CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 50638|Reply: 213

Krim Ibu Putih @ Magical Whitening Cream

[Copy link]
Post time 21-8-2013 03:25 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Holaa... Nak perkenalkan satu lagi produk pemutih kulit...
Me baru je beli n cuba 1 kali..
Anyone pernah try this cream?
Jom Share review ya

MAGICAL WHITENING CREAM/KRIM IBU PUTIH
1094969_567074296667294_439651156_n.jpg

Ape itu KRIM IBUPUTIH ??

ok krim ini adalah ibu segala krim pemutih . Krim ini adalah krim sampingan untuk memutihkan kulit wajah & badan dengan CEPAT !!

TANPA KESAN SAMPINGAN !!!

CARA-CARA GUNA
Hanya perlu Mixkan Krim IBU PUTIH ini dalam NITE KRIM atau LOSYEN WHITENING yg kita ada .. Rasakan PERUBAHAN yg SUPERBBB white walaupon baru 1 HARI PENGGUNAAN IBUPUTIH !!

EXTRA PATI ANGGUR !!
LIHAT TESTIMONI DI BAWAH MEMANG SUPERBBBB




539008_567074510000606_1681424332_n.jpg 971187_567074530000604_389446501_n.jpg 1004670_567518809956176_1848801977_n.jpg
1098537_567971329910924_1979663950_n.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 01:14 PM | Show all posts | Share
tt produk ibu putih ni banyak kan..boleh tak senaraikan barang2 under produk ni selain krim ibu putih ni.
tt pakai produk ni camana?gelupas tak?kulit jadi sensitip x? Last edited by gee_wmc on 21-8-2013 01:16 PM

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 02:59 PM | Show all posts | Share

takde kesan negatif ker pakai ni...kalau berenti kulit akan maintan atau
kembali asal...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 03:49 PM | Show all posts | Share
ngelupas tak kulit bila pakai ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 04:35 PM | Show all posts | Share
pm plsss misery..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 06:21 PM | Show all posts | Share
saya tengok dalam fb ramai seller claim kata produk cream dan skincare range produk ni adira pakai. Ada seller siap tulis nama krim putih adira. Tertanya-tanya jugak diorang ada bukti ke adira pakai produk ni atau hanya strategi nak lariskan produk saje. Bukan apa, sebagai buyer nak tau jugak betul ke apa yg diclaim oleh seller-seller itu. Rasanya ramai dah pompuan yg nak kulit putih kena tipu dan habis duit ribu raban dgn produk2 untuk putih ni. Pengasas claim kulit boleh putih, bla bla tapi makan berbotol-botol result satu pon habuk takdaa..

ps:kalau betul la adira pakai krim ni dan memang ada bukti memang best giler produk ni.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 08:32 PM | Show all posts | Share
betul kew????
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
gee_wmc posted on 21-8-2013 06:21 PM
saya tengok dalam fb ramai seller claim kata produk cream dan skincare range produk ni adira pakai.  ...

Bila ada produk pemutih je...mesti nama adira ni naik...pelik betul...putih sgt ke adira tu....
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
jazaa posted on 21-8-2013 08:50 PM
Bila ada produk pemutih je...mesti nama adira ni naik...pelik betul...putih sgt ke adira tu....

Putih cam mayat, :-)
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
mrs.uzair posted on 21-8-2013 09:23 PM
Putih cam mayat, :-)

Artis lain tak putih ke.?....
Akak lebih suka org putih merah dari putih mcm mayat.....mcm terkena clorox je pulak....terasa nipisnya kulit kan....
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
jazaa posted on 21-8-2013 10:00 PM
Artis lain tak putih ke.?....
Akak lebih suka org putih merah dari putih mcm mayat.....mcm terken ...

