaian dia... tapi agak susah ler nak bergerak aktif dgn gaun kembang nih...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2013 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
pic perempuan melayu zaman tu xde ke
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2013 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
pic perempuan melayu zaman tu xde ke
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 09:09 AM | Show all posts | Share
Suka jugak tengok pakaian zaman Victoria. Cantik dan manis je.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 08:04 AM | Show all posts | Share
good info..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 09:07 AM | Show all posts | Share
thanks for sharing ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 09:17 AM | Show all posts | Share
clasic sungguh..post la byk gamba lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 09:45 AM | Show all posts | Share
victoria victoria~~~
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 09:50 AM | Show all posts | Share

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 01:17 PM | Show all posts | Share
klasik.......
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 02:22 PM | Show all posts | Share
okla model dedolu xkurus kering
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 06:18 PM | Show all posts | Share
wow..
suke sangat baju2 zaman victoria..
nampak klasik n sopan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 08:46 PM | Show all posts | Share
i like women of the victorian era....




Last edited by don_quixote on 4-4-2013 08:52 PM

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2013 08:50 PM | Show all posts | Share
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2013 10:23 AM | Show all posts | Share
don_quixote posted on 4-4-2013 08:46 PM
i like women of the victorian era....

me too and their face...it's exotic!


Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2013 10:25 AM | Show all posts | Share
azilamie2 posted on 4-4-2013 02:22 PM
okla model dedolu xkurus kering

ini bukan model ni sayang...in subject hehehehe
subject plus size memang awesome..they have more curves untuk dihayati...berbanding yang skinny
limited dan within imagination

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-7-2015 03:01 AM GMT+8 , Processed in 0.138721 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list