CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 4486|Reply: 13

PROTON SUPRIMA

[Copy link]
Post time 13-5-2013 10:23 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-5-2013 10:24 AM | Show all posts | Share
proton suprima rendering based on honda accord

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2013 07:58 PM | Show all posts | Share
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-8-2013 07:43 AM | Show all posts | Share
GuaAnakMelaka posted on 16-8-2013 07:58 PM

ni kan preve hatchback..ke dah jadi suprima?

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2013 08:24 PM | Show all posts | Share
xpdckelate posted on 17-8-2013 07:43 AM
ni kan preve hatchback..ke dah jadi suprima?


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-8-2013 09:14 PM | Show all posts | Share
GuaAnakMelaka posted on 17-8-2013 08:24 PM

rega 70k lebih,mak aiiiiii,mahai siot untuk kereta hatchback keluaran tempatan untuk rakyat tempatan



Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2013 12:58 PM | Show all posts | Share
xpdckelate posted on 17-8-2013 09:14 PM
rega 70k lebih,mak aiiiiii,mahai siot untuk kereta hatchback keluaran tempatan untuk rakyat tempat ...

mmg mahal giler.....

tp itulah kan...keta bermutu tinggi takkan RM2..................
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2013 01:06 PM | Show all posts | Share
Proton Holdings Bhd. (Proton) hari ini melancarkan model 'hatchback' terbaharunya, Proton Suprima S berenjin 1.6 liter berharga antara RM76,338 seunit hingga RM79,638 seunit.



Nama Suprima yang dipinjam daripada kata asal Inggeris supreme yang membawa maksud tertinggi dilihat sesuai kerana model itu memiliki semua kehendak serta keperluan semasa lebih moden sekarang.



Kereta terbaharu ini merupakan model dilengkapkan dengan produk terkini yang tidak pernah dimiliki model Proton terdahulu seperti lampu siang (DRL), Android-based Operating System, lampu LED di belakang dan Hill-hold Assist serta Park Assist bagi varian premium.
Proton Suprima S merupakan sebuah model lima pintu yang dinamik serta memiliki reka bentuk luaran dan dalaman yang sporty lagi premium dengan prestasi enjin yang unggul.



Kereta model tersebut menggunakan enjin 1.6 liter dengan ProTonic Continuous Variable Transmission (CVT), tujuh kelajuan automatik yang menawarkan kuasa maksimum 140 PS pada 5,000 revolusi per minit (rpm) dan kuasa kilas 205 Newton meter (Nm) pada 2,000 hingga 4,000 rpm, berkuasa sama seperti enjin 2.0 liter lain.



Malah, Suprima S juga dilengkapi ciri-ciri keselamatan terbaik dengan enam beg udara, tingkap kuasa anti-perangkap, Sistem Anti Kekunci Membrek (ABS), Kawalan Kestabilan Elektronik (ESC) serta bagi model premium disertakan Park Assist dan kamera undur.
Selain itu, Proton turut menawarkan program lima bintang kepada pembeli Suprima iaitu jaminan lima tahun atau 150,000 kilometer dan bantuan jalan raya secara percuma selama lima tahun.



Pengerusi Eksekutif Proton, Tan Sri Mohd. Khamil Jamil berkata, model itu terhasil daripada pelbagai kajian dari dalam dan luar negara bagi memastikan Suprima S dapat memberi kepuasan kepada pelanggan.



"Sekali lagi, Proton telah membuktikan kepada seluruh rakyat Malaysia kami komited untuk memenuhi keperluan pengguna dengan menghasilkan pelbagai produk yang seronok di pandu lagi selamat," katanya.

: http://www.utusan.com.my/

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2013 10:28 AM | Show all posts | Share
Kete cantik... features banyak... harga? hmmm... ok ok la...

Cuma satu jer aku SANGAT BENCI dan MELUAT SANGAT SANGAT;

Namanya...

Suprima, macam nama endon sangat2... Barry Prima... puuuiiihhhh!!!! Siapa lahanat yg cadangkan nama endon untuk kete Malaysia ni?!! Musti keturunan boyan jawa caprut!!!
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2013 11:15 PM | Show all posts | Share
SUPIRmaaa.. ahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2013 11:16 PM | Show all posts | Share
ok lah tu.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2013 04:02 AM | Show all posts | Share
             

       

  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2013 04:03 AM | Show all posts | Share

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2013 12:47 PM | Show all posts | Share
Mahai....nya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

29-5-2015 06:06 AM GMT+8 , Processed in 0.139268 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list