CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 38Next
Return Post new threads
Show: 19432|Reply: 927

[TV3] (SAMARINDA)ASMARA LUNA -SITI SALEHA & SYUKRI YAHYA&AIDIL AZIZ

[Copy link]

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-8-2013 10:41 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login


start minggu ni dah ada tanyangan citer ni.tapi xde pulak thread nya.errrrrr xde kan????


Tajuk drama: Asmara Luna
Jumlah Episode: 13
Mula tayangan: 22/8/2013
Para pelakon: Siti Saleha, Shukri Yahya Aidil Aziz,Liza Abdullah,Roy Azman,Miera Liyana
Terbitan: JS Pictures

Sinopsis:
Luna telah terpisah dengan ibu kandungnya selama 21 tahun. Sejak mengetahui tentang ibunya,Luna berusaha menjejaki ibunya.




1

View rating log

~niat tidak menghalalkan cara~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-8-2013 10:42 AM |All posts
~niat tidak menghalalkan cara~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-8-2013 12:12 PM |All posts
Mak kandung Luna tu ialah watak Sofea Jane tu kan.. Maknanya Adam tak boleh la kahwin dengan Luna.
Sebab Adam tu kira bapa saudara pada Luna. Aku nak Luna dengan watak Shukri Yahya
P.M kalau nak beli baju Running Man

♥~>Fairy Tail<~♥
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-8-2013 12:16 PM |All posts
rasa camtu gak sebab FARAH BINTI KAMIL & ADAM BIN KAMIL. tapi xtau la kot adam tu anak angkat ke ape.
rasanya bila da nak nikah kot nanti baru terbongkar sume.
sama la nak LUNA ngan HABIB.xmo ADAM.hehehe
~niat tidak menghalalkan cara~
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-8-2013 02:38 PM |All posts
shukri yahya tu sesuaila dgn saleha
nampak kejantanan nyer
xnak la luna ngan si adam tu...x sesuai
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-8-2013 04:51 PM |All posts
baru layan first epi.
kelakau pulak tgk liza abdullah & roy jadi mak pak luna
gila2 gitu...cute jer hepi2

Luna sukakan habib rupanya
tp si habib ni jual mahal malu2
sok2 luna kena ngurat ngan adam baru tau
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-8-2013 05:03 PM |All posts
HABIB pun cam suka kat LUNA.
mak ngan abah Luna memang sweet.
tapi episod 3 semalam masa ADAM kasi bunga kat LUNA memang kelakar
~niat tidak menghalalkan cara~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-8-2013 05:04 PM |All posts
sue_liah posted on 28-8-2013 04:51 PM
baru layan first epi.
kelakau pulak tgk liza abdullah & roy jadi mak pak luna
gila2 gitu...cute j ...

memang da kene ngorat dah pun.lom masuk keje lagi da dapat bunga dari adam.tunggu kat lobi.
~niat tidak menghalalkan cara~
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-8-2013 05:09 PM |All posts
aryza posted on 28-8-2013 05:04 PM
memang da kene ngorat dah pun.lom masuk keje lagi da dapat bunga dari adam.tunggu kat lobi.

ala dah kena ngorat ke
baru sempat layan epi.1 ni
nak merempit balik rumah nanti
jgn la luna ngan adam tu
x leh hadam la ngan si adam tu...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-8-2013 09:52 PM |All posts
gelak2 aku layan cite luna nak2 time dia drive tu..
suka la si luna ngan habib
habib nak beli cekelat tuk luna pun berkira2

adam tu suara dia sedap juga ek..belakun pon ok
x ler kayu kayan..tapi ttp x leh lawan si habib tu

tak paham aku nape mak betul si luna asik nak gaduh ngan rania je
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 28-8-2013 10:08 PM |All posts
tang mana hensemnyer si adam tu?????????

baik habib je yg jadik hero

Yeongwonhi Saranghae ♥♥
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-8-2013 11:03 PM |All posts
sweetnya HABIB,tapi sian dia.kalah teddy bear dia ngan bunga adam..huhuhu
~niat tidak menghalalkan cara~
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 28-8-2013 11:08 PM |All posts
Esperanza posted on 28-8-2013 10:08 PM
tang mana hensemnyer si adam tu?????????

