CARI Malay Forums

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 6122|Reply: 114

sUami/Isteri berUbah selepas PERCERAIAN berlaku...

[Copy link]
Post time 1-4-2013 04:25 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

maaf ye senior-senior...kalau dah ada thread serupa macam ni dulu...dah cari tapi tak jumpa...agaknya ada x kes-kes yang suami / isteri berubah selepas bercerai...dari segala segi la...kebaikan dan keburukan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 04:30 PM | Show all posts | Share
kesian ko.... dh berapa lama berjiwa lara ni?? tak blh dah ke nak berjiwa ceria cam aku ni???

tuko lerr nick ko tuhh... aku tgk pun malas tau..... buat MN Jiwa_Ceria plakk...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 04:48 PM | Show all posts | Share
tak cerai pun berubah jugak la...
dapat anak berubah jugak la...
naik pangkat pun berubah jugak la...
hijrah...hijrah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 04:51 PM | Show all posts | Share
dapat mimpi pun boleh buat orang berubah jugak......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 04:55 PM | Show all posts | Share
BidAnggun21 posted on 1-4-2013 04:51 PM
dapat mimpi pun boleh buat orang berubah jugak......

jumpa pakwe lama pun boleh berubah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 04:57 PM | Show all posts | Share
lavava posted on 1-4-2013 04:55 PM
jumpa pakwe lama pun boleh berubah...

macam jumpa makwe lama.... pun boleh berubah jugak...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2013 05:23 PM | Show all posts | Share
BidAnggun21 posted on 1-4-2013 04:30 PM
kesian ko.... dh berapa lama berjiwa lara ni?? tak blh dah ke nak berjiwa ceria cam aku ni???

tu ...

kaka bid, baca komen akak nie, saya tergelak besar dah...

lucu~
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 11:26 AM | Show all posts | Share
agak pening sikit.. kalu dah bercerai, bukan suami/isteri lagi. kalu nak berubah pun, apa masalahnya?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 11:51 AM | Show all posts | Share
prettyuglybabe posted on 2-4-2013 11:26 AM
agak pening sikit.. kalu dah bercerai, bukan suami/isteri lagi. kalu nak berubah pun, apa masalahnya ...

fikir mende yg sama jugak ....

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 11:54 AM | Show all posts | Share
byk je kes mcm ni ...

samaada jadi lebih buruk ... atau ade jugak yg jd lebih bertanggungjawab (ini case yg ade anak la biasanya) ...

biasanya, kalo becerai dgn reason2 yg menyakitkan hati ... tragedi perceraian yg teruk, then, mmg lps tu hubungan akan jd teruk la ... ade yg sampe trauma pon ade ..

tapi, kalo bercerai atas persetujuan bersama ... mungkin x berapa teruk hubungan tu ... masih maintain komunikasi atas reason anak2 ...

agak nye la kot ...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 12:23 PM | Show all posts | Share
susah nk jumpa pasangan bila bercerai masih boleh berhubungan baik..ada tp segelintir sahaja..sebenarnya perceraian bukanlah jalan permusuhan..tetapi perdamaian adalah lebih baik..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 05:42 PM | Show all posts | Share
apsal rancak potong kedit kat sini?

Macam orang gila pun ada ...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 05:45 PM | Show all posts | Share
kalo pompuan yang dah mcm tong ... lepas bercerai sure boleh jer jadi slim ... masa kawin dulu menten tong smpai laki cari lain ... bila dah slim mula la menggatal dengan laki orang polak ... bercerai dulu sbb tak sanggup dimadukan ...  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-4-2013 08:09 PM | Show all posts | Share
kudajantan77 posted on 2-4-2013 05:45 PM
kalo pompuan yang dah mcm tong ... lepas bercerai sure boleh jer jadi slim ... masa kawin dulu mente ...

hahaha...itu la kan ...tp bukan sengaja nak berubah jd slim kot...sebab dah doko sedih..makan hati ..badan jd susut...pastu tercomel plak..hihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 08:35 PM | Show all posts | Share
kudajantan77 posted on 2-4-2013 05:42 PM
apsal rancak potong kedit kat sini?

Macam orang gila pun ada ...

hang ni macam nick lava pulak cara posting
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 08:39 PM | Show all posts | Share
hafiz_1312 posted on 2-4-2013 12:23 PM
susah nk jumpa pasangan bila bercerai masih boleh berhubungan baik..ada tp segelintir sahaja..sebena ...

