CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
1234Next
Return to list New
View: 4472|Reply: 75

[Tempatan] Pencarian Ratu Cantik Dunia Malaysia bermula

[Copy link]
Post time 24-6-2013 08:20 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Calling MissNigga

Pertandingan Ratu Cantik Dunia Malaysia 2013 kini kembali lagi dengan tema 'Cantik dengan Tujuan' mengalu-alukan wanita yang mempunyai kriteria ditetapkan, bijak dan memiliki aura mempesona untuk menyertai acara penuh berprestij ini.

Lebih unik lagi, acara itu yang bakal diadakan di negara ini dianjurkan sendiri oleh bekas Ratu Cantik Malaysia/Universe 1990 dan Malaysia/World 2004/2005, Datuk Anna Lim selepas mendapat lesen rasmi bagi penganjurannya daripada Miss World Limited, London.

Anna berkata, beliau bangga kepercayaan ini diberikan kepadanya untuk berkongsi menyebarkan mesej positif menerusi kecantikan dan akan memastikan pengalamannya dapat dijadikan panduan pada acara kali ini.


Saya komited untuk memastikan ia bukan hanya menjadi ratu berdasarkan kecantikan tetapi perlu menarik perhatian hakim dengan personaliti dan kecerdasan mereka.

Tema yang ditetapkan kali ini juga bertepatan dengan mesej yang ingin dibawa oleh saya iaitu ratu cantik bukan hanya dikenali daripada penampilan yang menawan, tetapi juga sumbangan yang dilakukan kepada masyarakat, katanya.

Promosi Malaysia

Ratu cantik antarabangsa ditubuhkan pada 1951 adalah acara paling lama sekali dan berjaya menarik penyertaan daripada seluruh dunia. Sehingga kini Pertubuhan Ratu Cantik Dunia berjaya mengumpul lebih daripada RM1,442,925,000 (USD $450,000,000) untuk membantu kanak-kanak kurang bernasib baik di seluruh dunia.
Beliau turut berharap menerusi acara ini dapat membuka banyak mata mengenai Malaysia sekali gus mempromosikan negara sempena Tahun Melawat Malaysia 2014.

Anna berkata, beliau juga berbangga dapat bekerjasama dengan organisasi ini dan berharap dapat melakukan tanggungjawab diberi dengan penuh berwibawa.

Acara berprestij ini dijadualkan berlangsung pada akhir Julai ini dan pertandingan akhir Ratu Cantik Dunia 2013 pula akan diadakan di Jakarta, September ini. Sebarang maklumat lanjut boleh dikemukakan kepada meridiansurf@yahoo.com, sebelum 10 Julai ini.

INFO: Piawaian penyertaan Ratu Cantik Dunia Malaysia 2013
* Wanita berusia antara 17 hingga 24
* Tinggi dan bentuk badan yang elok.
* Menyerlah dengan kulit yang baik
* Penampilan fizikal yang sihat
* Sebaik-baiknya lulusan universiti bagi menyuarakan pendapatnya
* Mesra dan bersikap positif

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 08:27 AM | Show all posts | Share
Aku harap golongan Chindian yg mampu memenangi pertandingan ini..
Tak pun golongan bumiputera Sabah dan Sarawak..
Yg penting mereka adalah lepasan U
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 08:29 AM | Show all posts | Share
ada porumer cari layak masuk tak?
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 08:30 AM | Show all posts | Share
Wanita berusia antara 17 hingga 24


mek @hzln  dh terlebey usia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2013 08:30 AM | Show all posts | Share
TanSriJess posted on 24-6-2013 08:29 AM
ada porumer cari layak masuk tak?

tu yang aku panggil Missnigga..ke tan sri ada calon lain..cer list kan
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 08:34 AM | Show all posts | Share
17thn dah kuar uni kah???
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts | Share
Konpom cina bukit yg jd wakil msia nnti...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 08:34 AM | Show all posts | Share
the_killer posted on 24-6-2013 08:30 AM
tu yang aku panggil Missnigga..ke tan sri ada calon lain..cer list kan

duk tengah pikir lagi nih....
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 08:37 AM | Show all posts | Share
batman_2007 posted on 24-6-2013 08:34 AM
Konpom cina bukit yg jd wakil msia nnti...

Cina? Tolong laa...
Faraj kencing tak bercebok..
Lubang bontot tak berbasuh..
Hutan tak bertebang..
Pengotoq tahap dewa..


Golongan bumiputera dan Serani lebih bersih dari depa..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 08:41 AM | Show all posts | Share
SulurBidar posted on 24-6-2013 08:37 AM
Cina? Tolong laa...
Faraj kencing tak bercebok..
Lubang bontot tak berbasuh..

