CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return Post new threads
Show: 9809|Reply: 57

Mus may anak ibrahim pendek?????

[Copy link]

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 27-5-2013 12:09 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Hyeee semua...Korang kenal mus may???Kenal Ibrahim pendek???Kalau tak kenal meh aku kasi tunjuk gambar mereka berdua...Yang belah kiri ni mus may dan belah kanan ni ibrahim pendek...


Gambar lama.. masa ni mus may muda lagi

Isssue nya di sini bile kawan aku cik lis cakap mus may anak ibrahim pendek..korang caya tak???Mulanya aku caya tapi sebab dulu die pernah kata elfira loy tu anak azhar sulaiman dan ternyata dan terbukti salah maka aku pun decide nak pergi cek betul ke tidak kali ni...Kalau tengok daripada gambar mereka kat atas ni memang dah nampak macam anak beranak pun...Jom kite cek biodata mereka sorang-sorang..


Biodata Mus May


Nama : Musatafa bin Din

asal : kg.manjoi, ipoh, perak

pendidikan : sekolah menengah ipoh, perak

tarikh lahir : 10 mei 1968 (42tahun)
tinggi : xdiketahui..mungkin 15+.++cm

trivia : Selepas menamatkan persekolahan pada 1985, Mus dan Rosli (Handy Black) telah menubuhkan kumpulan yang bernama Green Agnour. Pada awal 1986, Man, Abu dan Yus mengajak Mus menubuhkan kumpulan MAY. Mereka menyertai pertandingan Juara Rock Perak pada bulan April 1986 dan menjadi juara




Biodata Ibrahim Pendek
Nama : ibrahim bin hassan
Tempat lahir : taiping, perak
Tarikh lahir : 1932
Tarikh meninggal : 25 november 2003 di HUKM ketika berusia 71tahun
Sbb kematian : ICU sbb pykit buah pinggang, paru2 berair & sesak nafas
Tmpt dikebumikan : tanah perkuburan taman midah, cheras, KL
Tinggi : 130cm
Bil anak : 7 orang
Trivia : Dalam The Spiral Road (1962), Ibrahim berlakon diHollywood bersama Rock Hudson dan Gena Rowlands (bintang filem melayu pertama berlakon di Hollywood)
Filem terakhir : XX Ray



Ape ke halnye  mereka anak beranak kalau dah name mus may tu mustapa bin din sedangkan ibrahim pendek tu namenye dah sah2 ibrahim..hishhh memang nak kene cik lis ni..Suke sangat bawak berita palsu..Nasib aku tak sebar kat 7 keturunan aku berita ni..Mau malu gua beb...Tapi buat setakat ni aku tak jumpe lagi info yang betul-betul cakap mus may bukan anak ibrahim pendek...Mungkin jugak mereka ade hubungan saudara mara tetapi saudara sesama islam..Ye idokkkk....


main sebat je siapa2 yg buat cerita..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 27-5-2013 12:14 PM |All posts
mungkin sedara kot dorang....
BimBO=attractive but observably behaviourally unintelligent female
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 27-5-2013 12:14 PM |All posts
sepupu jer kot...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 27-5-2013 12:14 PM |All posts
apa nak dikato..
Jujurlah sayang aku tak mengapa...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 27-5-2013 12:16 PM |All posts
hahahahahahhahahhahaha.......gigih TT buat research....
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 27-5-2013 12:23 PM |All posts
bbalik posted on 27-5-2013 12:14 PM
sepupu jer kot...



Cuba tgk ni!!! ni masa muda2 nmpak mcm ibrahim pendek x??
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 27-5-2013 12:25 PM |All posts
hadoiiii layankan jek la
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 27-5-2013 12:30 PM |All posts
berun posted on 27-5-2013 12:23 PM
Cuba tgk ni!!! ni masa muda2 nmpak mcm ibrahim pendek x??
MELAKA 4 Ogos - Mengharungi kehidupan dengan hanya daripada hasil jualan di kedai makan yang tidak seberapa, membuatkan keluarga seniman legenda, Ibrahim Pendek kini serba kekurangan.