baik habib je yg jadik hero

kan???? setuju sangatttttt
~niat tidak menghalalkan cara~
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 29-8-2013 07:56 AM |All posts
tertengok citer..terus follow... suka tgk mata syukri yahya tu...bleh cair gitu...dulu masa dia bakon dlm citer 7 hari lg ngan izara tu xde la ensem mcm ni...
ThE Art Of LoVe u CaN't bUy fOr aNy CuRrEnCy iN tHe wOrLd...tQ fOr uR LoVe AnD ArT.....
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 29-8-2013 08:32 AM |All posts
actually yg jadi habib tuh sapa?? model ke??
>>>RUNNING MAN>>>ROOMMATE>>>IT'S OK IT'S LOVE>>> MY LOVELY GIRL>>>TEMPTATION>>>THE THREE MUSKETEERS>>>KBS IRON MAN>>>KUSINERO CINTA>>>LEE DONG WOOK>>>BI RAIN>>>RUDE-MAGIC>>>ME & MY BROKEN HEART-RIXTON>>>BEST LUCK-CHEN EXO>>>DANGER-TAEMIN>>>MEWANGI-AKIM
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-8-2013 09:18 AM |All posts
suffiya.aziera posted on 29-8-2013 07:56 AM
tertengok citer..terus follow... suka tgk mata syukri yahya tu...bleh cair gitu...dulu masa dia bako ...

syukri ni biasa jadi kawan hero je kan
xpon selalu watak jahat je
ada ke sebelum ni dia jadi hero selain citer luna ni
nak gak aku layan ...suka la tgk dia dlm citer ni


Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-8-2013 09:21 AM |All posts
eddlisa_uyuk posted on 29-8-2013 08:32 AM
actually yg jadi habib tuh sapa?? model ke??

pelakon baru.mula kenal dia masa dia berlakon citer JUVANA.
muka dia ala2 jericho rozales kan???


tapi kita rasa dia lagi hensem kot.sbb bersih jer nampak muka dia



Last edited by aryza on 29-8-2013 09:22 AM

~niat tidak menghalalkan cara~
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 29-8-2013 10:10 AM |All posts
aryza posted on 29-8-2013 09:21 AM
pelakon baru.mula kenal dia masa dia berlakon citer JUVANA.
muka dia ala2 jericho rozales kan???
...

dalam juvana n alamak 7 hari lagi tu dia nmpk berisi sket..dalam asmara luna ni nmpk kurus dan sweet
ThE Art Of LoVe u CaN't bUy fOr aNy CuRrEnCy iN tHe wOrLd...tQ fOr uR LoVe AnD ArT.....
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-8-2013 10:18 AM |All posts
suffiya.aziera posted on 29-8-2013 10:10 AM
dalam juvana n alamak 7 hari lagi tu dia nmpk berisi sket..dalam asmara luna ni nmpk kurus dan swe ...

kan?????????????????
bila senyum terussssss
~niat tidak menghalalkan cara~
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-8-2013 12:32 PM |All posts
si rania ni umur berapa ek nak bercintan cintun bagai
x padan ngan kecik...dah gatal nak berpakwe
dah ler pakwenyer bdn cam kingkong

yg emak si adam ni kaki kontrol betul
anak sumer kena ikut cakap
sian adam kena kutil x nak ikut jumpa nabila

Reply

Props Report

Rank: 5Rank: 5

Post on 29-8-2013 01:29 PM |All posts
sweet sgt cite ni. dari mak-pak luna, luna-adam, luna-habib, luna-adik habib mmg cute2 sgt.

stress part kartina aziz-adam-sofea jane-rania

mlm tadi rasenya ada nilai moral bagaimana mendidik remaja keras kepala ade boipren dan tak boleh dikawal.

Asmara Luna ini bawak mesej sebenarnya. tak tau la sofea jane tu mangsa rogol atau mengandung tanpa nikah. tapi ade mesej bagaimana menangani masalah ini la. berbaloi ditonton.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 29-8-2013 02:12 PM |All posts

confirm si luna ank buah adam neh........ , so hironya habib arr
Jang Sa-jeong coming !!!   
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-8-2013 02:17 PM |All posts
sue_liah posted on 29-8-2013 12:32 PM
si rania ni umur berapa ek nak bercintan cintun bagai
x padan ngan kecik...dah gatal nak berpakwe
...

rasanya rania tu umurnya 17 kot.
kesian kt farah n adam.sume mak yg tentukan.
sib baik nabila dah ada boyfren.senang cket adam tu.


~niat tidak menghalalkan cara~
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-8-2013 02:26 PM |All posts
fealefea posted on 29-8-2013 01:29 PM
sweet sgt cite ni. dari mak-pak luna, luna-adam, luna-habib, luna-adik habib mmg cute2 sgt.

stre ...

tu la layan sgt citer ni...ingatkan x best sbb si adam tu (sian dia)
ada sedih..ada gelak2 ada kelakar
x ler stress memanjang tgk citer ni
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-8-2013 02:29 PM |All posts
aryza posted on 29-8-2013 02:17 PM
rasanya rania tu umurnya 17 kot.
kesian kt farah n adam.sume mak yg tentukan.
sib baik nabila da ...

nape la adam tu x pakai kemeja je mcm kawan dia ek
x sesuai ar dia pkai baju stail gitu

mak dia tu sumer anak2 dia takot
tp dlm takot2 fara tu ada anak luar nikah kan si luna tu

Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 18-9-2014 11:39 AM , Processed in 0.170843 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top