Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
20388
View
481
Reply

[Dunia] Samsung Galaxy s4 tak berapa nak laku, Samsung rugi 12billion.

[Copy link]

Author: MrRothschild       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-6-2013 10:57 AM | Show all posts |Read mode
Samsung marketing cap slips 6% on weak smartphone sales  07 JUNE, 2013

Samsung Electornics's market value has taken a $12 billion hit as the company's share price has dropped 6%.
The reason is the slowdown of Galaxy S4 sales, which while starting quite strong are losing momentum according to some analysts. Furthermore, investors are fearing that the company's newly introduced Galaxy S4 mini will eat into the profit margins as some people might choose it over the full-sized Galaxy S4.


Samsung's market evaluation suffers even more due to rumors floating the web that Apple is planning to start a trade-in program for its iPhone. We'll see what Apple has to announce in just a couple of days' time at its WWDC conference. Whatever investors' feeling are, the fact is that Samsung is the alpha dog of the smartphone world in Q1 2013.



Last edited by MrRothschild on 9-6-2013 02:06 AM

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:11 AM | Show all posts
bukan aritu bukan main kompang 100 juta setahun ker.... orang dah boring la.... kuar baru pon lebih kurang sama jerk... baik update tipon lama jah.. lebih kurang jah


samsung.. sila tkau design la...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:12 AM | Show all posts
kesian si samseng...........
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:15 AM | Show all posts
ipphone maybe masih terbaek disebabkan SIRI kot?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:17 AM | Show all posts
tipon baru kuar 6 bulan skali.... larat orang nak beli slalu....

rasanya jualan telefon pintar baru keseluruhannya akan makin slow la... dah lambakan skang... stok lama kat pasaran pon berlambak2... nak kuar baru lagi... baper persen sangat pengguna baru... moga masalah yang dihadapi kompeni telepon ini menguntungkan pengguna...... kot2 dpt tipon makin murah nanti
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:18 AM | Show all posts
kalo turun harga dalam masa terdekat ne kira bagus la gak,
sbb Galaxy S4 vanilla adalah handset yg pertama, dan satu2nya stakat ne yg guna pemproses 8teras. (octacore processor)
utk Galaxy S4 LTE.......mmg la hardisk dier besa 32MB, tp dier 4teras (quadcore snapdragon). x baper gempak la.
harddisk leh kita extend guna memori luaran......microSD slot kan ada?
bkn macam HTC One Series....xde microSD.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:21 AM | Show all posts
setia pada HTC sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:25 AM | Show all posts
nama smartfon........ bateri cam longkang...... tak sampai 8 jam dah abes batri.......

huawei yg baru punya kapasiti batri 4000mah ++
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:26 AM | Show all posts
Design mobile phones yg baru skang ni sama je. Org pun da naik bosan. Cuba bandingkan dengan design mobile phones yg lama. Mcm2 jenis.





Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:27 AM | Show all posts
Acong posted on 8-6-2013 11:25 AM
nama smartfon........ bateri cam longkang...... tak sampai 8 jam dah abes batri.......

huawei ...

hpi pun beteri kong...benci tul guna..

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:33 AM | Show all posts




Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:50 AM | Show all posts
Nokia Lumia 920 juga menjadi pilihan aku.

Sekarang ini kalau telefon Android, Sony Xperia Z yang menjadi pilihan berbanding jenama lain kan?

Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:50 AM | Show all posts
i dapat prezen s4 kelmarin. memang la hebat, tapi kalau tak reti guna, takde maknanya juga. macam ada function air wave, i cuba cuba takbleh pun. retina lfunction la, ape la. pun i tak reti guna juga. orang tua macam i ni kena ambik masa nak explore semua function dalam s4 nih. sudahnya, i main candy crush je.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 11:52 AM | Show all posts
Sony phones mmg best pakai. Kental. Tp satu je masalah bg aku, Sony kedekut update OS. Klu nk, kena la flash sendiri OS baru, tu pun klu ada developer yg buat utk particular models. Klu ada pun kena tgk komen org lain, selalunya org komplen tak stabil.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 12:05 PM | Show all posts
i setia pada Nexus i yang satu itew...dah try pakai iphone tapi tak suka n tak pandai.. nexus pon nexus la... janji boleh main fruitblitz..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 12:06 PM | Show all posts
biskutsusu posted on 8-6-2013 11:50 AM
i dapat prezen s4 kelmarin. memang la hebat, tapi kalau tak reti guna, takde maknanya juga. macam ad ...

bagi kat I je s4 u tu...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 12:18 PM | Show all posts
capkapak posted on 8-6-2013 12:06 PM
bagi kat I je s4 u tu...huhuhu

hahahahahah. s4 cap ayam nak? semalam i jenjalan carik casing, terkejut i tengok telefon samsung diorang jual murah sangat. s4 pun 700+ je. memang kalau tengok, sebijik macam ori. nak??
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Kwn jepun peyno pon pki xperia Z.. Betul ke sekarang android market.. Xperia better than samsung , htc etc?
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 12:25 PM | Show all posts
biskutsusu posted on 8-6-2013 12:18 PM
hahahahahah. s4 cap ayam nak? semalam i jenjalan carik casing, terkejut i tengok telefon samsung d ...

nak nak nak....janji s4.... cina made tu ok pe .. huhu ... I tgk kat youtube fon samsung ori n xori mmg sama hebat..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pakai S3 pun x abis xplore dh kuar S4
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 12:48 PM | Show all posts
3rd world je rebut2 beli.....
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 12:49 PM | Show all posts
clone phone sekarang ada dua jenis..

1- jenis china set, yg ni quality cam nokharom
2- jenis korean set (tp sebenarnya bukan dari korea pun, tp dari hongkong atau taiwan), yang quality sgt baik. function pun mmg sebijik cam ori, cumanya dia kurang dlm RAm atau ROM. kalau ori 16gb-32gb ROM, clone hanya 10-12gb saje.

teringin nak sambar galaxy note 2 v7, sekitar rm600 je. warranty setahun dari pembekal. tp risau gak clone2 ni.. tak tahan lama sgt
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 01:05 PM | Show all posts
Ala cam aku ni pakai nokia c70 xde sibuk2 tukr br ... So x kisah nk kuar model br ke apa ... Lantak la .... yg penting leh sms & calling2 .. Nk ambk gmbr guna ipad & kamera je jah ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 01:12 PM | Show all posts
samsung nie yg tk boleh blah adalah bentuk die... asik2 itu jek... prefer sony lg... baik aku beli HP china mcm iocean7 or zopo z980... full hd screen , camera 13mp...harga ? nah ko - rm800 ++ jah...malah boleh dpt rendah dri tu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2013 01:16 PM | Show all posts
phablet sony bakal kuar... xperia z ultra

nipis siot...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084960s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list