CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 1471|Reply: 11

[DUNIA] 21 Gambar Tempat Menakjubkan Seluruh Dunia Diambil Dari Satelit

[Copy link]
Post time 10-4-2013 02:16 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Bumi kita ini penuh dengan tempat-tempat menarik yang bukan sahaja cantik dan menarik, malahan keindahannya memukau mata dan menakjubkan.

Gambar satelit yang diambil oleh NASA ini menunjukkan kepada kita betapa indahnya bumi ciptaan Tuhan ini dan kadang-kadang keindahan tersebut akan semakin terserlah apabila kita melihatnya dari angkasa. Cuma sayangnya tak mustahil semua keindahan ini akan lenyap daripada pandangan apabila kita tak henti-henti melakukan pencemaran alam sekitar.

Kesannya mungkin sudah dapat kita lihat seperti yang pernah saya ceritakan sebelum ini di China, di mana kualiti udara di sana semakin teruk hinggakan ada pihak mengambil kesempatan dengan menjual tin berisi oksigen segar (baca sini).

Apa-apa pun jom kita nikmati gambar-gambar satelit pemandangan menakjubkan dari seluruh dunia ini.

1. Pulau Bahama



2. Laut Hitam


3. Al Jazeera, Sudan



4. Byrd Glacier, Antartika



5. Delta Sungai Irrawadddy, Burma



6. Dubai, UAE



7. Dunes of Murzuq Desert, Libya



8. Golden Gate Bridge, San Francisco, US



9. Gulf of Alaska, US



10. Hawaii



11. Hells Canyon, Oregon, US



12. Rio Negro, Amazon, Brazil



13. Sirmilik National Park, Nunavut, Canada



14. New Caledonia



15. South Island of New Zealand



16. Sudan



17. Uluru, Australia



18. Uvs Lake, Mongolia



19. Sungai bawah tanah Iran



20. Water Basins in Virginia, US



21. Alaska





Pergggghhhh... Cantiknya alam ciptaan ALLAH...






Last edited by DeHanna on 10-4-2013 02:19 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 02:22 PM | Show all posts | Share
kurang menarik. pandangan peribadi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-4-2013 02:27 PM | Show all posts | Share
changkatlobak posted on 10-4-2013 02:22 PM
kurang menarik. pandangan peribadi

its ok... xde hal...


Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 02:34 PM | Show all posts | Share
tak sangka camtu rupa Uluru dari satelit.

pemandangan ni semua kena buat jigsaw puzzle yang 1000, 2000 keping tu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 02:47 PM | Show all posts | Share
semua cantik.. Subahanallah....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:26 PM | Show all posts | Share
alaska macam lukisan   
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:28 PM | Show all posts | Share
biasa ja tgk google map sedemikian rupa
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:42 PM | Show all posts | Share
macam tengok lukisan lak sesetengah gambar2 tu....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:44 PM | Show all posts | Share
nice.........
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 01:23 PM | Show all posts | Share
for me
sgt cantik
esp yang ini


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 02:37 PM | Show all posts | Share
aku selalu layan google maps..sbb nak tgk benda2 cam nie ler..
lagi best kalau tgk guna street view...mesia lom ade street view...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-4-2013 08:12 PM | Show all posts | Share
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

23-5-2015 03:06 AM GMT+8 , Processed in 0.144393 second(s), 15 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list