Menurut anak pelakon terkenal itu, Aidid Ibrahim, 33, sejak bapanya meninggal dunia pada 2003, kehidupan mereka tujuh beradik serta ibu, Asiah Othman, 57, yang tinggal bersama di Tanjung Kling di sini begitu sukar.

"Saya dan keluarga tinggal di rumah ini sejak 2003 selepas ayah meninggal dunia. Ayah memang tidak meninggalkan apa-apa harta kepada kami.



Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/ ... angan#ixzz2USpNmq9O
© Utusan Melayu (M) Bhd




manade muka mus....
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 27-5-2013 12:30 PM |All posts
dah hasil research pon tau xsama yg gigih bukak benang nape wehhhhhh
Reply

Props Report

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 27-5-2013 12:32 PM |All posts
yg aku tau anak sedara mus ni 1 skolah ngan aku
angin malam sampaikan rinduku
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 27-5-2013 12:33 PM |All posts
kupu2siang posted on 27-5-2013 12:32 PM
yg aku tau anak sedara mus ni 1 skolah ngan aku

hahahha,,,yer ke
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 27-5-2013 12:33 PM |All posts
anak buah kot

mcm eina azman dgn juliza
muka sebijik tp muka anak dia pon

anak adik dia jek
#DoaforMH370
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 27-5-2013 12:51 PM |All posts
hahah .. sila meroyan
T.o.M.e.T
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 27-5-2013 12:53 PM |All posts
kesian abang mus may ni... dari muda hinggalah tua muka sentiasa buruk dan hodoh .











kalau org tak cari masalah, jgn mulakan
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-5-2013 12:58 PM |All posts
cik lis.. cik lis.. aku nk tergelak elfira loy dikatakan anak azhar sulaiman..
ku takkan pernah putus asa
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 27-5-2013 01:04 PM |All posts
Mus may ni kawan sekelas husband iolss...takde mknanya ank ibrahim pendek...klau tak silap husband citer ayah dia dah lama meninggal...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 27-5-2013 01:15 PM |All posts
teyadani posted on 27-5-2013 01:04 PM
Mus may ni kawan sekelas husband iolss...takde mknanya ank ibrahim pendek...klau tak silap husband c ...

mus may penah clubbing dgn Arwah my dad!!!!dia memang sempoi!
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-5-2013 01:19 PM |All posts
so ko nak suruh we all kondem kwn u yg bagi info salah kt u ke?
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 27-5-2013 01:21 PM |All posts
....yg abe me kasi tahu mus mmg xde anak..
walau da kawin lebih 15 tahun....
IMIMIZ..miss u each day as time goes by
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-5-2013 02:27 PM |All posts
aku suka style ko tt....buat kajian dulu...aku mati2 ingat diorang anak beranak...rupanya tak yerk?
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 27-5-2013 02:28 PM |All posts
so ni gosip pasai apa?
http://supplement-harian.blogspot.com/
Reply

Props Report

Emperor

Terganggu di fikiranku...

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 27-5-2013 02:30 PM |All posts
a'ah.. mmg ada iras





Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-5-2013 02:39 PM |All posts
nk tersedak aku minum
jangan membazir makanan
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 27-5-2013 02:45 PM |All posts
ober konpiden nye kawan ko tu tt....
ko dh gtau belum hasil research ko ni ke dia
no matter how good u are, there's always a million people better [em:4 ...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-5-2013 02:48 PM |All posts
Baagus la kau tt... aku pun selama ni ingat diorang anak beranak
"Malu itu tidak datang kecuali dengan membawa kebaikan" ~riwayat B ...
Reply

Props Report

123Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 21-4-2014 12:14 AM , Processed in 0.171896 second(s), 37 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top