CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 1014|Reply: 4

Nak dapat lebih dari ASB? Nak ambil duit pakai dulu?

[Copy link]

Rank: 2

Post on 16-7-2013 04:57 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Bank Fix deposit 3% tak cukup?
Nak dapat 8-12% setahun?

Nak dapat lebih dari ASB?
Biasa ASB bagi 7-8% setahun. Nak ambil cara yang sama tapi 8-12% setahun?

Nak ambil duit dari EPF pakai dulu?

Syarat2 kerajaan diminta. Salah suatu adalah kamu mestilah member EPF.

Sila hubungi saya utk maklumat lanjut.
Bagi tahu apa yg kamu nak.

Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 16-7-2013 05:06 PM |All posts
hari tu adam ada tengok hong leong bank offer 30% for rm100k fix deposit.. kalau betu kongsi2kanlah. lg satu amanah saham rakyat kalau xsilap adam 18% kan?
My Gps HP Tracking Number https://www.sat-gps-locate.com/
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 19-7-2013 04:25 PM |All posts
AdamBillionaire posted on 16-7-2013 05:06 PM
hari tu adam ada tengok hong leong bank offer 30% for rm100k fix deposit.. kalau betu kongsi2k ...

Kau cakap tentang  ini ke? Itu saham Bank Rakyat.
Bank Rakyat Declares 18% Dividend for 2012
Ini kena tanggung risiko 100% sendiri untung pun samalah 100%.

Hong Leong tu saving plan ke? Walaupun dia cakap fix  deposit.
Itu jangan ambil, kamu kena tengok betul2 ayat2 kecil dibawah tu.
30% bukan guarantee. Lagi kiraanya scam sikit.
------------------------
Saya recommend ini memang adalah macam ASB punya. Dikenali oleh kerajaan dan EPF.
Banyak syarat2 kena diikut.

Jadi kalau berminat, PM saya kamu punya numbor hp.
Kita jumpa sembang.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 19-7-2013 04:47 PM |All posts
cyaoping posted on 19-7-2013 04:25 PM
Kau cakap tentang  ini ke? Itu saham Bank Rakyat.
Bank Rakyat Declares 18% Dividend for 2012
Ini ...

takkanlah hongleong nk scam.. tp aku fikir cm tak logik bank nak sedekah 30%.. too good too be true.. so far hong leong ada JV kalau tak silap aku dengan aeon bank... maksudnye hong leong ni syarikat kukuh..
My Gps HP Tracking Number https://www.sat-gps-locate.com/
Reply

Props Report

Rank: 2

Post on 23-7-2013 02:51 PM |All posts
AdamBillionaire posted on 19-7-2013 04:47 PM
takkanlah hongleong nk scam.. tp aku fikir cm tak logik bank nak sedekah 30%.. too good too  ...

Hong Leong tu, kalau kiraan sebenar bukan 30% setahun.
Sama dgn PB bank baru keluar punya  6.88%

Ini memang compleks sikit.
Saya juga kena ambil exam untuk dpt lesen.

PM saya kamu punya hp numbor, Kita boleh keluar sembang. Saya boleh bukti dengan black and white.

Kalau masih tak berminat saya pun tak akan  kacau kamu lah. Bil Telefon sekarang ni mahal.



Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-12-2014 01:36 PM , Processed in 0.108968 second(s), 18 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top