Handphone/Tablet yang boleh guna rebate rm200 - Rangkaian Pengendali & Telefon Bimbit - Hobi & Kehidupan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 4270|Reply: 11

Handphone/Tablet yang boleh guna rebate rm200

[Copy link]
Post time 7-6-2013 03:01 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam,
Ada sesiapa tau hp/tablet apa yang boleh gune rebate?atau kat mana tempat yang boleh guna rebate utk semua fon?

Sekarang aku dah ada 2 hp. Satu htc wildfire(2011), satu lagi xperia tx(feb2013).
Aku ingat trade in htc+xperia+rebate. boleh ke buat mcm tu?

aku ingat nak amek xperia z. tapi tgk htc one lagi best specnye.
lepas tu pikir2 mcm nak beli tablet plak sbb nanti senang nak check emel dlm keadaan terdesak.
korang rasa tablet mana yang okey? kalau boleh yang ada 3g.

aku mohon advice dari otai2.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2013 03:49 PM | Show all posts | Share
ADE NAMPAK SATU BOOTH HP KAT GIANT TAMAN PERMATA, ULU KLANG. ACCEPT SKMM RM 200 REBATE.
AMONG YANG DIA HIGHLIGHT KAT SANA: GALAXY CHAT, BLACKBERRY & ETC
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-6-2013 08:29 PM | Show all posts | Share
yang utk semua handphone takde ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2013 12:01 AM | Show all posts | Share
biasanya Telco (Maxis, Digi, Celcom, Umobile) yang tawarkan SKMM rebate ni bersama Pakej Diorang.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2013 03:14 PM | Show all posts | Share
okey. nanti aku tgk kat telco nye plan.

patut aku beli tablet or handphone?

aku tgh buntu ni nk beli ape.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 03:28 PM | Show all posts | Share
crunchez posted on 12-6-2013 03:14 PM
okey. nanti aku tgk kat telco nye plan.

patut aku beli tablet or handphone?

nak beli tu utk kegunaan apa ye? FB , chat , games ke? lau larat angkut tablet ke hulur ke hilir leh la ambik tablet...tablet ni bateri jauh lebih tahan drp henpon...
lau x pun leh try Phablet mcm Note 2 ... lau smartfon ni utk call, mesej, chat, online & main secara sederhana  ok rasanya utk bertahan seharian dgn bateri cas penuh

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2013 03:39 PM | Show all posts | Share
tebuanharimau posted on 12-6-2013 03:28 PM
nak beli tu utk kegunaan apa ye? FB , chat , games ke? lau larat angkut tablet ke hulur ke hilir l ...

nak gune utk check emel, presentation, internet, termasuk la sosial: fb, chat, watsapp etc, games biasa2 je pun ok cam candy crush tu pun dah cukup.
cukup ke kalau 7 inci je. ? rasa mcm nak 10 inci, baru puas hati.
tamak haloba tol.

tablet mane yang okey? samsung ke, ipad ke, nexus ke, asus ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2013 04:37 PM | Show all posts | Share
crunchez posted on 12-6-2013 03:39 PM
nak gune utk check emel, presentation, internet, termasuk la sosial: fb, chat, watsapp etc, games  ...

saya x la pakar dalam tablet ni..tapi yg saya tahu tablet Android je yg ada 3g boleh buat call ni...lau tablet utk app, presentation, working & gaming tentulah Ipad menang.. lau utk chat, whatsapp, wechat saya rasa elok pilih tab android (yang ada fungsi boleh buat call) sebab fungsi2 ni mmg boleh digunakan dalam tu berbanding Ipad ..apa pun kena tanya pakar tablet utk pengesahan..
utk pakej belia ni bukan utk telefon bimbit ke? kawan saya pun amik Galaxy Note 2 saja dgn pakej tu.. dapat dlm 1700-1800 lau x silap lepas diskaun (harga mgkin dah turun skrg)

Last edited by tebuanharimau on 12-6-2013 04:41 PM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2013 07:27 PM | Show all posts | Share
tebuanharimau posted on 12-6-2013 04:37 PM
saya x la pakar dalam tablet ni..tapi yg saya tahu tablet Android je yg ada 3g boleh buat call ni. ...

kawan aku beli tablet asus gune rebate. harga tablet dlm 800 kot. so die just tambah 600 je.

taktau la kalau boleh beli tablet yang atas 1000 ke tak.
tak puas hati la kalau main internet dlm fon.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2013 03:15 PM | Show all posts | Share
samsung galaxy s4 boleh tak beli guna rebate.. kalau tengok senarai skmm letak sebelum ni, hanya sampai s3..sebab mungkin masa tu s4 tak keluar lagi..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-6-2013 07:12 PM | Show all posts | Share
bebey84 posted on 22-6-2013 03:15 PM
samsung galaxy s4 boleh tak beli guna rebate.. kalau tengok senarai skmm letak sebelum ni, hanya sam ...

kebanyakan semua boleh gune rebate. tapi kene pandai tanya la. hari tu ada kedai jual s4 takboleh gune rebate. pastu saya tanya kat kedai lain, s4 boleh gune rebate plak. tablet pun boleh gune rebate gak. depends kat kedai.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2013 03:52 PM | Show all posts | Share
mungkin yang tak terima tu, tak update lagi list dia..ehehe..tq
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

30-6-2015 01:16 PM GMT+8 , Processed in 0.127485 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list