CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345Next
Return Post new threads
Show: 5802|Reply: 119

sUami/Isteri berUbah selepas PERCERAIAN berlaku...

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 1-4-2013 04:25 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

maaf ye senior-senior...kalau dah ada thread serupa macam ni dulu...dah cari tapi tak jumpa...agaknya ada x kes-kes yang suami / isteri berubah selepas bercerai...dari segala segi la...kebaikan dan keburukan ke?
Reply

Props Report

Post on 1-4-2013 04:30 PM |All posts
kesian ko.... dh berapa lama berjiwa lara ni?? tak blh dah ke nak berjiwa ceria cam aku ni???

tuko lerr nick ko tuhh... aku tgk pun malas tau..... buat MN Jiwa_Ceria plakk...

1

View rating log

Reply

Props Report

Post on 1-4-2013 04:48 PM |All posts
tak cerai pun berubah jugak la...
dapat anak berubah jugak la...
naik pangkat pun berubah jugak la...
hijrah...hijrah..
1

View rating log

Reply

Props Report

Post on 1-4-2013 04:51 PM |All posts
dapat mimpi pun boleh buat orang berubah jugak......
1

View rating log

Reply

Props Report

Post on 1-4-2013 04:55 PM |All posts
BidAnggun21 posted on 1-4-2013 04:51 PM
dapat mimpi pun boleh buat orang berubah jugak......

jumpa pakwe lama pun boleh berubah...
1

View rating log

Reply

Props Report

Post on 1-4-2013 04:57 PM |All posts
lavava posted on 1-4-2013 04:55 PM
jumpa pakwe lama pun boleh berubah...

macam jumpa makwe lama.... pun boleh berubah jugak...
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 1-4-2013 05:23 PM |All posts
BidAnggun21 posted on 1-4-2013 04:30 PM
kesian ko.... dh berapa lama berjiwa lara ni?? tak blh dah ke nak berjiwa ceria cam aku ni???

tu ...

kaka bid, baca komen akak nie, saya tergelak besar dah...

lucu~
~somewhere over the rainbow~
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 2-4-2013 11:26 AM |All posts
agak pening sikit.. kalu dah bercerai, bukan suami/isteri lagi. kalu nak berubah pun, apa masalahnya?
  whatever!!!  
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-4-2013 11:51 AM |All posts
prettyuglybabe posted on 2-4-2013 11:26 AM
agak pening sikit.. kalu dah bercerai, bukan suami/isteri lagi. kalu nak berubah pun, apa masalahnya ...

fikir mende yg sama jugak ....

Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-4-2013 11:54 AM |All posts
byk je kes mcm ni ...

samaada jadi lebih buruk ... atau ade jugak yg jd lebih bertanggungjawab (ini case yg ade anak la biasanya) ...

biasanya, kalo becerai dgn reason2 yg menyakitkan hati ... tragedi perceraian yg teruk, then, mmg lps tu hubungan akan jd teruk la ... ade yg sampe trauma pon ade ..

tapi, kalo bercerai atas persetujuan bersama ... mungkin x berapa teruk hubungan tu ... masih maintain komunikasi atas reason anak2 ...

agak nye la kot ...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-4-2013 12:23 PM |All posts
susah nk jumpa pasangan bila bercerai masih boleh berhubungan baik..ada tp segelintir sahaja..sebenarnya perceraian bukanlah jalan permusuhan..tetapi perdamaian adalah lebih baik..
layari:
www.peguam-syarie.com
Reply

Props Report

12#
Invalid floors , the post has been deleted
13#
Invalid floors , the post has been deleted
14#
Invalid floors , the post has been deleted
15#
Invalid floors , the post has been deleted

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 2-4-2013 05:42 PM |All posts
apsal rancak potong kedit kat sini?