Yang segelintir tuh ada dalam board ini kot????  dah bercerai tapi mantan laki masih masuk keluar rumah si mantan isteri macam tak bersalah je......

Alasan.      ??????? Anak anak.....



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 09:46 PM | Show all posts | Share
nak bg pendapat through experience mmg tak ada tapi dari segi logik tentu ada perubahan tapi bergantung pada pertimbangan dan kekuatan mental seseorg. Contohnya masa kucing aku mati aku mmg hangin + sedih + keciwa pasal mak aku yg pembenci kucing, kat laki aku yg selalu tak kasi ibu kucing tu masuk umah......tapi lama-lama, dah puas nangis hari2 aku normal balik sbb banyak lagi benda yg berfaedah nak dibuat. So relate kan isu ni pd penceraian, sama juga, patah hati, luka jiwa, semuanya ada, sama macam org putus cinta....walaupun dah berkurun berlalu sesekali teringat mmg terasa ada selumbar dlm hati.

Perubahan tu hanya sementara, biasalah barang murah ke buruk bila yg pertama tu mmg payah nak lupa, nanti dah dapat barang baru yg lebih mahal dan baik punya semua kisah lama terus tolak tepi, bg ruang untuk diri sendiri move on, mungkin kehidupan di hadapan jauh lebih baik.
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 09:47 PM | Show all posts | Share
manak575 posted on 2-4-2013 08:39 PM
Yang segelintir tuh ada dalam board ini kot????  dah bercerai tapi mantan laki masih masuk kelua ...

sapa tu??..sapa tu??

ni mesti pakai alasan jenguk jenguk anak
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 09:56 PM | Show all posts | Share
pintajam posted on 2-4-2013 09:47 PM
sapa tu??..sapa tu??

ni mesti pakai alasan jenguk jenguk anak

hello, jenguk2 anak tu kira kewajipan, sesekali kena jeling gak kat mantan bini sbb kebiasaannya wanita yg lepas bercerai lagi lawa dari sebelumnya, bak kata Nabil, lontik....
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 09:59 PM | Show all posts | Share
pintajam posted on 2-4-2013 09:47 PM
sapa tu??..sapa tu??

ni mesti pakai alasan jenguk jenguk anak


Tak pun purak purak strikes conversation bertanya....fridge yang abang beli hari itu ok????

Kalau tak cukup besar abang boleh beli ..yang besar lagi.....anyway abang tumpang ambik Yakult abang dlm fridge baru itu  kejap ye ????

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 10:03 PM | Show all posts | Share
cmf_blingblings posted on 2-4-2013 09:56 PM
hello, jenguk2 anak tu kira kewajipan, sesekali kena jeling gak kat mantan bini sbb kebiasaannya w ...

lawa je ke??

gedik pun terlebih2 lebih pas kena cerai
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 10:05 PM | Show all posts | Share
pintajam posted on 2-4-2013 10:03 PM
lawa je ke??

gedik pun terlebih2 lebih pas kena cerai

kegedikan yg datang selepas bercerai datang dgn sendirinya dan hanya disedari mantan laki jah sbb dia dah gila talak....masa bersama dulu nampak bini comot ja
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 10:06 PM | Show all posts | Share
manak286 posted on 2-4-2013 09:59 PM
Tak pun purak purak strikes conversation bertanya....fridge yang abang beli hari itu ok????

K ...

pas tanya sal fridge, tanya sal sofa..pastu pasal almari ..pastu pasal katil....

" lama abang tak tidur atas katil ni...rindu ler "         

pastu...tst ler                                      '
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 10:09 PM | Show all posts | Share
pintajam posted on 2-4-2013 10:06 PM
pas tanya sal fridge, tanya sal sofa..pastu pasal almari ..pastu pasal katil....

" lama abang t ...



Abang sampai beli tilam VONO ziana zain tau...abang nak pastikan keselesaan you.......



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2013 10:13 PM | Show all posts | Share
manak286 posted on 2-4-2013 10:09 PM
Abang sampai beli tilam VONO ziana zain tau...abang nak pastikan ...

" abang pergi balik bang...BALIKKKKK...

dari dulu jiana jen..sikit2 jiana jen....cahaya dah bosan dengar nama jiana jen"
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

28-1-2015 10:11 PM GMT+8 , Processed in 0.141063 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list