CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 1212|Reply: 4

Nak dapat lebih dari ASB? Nak ambil duit pakai dulu?

[Copy link]
Post time 16-7-2013 04:57 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Bank Fix deposit 3% tak cukup?
Nak dapat 8-12% setahun?

Nak dapat lebih dari ASB?
Biasa ASB bagi 7-8% setahun. Nak ambil cara yang sama tapi 8-12% setahun?

Nak ambil duit dari EPF pakai dulu?

Syarat2 kerajaan diminta. Salah suatu adalah kamu mestilah member EPF.

Sila hubungi saya utk maklumat lanjut.
Bagi tahu apa yg kamu nak.

Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 05:06 PM | Show all posts | Share
hari tu adam ada tengok hong leong bank offer 30% for rm100k fix deposit.. kalau betu kongsi2kanlah. lg satu amanah saham rakyat kalau xsilap adam 18% kan?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2013 04:25 PM | Show all posts | Share
AdamBillionaire posted on 16-7-2013 05:06 PM
hari tu adam ada tengok hong leong bank offer 30% for rm100k fix deposit.. kalau betu kongsi2k ...

Kau cakap tentang  ini ke? Itu saham Bank Rakyat.
Bank Rakyat Declares 18% Dividend for 2012
Ini kena tanggung risiko 100% sendiri untung pun samalah 100%.

Hong Leong tu saving plan ke? Walaupun dia cakap fix  deposit.
Itu jangan ambil, kamu kena tengok betul2 ayat2 kecil dibawah tu.
30% bukan guarantee. Lagi kiraanya scam sikit.
------------------------
Saya recommend ini memang adalah macam ASB punya. Dikenali oleh kerajaan dan EPF.
Banyak syarat2 kena diikut.

Jadi kalau berminat, PM saya kamu punya numbor hp.
Kita jumpa sembang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2013 04:47 PM | Show all posts | Share
cyaoping posted on 19-7-2013 04:25 PM
Kau cakap tentang  ini ke? Itu saham Bank Rakyat.
Bank Rakyat Declares 18% Dividend for 2012
Ini ...

takkanlah hongleong nk scam.. tp aku fikir cm tak logik bank nak sedekah 30%.. too good too be true.. so far hong leong ada JV kalau tak silap aku dengan aeon bank... maksudnye hong leong ni syarikat kukuh..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-7-2013 02:51 PM | Show all posts | Share
AdamBillionaire posted on 19-7-2013 04:47 PM
takkanlah hongleong nk scam.. tp aku fikir cm tak logik bank nak sedekah 30%.. too good too  ...

Hong Leong tu, kalau kiraan sebenar bukan 30% setahun.
Sama dgn PB bank baru keluar punya  6.88%

Ini memang compleks sikit.
Saya juga kena ambil exam untuk dpt lesen.

PM saya kamu punya hp numbor, Kita boleh keluar sembang. Saya boleh bukti dengan black and white.

Kalau masih tak berminat saya pun tak akan  kacau kamu lah. Bil Telefon sekarang ni mahal.



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

25-4-2015 09:51 AM GMT+8 , Processed in 0.156500 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list