Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
1891
View
4
Reply

Nak dapat lebih dari ASB? Nak ambil duit pakai dulu?

[Copy link]

Author: cyaoping       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-7-2013 04:57 PM | Show all posts |Read mode
Bank Fix deposit 3% tak cukup?
Nak dapat 8-12% setahun?

Nak dapat lebih dari ASB?
Biasa ASB bagi 7-8% setahun. Nak ambil cara yang sama tapi 8-12% setahun?

Nak ambil duit dari EPF pakai dulu?

Syarat2 kerajaan diminta. Salah suatu adalah kamu mestilah member EPF.

Sila hubungi saya utk maklumat lanjut.
Bagi tahu apa yg kamu nak.

Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 05:06 PM | Show all posts
hari tu adam ada tengok hong leong bank offer 30% for rm100k fix deposit.. kalau betu kongsi2kanlah. lg satu amanah saham rakyat kalau xsilap adam 18% kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2013 04:25 PM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 16-7-2013 05:06 PM
hari tu adam ada tengok hong leong bank offer 30% for rm100k fix deposit.. kalau betu kongsi2k ...

Kau cakap tentang  ini ke? Itu saham Bank Rakyat.
Bank Rakyat Declares 18% Dividend for 2012
Ini kena tanggung risiko 100% sendiri untung pun samalah 100%.

Hong Leong tu saving plan ke? Walaupun dia cakap fix  deposit.
Itu jangan ambil, kamu kena tengok betul2 ayat2 kecil dibawah tu.
30% bukan guarantee. Lagi kiraanya scam sikit.
------------------------
Saya recommend ini memang adalah macam ASB punya. Dikenali oleh kerajaan dan EPF.
Banyak syarat2 kena diikut.

Jadi kalau berminat, PM saya kamu punya numbor hp.
Kita jumpa sembang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2013 04:47 PM | Show all posts
cyaoping posted on 19-7-2013 04:25 PM
Kau cakap tentang  ini ke? Itu saham Bank Rakyat.
Bank Rakyat Declares 18% Dividend for 2012
Ini ...

takkanlah hongleong nk scam.. tp aku fikir cm tak logik bank nak sedekah 30%.. too good too be true.. so far hong leong ada JV kalau tak silap aku dengan aeon bank... maksudnye hong leong ni syarikat kukuh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2013 02:51 PM | Show all posts
AdamBillionaire posted on 19-7-2013 04:47 PM
takkanlah hongleong nk scam.. tp aku fikir cm tak logik bank nak sedekah 30%.. too good too  ...

Hong Leong tu, kalau kiraan sebenar bukan 30% setahun.
Sama dgn PB bank baru keluar punya  6.88%

Ini memang compleks sikit.
Saya juga kena ambil exam untuk dpt lesen.

PM saya kamu punya hp numbor, Kita boleh keluar sembang. Saya boleh bukti dengan black and white.

Kalau masih tak berminat saya pun tak akan  kacau kamu lah. Bil Telefon sekarang ni mahal.



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060981s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list