Betul tu kak, cam emma maembong tu ok kn putih dia, kalau adira tu dh mcm geisha jepun iols tgk,
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2013 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
mrs.uzair posted on 21-8-2013 10:09 PM
Betul tu kak, cam emma maembong tu ok kn putih dia, kalau adira tu dh mcm geisha jepun iols tgk,

Geisha jepun......
Nasib baik tak cina opera......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2013 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts | Share
gee_wmc posted on 21-8-2013 01:14 PM
tt produk ibu putih ni banyak kan..boleh tak senaraikan barang2 under produk ni selain krim ibu puti ...

brg2 under produk ni me x sure plak..tp ikut kata seller tu range sekali skincare Adira tu kut,.
i beli utk try je =)
nk sental buku lali yg itamsss,.. hikhik

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 02:32 PM | Show all posts | Share
mis3ry posted on 22-8-2013 09:52 AM
brg2 under produk ni me x sure plak..tp ikut kata seller tu range sekali skincare Adira tu kut,.
...

beli katne? nak try gak..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 03:06 PM | Show all posts | Share
mcm biasa...produk tempatan yang bakal disoal siasat asal usulnya,kilang kat mana,kandungannya......
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2013 03:25 PM | Show all posts | Share
zera pun tengok testi org yg pakai krim ubu putih ni macam best ja
rasa tergoda pulak nak beli
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2013 03:23 PM | Show all posts | Share
Assalamualaikum..saya orang baru kat sini.kalo salah tolong tunjukkan ye..fyi memang adira ada promote produk skincare yg dia guna kat ig dia tapi produk dia ada krim malam,krim siang & sabun susu je.krim ibu putih ni tak ada dalam set skincare yang dia jual.ada beberapa orang yang jual skincare yang jual produk yang sama tapi mereka rebranding semula. tapi untuk krim ibu putih ni founder cuma seorang..setahu saya la..ig dia ninaprettyshoppe.so dia rebranding semula set skincare adira dengan brand skinwhite & tambah produk dia sendiri iaitu krim ibu putih yang sangat meletopp ni.banyak testi dari customer dia yang puas ati dengan skinwhite & ibu putih ni..

Last edited by rinahadif on 26-8-2013 07:28 AM

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2013 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
Pm rege.. tq..kalo tkde cream malam.. nk campur dgn ape..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2013 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
veriton77 posted on 22-8-2013 02:32 PM
beli katne? nak try gak..

sy dh PM =)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2013 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
zera posted on 22-8-2013 03:25 PM
zera pun tengok testi org yg pakai krim ubu putih ni macam best ja
rasa tergoda pulak nak beli :lol ...

bab2 putih ni, mesti ramai tgoda,,hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2013 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
rinahadif posted on 26-8-2013 03:23 PM
Assalamualaikum..saya orang baru kat sini.kalo salah tolong tunjukkan ye..fyi memang adira ada promo ...

agaknya gtu lah,.
tp set2 ada skrg ni set skin care Adira + krim ibu putih... tp harga mmg affordable kut =)
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 26-8-2013 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts | Share
arira_arora posted on 26-8-2013 07:38 PM
Pm rege.. tq..kalo tkde cream malam.. nk campur dgn ape..

dh PM,.
pakai terus pun ok, tp syg kut sb harga mahalmtp cinonit jeee..huhu
boleh je mix dgn body lotion, moisturizer katanya
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2013 01:35 AM | Show all posts | Share
tepek bukti bergambar pls..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2013 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts | Share
jazaa posted on 21-8-2013 10:00 PM
Artis lain tak putih ke.?....
Akak lebih suka org putih merah dari putih mcm mayat.....mcm terken ...

saya rasa adira mungkin pegi bleach kulit dia. tu yg jadi putih semacam je.. putih yg bukan natural.. scary tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2013 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts | Share
mawarmatahari posted on 22-8-2013 03:06 PM
mcm biasa...produk tempatan yang bakal disoal siasat asal usulnya,kilang kat mana,kandungannya......

mmg patut pon kena soal-siasat.. sah2 la produk ni rebranding je macam produk2 yg lain tu. mcm biasa, kebanyakannya krim2 tu ialah cream walet.. dah berapa banyak produk yg kantoi guna cream walet tu then rebrand jd produk sendiri.. tu pon ada hati ckp hasil penyelidikan sendiri.. pfftt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

19-4-2015 04:48 AM GMT+8 , Processed in 0.145020 second(s), 15 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list