Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
1753
View
11
Reply

[DUNIA] 21 Gambar Tempat Menakjubkan Seluruh Dunia Diambil Dari Satelit

[Copy link]

Author: DeHanna       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-4-2013 02:16 PM | Show all posts |Read mode
Bumi kita ini penuh dengan tempat-tempat menarik yang bukan sahaja cantik dan menarik, malahan keindahannya memukau mata dan menakjubkan.

Gambar satelit yang diambil oleh NASA ini menunjukkan kepada kita betapa indahnya bumi ciptaan Tuhan ini dan kadang-kadang keindahan tersebut akan semakin terserlah apabila kita melihatnya dari angkasa. Cuma sayangnya tak mustahil semua keindahan ini akan lenyap daripada pandangan apabila kita tak henti-henti melakukan pencemaran alam sekitar.

Kesannya mungkin sudah dapat kita lihat seperti yang pernah saya ceritakan sebelum ini di China, di mana kualiti udara di sana semakin teruk hinggakan ada pihak mengambil kesempatan dengan menjual tin berisi oksigen segar (baca sini).

Apa-apa pun jom kita nikmati gambar-gambar satelit pemandangan menakjubkan dari seluruh dunia ini.

1. Pulau Bahama



2. Laut Hitam


3. Al Jazeera, Sudan



4. Byrd Glacier, Antartika



5. Delta Sungai Irrawadddy, Burma



6. Dubai, UAE



7. Dunes of Murzuq Desert, Libya



8. Golden Gate Bridge, San Francisco, US



9. Gulf of Alaska, US



10. Hawaii



11. Hells Canyon, Oregon, US



12. Rio Negro, Amazon, Brazil



13. Sirmilik National Park, Nunavut, Canada



14. New Caledonia



15. South Island of New Zealand



16. Sudan



17. Uluru, Australia



18. Uvs Lake, Mongolia



19. Sungai bawah tanah Iran



20. Water Basins in Virginia, US



21. Alaska





Pergggghhhh... Cantiknya alam ciptaan ALLAH...






Last edited by DeHanna on 10-4-2013 02:19 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 02:22 PM | Show all posts
kurang menarik. pandangan peribadi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2013 02:27 PM | Show all posts
changkatlobak posted on 10-4-2013 02:22 PM
kurang menarik. pandangan peribadi

its ok... xde hal...


Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 02:34 PM | Show all posts
tak sangka camtu rupa Uluru dari satelit.

pemandangan ni semua kena buat jigsaw puzzle yang 1000, 2000 keping tu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 02:47 PM | Show all posts
semua cantik.. Subahanallah....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:26 PM | Show all posts
alaska macam lukisan   
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:28 PM | Show all posts
biasa ja tgk google map sedemikian rupa
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:42 PM | Show all posts
macam tengok lukisan lak sesetengah gambar2 tu....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2013 03:44 PM | Show all posts
nice.........
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 01:23 PM | Show all posts
for me
sgt cantik
esp yang ini


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2013 02:37 PM | Show all posts
aku selalu layan google maps..sbb nak tgk benda2 cam nie ler..
lagi best kalau tgk guna street view...mesia lom ade street view...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2013 08:12 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062536s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list