Penganjur tiada masa hendak menganilisa apa yang tersirat di dalam baju dan panties merekalah wahai Sulur Bidar.
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 08:43 AM | Show all posts | Share
Neraka Bulan posted on 24-6-2013 08:41 AM
Penganjur tiada masa hendak menganilisa apa yang tersirat di dalam baju dan panties merekalah waha ...

Hmmmmm...

Nak buat camana.. silap silap penganjur pun sama.. kencing tak bercebok.. berak fak berbasuh.. tak mandi pagi..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 08:51 AM | Show all posts | Share
SulurBidar posted on 24-6-2013 08:27 AM
Aku harap golongan Chindian yg mampu memenangi pertandingan ini..
Tak pun golongan bumiputera Sabah ...

i da kenal satu minah sabah sorang swk sorg mmg cantik dan dsukai ramai pakel lengkap....kami pernah bertanyakan kenapa tak masuk mana mana pertandingan ratu cantik peringkat negeri kampung or apa apa je...

simple jawapan mereka.. tak da guna semua tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 08:52 AM | Show all posts | Share
SulurBidar posted on 24-6-2013 08:37 AM
Cina? Tolong laa...
Faraj kencing tak bercebok..
Lubang bontot tak berbasuh..

serius i bukan rasis la..i tak pernah nampak cina ni outstanding..cantik mmg tp takpernah menawan..mereka nampak tertarik sbb warna kulit and kulit yang halus... rupa paras..plain...xda shape....
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 08:55 AM | Show all posts | Share
hamboi... uols....

teringat satu case kat US last year, sorg transgender dibenarkan utk menyertai pertandingan ratu cantik ... mujur heshes tak menang, kalo tak... harus yang ori rasa tertampo khenzzz....
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 09:15 AM | Show all posts | Share
Umur je membuatkan aku xlayak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2013 09:17 AM | Show all posts | Share
sapa2 dalam CI perasan cantik boleh masuk..asalkan cukup syarat
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2013 09:17 AM | Show all posts | Share
lurve82 posted on 24-6-2013 09:15 AM
Umur je membuatkan aku xlayak...

umur meningkat..kedut pon byk
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 09:20 AM | Show all posts | Share
the_killer posted on 24-6-2013 09:17 AM
umur meningkat..kedut pon byk

Mana ada byk...xde kedut lg hokkay...penat mak pakai bedak sejuk mlm2...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 09:23 AM | Show all posts | Share
bangga aku negara isle malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 09:27 AM | Show all posts | Share
motip pertandingan ratu cantik semua ni?
kebaikan?
faedah kpd bangsa, agama n negara?


ada dak pertandingan mencipta teknologi apa2 yg berguna utk donia cthnya, cthnya mencipta machine melipat kain.  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-6-2013 09:28 AM | Show all posts | Share
kaknab posted on 24-6-2013 09:27 AM
motip pertandingan ratu cantik semua ni?
kebaikan?
faedah kpd bangsa, agama n negara?

kaknab nak join..join la..jgn melencong ke lain
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts | Share
Cina bukit plis jgn apply. Anda x lawa mana pun
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 04:46 PM | Show all posts | Share
TanSriJess posted on 24-6-2013 08:30 AM
mek @hzln  dh terlebey usia

taulah kau jore ratu kebaya peringkat jkkk taun 1994...

Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 04:55 PM | Show all posts | Share
kaknab posted on 24-6-2013 09:27 AM
motip pertandingan ratu cantik semua ni?
kebaikan?
faedah kpd bangsa, agama n negara?

berita 10 tahun lalu, antara pencapaian terpenting wanita afghan selepas dibebaskan oleh amareka dr pemerintahan zolim taliban, bulih masuk pertandingan ratu cantik...


Miss Afghanistan Vida Samadzai condemned in her homeland for parading in a bikini at the Miss Earth contest, failed to make the semifinals but won the pageant's first "beauty for a cause" award on Sunday.
The 23-year-old Samadzai, the first Afghan in three decades to take part in a beauty contest, she was cited for "symbolizing the newfound confidence, courage and spirit of today's women" and for "representing the victory of women's rights and various social, personal and religious struggles." Samadzai could face prosecution if she returns to her native country, a senior Afghan justice official said Saturday.










Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2013 04:57 PM | Show all posts | Share
kaknab: motip pertandingan ratu cantik semua ni?kebaikan?faedah kpd bangsa, agama n negara?ada dak pertandingan mencipta teknologi apa2 yg berguna utk donia c ...


yesss....yg ni setuju...mesin lipat kain tu lg penting kan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

26-4-2015 07:18 AM GMT+8 , Processed in 0.146917 second(s), 10 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list