CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 3552|Reply: 11

Handphone/Tablet yang boleh guna rebate rm200

[Copy link]

Rank: 5Rank: 5

Post on 7-6-2013 03:01 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam,
Ada sesiapa tau hp/tablet apa yang boleh gune rebate?atau kat mana tempat yang boleh guna rebate utk semua fon?

Sekarang aku dah ada 2 hp. Satu htc wildfire(2011), satu lagi xperia tx(feb2013).
Aku ingat trade in htc+xperia+rebate. boleh ke buat mcm tu?

aku ingat nak amek xperia z. tapi tgk htc one lagi best specnye.
lepas tu pikir2 mcm nak beli tablet plak sbb nanti senang nak check emel dlm keadaan terdesak.
korang rasa tablet mana yang okey? kalau boleh yang ada 3g.

aku mohon advice dari otai2.


1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 7-6-2013 03:49 PM |All posts
ADE NAMPAK SATU BOOTH HP KAT GIANT TAMAN PERMATA, ULU KLANG. ACCEPT SKMM RM 200 REBATE.
AMONG YANG DIA HIGHLIGHT KAT SANA: GALAXY CHAT, BLACKBERRY & ETC
Love.Peace.Harmony
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 9-6-2013 08:29 PM |All posts
yang utk semua handphone takde ke?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-6-2013 12:01 AM |All posts
biasanya Telco (Maxis, Digi, Celcom, Umobile) yang tawarkan SKMM rebate ni bersama Pakej Diorang.
Love.Peace.Harmony
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 12-6-2013 03:14 PM |All posts
okey. nanti aku tgk kat telco nye plan.

patut aku beli tablet or handphone?

aku tgh buntu ni nk beli ape.
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 12-6-2013 03:28 PM |All posts
crunchez posted on 12-6-2013 03:14 PM
okey. nanti aku tgk kat telco nye plan.

patut aku beli tablet or handphone?

nak beli tu utk kegunaan apa ye? FB , chat , games ke? lau larat angkut tablet ke hulur ke hilir leh la ambik tablet...tablet ni bateri jauh lebih tahan drp henpon...
lau x pun leh try Phablet mcm Note 2 ... lau smartfon ni utk call, mesej, chat, online & main secara sederhana  ok rasanya utk bertahan seharian dgn bateri cas penuh

siapa mau kena kangkung??kzz ..kzzz
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 12-6-2013 03:39 PM |All posts
tebuanharimau posted on 12-6-2013 03:28 PM
nak beli tu utk kegunaan apa ye? FB , chat , games ke? lau larat angkut tablet ke hulur ke hilir l ...

nak gune utk check emel, presentation, internet, termasuk la sosial: fb, chat, watsapp etc, games biasa2 je pun ok cam candy crush tu pun dah cukup.
cukup ke kalau 7 inci je. ? rasa mcm nak 10 inci, baru puas hati.
tamak haloba tol.

tablet mane yang okey? samsung ke, ipad ke, nexus ke, asus ke?
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 12-6-2013 04:37 PM |All posts
crunchez posted on 12-6-2013 03:39 PM
nak gune utk check emel, presentation, internet, termasuk la sosial: fb, chat, watsapp etc, games  ...

saya x la pakar dalam tablet ni..tapi yg saya tahu tablet Android je yg ada 3g boleh buat call ni...lau tablet utk app, presentation, working & gaming tentulah Ipad menang.. lau utk chat, whatsapp, wechat saya rasa elok pilih tab android (yang ada fungsi boleh buat call) sebab fungsi2 ni mmg boleh digunakan dalam tu berbanding Ipad ..apa pun kena tanya pakar tablet utk pengesahan..
utk pakej belia ni bukan utk telefon bimbit ke? kawan saya pun amik Galaxy Note 2 saja dgn pakej tu.. dapat dlm 1700-1800 lau x silap lepas diskaun (harga mgkin dah turun skrg)

Last edited by tebuanharimau on 12-6-2013 04:41 PM

siapa mau kena kangkung??kzz ..kzzz
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 12-6-2013 07:27 PM |All posts
tebuanharimau posted on 12-6-2013 04:37 PM
saya x la pakar dalam tablet ni..tapi yg saya tahu tablet Android je yg ada 3g boleh buat call ni. ...

kawan aku beli tablet asus gune rebate. harga tablet dlm 800 kot. so die just tambah 600 je.

taktau la kalau boleh beli tablet yang atas 1000 ke tak.
tak puas hati la kalau main internet dlm fon.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 22-6-2013 03:15 PM |All posts
samsung galaxy s4 boleh tak beli guna rebate.. kalau tengok senarai skmm letak sebelum ni, hanya sampai s3..sebab mungkin masa tu s4 tak keluar lagi..
Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 22-6-2013 07:12 PM |All posts
bebey84 posted on 22-6-2013 03:15 PM
samsung galaxy s4 boleh tak beli guna rebate.. kalau tengok senarai skmm letak sebelum ni, hanya sam ...

kebanyakan semua boleh gune rebate. tapi kene pandai tanya la. hari tu ada kedai jual s4 takboleh gune rebate. pastu saya tanya kat kedai lain, s4 boleh gune rebate plak. tablet pun boleh gune rebate gak. depends kat kedai.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-6-2013 03:52 PM |All posts
mungkin yang tak terima tu, tak update lagi list dia..ehehe..tq
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 29-8-2014 10:12 PM , Processed in 0.103379 second(s), 20 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top