CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return to list New
View: 20111|Reply: 57

Mus may anak ibrahim pendek?????

[Copy link]
Post time 27-5-2013 12:09 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Hyeee semua...Korang kenal mus may???Kenal Ibrahim pendek???Kalau tak kenal meh aku kasi tunjuk gambar mereka berdua...Yang belah kiri ni mus may dan belah kanan ni ibrahim pendek...


Gambar lama.. masa ni mus may muda lagi

Isssue nya di sini bile kawan aku cik lis cakap mus may anak ibrahim pendek..korang caya tak???Mulanya aku caya tapi sebab dulu die pernah kata elfira loy tu anak azhar sulaiman dan ternyata dan terbukti salah maka aku pun decide nak pergi cek betul ke tidak kali ni...Kalau tengok daripada gambar mereka kat atas ni memang dah nampak macam anak beranak pun...Jom kite cek biodata mereka sorang-sorang..


Biodata Mus May


Nama : Musatafa bin Din

asal : kg.manjoi, ipoh, perak

pendidikan : sekolah menengah ipoh, perak

tarikh lahir : 10 mei 1968 (42tahun)
tinggi : xdiketahui..mungkin 15+.++cm

trivia : Selepas menamatkan persekolahan pada 1985, Mus dan Rosli (Handy Black) telah menubuhkan kumpulan yang bernama Green Agnour. Pada awal 1986, Man, Abu dan Yus mengajak Mus menubuhkan kumpulan MAY. Mereka menyertai pertandingan Juara Rock Perak pada bulan April 1986 dan menjadi juara




Biodata Ibrahim Pendek
Nama : ibrahim bin hassan
Tempat lahir : taiping, perak
Tarikh lahir : 1932
Tarikh meninggal : 25 november 2003 di HUKM ketika berusia 71tahun
Sbb kematian : ICU sbb pykit buah pinggang, paru2 berair & sesak nafas
Tmpt dikebumikan : tanah perkuburan taman midah, cheras, KL
Tinggi : 130cm
Bil anak : 7 orang
Trivia : Dalam The Spiral Road (1962), Ibrahim berlakon diHollywood bersama Rock Hudson dan Gena Rowlands (bintang filem melayu pertama berlakon di Hollywood)
Filem terakhir : XX Ray



Ape ke halnye  mereka anak beranak kalau dah name mus may tu mustapa bin din sedangkan ibrahim pendek tu namenye dah sah2 ibrahim..hishhh memang nak kene cik lis ni..Suke sangat bawak berita palsu..Nasib aku tak sebar kat 7 keturunan aku berita ni..Mau malu gua beb...Tapi buat setakat ni aku tak jumpe lagi info yang betul-betul cakap mus may bukan anak ibrahim pendek...Mungkin jugak mereka ade hubungan saudara mara tetapi saudara sesama islam..Ye idokkkk....


main sebat je siapa2 yg buat cerita..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:14 PM | Show all posts | Share
mungkin sedara kot dorang....
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:14 PM | Show all posts | Share
sepupu jer kot...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:14 PM | Show all posts | Share
apa nak dikato..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:16 PM | Show all posts | Share
hahahahahahhahahhahaha.......gigih TT buat research....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 27-5-2013 12:23 PM | Show all posts | Share
bbalik posted on 27-5-2013 12:14 PM
sepupu jer kot...



Cuba tgk ni!!! ni masa muda2 nmpak mcm ibrahim pendek x??
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:25 PM | Show all posts | Share
hadoiiii layankan jek la
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:30 PM | Show all posts | Share
berun posted on 27-5-2013 12:23 PM
Cuba tgk ni!!! ni masa muda2 nmpak mcm ibrahim pendek x??
MELAKA 4 Ogos - Mengharungi kehidupan dengan hanya daripada hasil jualan di kedai makan yang tidak seberapa, membuatkan keluarga seniman legenda, Ibrahim Pendek kini serba kekurangan.

Menurut anak pelakon terkenal itu, Aidid Ibrahim, 33, sejak bapanya meninggal dunia pada 2003, kehidupan mereka tujuh beradik serta ibu, Asiah Othman, 57, yang tinggal bersama di Tanjung Kling di sini begitu sukar.

"Saya dan keluarga tinggal di rumah ini sejak 2003 selepas ayah meninggal dunia. Ayah memang tidak meninggalkan apa-apa harta kepada kami.



Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/ ... angan#ixzz2USpNmq9O
© Utusan Melayu (M) Bhd




manade muka mus....
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:30 PM | Show all posts | Share
dah hasil research pon tau xsama yg gigih bukak benang nape wehhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:32 PM | Show all posts | Share
yg aku tau anak sedara mus ni 1 skolah ngan aku
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:33 PM | Show all posts | Share
kupu2siang posted on 27-5-2013 12:32 PM
yg aku tau anak sedara mus ni 1 skolah ngan aku

hahahha,,,yer ke
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:33 PM | Show all posts | Share
anak buah kot

mcm eina azman dgn juliza
muka sebijik tp muka anak dia pon

anak adik dia jek
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:51 PM | Show all posts | Share
hahah .. sila meroyan
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:53 PM | Show all posts | Share
kesian abang mus may ni... dari muda hinggalah tua muka sentiasa buruk dan hodoh .











Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 12:58 PM | Show all posts | Share
cik lis.. cik lis.. aku nk tergelak elfira loy dikatakan anak azhar sulaiman..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 01:04 PM | Show all posts | Share
Mus may ni kawan sekelas husband iolss...takde mknanya ank ibrahim pendek...klau tak silap husband citer ayah dia dah lama meninggal...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 01:15 PM | Show all posts | Share
teyadani posted on 27-5-2013 01:04 PM
Mus may ni kawan sekelas husband iolss...takde mknanya ank ibrahim pendek...klau tak silap husband c ...

mus may penah clubbing dgn Arwah my dad!!!!dia memang sempoi!
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 01:19 PM | Show all posts | Share
so ko nak suruh we all kondem kwn u yg bagi info salah kt u ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 01:21 PM | Show all posts | Share
....yg abe me kasi tahu mus mmg xde anak..
walau da kawin lebih 15 tahun....
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 02:27 PM | Show all posts | Share
aku suka style ko tt....buat kajian dulu...aku mati2 ingat diorang anak beranak...rupanya tak yerk?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 02:28 PM | Show all posts | Share
so ni gosip pasai apa?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 02:30 PM | Show all posts | Share
a'ah.. mmg ada iras





Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 02:39 PM | Show all posts | Share
nk tersedak aku minum
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 02:45 PM | Show all posts | Share
ober konpiden nye kawan ko tu tt....
ko dh gtau belum hasil research ko ni ke dia
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2013 02:48 PM | Show all posts | Share
Baagus la kau tt... aku pun selama ni ingat diorang anak beranak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

28-4-2015 10:26 PM GMT+8 , Processed in 0.151420 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list