Macam orang gila pun ada ...
Intheenditdoesn'treallymatter
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 2-4-2013 05:45 PM |All posts
kalo pompuan yang dah mcm tong ... lepas bercerai sure boleh jer jadi slim ... masa kawin dulu menten tong smpai laki cari lain ... bila dah slim mula la menggatal dengan laki orang polak ... bercerai dulu sbb tak sanggup dimadukan ...  
Intheenditdoesn'treallymatter
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-4-2013 08:09 PM |All posts
kudajantan77 posted on 2-4-2013 05:45 PM
kalo pompuan yang dah mcm tong ... lepas bercerai sure boleh jer jadi slim ... masa kawin dulu mente ...

hahaha...itu la kan ...tp bukan sengaja nak berubah jd slim kot...sebab dah doko sedih..makan hati ..badan jd susut...pastu tercomel plak..hihihihi
Reply

Props Report

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 2-4-2013 08:35 PM |All posts
kudajantan77 posted on 2-4-2013 05:42 PM
apsal rancak potong kedit kat sini?

Macam orang gila pun ada ...

hang ni macam nick lava pulak cara posting
But I'm only human
And I bleed when I fall down
I'm only human
And I crash and I break down
Reply

Props Report

Post on 2-4-2013 08:39 PM |All posts
hafiz_1312 posted on 2-4-2013 12:23 PM
susah nk jumpa pasangan bila bercerai masih boleh berhubungan baik..ada tp segelintir sahaja..sebena ...

Yang segelintir tuh ada dalam board ini kot????  dah bercerai tapi mantan laki masih masuk keluar rumah si mantan isteri macam tak bersalah je......

Alasan.      ??????? Anak anak.....



1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 2-4-2013 09:46 PM |All posts
nak bg pendapat through experience mmg tak ada tapi dari segi logik tentu ada perubahan tapi bergantung pada pertimbangan dan kekuatan mental seseorg. Contohnya masa kucing aku mati aku mmg hangin + sedih + keciwa pasal mak aku yg pembenci kucing, kat laki aku yg selalu tak kasi ibu kucing tu masuk umah......tapi lama-lama, dah puas nangis hari2 aku normal balik sbb banyak lagi benda yg berfaedah nak dibuat. So relate kan isu ni pd penceraian, sama juga, patah hati, luka jiwa, semuanya ada, sama macam org putus cinta....walaupun dah berkurun berlalu sesekali teringat mmg terasa ada selumbar dlm hati.

Perubahan tu hanya sementara, biasalah barang murah ke buruk bila yg pertama tu mmg payah nak lupa, nanti dah dapat barang baru yg lebih mahal dan baik punya semua kisah lama terus tolak tepi, bg ruang untuk diri sendiri move on, mungkin kehidupan di hadapan jauh lebih baik.
http://blingblingsstories.blogspot.com/
Reply

Props Report

Post on 2-4-2013 09:47 PM |All posts
manak575 posted on 2-4-2013 08:39 PM
Yang segelintir tuh ada dalam board ini kot????  dah bercerai tapi mantan laki masih masuk kelua ...

sapa tu??..sapa tu??

ni mesti pakai alasan jenguk jenguk anak
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 2-4-2013 09:56 PM |All posts
pintajam posted on 2-4-2013 09:47 PM
sapa tu??..sapa tu??

ni mesti pakai alasan jenguk jenguk anak

hello, jenguk2 anak tu kira kewajipan, sesekali kena jeling gak kat mantan bini sbb kebiasaannya wanita yg lepas bercerai lagi lawa dari sebelumnya, bak kata Nabil, lontik....
http://blingblingsstories.blogspot.com/
Reply

Props Report

Post on 2-4-2013 09:59 PM |All posts
pintajam posted on 2-4-2013 09:47 PM
sapa tu??..sapa tu??

ni mesti pakai alasan jenguk jenguk anak


Tak pun purak purak strikes conversation bertanya....fridge yang abang beli hari itu ok????

Kalau tak cukup besar abang boleh beli ..yang besar lagi.....anyway abang tumpang ambik Yakult abang dlm fridge baru itu  kejap ye ????

1

View rating log

Reply

Props Report

Post on 2-4-2013 10:03 PM |All posts
cmf_blingblings posted on 2-4-2013 09:56 PM
hello, jenguk2 anak tu kira kewajipan, sesekali kena jeling gak kat mantan bini sbb kebiasaannya w ...

lawa je ke??

gedik pun terlebih2 lebih pas kena cerai
Reply

Props Report

12345Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 24-11-2014 01:03 AM , Processed in 0.157883 second(s), 31 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top