CARI Malay Forums

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
12Next
Return to list New
View: 2585|Reply: 31

[Jenayah] Tambah 1 lagi dah jadik 17 kes tembak di Penang. Apa motif kali ni?

[Copy link]
Post time 10-8-2013 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Cukupkan 30 kes sebulan so that tiap2 hari ada kes tembak ikut international standard

Bouncer shot outside entertainment outlet in Penang

GEORGE TOWN (Aug 9, 2013): A 43-year-old nightclub bouncer was shot in the left thigh in front of a nightclub along Jalan Datuk Keramat here at 12.50am today.

Several missed shots had been fired prior to that.

Northeast district police chief ACP Gan Kong Meng said the victim was with his friend when the incident happened.

He said the two turned around when they heard the shots and were shocked to see a man pointing a gun in their direction.

They tried to escape when one bullets struck the victim in the left thigh.

Gan sent a text message to the media stating, "The suspect fled the scene on a motorcycle while the victim was sent to the Penang Hospital where he is reported to be in a stable condition."

Gan said the police have recovered seven bullet casings from the crime scene which will be sent for forensic analysis.

He said investigations showed that the victim did not have any previous criminal records but was a member of a local triad.

He stated that the police are looking into the motive behind the shootings and are investigating the case under Section 307 of the Penal Code for attempted murder.

This is the third shooting incident in Penang since Thursday when a 37-year-old man was shot dead at a traffic light junction and when six shots were fired at a house smashing the windows but injuring no one.
Screen_20130810_12262.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2013 12:52 PM | Show all posts | Share
Jenayah ni byk jadi copycat tau
Ikut musim macam asid dulu
Sbb nnt diorang pikir polis akan syak sume ni keje serial
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2013 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
Ni mesti bouncer tu lahir kat kl...




:lol
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2013 01:24 PM | Show all posts | Share
penang lagik...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2013 01:26 PM | Show all posts | Share
selamatkah pulau pinang???  
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2013 03:08 PM | Show all posts | Share
penang pulau jenayah

Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2013 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
Ni mesti ali setan punya keja
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2013 03:47 PM | Show all posts | Share
setelah puas lge kutuk jb sebagai negeri darul jenayah..hingga ke singapura beliau menyampaikan perkara tersebut..sekarang ni negeri beliau pula menjadi penang darul tembak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2013 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
ResellerMaxis posted on 10-8-2013 03:47 PM
setelah puas lge kutuk jb sebagai negeri darul jenayah..hingga ke singapura beliau menyampaikan perk ...

Nanti LGE akan tuduh federal government tak pandai manage police force, so state government have to step in to rectify the situation
Screen_20130810_123629.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2013 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
Penang- neraka manusia.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2013 04:46 PM | Show all posts | Share
oni313 posted on 10-8-2013 01:26 PM
selamatkah pulau pinang???

Penang darul jenayah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2013 04:47 PM | Show all posts | Share
dasatgiler posted on 10-8-2013 04:07 PM
Nanti LGE akan tuduh federal government tak pandai manage police force, so state government have t ...

Kenapa DAP bersedia sekarang..kenapa tidak sebelum ini?..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2013 11:21 PM | Show all posts | Share
tempat makanan sedap di dunia ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2013 12:25 AM | Show all posts | Share
Kalau nak berlaku jenayah kat mana-mana pun boleh jadi.. Jgn takbur
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2013 01:07 AM | Show all posts | Share
x kira kat penang or rembau, jenayah mesti dihapuskan.

erk? mcm mustahil je nak jdkan jenayah kat msia ni 0.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2013 08:08 AM | Show all posts | Share
@cmf_herrhughie  penang darul jenayah.........
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2013 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
Ni diorang banyak main game tembak tembak ni dedulu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2013 09:10 PM | Show all posts | Share
elok juga tembak2 ini. dari dua setan tinggal satu setan saja.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2013 09:12 PM | Show all posts | Share
kenapa tetiba banyak kes tembak ni? adakah selama ni dah memang ada tp dicover oleh media..ataupun memang aturan pihak2 tertentu ??
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2013 09:12 PM | Show all posts | Share
takut nye skng ni asyik tembak menembak jek
time musim menyimbah asid...hari2 kes simbah asid
tu pun x tau dh kene tgkp ke blom tu
takut btol laa...huhuhuu
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2013 09:19 PM | Show all posts | Share
1st question, kenapa police / kastam terlepas drp pistol2 diseludupkan masuk ke dlm malaysia sehingga kes tembak paling serious di KL?
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2013 09:13 AM | Show all posts | Share
Polis kenal pasti motif 16 kejadian tembak di Pulau Pinang - Bernama

August 06, 2013

Pergaduhan antara kumpulan kongsi gelap, pertembungan perniagaan dan pergaduhan isu peribadi adalah antara motif yang dikenal pasti punca 16 kejadian tembakan di sekitar Pulau Pinang sejak Januari lalu, kata polis.

Sehubungan itu, polis Pulau Pinang mengenal pasti suspek 16 kes jenayah bersenjata api itu, kata Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Hanafi.

"Kami akan mengambil tindakan terhadap mereka dalam masa terdekat," katanya ketika berucap pada perhimpunan bulanan Kontinjen Polis Pulau Pinang di Ibu Pejabat Polis Kontinjen, hari ini.

Abdul Rahim berkata, kadar jenayah indeks bagi tempoh Januari hingga Julai tahun ini mencatat peningkatan iaitu 307 kes, meningkat 6.6 peratus berbanding tempoh sama tahun lalu.

"Walaupun jumlah indeks jenayah meningkat, saya masih bangga kerana kadar penyelesaian kes mencapai 42 peratus melepasi 35 peratus yang disasarkan dalam Petunjuk Prestasi Utama (KPI)," katanya.

Beliau berkata kadar pertuduhan bagi tempoh yang sama mencapai 32.3 peratus.

Sementara itu, Abdul Rahim berkata hanya 10 peratus daripada anggota polis Pulau Pinang dibenar bercuti sempena Hari Raya Aidilfitri ini.

"Saya tidak membenarkan ramai anggota bercuti dan saya akan membuat pertimbangan sebelum menandatangani borang cuti mereka," katanya.


Beliau berkata, anggota polis bahagian trafik tidak akan dibenar bercuti minggu ini disebabkan aliran trafik di negeri ini yang semakin sibuk. - Bernama, 6 Ogos, 2013.

polis dah berusaha bersunggoh2... tapi dek pangai pulau ppl darul jenayah, bagi asokar jaga pon tatap tembak2 jugeee....

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2013 09:22 AM | Show all posts | Share
eeuwwww... penang bila lagi nak ikut kl jadi bandar paling "BAHAYA!" didoniaaa... semua pulau nak tiru kL..

apa nak jadi? xde identity sendiri!

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2013 09:23 AM | Show all posts | Share
crystel posted on 11-8-2013 12:25 AM
Kalau nak berlaku jenayah kat mana-mana pun boleh jadi.. Jgn takbur

Kalo nak jadi makanan tersedap di dunia pun, kat mana-mana boleh jumpa... bukan Penang je.

Tolong bagitau kat Hughie.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2013 09:25 AM | Show all posts | Share
crystel posted on 11-8-2013 12:25 AM
Kalau nak berlaku jenayah kat mana-mana pun boleh jadi.. Jgn takbur

nasehatkan sikit balaci pencacai perkauman DAP si herrhughie tu
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

2-3-2015 11:31 AM GMT+8 , Processed in 0.141221 second(s), 13 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list